پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه

روزنامه «ال پائیس» اسپانیا با اشاره به اینکه برای یافتن جنبش‌های اعتراضی دانشجویان آمریکایی، مشابه آنچه اکنون در این کشور شاهد هستیم، «باید به حدود ۴۰ سال قبل برگردیم» تصریح کرد: فشار دانشجویان آمریکایی، «جو بایدن» را در دوراهی حمایت از اسرائیل یا جلب رضایت بخشی از رای‌دهندگانش قرار داده است. به گزارش روز پنج‌شنبه ... پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, آمریکای شمالی, اسپانیا, اسراییل, انگلیس, حقوق بشر, غرب, فرانسه, فلسطین, مقاله, ویتنام

سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا

یک هواپیمای جنگنده اف-۱۶ که گفته می‌شود حامل مواد شیمیایی احتمالا خطرناکی بوده است، در نزدیکی یک پایگاه هوایی در آمریکا سقوط کرد. به گزارش ایسنا، یک هواپیمای جنگنده اف-۱۶ (F-۱۶) نیروی هوایی آمریکا که ظاهرا نوعی زباله شیمیایی را با خود حمل می‌کرد، در نزدیکی یک پایگاه هوایی در ایالت نیومکزیکو سقوط کرد. رسانه‌های ... سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, خبر, کره جنوبی, مکزیک

وکلای دولت آمریکا از بایدن خواستند کمک نظامی به تل‌آویو را متوقف کند

گروهی از وکلای دولت آمریکا با توجه به گزارش‌ها درباره جنایات جنگی اسرائیل در غزه که آن را ناقض قوانین بین‌المللی و قوانین آمریکا تلقی کرده‌اند، خواستار متوقف شدن عرضه تسلیحات آمریکا به اسرائیل شدند. به گزارش ایسنا، گروهی از وکلای داخل و خارج از کشور، از جمله، حداقل ۲۰ نفر از آن‌ها که در ... وکلای دولت آمریکا از بایدن خواستند کمک نظامی به تل‌آویو را متوقف کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, فلسطین

واشنگتن‌پست: اوکراین دیگر نیرویی ندارد که آمریکا بخواهد کمک کند

طی روزهای اخیر نیروهای اوکراینی مجبور به عقب‌نشینی از سه روستا در منطقه دونتسک شدند؛ اتفاقی که نه تنها نقاط آسیب‌پذیر اوکراین را عمیق‌تر کرده است، بلکه مسئله کمبود نیروهای این کشور را مجددا برجسته می‌کند. به گزارش ایسنا، پس از کمک‌های ایالات متحده به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که پیشتر ... واشنگتن‌پست: اوکراین دیگر نیرویی ندارد که آمریکا بخواهد کمک کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپای مرکزی, اسلواکی, اوکراین, جنگ نیابتی, روسیه, رومانی, شرق اروپا, غرب, غرب اروپا, گزارش, لهستان, مجارستان, مولداوی

تهدید دادگاه لاهه از سوی کنگره آمریکا درآستانه صدورحکم ضداسرائیلی

پایگاه خبری آکسیوس گزارش داد که اعضای کنگره آمریکا هشدار دادند که صدور حکم بازداشت ضد مقامات اسرائیلی با واکنش آمریکا مواجه خواهد شد. به گزارش خبرگزاری مهر، در بحبوحه افزایش ابهامات درباره دادگاه لاهه که می‌تواند حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و همچنین سایر مقامات این رژیم را به اتهام نقض قوانین ... تهدید دادگاه لاهه از سوی کنگره آمریکا درآستانه صدورحکم ضداسرائیلی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, فلسطین, هلند

آسوشیتدپرس: دولت ترامپ ۲ ماه را بجای آمادگی، صرف کتمان کرونا کرد

آسوشیتدپرس نوشت: دولت ترامپ از زمان آغاز شیوع کرونا در چین، ۲ ماه زمان در اختیار داشت که می‌توانست صرف مقابله با کرونا کند اما ترجیح داد آن را باکتمان خطر کووید-۱۹ هدر دهد.

 

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در نوشتاری با عنوان «ایالات متحده ماه‌ها پیش از آماده شدن برای همه‌گیری ویروس وقت هدر داده است» افزود: پس از آنکه در اوایل ژانویه (اواسط دی ماه) زنگ هشدارهای در خصوص گسترش ویروس کرونا در چین به صدا درآمد، دولت ترامپ نزدیک به دو ماه زمان را از دست داد؛ زمانی که می توانست از آن برای تقویت انبار فدرال از تجهیزات پزشکی مورد نیاز استفاده کند.

