نخست وزیر مالزی، «سیاست آینده مشترک» را مهمترین مشوق کشورش برای عضویت در بریکس دانست و گفت: اصل سیاست آینده مشترک مورد استقبال کشورهای آسیایی، آفریقایی، آمریکای لاتین و جنوب جهانی قرار گرفته است. به گزارش روز سهشنبه ایرنا از خبرگزاری برناما، انور ابراهیم در آیین افتتاحیه هفتمین نمایشگاه بینالمللی واردات چین (CIIE) اظهار داشت: ... کوالالامپور: «سیاست آینده مشترک» مهمترین مشوق مالزی برای عضویت در بریکس است
در واکنش به تجاوزگری اسرائیل؛ چین مخالف نقض حاکمیت و امنیت کشورهاست
پکن در واکنش به اقدام تجاوزکارانه اسرائیل به خاک ایران اعلام کرد: چین مخالف نقض حاکمیت و امنیت کشورهاست. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از شبکه تلویزیونی چین، سخنگوی دستگاه دیپلماسی پکن در واکنش به این اقدام تجاوزکارانه اسرائیل، اظهار داشت: چین مخالف نقض حاکمیت و امنیت کشورها با استفاده از ابزار زور است. لین ... در واکنش به تجاوزگری اسرائیل؛ چین مخالف نقض حاکمیت و امنیت کشورهاست
آسهآن و جواب منفی به ناتوی آسیایی
روزنامه جاکارتا پست در آستانه نشست اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسهآن) در سرمقاله خود نوشت: ژاپن که ایده ناتوی آسیایی را مطرح کرده است، بخت چندانی برای جذب سران آسه آن نخواهد داشت.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، نشست کشورهای عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به آسهآن، فردا آغاز خواهد شد. روزنامه جاکارتا پست، چاپ اندونزی، در سرمقاله امروز خود به موضوع «ناتوی آسیایی» پرداخت؛ مسئلهای که برای نخستین بار فومیو کیشیدا، نخست وزیر قبلی ژاپن آن را مطرح کرد. در این گزارش تاکید شده است که کشورهای جنوب آسیا و کشورهای جنوب شرقی به ناتوی آسیایی «نه» میگویند.
در این مقاله نوشته شده: شیگرو ایشیبا، نخست وزیر تازه منتخب ژاپن، پس از معرفی خود به سران آسه آن در جریان این اجلاس سالانه که هفته آینده در وینتیان پایخت لائوس برگزار خواهد شد، بهتر است برای آنکه تحقیر نشود از ترویج ایده کشورش برای ایجاد نسخه آسیایی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) خودداری کند.
بر اساس این گزارش، آن طور که رسانهها و نظرسنجیهای ژاپنی پیشبینی کردهاند دولت ایشیبا میتواند عمر کوتاهی داشته باشد و این احتمال وجود دارد که میزبانانش در آسه آن تنها به رسم ادب و بدون انتظار زیادی، از او استقبال کنند، زیرا مطمئن نیستند که او چقدر میتواند در جایگاهش باقی بماند و چه تصمیماتی را می تواند عملی کند.
جاکارتا پست افزود: ادامه می دهد: ایشیبا مانند سلف خود فومیو کیشیدا، بخت چندانی برای جذب سران آسه آن در میان کاهش قدرت اقتصادی ژاپن و نرخ اقتصادی رو به رشد آسه آن ندارد. همه کشورهای منطقه همچنان ژاپن را منبع اصلی سرمایهگذاری و شریک تجاری کلیدی خود میدانند اما آسه آن اکنون قدرت چانه زنی بیشتری دارد. ژاپن و سایر قدرتهای بزرگ بارها اطمینان داده اند که آسه آن مرکز هند و اقیانوسیه باقی خواهد ماند اما گفتار و کردار آنها با هم متفاوت است، کشورهای غربی و متحدان آنها، از جمله استرالیا و ژاپن، خواهان پیوستن آسه آن به مبارزه علیه چین هستند.
جاکارتا پست نوشت: ایده ناتوی آسیایی با هدف متحد کردن تمام نیروهای موجود در برابر چین شکل گرفته که برای ۱۰ عضو آسهآن بسیار ناخوشایند است. ایشیبا انتظار دارد که یک اتحاد نظامی جدید و به اندازه کافی، یک عامل بازدارنده در برابر چین، روسیه و کره شمالی بسازند. از آنجا که به لحاظ نظر جغرافیایی، پیوستن ژاپن به ناتو منطقی نیست، سران این کشور به ایجاد ناتوی آسیایی اندیشیدهاند. ژاپن یکی از اعضای ائتلاف نظامی غیررسمی کوواد یا چهارگانه (Quad) است که آمریکا، هند و استرالیا را شامل می شود. توکیو همچنین در نظر دارد به همراه استرالیا، انگلیس و آمریکا به چهارمین عضو پیمان نظامی آکوس (AUKUS) تبدیل شود.
جاکارتا پست ادامه داد: آسه آن بیش از آن چیزی است که آمریکا و متحدانش از جمله ژاپن فکر می کنند و انتخاب های بیشتری دارد و ژاپن در حال حاضر پیشنهادی چندان سودآور برای شکستن مقاومت آسه آن ندارد. این ائتلاف به عنوان سومین قدرت اقتصادی بزرگ در آسیا پس از چین و ژاپن و پنجمین اقتصاد بزرگ جهان پس از آمریکا، چین، آلمان و ژاپن است.
