سندرز: آمریکا اکنون یک «شبه دموکراسی» است

سناتور مستقل آمریکایی با انتقاد از قدرت گرفت میلیاردرها در دولت و افزایش اختلاف طبقاتی در این کشور هشدار داد ایالات متحده اکنون با سطح بی‌سابقه‌ای از خطر مواجه است. به گزارش ایسنا، «برنی سندرز» سناتور ۸۳ ساله ایالت ورمونت، ایالات متحده را یک «شبه‌دموکراسی» خواند و دلیل آن را نحوه حکومت «دونالد ترامپ» و ... سندرز: آمریکا اکنون یک «شبه دموکراسی» است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اختلاف طبقاتی, الیگارشی, جهان, دموکراتیک, دیدگاه, سخنرانی, طبقه کارگر, کودکان

بازهم فراهم نشدن ایمنی در محیط کار به حادثه برای ۳ معدنچی منجر شد + فیلم

در پی حادثه صبح روز گذشته (۱۷ فروردین ماه) ریزش «معدن باریت» مهابادکه منجر به مرگ یک کارگر و زخمی شدن دو معدنچی دیگر شد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن پیگیری‌های کارشناسی اولیه، توضیحاتی را ارائه کرد. به گزارش ایلنا، متن توضیحات روابط عمومی وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی به شرح زیر است: ... بازهم فراهم نشدن ایمنی در محیط کار به حادثه برای ۳ معدنچی منجر شد + فیلم

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, طبقه کارگر, فیلم

نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

سیاستگذاری‌های کلان در مسیر فقیرترسازی طبقه کارگر و دفاع از منافع ثروتمندان و صاحبان سرمایه قرار گرفته است؛ افزایش نرخ طلا و دلار، صاحبان سرمایه را ثروتمندتر می‌سازد و مزدبگیران با درآمد ثابت را فقیرتر. به گزارش خبرنگار ایلنا، تصمیم گیری در مورد دستمزد ۱۴۰۴ به هفته آخر سال موکول شده است؛ در شرایطی که ... سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, مبارزه طبقاتی

ان بی سی: کشورهای پیشرفته واکسن‌های کرونا را ذخیره می‌کنند در حالیکه کشورهای فقیر مشتاق دیدن این واکسن‌ها هستند

در حال حاضر، تحقیق و توسعه و تامین واکسن کرونا در سطح جهان پیشرفتی مثبت داشته است و بسیاری از کشورهای جهان اجرای طرح‌های گسترده واکسیناسیون را تصویب کرده‌اند؛ اما با این حال، آنچه نگران کننده است، بی‌عدالتی و بی‌انصافی سیاستمداران کشورهای غربی در زمینه توزیع واکسن است.

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین، سیاستمداران غربی در مواجه با فشار ناشی از ناکارآمدی ملی آن‌ها در مقابله با اپیدمی کرونا، واکسن مهار کننده بیماری کووید-۱۹ را آخرین گزینه برای خود تلقی می‌کنند و بر همین اساس، در حال تحریک ایجاد نوعی خودبینی و خودپرستی در زمینه دسترسی به واکسن‌های ضد کرونا هستند و این در حالیست که این خودپرستی تاثیراتی جدی در وضعیت کلی اتحاد جهان در مقابله با اپیدمی کرونا ایجاد خواهد کرد.

 

شبکه خبری «ان بی سی» آمریکا اخیرا مقاله‌ای با این عنوان منتشر کرده است: «کشورهای پیشرفته واکسن‌های کرونا را ذخیره می‌کنند در حالیکه کشورهای فقیر مشتاق دیدن این واکسن‌ها هستند»؛ این شبکه خبری با انتشار این مقاله افشا کرد که به محض تصویب واکسن‌های ضد کرونا توسط سازمان‌های نظارتی در کشورهای مختلف، کشورهای آمریکا، کانادا، انگلیس و سایر کشورهای در حال توسعه اقدام به احتکار این واکسن‌ها می‌کنند.

 

این در حالیست که تعداد کل واکسن‌های تولید شده مهار کننده کرونا در چین از کل جمعیت این کشورها فراتر خواهد رفت.

 

در اینجا این سؤال به وجود می‌آید که در حال حاضر، شکاف ایجاد شده در پروسه تامین واکسن‌های کرونا در سطح جهان تا چه اندازه عمیق است؟!

 

گروه‌های داده‌ای، واقعیتی دلسرد کننده و بی‌رحمانه را در پاسخ به این سؤال ارائه می‌دهند.

 

 

از یک طرف،‌ کشورهایی که درآمد بالایی دارند و صرفا ۱۴ درصد از جمعیت کلی جهان را تشکیل می‌دهند، بیش از نیمی از واکسن‌های مهار کننده کرونا در کل جهان را خریداری کرده‌اند؛ برای مثال، در میان این کشورها، تعداد واکسن‌های کرونای احتکار شده در کانادا ۵ برابر جمعیت کلی این کشور است؛ تمام واکسن های مودرنا و ۹۶ درصد از واکسن‌های فایزر آمریکا در حال حاضر به سرعت توسط کشورهایی با درآمد بالا خریداری شده‌اند.