 

بررسی قراردادهای خرید فدرال توسط «آسوشیتدپرس» نشان می دهد که آژانس های فدرال تا حد زیادی تا اواسط ماه مارس (اسفند ماه) صبر کرده‌اند و سپس سفارش ماسک های تنفسی N۹۵، دستگاه های تنفسی و سایر تجهیزات مورد نیاز کارکنان خط مقدم نبرد با کرونا را آغاز کرده‌اند.

 

در آن زمان، بیمارستان ها در ایالت های مختلف هزاران بیمار آلوده را بدون تجهیزات کافی معالجه می کردند و مدام تقاضای تجهیزات داشتند. این در حالی است که ۲۰ سال پیش دولت فدرال انبار تجهیزاتی برای پر کردن هرگونه خلا در شرایط بحران ایجاد کرده بود.

 

اکنون سه ماه از بحران گذشته، ذخایر فدرال تقریبا تمام شده حال آنکه تعداد بیماران نیازمند به مراقبت های ویژه در حال افزایش است. ضمن آنکه  برخی مقام‌های ایالتی و محلی از دریافت دستگاه های تنفس شکسته و ماسک های پوسیده دهه گذشته خبر می‌دهند.

 

«کاتلین سیبلیوس» دبیر بهداشت و خدمات انسانی دولت باراک اوباما به آسوشیتدپرس گفت: «ما اساساً دو ماه هدر دادیم».

 

در اواسط ژانویه (اواخر دی ماه)، مقام های آمریکا می دیدند که بیمارستان های استان هوبی چین لبریز از بیماران آلوده‌اند و بسیاری از آنها جانشان به دستگاه های تنفسی وابسته است. این وضعیت به سرعت در ایتالیا نیز همه‌گیر شد اما چرا کاری نکردند؟

 

وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا به پرسش‌هایی مبنی بر اینکه چرا مقام های فدرال منتظر ماندند تا ذخایر تجهیزات پزشکی به اتمام برسد و سپس سفارش بدهند، پاسخی نداده است. اما دونالد ترامپ رئیس جمهوری ادعا کرده است که این مقام های ایالتی هستند که باید در مواجهه با بحران پاسخگو باشند، نه دولت فدرال.

 

حتی هنگامی که یکی از گزارشگران آسوشیتدپرس روز یکشنبه تلاش کرد از ترامپ درباره این موضوع سؤال کند، رئیس جمهوری پرسش او را قطع کرد و با عصبانیت گفت: «هرآنچه سازمان مدیریت بحران فدرال و ارتش تاکنون انجام داده اند یک معجزه است. هرآنچه آنها در بدست آوردن همین تجهیزات انجام داده اند یک معجزه است. کاری که آنها برای ایالات انجام داده اند باورنکردنی است». ترامپ سپس جلسه توجیهی را پایان داد و از تریبون کنار رفت.

 

ترامپ و منصوبانش از دولت های ایالتی و محلی و بیمارستان ها خواسته اند ماسک و دستگاه‌های تنفسی را خود تهیه کنند.

 

«جراد کوشنر» داماد و مشاور رئیس جمهوری نیز روز پنجشنبه در یک جلسه توجیهی گفت: «قرار بود انبار فدرال، انبار ما باشد. قرار نیست این نهاد انبارهای دولتی را تامین کند».

 

کارشناسان در واکنش به این اظهارات با ابراز نگرانی اعلام کردند دولت فدرال باید در پیشگیری از کاهش ذخایر تجهیزات پزشکی در هر جایی که مورد نیاز باشد وارد عمل شود زیرا ایالت ها قدرت خرید دولت فدرال را ندارند. آنها حتی قدرت لجستیکی دولت فدرال را نیز ندارند.

 

از سوی دیگر، به دلیل پاسخ شکننده دولت فدرال به گسترش شدید بیماری کووید-۱۹، فرمانداران ایالتی می گویند، اکنون آنها علیه آژانس های فدرال و یکدیگر بر سر قیمت منابع و تجهیزات در حال رقابت هستند.

«اندرو کومو» فرماندار نیویورک گفت: ما اکنون در شرایطی قرار داریم که باید بر سر خرید یک دستگاه تنفسی با سایر ایالت ها رقابت می‌کنیم.