از سوی دیگر ژاپن در اواخر سال گذشته جایگاه خود را به عنوان سومین اقتصاد بزرگ جهان به آلمان واگذار کرد و اکنون پس از آمریکا، چین و آلمان در جایگاه چهارم قرار دارد. ژاپن تا سال ۲۰۱۰ دومین اقتصاد بزرگ جهان بود اما از آن زمان چین پیشتاز شد. برای آسه آن، ژاپن چهارمین شریک تجاری بزرگ است که تنها ۷ درصد از کل صادرات و واردات منطقه را به خود اختصاص داده است. علاوه بر این، سهم ژاپن از سرمایه گذاری مستقیم خارجی به تنها ۶ درصد کاهش یافته است.
در همین حال، چین، آمریکا، اتحادیه اروپا و ژاپن بزرگترین شرکای تجاری آسه آن هستند و از ابتدای سال جاری، آسه آن از اتحادیه اروپا به عنوان بزرگترین شریک تجاری چین پیشی گرفته است.
جاکارتا پست تاکید کرد: آسه آن ایده ایشیبا درباره ناتوی آسیایی را قبول نخواهد کرد و به عنوان یک اتحاد، آسه آن به ژاپن به عنوان یک شریک تجاری و اقتصادی قابل اعتماد نیاز دارد، نه یک متحد نظامی که تنها تنش ها را در منطقه تشدید کند.
به گزارش ایرنا، کشورهای عضو ائتلاف جنوب شرق آسیا، موسوم به آسهآن، به کانون توجه قدرتهای بزرگ تبدیل شدهاند؛ رویدادهای اخیر جهان، موقعیت ژئوپلتیک این منطقه را به دلیل قرار گرفتن در میان آسیا و اقیانوسیه، در قلب اقیانوس هند و اقیانوس آرام، اهمیت بیشتری بخشیده است.
آسهآن، مجموعهای از ۱۰ کشور واقع در جنوب شرقی آسیا است که ۸ اوت سال ۱۹۶۷ (۱۷ مرداد ۱۳۴۶) توسط تایلند، سنگاپور، فیلیپین، مالزی و اندونزی شکل گرفت، سپس کشورهای ویتنام، میانمار، لائوس، کامبوج و برونئی نیز به آن پیوستند.
کشورهای آسهآن با جمعیت قابل توجه و ثبات نسبی خود، مناطق سرشار از منابع لازم برای رشد اقتصادی و سودآوری محسوب میشوند.
نشست سران، مجمع بین المجالس آسه آن (AIPA)، نمایندگان شورای مشورتی تجاری آسه آن (ASEAN-BAC) و نمایندگان جوانان آسه آن، ۸ تا ۱۱ اکتبر ۲۰۲۴ (۱۷ تا ۲۰ مهر ۱۴۰۳)، تحت عنوان «آسه آن: افزایش اتصال و انعطاف پذیری» برگزار خواهد شد.
بیست و چهارمین نشست شورای جامعه اقتصادی آسهآن (AEC)، مجمع سرمایهگذاری آسهآن، نشست وزرای خارجه آسهآن، بیست و هشتمین نشست شورای جامعه سیاسی-امنیتی آسهآن (APSC) نیز پیش از اجلاس اصلی برگزار خواهد شد.
سی و پنجمین نشست شورای هماهنگی آسه آن (ACC) و اجلاس تجاری و سرمایه گذاری آسه آن در ۷ تا ۸ اکتبر (۱۶ تا ۱۷ مهر)، برپا خواهد بود.
اتحادیه اقتصادی اوراسیا: موتور محرک ایجاد یک مشارکت
اتحادیه اقتصادی اوراسیا در طول ۱۰ سال توسعه خود، تجربه مثبتی در ایجاد پیوندهای اقتصادی در اوراسیا کسب کرده که رشد سریع تجارت متقابل در چارچوب این اتحادیه علیرغم شوکهای خارجی، مؤید این امر است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، اندیشکده شورای امور بینالملل روسیه در گزارشی درباره اتحادیه اقتصادی اوراسیا نوشت: اتحادیه اقتصادی اوراسیا که ... اتحادیه اقتصادی اوراسیا: موتور محرک ایجاد یک مشارکت
فارن افرز: شکست از چین در آسیای جنوب شرقی؛ هزینه سنگین حمایت آمریکا از اسرائیل
«فارن افرز» در تحلیلی حمایت واشنگتن از اسرائیل در غزه را از دلایل اصلی کاهش همسویی کشورهای جنوب شرقی آسیا با آمریکا عنوان کرده و تاکید کرد که آمریکا در حال واگذار کردن آسیای جنوب شرقی به چین است. به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این رسانه تحلیلی با اشاره به نتایج نظرسنجی موسسه یوسف ... فارن افرز: شکست از چین در آسیای جنوب شرقی؛ هزینه سنگین حمایت آمریکا از اسرائیل
چین خواستار مقاومت آسهآن در برابر مداخلات آمریکا و ناتو شد
چین از کشورهای جنوب شرقی آسیا خواست تا در برابر «مداخلات خارجی» آمریکا و ناتو در دریای چین جنوبی و دیگر نقاط حساس منطقه مقاومت کنند. «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین در حاشیه نشست وزاری خارجه انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسهآن) در لائوس گفت که آمریکا «هیچ حقی» برای مداخله در دریای چین ... چین خواستار مقاومت آسهآن در برابر مداخلات آمریکا و ناتو شد
هشدار لاوروف درباره نظامیسازی آسیا با سلاحهای هستهای آمریکا
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه نسبت به استقرار سلاحهای هستهای در آسیا هشدار داد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، لاوروف روز یکشنبه در سخنانی در شهر کوالالامپور پایتخت مالزی گفت: استقرار تسلیحات هستهای آمریکا در جنوب شرقی آسیا خطرات امنیتی منطقه را افزایش میدهد. لاوروف گفت: آمریکا مدتهاست که سلاحهای هستهای ... هشدار لاوروف درباره نظامیسازی آسیا با سلاحهای هستهای آمریکا