نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادیبخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپروانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکلگیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاستهای صندوق بینالمللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاستجمهوری سریلانکا
راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
هزاران معترض در نزدیکی اسلامآباد، پایتخت پاکستان در حمایت از عمران خان دست به راهپیمایی زده و خواستار آزادی وی شدند. به گزارش ایسنا، حزب «تحریک انصاف پاکستان» به رهبری «عمران خان» نخستوزیر برکنار شده این کشور برای نخستین بار از مه ۲۰۲۳ در حالی این راهپیمایی بزرگ را برگزار کرد که اسلامآباد چندین بار ... راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
رخدادهای اخیر در بنگلادش با اعتراض دانشجویان و جوانان به تعیین سهمیهٔ شغلی و استخدامی بیش از حدّ برای بازماندگان و خانوادههای مبارزان شرکتکننده در جنگ استقلال آن کشور آغاز شد. در نهایت، در پی خیزشی تودهیی در واکنش به اوضاع عمومی اقتصادی-اجتماعی آن کشور، شیخ حَسینه، نخستوزیر بنگلادش، روز دوشنبه ۱۵ مرداد به هند ... مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه چین با بیان اینکه به سیاست عدم دخالت در امور کشورها پایبند است، تصریح کرد: ما به انتخاب مردم بنگلادش احترام گذاشته و از آن حمایت خواهیم کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا، مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین در مورد تشکیل دولت موقت در بنگلادش، اظهار ... پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد
نخستوزیر بنگلادش به هندوستان فرار کرد
شبکه سیانان اعلام کرد که در پی ادامه ناآرامیها و تظاهرات خیابانی معترضان در بنگلادش، نخستوزیر این کشور استعفا کرد و به هندوستان گریخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، رسانههای محلی بنگلادش با انتشار تصاویری اعلام کردند که «شیخ حسینه»، نخستوزیر این کشور دقایقی پیش استعفای خود را اعلام و با بالگرد ... نخستوزیر بنگلادش به هندوستان فرار کرد
آسوشیتدپرس؛ افغانها آمریکا را مقصر جنگ ۱۷ ساله بیپایان میدانند
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بیش از ۲۴۰۰ سرباز آمریکایی در طولانیترین جنگ کشورشان فراتر از مرزها کشته شدند و بیش از ۹۰۰ میلیارد دلار از عملیاتهای نظامی تا ساخت جاده، پل و نیروگاه برق هزینه کرده است. سه تن از روسای جمهوری آمریکا به برقراری صلح در افغانستان متعهد شدند؛ با افزایش تعداد نظامیان یا ورود به مذاکرات با طالبان یا نادیده گرفتن آنها. سال گذشته آمریکا “مادر بمبها” را علیه مواضع داعش در ننگرهار مورد استفاده قرار داد.
هیچکدام از اینها کارآمد نبود. با گذشت سالها، افغانستان مملو از تئوریهای توطئهای از جمله این ایده است که آمریکاییها گرفتار یک جنگ همیشگی نشدند بلکه از پیش آن را طراحی کردند.
محمد اسماعیل قاسمیار، عضو شورای عالی صلح افغانستان این پرسش را مطرح میکند که نیروهای آمریکا و ناتو که در دوران اوج ۱۵۰ هزار تن بودند و در کنار صدها هزار نیروی افغان میجنگیدند، چطور نمیتوانند دهها هزار نیروی طالبان را شکست دهند.
او میگوید: آنها یا این را نمیخواهند یا نمیتوانند. گمان میکنم آمریکا و متحدش پاکستان عمدا هرج و مرج در افغانستان ایجاد میکنند تا حضور طولانی نیروهای خارجی را توجیه کنند و از اینجا به عنوان پایگاهی برای نظارت بر ایران، روسیه و چین استفاده کنند. آنها برایمان جهنم ساختهاند، نه بهشت.
ماه گذشته پس از ترور ژنرال عبدالرزاق، رئیس پلیس با نفوذ قندهار، رسانههای اجتماعی پر شد از تصاویر و پستهایی که او را قربانی توطئه آمریکاییها نشان میداد. حملات اخیر نیروهای نفوذی در میان نیروهای افغان علیه آمریکا و ناتو با تحسین مردمی همراه شد.