 

در واقع بیش از سه ماه پس از آنکه چین نخستین موارد ابتلا به کووید-۱۹ را گزارش داد، ترامپ سرانجام هفته گذشته گفت، به شرکت ها دستور خواهد داد تا تولید لوازم مهم را افزایش دهند. در آن زمان، موارد تائید شده ابتلا به کووید-۱۹ در ایالات متحده به بالاترین میزان در سطح جهانی رسیده بود. اکنون تعداد مبتلایان در ایالات متحده به بیش از ۳۵۵ هزار نفر و مرگ و میرها به افزون بر ۹ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است.

 

در حالی که ترامپ می توانست ماه های ژانویه و فوریه را برای تجهیز و آمادگی صرف کند، تلاش کرد ویروس کرونا را بی اهمیت جلوه دهد. او هشدارهای مربوط به همه‌گیری در آمریکا را توطئه دموکرات‌ها و رسانه های حامی آن دانست و هنگامی که سازمان جهانی بهداشت، کووید-۱۹ را در ۳۰ ژانویه (۱۰ بهمن) یک همه گیری جهانی اعلام کرد، ترامپ به مردم آمریکا اطمینان داد که این ویروس کاملا تحت کنترل است و پایانی خوب برای این ماجرا پیش بینی کرد.

 

به گزارش این رسانه آمریکایی، در روز ۲۴ فوریه (۵ اسفند)، کاخ سفید درخواست اولیه ۲.۵ میلیارد دلاری بودجه را برای کنترل شیوع کرونا به کنگره ارائه داد. روز بعد کارشناسان بهداشت و درمان فدرال در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری هشدار دادند که ویروس به سرعت در ایالات متحده در حال گسترش است و پیش بینی کردند که پیامدهای ناشی از شیوع کرونا در زندگی روزمره می تواند بسیار شدید باشد.

 

«الکس ایزار» وزیر بهداشت و خدمات انسانی اما در روز ۲۷ فوریه (۸ اسفند) در کمال تعجب به نمایندگان مجلس گفت که خطر فوری این ویروس برای عموم مردم آمریکا پایین است. نکته دیگر پس از شیوع بیماری این است که در آن هفته های مهم که ایالات متحده می توانست شیوع این بیماری را مهار کند، به ندرت کسی مورد آزمایش می‌گرفت.

 

حتی سوابق و گزارش های فهرست خریدهای فدرال نشان می دهد دولت ترامپ سفارش های بزرگ را تا زمان ریشه دواندن کامل کرونا در کشور به تاخیر انداخته است.

 

وزارت بهداشت برای نخستین بار از قصد خرید ماسک های N۹۵ در ۴ مارس (۱۴ اسفند) خبر داد و مقرر شده این ماسک ها در ۱۸ ماه آینده توزیع شوند. روز بعد، کنگره یک مصوبه ۸.۳ میلیارد دلاری برای مقابله با کرونا را تصویب کرد که بیش از سه برابر مبلغی که کاخ سفید در ابتدا درخواست کرده بود.

 

در ۱۳ مارس (۲۳ اسفند)، ترامپ در نهایت وضعیت اضطراری ملی اعلام کرد که این امر نزدیک به ۶ هفته پس از اقدام سازمان جهانی بهداشت در خصوص اعلام وضعیت اضطراری بود. ضمن آنکه در این تاریخ یک هزار و ۷۰۰ مورد مبتلا به کووید-۱۹ در کشور تائید شده بود.

ایرنا

دیلی نیوز چاپ نیویورک: واشنگتن مسئول گسترش همه‌گیری کرونا در ایران است

 واشنگتن به دلیل اعمال تحریم‌هایی که واردات دارو به ایران را منع کرده است از نظر اخلاقی و قانونی مسئول شیوع بیماری کووید-۱۹ در ایران است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, ایران, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, کوبا, نیکاراگوئه, ونزوئلا

واشنگتن اگزمینر؛ کرونا اقتصاد آمریکا را به زیر می‌کشاند

ویروس کرونا با ابتلای بیش از ۳۱۱ هزار آمریکایی، جان‌ نزدیک به هشت هزار و ۵۰۰ نفر از آنها را گرفته و بر همه ارکان آمریکا سایه افکنده است. از نگاه کارشناسان، اقتصاد آمریکا که تاکنون دو رکود دهه‌های ۱۹۳۰و ۲۰۰۷ میلادی را تجربه کرده، این بار کرونا می‌رود تا آن را به زیر بکشد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جهان