اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان اولین گام برای آماده سازی انتخابات زودهنگام پارلمانی در کشورش که بر اساس نظرسنجیها پایان دوران صدراعظمی وی را رقم خواهد زد برداشته و درخواست رای اعتماد را رسما به پارلمان ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، روزنامه اتریشی «استاندارد» در مطلبی نوشت: از مدتها پیش ۲۳ فوریه (۵ اسفندماه) به عنوان تاریخ برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در آلمان بعد از فروپاشی دولت ائتلافی مطرح شده است. اما برای حضور شهروندان در این روز به شعب اخذ رای، باید ضرب الاجل ها رعایت شود و زمینه سازی هایی انجام گیرد. اولاف شولتز، صدراعظم آلمان امروز چهارشنبه اولین گام در این راستا را برداشته و رسماً از بربل بس، رئیس پارلمان این کشور درخواست رای اعتماد کرد.
شولتز با اعلام این خبر در آخرین تلاشها برای بقای حیات سیاسی خود اعلام کرد که مایل است برخی تصمیم گیریها برای بهبود وضعیت شهروندان را به سرعت در پارلمان اتخاذ کند.
اما از آنجایی که حزب لیبرال دموکرات دیگر بخشی از ائتلاف دولتی آلمان نیست، شولتز دیگر اکثریت را از دست داده است. وی خطاب به اعضای بوندستاگ گفت: بیایید با هم به نفع شهروندان عمل کنیم.
وی در سخنان خود خطاب به رای دهندگان گفت: او می خواهد نرخ مالیات بر ارزش افزوده مواد غذایی را از هفت درصد به پنج درصد کاهش دهد. این به بسیاری از افرادی که درآمد کمی دارند کمک میکند و بار زیادی بر بودجه فدرال وارد نمیکند.
اما ابتدا بحث اعتماد در دستور کار است. طبق ماده ۶۸ قانون اساسی، بین درخواست صدر اعظم و رأی اعتماد پارلمان باید حداقل ۴۸ ساعت فاصله باشد. در این مدت نمایندگان مجلس باید بررسی های لازم در این باره را انجام دهند که آیا می خواهند به صدراعظم ابراز اعتماد کنند یا خیر؟
دولت ائتلافی آلمان موسوم به چراغ راهنمایی متشکل از حزب سوسیال دموکرات، سبزها و حزب لیبرال دموکرات در ۶ نوامبر، یک روز پس از انتخاب مجدد «دونالد ترامپ» در ایالات متحده آمریکا پس از هفته ها اختلافات بر سر بودجه سقوط کرد.
فردریش مرز، نامزد صدراعظمی آلمان از اتحادیه احزاب متحد مسیحی در حال حاضر در نظرسنجیها پیشتاز است و بین ۳۲ تا ۳۴ درصد آراء را دارا است. پس از آن حزب افراطی جایگزینی برای آلمان (۱۷ تا ۱۹ درصد) قرار گرفته و حزب سوسیال دموکرت صدر اعظم آلمان در رتبه سوم (۱۵ تا ۱۸ درصد) قرار دارد.