حامد کرزای، رئیسجمهوری افغانستان در مصاحبه اخیرش گفت: مردم افغان در سال ۲۰۰۱ از ورود ایالات متحده و جامعه بینالمللی صمیمانه استقبال کرد. تا چند سال اوضاع خیلی خوب پیش رفت. بعد شاهد تغییر رویه آمریکا یا به عبارتی نادیده گرفتن دیدگاههای مردم افغان و شرایط افغانها شدیم.
کرزای علت طولانی شدن جنگ را ناکامی آمریکا در نابودی پناهگاههای شبهنظامیان در پاکستان، بمباران روستاها و منازل افغانها و بازداشت افغانها طی حملات عنوان کرد.
بسیاری دیگر، دولت فاسد حامد کرزای را که بیش از یک دهه رهبری افغانستان را بر عهده داشت، ماحصل تلخ تهاجم آمریکا میدانند. حاجی اکرم، کارگر روزمزدی در کابل میگوید: تمام پولی که وارد این کشور شده، به دست قدرتمندان رسیده است. فقرا عایدی نداشتند. این خارجیها اوضاع را بهتر نکردند. آنها باید بروند.
این فقط افغانها نیستند که رضایت ندارند. بازرس کل آمریکا در امروز بازسازی افغانستان هم اوایل همین ماه انتقاد شدیدی مطرح کرد. جان ساپکو به این نکته اشاره کرد که آمریکا ۱۳۲ میلیارد دلار در امر بازسازی افغانستان هزینه کرده است که بیش از مبلغی است که غرب اروپا پس از جنگ جهانی دوم هزینه کرد. ۷۵۰ میلیارد دلار دیگر هم خرج عملیاتهای نظامی آمریکا شد و واشنگتن سالانه چهار میلیارد دلار برای تقویت نیروهای امنیتی افغانستان وعده داده است.
اما نتیجه چه بوده است؟ ساپکو میگوید: حتی پس از گذشت ۱۷ سال تلاش آمریکا و ائتلاف و بخشش مالی، افغانستان همچنان یکی از فقیرترین، کم سوادترین و فاسدترین کشورهای جهان است. افغانستان همچنین یکی از ناامنترین مکانهاست.
حمیدالله نصرت که در بازار اصلی کابل پارچهفروش است، میگوید: ما بعد از طالبان انتظار اتفاق خوبی را داشتیم اما به جای آن، روز به روز شرایط بدتر شد. چطور امکان دارد ابرقدرتی مثل آمریکا نتواند جلوی طالبان را بگیرد؟ این سوالی است که همه افغانها میپرسند.
ایسنا
کشته شدن ۷ غیرنظامی در حمله پهپادی آمریکا در شرق افغانستان
خبرنگاران افغان اعلام کردند که بر اثر حمله هواپیمای بدون سرنشین آمریکا دستکم ۷ غیرنظامی افغان در ولایت «پکتیا» کشته شدند.
بیش از ۵۰۰ هزار کشته؛ حاصل حمله آمریکا به افغانستان و عراق
دانشگاه «براون» که یکی از معتبر ترین دانشگاهای آمریکا محسوب میشود در گزارشی اعلام کرد که در ۱۷ سال گذشته بیش از `۵۰۰ هزار نفر بر اثر لشکرکشی آمریکا به افغانستان و عراق کشته شدند.
هیئت طالبان: با حضور آمریکاییها صلح غیرممکن است
هیئت طالبان پس از دیدار در مسکو اعلام کرد که هرگونه روند صلح با افغانستان با حضور آمریکاییها غیرممکن است و اضافه کرد، دولت کنونی کابل دست نشانده آمریکاست و همین امر مذاکرات را متوقف میکند.
کنفرانس بینالمللی صلح افغانستان در مسکو آغاز بکار کرد
دومین کنفرانس بین المللی صلح افغانستان امروز جمعه با شرکت نمایندگانی از بازیگران منطقه ای و جهانی و همچنین کشورهای دوست کابل در مسکو آغاز بکار کرد.