گاردین: تلاش‌های مبارزه با مواد مخدر ترامپ« سیاسی و مبتنی بر دروغ و ریاکاری» است

ترامپ هفته گذشته متعهد به عفو رئیس‌جمهور زندانی هندوراس شد، با وجود این واقعیت که او سال گذشته به اتهام ایجاد «بزرگراه کوکائین به ایالات متحده» به ۴۵ سال زندان محکوم شد.

به گزارش ایسنا، «خوان اورلاندو هرناندز» یک رئیس‌جمهور آمریکای لاتین بود که دادستان های آمریکایی او را متهم به تبانی با برخی از بی‌رحم‌ترین روسای مواد مخدر منطقه برای سرازیر کردن کوکائین به ایالات متحده کردند. به گفته آنها این سیاستمدار جیب‌هایش را با میلیون‌ها دلار رشوه پر کرده و کشورش را به چیزی تبدیل کرده بود که بسیاری آن را یک کشور مواد مخدر می‌نامیدند و با افتخار می‌گفت: «[بیایید] مواد مخدر را درست توی دماغ خارجی‌ها فرو کنیم!»

اکنون ترامپ سعی دارد با همین اتهامات رئیس جمهور ونزوئلا، نیکولاس مادورو، را گرفتار کند، کسی که دولت دونالد ترامپ او را به عنوان «تروریست مواد مخدر» متهم کرده و در تلاش است با جایزه ۵۰ میلیون دلاری و نمایش عظیم قدرت نظامی در سواحل کارائیب این کشور آمریکای جنوبی، او را سرنگون کند.

مداخله شگفت آور ترامپ به نفع هرناندز، که با حروف اول نامش JOH شناخته می‌شود، بسیاری از ناظران را گیج کرده است، به طوری که یک مأمور آژانس مبارزه با مواد مخدر (DEA) این اقدام را “دیوانگی” می‌خواند. چرا رئیس جمهور آمریکا از «جنگ علیه مواد مخدر» خود به عنوان توجیهی برای سرنگونی مادورو استفاده می‌کند – علیرغم آنچه بسیاری آن را شواهد سستی می‌دانند که رهبر ونزوئلا واقعاً یک رئیس مواد مخدر است – در حالی که همزمان به مردی که قبلاً در دادگاه فدرال منهتن به جرم چنین جرایمی مجرم شناخته شده بود، کارت آزادی از زندان پیشنهاد می‌دهد؟

چرا ترامپ هفته‌های اخیر را صرف منفجر کردن قایق‌های مظنون به قاچاق مواد مخدر در کارائیب – با تأثیر ناچیز بر جریان مواد مخدر به ایالات متحده – کرده بود و در عین حال تصمیم گرفت یک قاچاقچی بزرگ را که به جرم قاچاق مقادیر بسیار بیشتری مواد مخدر محکوم شده بود، آزاد کند؟

«مایک ویجیل»، رئیس سابق عملیات بین‌المللی سازمان مبارزه با مواد مخدر می‌گوید: «این نشان می‌دهد که کل تلاش دونالد ترامپ برای مبارزه با مواد مخدر یک نمایش است – مبتنی بر دروغ است، مبتنی بر ریاکاری است. او به خوان اورلاندو هرناندز عفو می‌دهد و سپس به دنبال نیکولاس مادورو می‌رود… همه اینها ریاکارانه است.»

برخلاف ادعای ترامپ مبنی بر اینکه هرناندز ۵۷ ساله قربانی «نقشه بایدن» شده است، ویجیل گفت شواهد قاطعی وجود دارد که نشان می‌دهد این سیاستمدار آمریکای مرکزی «یک ماهی بزرگ در دنیای مواد مخدر» است. هرناندز نه تنها به تبدیل هندوراس به یک نقطه ترانزیت اصلی کوکائین آمریکای جنوبی به ایالات متحده کمک کرده بود، بلکه او همچنین آن را به یک قطب تولید کوکائین تبدیل کرده بود که اکنون محل مزارع کوکا و آزمایشگاه‌های موقت برای فرآوری برگ‌های کوکا بود.

«ایوان گریلو»، نویسنده‌ سه کتاب درباره‌ی دنیای زیرزمینی مواد مخدر آمریکای لاتین، نیز از پیشنهاد «فک‌انداز» ترامپ متحیر شده است. گریلو با این پرسش که آیا ترامپ با توجه به این اعتراض‌ها ممکن است در مورد اقدام خود تجدید نظر کند، گفت: «این دیوانه‌کننده است… واقعاً موضع افراطی او در «جنگ علیه مواد مخدر» را تضعیف می‌کند.»