 

از طرف دیگر، انتظار می رود که در ۶۷ کشور با درآمد کم و متوسط از جمله کشورهای کنیا، میانمار و نیجریه، به طور متوسط صرفا ۱ نفر از هر ۱۰ نفر تا قبل از پایان سال آتی میلادی در برابر کرونا واکسینه شوند!

 

همزمان با شیوع کرونا در سراسر جهان، اقدام وحشتناک برخی کشورهای توسعه یافته در خرید و احتکار واکسن‌های مقابله کننده با بیماری کووید-۱۹، اقدامی به دور از انصاف تلقی می‌شود و همبستگی جهان در مقابله با اپیدمی کرونا را تضعیف می‌کند؛ چنین رویکردی از سوی کشورهای توسعه یافته، نه تنها نقض تعهدات بین‌المللی حقوق بشر محسوب می‌شود بلکه خودپرستی عمیقا ریشه دار برخی سیاستمداران غربی و کوته بینی استراتژیک مشتاقان به فرار از مسئولیت مهار اپیدمی کرونا را برملا می‌سازد.

 

درحالیکه مقامات سازمان بهداشت جهانی همواره تاکید کرده اند که سریع‌ترین راه برای خلاصی از اپیدمی کرونا، تضمین واکسینه شدن تمام مردم تمامی کشورهاست ولی در شرایط فعلی به دلیل عدم وجود منابع کافی این واکسن‌ها در برابر تقاضاهای عظیم، واکسیناسیون گروه‌های پر خطر و آسیب پذیر در کشورهای مختلف از اهمیتی ضروری برخوردار است، اما با این حال، برخی کشورهای توسعه یافته جهت عکس این اضطرار عمل می‌کنند و باعث تشدید توزیع ناعادلانه واکسن کرونا شده‌اند و این روند، تهدیدی در مسیر احیای جهان از کرونا محسوب می‌شود.

 

در این میان، چین به عنوان کشوری پیشرو در حوزه تحقیق و تولید واکسن کرونا، سخت در تلاش است تا توزیع عادلانه واکسن‌های جهانی کرونا را تقویت کند؛ چین با انجام روش‌های مختلف از جمله اعلام اینکه واکسن کرونای چین یک محصول عمومی جهانی است، الحاق این کشور به برنامه «کووکس» (تسهیل دسترسی جهانی به واکسن کرونا)، تامین واکسن‌های کرونا برای کشورهای برزیل،‌ اندونزی، مصر و سایر کشورها و … سخت در تلاش است تا تلاش های مداوم و بی وقفه ای در این مسیر ایفا کند.

 

با این وجود، همانطور که در واکنش به پدیده گرم شدن جهان صرفا نمی‌توان به تلاش‌های کشورهایی خاص متکی ماند، مقابله جهانی با اپیدمی کرونا نیز نیازمند همکاری تمامی طرفین است؛ در این بین، کشورهای توسعه یافته به طور خاص باید یک بینش برون مرزی اتخاذ کنند و مسئولیت اخلاقی شایسته خود را عهده دار شوند.

بیانیه مشترک سندیکاها و تشکل‌های کارگری در باره لایحه بودجه ۱۴۰۰

سندیکاهای شرکت واحد و نیشکر هفت تپه و چند تشکل کارگری دیگر با انتشار بیانیه ای مشترک ضمن بررسی لایحه بودجه پیشنهادی دولت یادآور شدند که کارگران، معلمان، پرستاران، سایر مزد بگیران جامعه، بیکاران, دانشجویان و فارغ التحصیلان ابدا هیچ سهمی از این بودجه نمی‌برند. بودجه‌ای که هیچ توجهی به جمعیت ۹۹ درصدی جامعه ندارد.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, بیانیه, حقوق بشر, خبر, سازمان بهداشت جهانی, فساد, کارگری

سبد معیشت در آبان به ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید/ افزایش حداقل ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی در هزینه‌های زندگی

سبد معیشت در آبان به ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده است و دستمزد تنها قادر به پوشش یک‌سوم هزینه‌های زندگی است. شاهد بالاترین نرخ عقب‌افتادگی مزد در سال‌های اخیر هستیم.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش

«نه به خصوصی‌سازی» یکی از شعارهای کلیدی طبقه کارگر ایران است

مراجع قضایی باید با سرعت و قدرت بیشتر به مقوله‌ی واگذاری‌ها در دو دهه‌ی ۸۰ و ۹۰ شمسی ورود کرده و این واگذاری‌ها را به دلیل شکست‌های بزرگ در رسیدن به اهداف، لغو کنند. تراورس شاید اولین لغو واگذاری در ماه‌های اخیر باشد، اما نباید آخرینِ آنها باقی بماند!

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, بانک جهانی, تحلیل, حقوق بشر, صندوق بین‌المللی پول, کارگری