«جولیان آسانژ» مدیر تارنمای افشاگر ویکی لیکس مدعی شد که وی در تماس با «دونالد جونیور ترامپ» پسر رئیس جمهوری آمریکا تلاش کرده وی را متقاعد کند که ایمیل هایش را درباره روسیه از طریق این تارنما منتشر کند.
به گزارش روزنامه آمریکایی یو اس ای تودی، آسانژ مدعی شد که انتشار ایمیل های پسر ترامپ نتیجه گفت و گوهایش با وی بوده است.
آسانژ دیروز (سه شنبه) در صفحه توییترش نوشت، با ترامپ پسر تماس گرفته تا وی را متقاعد کند که باید ایمیل هایی را که به دیدارش با یک وکیل روس منجر شده است، منتشر کند و انتشار این ایمیل ها باید از طریق سایت ویکی لیکس انجام شود.
آسانژ گفت دو ساعت بعد از این تماس، ترامپ جونیور خود اقدام به انتشار ایمیل هایش کرد.
وی که از سال ۲۰۱۲ در سفارت اکوادور به سر می برد، در پاسخ به یکی از پیروهایش در توییتر گفت که به پسر ترامپ گفته است «دشمنانش» مدارکی را در اختیار دارند و در چند هفته «تفسیر» و «متن» خود را با استفاده از عبارات جداگانه ارائه خواهند داد. بهتر است شفاف باشیم.
مدیر ویکی لیکس که به دلیل انتشار اسناد محرمانه آمریکا در این کشور تحت پیگرد است، در پیام توییتری دیگر نوشت، اگر پسر ارشد ترامپ ایمیل هایش را از طریق ویکی لیکس منتشر می کرد، «امنتر» بود. از این طریق می توانست «یک منبع ناشناس» داشته باشد.
آسانژ افزود: با انتشار این ایمیل ها از طرف خود او، ارائه شاهد آسانتر خواهد بود.
روزنامه انگلیسی گاردین نیز در این باره نوشت: معلوم نیست منظور آسانژ از واژه «دشمنان» چه کسانی بوده و این سوال را مطرح کرد که آیا هدفش رسانه ها یا رقبای سیاسی پسر ترامپ بوده است.
به نوشته گاردین، ویکی لیکس نقش مهمی را در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ایفا کرد و ایمیل های به سرقت رفته از کمیته ملی دمکرات ها (DNC) و «جان پودستا» مدیر کمپین انتخاباتی «هیلاری کلینتون» نامزد دمکرات ها را منتشر کرد.
پولیتیکو: پسر ترامپ بهانه لازم را به دست دادستان پرونده روسیه داد

تارنمای خبری پولیتیکو نوشت: «دونالد ترامپ جونیور» پسر ارشد رئیس جمهوری آمریکا با انتشار عمومی ایمیلهای رد و بدل شده درباره دیدار خود با یک وکیل روسی پیش از انتخابات ریاست جمهوری، بهانه لازم را به دست دادستان ویِژه تحقیق درباره پرونده اتهامات روسیه داد.
افشای دیدار ترامپ جونیور با یک وکیل روسی که قرار بوده تا «اطلاعاتی مخرب» درباره هیلاری کلینتون رقیب دمکرات پدرش در اختیار او بگذارد، در روزهای گذشته در صدر اخبار رسانههای آمریکا بوده است.
وی روز سه شنبه برای آنچه که «شفاف سازی» در این رابطه خواند، اقدام به انتشار مکالماتی کرد که با فرد واسطه این دیدار انجام داده بود.
این مکالمات اما به جای آنکه نقطه پایانی بر جنجالهای چند روز اخیر باشد، بار دیگر آتش اتهام ارتباط نزدیکان ترامپ با دولت روسیه را شعله ور کرد.
تارنمای خبری پولیتیکو در گزارشی در این خصوص مینویسد: پسر ترامپ در یکی از این ایمیلها در پاسخ به احتمال دستیابی به اطلاعاتی که میتواند کلینتون را در معرض اتهام قرار دهد، میگوید: «عاشق این اطلاعات هستم».
این گزارش ادامه میدهد: علاوه بر این، فردی که (به ظاهر) این اطلاعات را در دست دارد، می گوید که آنها از جانب «دولت روسیه در حمایت از آقای (دونالد) ترامپ» است.
این خود فرضیه تلاش مسکو برای دخالت در انتخابات آمریکا را تقویت میکند.
پیتر زیدنبرگ، وکیل سابق وزارت دادگستری آمریکا در این خصوص می گوید: انتشار این ایمیلها به شدت به ضرر دولت تمام خواهد شد. آنها نشان دهنده نیت وی برای تبانی با دولت روسیه است.
«راب گلدستون» که دیدار پسر ترامپ با « ناتالیا وسلنیتسکایا» وکیل روسی با واسطهگری او انجام شده بود، در یکی از این ایمیلها تاکید می کند که این وکیل از طرف دولت روسیه است.
این خود نشان می دهد که ترامپ جونیور از همان ابتدا از احتمال همکاری با دولت روسیه مطلع بوده و مشتاقانه این دیدار را ترتیب داده است.
با این حال وکیل یاد شده گفته که هیچ ارتباطی با دولت روسیه نداشته است.
پسر ترامپ مدعی است که در این دیدار که جارد کوشنر، داماد این خانواده و پل مانافورت، رئیس وقت ستاد انتخاباتی ترامپ هم در آن حضور داشتند، هیچ اطلاعاتی دریافت نکرده است.
«دونالد ترامپ» از همان زمانی که سرورهای حزب دمکرات هدف حمله سایبری قرار گرفت و نهادهای امنیتی آمریکا این حمله را به روسها نسبت دادند، مورد ظن قرار گرفته و متهم به روابط پنهانی با دولت روسیه شد.
«رابرت مولر» رئیس سابق آژانس تحقیقات فدرال آمریکا (اف بی آی) اکنون با فشار رسانهها و افکار عمومی آمریکا رسیدگی به پرونده ارتباط احتمالی نزدیکان ترامپ با دولت روسیه و ادعای دخالت مسکو در انتخابات ریاست جمهوری این کشور را عهده دار شده است.
بسیاری از رسانه ها پرونده ارتباط احتمالی ستاد انتخاباتی ترامپ با دولت روسیه را در کنار بزرگترین رسوایی های تاریخ آمریکا از جمله ماجرای واترگیت و رسوایی اخلاقی «بیل کلینتون» چهل و دومین رئیس جمهوری این کشور قرار می دهند. هر دو رویداد یاد شده به محکومیت رئیس جمهوری وقت و کلید خوردن روند استیضاح وی منجر شد.
ایرنا