دادستان‌های ایالات متحده ادعا کردند که حتی قبل از به قدرت رسیدن، هرناندز شروع به توطئه با روسای مواد مخدر آمریکای لاتین کرده بود که مدت‌هاست از این کشور آمریکای مرکزی به عنوان سکوی پرتابی برای قاچاق مواد مخدر به ایالات متحده استفاده می‌کنند. هیئت منصفه موافقت کردند و در ژوئیه ۲۰۲۴، هرناندز به بیش از چهار دهه زندان «به دلیل واردات کوکائین و جرایم مرتبط با سلاح» محکوم شد. برادر کوچکترش، خوان آنتونیو «تونی» هرناندز، در سال ۲۰۲۱ به حبس ابد محکوم شد. از جمله جرایم او، پذیرش ۱ میلیون دلار از ال چاپو، قاچاقچی بزرگ مکزیکی «برای حمایت از مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری خوان اورلاندو هرناندز» بود.

ویجیل معتقد است که هرناندز مسئول کمک به انتقال میلیاردها دلار کوکائین به ایالات متحده است – بسیار بیشتر از قایق‌های تندرویی که «حملات » ترامپ از سپتامبر در کارائیب و اقیانوس آرام نابود کرده است. ویجیل می گوید: «او تقریباً ۸۰ نفر را کشته، تقریباً ۲۰ قایق را نابود کرده و هیچ مدرک مشخصی مبنی بر حمل مواد مخدر توسط آنها ارائه نکرده است. بسیاری از کشته‌شدگان قایق‌های تندرو، ماهیگیران فقیری بودند که در برخی موارد، ممکن است ۲۰۰ دلار در ماه برای حمل مواد مخدر درآمد داشته باشند.

در همین حال، علیرغم ادعاهای ترامپ مبنی بر اینکه مادورو رهبر یک سازمان مواد مخدر به نام «کارتل خورشید» است، بسیاری از کارشناسان حتی در وجود چنین گروهی تردید دارند.

ویجیل می گوید: «مادورو یک قدیس نیست. [اما] آنها یک کارتل نیستند، آنها زیرساختی ندارند.» او چنین ادعاهایی را «مزخرف» خواند.

«اورلاندو پرز»، متخصص آمریکای لاتین از دانشگاه تگزاس شمالی در دالاس، معقد است استانداردهای دوگانه ترامپ در مورد روسای جمهور قاچاقچی مواد مخدر نشان داد که هیچ استراتژی منسجمی برای مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر منطقه وجود ندارد. او گفت: «همه اینها موقتی و بر اساس ملاحظات سیاسی است.»

پرز افزود: «اینکه [هرناندز] حامی راست‌گرای ایالات متحده است – و مادورو نیست. این ایدئولوژیک است. سیاسی است. از نظر پیشبرد یک دستور کار ایدئولوژیک، منفعت شخصی دارد – و هیچ ارتباطی با سیاست‌های مؤثر مبارزه با مواد مخدر ندارد.»

برزیل تعرفه ۵۰ درصدی آمریکا را تلافی می‌کند

خبرگزاری رویترز به‌نقل از بیانیه ساعات پیش دفتر رئیس‌جمهوری برزیل نوشت که این کشور در واکنش به وضع تعرفه ۵۰ درصدی آمریکا بر واردات کالاهای برزیلی، دست به اقدام متقابل خواهد زد. به گزارش ایرنا، دفتر لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا، ساعاتی پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین را ... برزیل تعرفه ۵۰ درصدی آمریکا را تلافی می‌کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, بریکس, جنگ تجاری, جهان

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

«دانیل اورتگا»: شکست در افغانستان پیام روشنی برای آمریکا داشت

«دانیل اورتگا» رئیس جمهوری نیکاراگوئه با بیان اینکه شکست در افغانستان پیام روشنی برای واشنگتن داشت، خطاب به آمریکا گفت: امیدوار است این کشور از تحولات افغانستان که با شکستی مشابه جنگ ۱۹۷۵ ویتنام، از آن خارج شد درس بگیرد و راه تفاهم با سایر کشورهای جهان را دنبال کند.  

ادامه

افغانستان, امریکا, امریکای لاتین, تحلیل, تروریسم, جهان, کوبا, نیکاراگوئه, ونزوئلا

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان