انتظار حمایت نظامی چین از ایران با سیاست خاورمیانه‌ای پکن در تعارض است

عضو هیات علمی دانشگاه تهران و کارشناس مسائل چین به ایرنا گفت: راهبرد چین در خاورمیانه طی یک دهه گذشته بر پایه strategic hedging تنظیم شده است؛ بدین معنا که چین به دنبال تعامل فعالانه با همه طرف‌ها و عدم ورود به تعارضات دوجانبه در منطقه است. به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، سیاست چین ... انتظار حمایت نظامی چین از ایران با سیاست خاورمیانه‌ای پکن در تعارض است

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, استراتژیک, اسراییل, امنیتی, اوکراین, ایران, برنامه هسته‌ای, تحلیل, ترکیه, تنش‌زایی, جهان, چین, خاورمیانه, خلیج فارس, روسیه, سازمان ملل, سوریه, صلح, عربستان

رایزنی وزیر دفاع عربستان با ترامپ درباره ایران

وزیر دفاع عربستان پنجشنبه با رئیس جمهور آمریکا و مسئولان دیگر کاخ سفید دیدار و درباره تلاش‌ها برای کاهش تنش با ایران صحبت کرد. به گزارش ایسنا، شبکه فاکس نیوز آمریکا به نقل از منابع گزارش داد «خالد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان پنجشنبه با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و مسئولان دیگر کاخ سفید ... رایزنی وزیر دفاع عربستان با ترامپ درباره ایران

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, تنش‌زایی, جهان, خبر, سازمان ملل, عربستان

پایگاه آمریکایی نشنال اینترست؛: جدایی روسیه و چین ممکن نیست

دولت ترامپ به‌جای تقابل با چین و روسیه، باید هم‌زمان با هر دو تنش‌زدایی کند تا از شکل‌گیری یک ائتلاف ضدآمریکایی جلوگیری شود. باشگاه خبرنگاران به نقل از نشنال اینترست دولت ترامپ به‌جای تلاش برای اولویت دادن به بازدارندگی در برابر چین نسبت به روسیه، بهتر است مسیر کاهش تنش با هر دو قدرت را ... پایگاه آمریکایی نشنال اینترست؛: جدایی روسیه و چین ممکن نیست

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اتحاد شوروی, اروپا, اقتصادی, امنیتی, ایدئولوژیک, تایوان, تحلیل, تشنج زدایی, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, محیط زیست

در بحبوحه جنگ تجاری؛ واشنگتن و پکن هفته بعد در سوئیس مذاکره می‌کنند

وزیر خزانه‌داری آمریکا از زمان و مکان نخستین مذاکرات واشنگتن و پکن پس از اعمال تعرفه‌های پینگ‌پنگی رونمایی کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیویورک‌پست، اسکات بِسِنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا می‌گوید که نخستین نشست مهم بین واشنگتن و پکن پس از اعمال تعرفه‌های سنگین از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا علیه چین، ... در بحبوحه جنگ تجاری؛ واشنگتن و پکن هفته بعد در سوئیس مذاکره می‌کنند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تنش‌زدایی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

دربارهٔ ضرورت ادامۀ مذاکرات برای تضمین صلح پایدار و پیشبرد مبارزۀ ضدّدیکتاتوری

با پایان یافتن دور دوم مذاکرات میان نمایندگان آمریکا و جمهوری اسلامی ایران و توافق برای ادامۀ گفت‌وگوها، می‌توان گفت که این روند فعلاً توانسته است از تبدیل شدن تنش‌های موجود به حملهٔ نظامی آمریکا و آغاز جنگ جلوگیری کند و دست دولت جنگ‌افروز اسرائیل را از ایران دور نگه دارد. اما با توجه به ... دربارهٔ ضرورت ادامۀ مذاکرات برای تضمین صلح پایدار و پیشبرد مبارزۀ ضدّدیکتاتوری

ادامه

آمریکا, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحریم, تحلیل, تنش‌زدایی, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, صلح, عدالت اجتماعی, عربستان سعودی

آغاز گفتگوهای راهبردی فرانسه و روسیه برای حفظ توافق اتمی با ایران و صلح در شرق اوکراین

وزرای امور خارجه و دفاع فرانسه و روسیه برای نخستین بار پس از هفت سال در مسکو گردهم آمدند تا در چارچوب “شورای همکاری‌های روسیه – فرانسه در مسائل امنیتی” در ترکیب ۲+۲، با یکدیگر مذاکره کنند.

 

به گزارش رادیو فرانسه: ازسر گیری این مذاکرات باخواست امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه و به هدف عادی سازی روابط میان روسیه و کشورهای اروپایی انجام می گیرد. روابطی که پس از درگیری های شرق اوکراین و انضمام شبه جزیره کریمه به خاک روسیه تیره شده بود و فضایی با رنگ و بوی جنگ سرد را ایجاد کرده بود.

 

وزرای امور خارجه و دفاع فرانسه و روسیه امروز، دوشنبه ۹ سپتامبر در مسکو تلاش‌های خود را برای ایجاد یک نقشه راه استراتژیک مشترک آغاز می‌کنند. حل و فصل مناقشه داخلی در شرق اوکراین در چارچوب گروه نرماندی و متحد شدن تمامی تلاش‌ها به منظور حفظ توافق هسته‌ای با ایران از محور های اصلی مذاکرات خواهد بود.

 

امانوئل ماکرون و ولادیمیر پوتین، روسای جمهوری فرانسه و روسیه روز یکشنبه و در آستانه برگزاری نشست مشترک شورای فرانسه-روسیه، در یک گفتگوی تلفنی بر نقشه راه مشترک دو کشور درمورد صلح در شرق اوکراین و لزوم اتخاذ یک استراتژی مشترک و مدون برای حفظ توافق اتمی ایران تأکید کردند. به گزارش کاخ الیزه در این گفتگوی تلفنی دو رئیس جمهور در باره تمامی جزئیات مربوط به توافق اتمی با ایران و راهکارهای حفظ این توافق رایزنی کردند. کرملین نیز با انتشار بیانیه‌ای نوشت که در این گفتگوی تلفنی روسای جمهوری روسیه و فرانسه “ابراز امیدواری کردند که تمامی طرف‌ها در پی راهی برای کاهش تنش‌های پیش‌آمده در ارتباط با ایران و لزوم تقویت تلاش‌ها از سوی همه طرف‌ها برای حفظ برجام و نظارت کامل بر آن باشند.

 

امانوئل ماکرون و و لادیمیر پوتین همچنین در جریان گفتگوی تلفنی دیشب خود، تبادل زندانیان بین روسیه و اوکراین را اقدامی بسیار انسانی ارزیابی کردند و ابراز امیدواری نمودند که این مسئله بتواند به عادی شدن روابط مسکو و کی‌یف کمک کند.

 

در آغاز نشست مشترک وزرای امور خارجه و دفاع فرانسه در مسکو، ژان-ایو لودریان، وزیر أمور خارجه فرانسه گفت: «ما در اینجا هستیم تا یک گفتگوی صریح را بر أساس آنچه رئیس جمهور ماکرون خواستار آن شده آغاز نمائیم… فقط اعتماد متقابل و نتایج مشخص و واقعی که از آن حاصل می شود به ما امکان می دهد تا به سمت یک معماری جدید اعتماد و امنیت در اروپا حرکت کنیم .»

 

سرگئی لاوروف، ورزی أمور خارجه روسیه نیز در نشست امروز گفت: «ما از ابتکاراتی که از سوی فرانسه مطرح شده حمایت می کنیم. تقویت همکاری های روسیه و فرانسه در صحنه بین المللی( …) کاملاً منطبق بر موضع رئیس جمهور پوتین و منافع روسیه است.»

 

نشستی چون نشست امروز برای نخستین بار از سال ۲۰۱۲ به این طرف انجام شده است. در واقع این نشست در چارچوب خط مشی اعلام شده از سوی امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه که خواهان از سرگیری مجدد روابط با روسیه است، برگزار می شود.

 

در اواخر ماه اوت امانوئل ماکرون در سه فرصت پیش آمده، سه بار این موضوع را توضیح داد که چرا “نزدیکی روسیه به اروپا” در خط مشی سیاست خارجی فرانسه ضرورت دارد. ابتدا ماکرن در دیدار خود با ولادیمیر پوتین در بندر “برگانسون” در جنوب فرانسه، سپس دو روز بعد در کنفرانس مطبوعاتی برای خبرنگاران و بالاخره در مراسمی با حضور سفرای خارجی در کاخ الیزه بر این موضوع تأکید کرد.

 

در همین حال، امکان بازگشت روسیه به ترکیب گروه هشت نیز در جریان مذاکرات ماکرون با دونالد ترامپ و همچنین در نشست سران گروه هفت در بندر “بیاریتز” که ریاست آن برعهده رئیس جمهوری فرانسه بود، مورد بررسی قرار گرفت.

 

امانوئل ماکرون این راهبرد را دنبال می کند که در اروپا دور جدیدی از روابط با مسکو و استفاده راهبردی از نزدیکی با روسیه را آغاز کند و بر این عقیده است که روابط نزدیک با روسیه، این امکان را به اروپا می دهد تا در عرصه سیاست بین المللی در کنار آمریکا و چین مطرح باشد و در تصمیات مهم بین المللی مشارکت داشته و اثر گار باشد،. رئیس جمهوری فرانسه بر این اعتقاد است که ادامه نش بین آمریکا و روسیه می‌تواند آسیب های فراوانی بر اروپا وارد کند. به نظر ماکرون در رویارویی موجود بین آمریکا و روسیه، اروپا همواره خط مقدم بشمار رفته و بیشترین آسیب را می بیند. لذا به همین دلیل فرانسه در ماه ژوئن کمک کرد تا روسیه دوباره به مجمع پارلمانی شورای اروپا باز گردد.

 

رئیس جمهوری فرانسه همچنین معتقد است که دور کردن روسیه از اروپا و مجبور شدن مسکو به ایجاد اتحادهایی در سایر مناطق جهان، یک اشتباه بزرگ راهبردی است. به همین دلیل وی اعلام می کند که اروپا باید تلاش کند تا روسیه را به سمت خود جلب کند.

توافق وزرای خارجه مصر، اردن و عراق درباره کاهش تنش در منطقه

وزرای خارجه عراق، مصر و اردن نشست سه جانبه‌ای را برای توسعه سازوکار همکاری میان سه کشور و ارزیابی مسائل عربی و منطقه‌ای در بغداد برگزار کردند.

ادامه

اردن, امریکا, ایران, تشنج زدایی, جهان, خاورمیانه, خبر, عراق, مصر

نشست شورای حکام نشان داد جهان مخالف اقدامات آمریکا و وخامت اوضاع پیرامون برجام است

نماینده روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: در نشست شورای حکام آژانس، آمریکا صدای یکپارچه جامعه جهانی، از جمله متحدان خود را شنید که خواستار عادی سازی اوضاع و ممانعت از ادامه وخامت اوضاع پیرامون ایران هستند.

ادامه

امریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه

مجمع پارلمانی شورای اروپایی به لغو تحریم‌ها علیه روسیه رای مثبت داد

مجمع پارلمانی شورای اروپایی به لغو تحریم‌ها علیه نمایندگان روسیه در این مجمع که بعد از الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه تصویب شده بود رای مثبت داد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اوکراین, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا