ادعای دبیرکل ناتو: کشورهای اروپایی کمک بزرگی به آمریکا در تهاجم به ایران داشتند

دبیرکل ناتو در گفت‌وگویی که روز سه‌شنبه منتشر شد گفت که آمریکا احتمالا بدون کمک اروپا نمی‌توانست به جنگ علیه ایران بپردازد. به گزارش ایسنا، «مارک روته» دبیرکل ناتو در گفت‌وگو با پالتیکو در حاشیه نشست سران ناتو در پایتخت ترکیه در سخنانی برخلاف اظهارات سابق سران اروپا در عدم همراهی با ترامپ در تجاوز ... ادعای دبیرکل ناتو: کشورهای اروپایی کمک بزرگی به آمریکا در تهاجم به ایران داشتند

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, تجاوز نظامی, ترکیه, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, رومانی, کانادا, کره شمالی, ناتو

کوبا از محاصره انرژی آمریکا نزد سازمان ملل شکایت می‌کند

دولت کوبا در بحبوحه تهاجم دیپلماتیک آمریکا برای جلوگیری از رسیدگی سازمان ملل متحد به پیامدهای تحریم‌ها علیه این جزیره، از ارائه شکایت رسمی به مجمع عمومی این نهاد بین‌المللی به منظور رسیدگی به محاصره انرژی اعمال شده از سوی واشنگتن خبر داد. به گزارش روز سه شنبه ایرنا از خبرگزاری پرنسا لاتینا، برونو رودریگس ... کوبا از محاصره انرژی آمریکا نزد سازمان ملل شکایت می‌کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, انرژی, تجاوز نظامی, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, دخالت نظامی, سازمان ملل, کارائیب, کوبا, گزارش, محاصره اقتصادی, مکزیک, نسل‌کشی

 گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم – نگاهی به آمارِ «کودکانِ کار» و وضعیت آنان در سالروز جهانی مبارزه با کارِ کودکان

نگاهی به آمارِ “کودکانِ کار” و وضعیت آنان در سالروز جهانی مبارزه با کارِ کودکان روزِ جهانیِ مبارزه با کارِ کودکان هر سال در ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد یا ۲۳ خرداد، بسته به تقویم آن سال) برگزار می‌شود. این روز در سال ۲۰۰۲/ ۱۳۸۱ توسط “سازمان بین‌المللی کار” پایه‌گذاری شد تا توجه جهانی را به ...  گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم – نگاهی به آمارِ «کودکانِ کار» و وضعیت آنان در سالروز جهانی مبارزه با کارِ کودکان

ادامه

آزادی, آمریکا, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تجاوز نظامی, تحلیل, تورم, جنگ, حقوق بشر, حقوق کودک, دانشجویان, زنان, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, فقر, کشاورزی, کودکان, کودکان کار, معلمان, معیشت

ونزوئلا ادعای کنترل نظامی فرودگاه مایکتیا توسط آمریکا را تکذیب کرد

دولت ونزوئلا با رد شایعات منتشرشده درباره در اختیار گرفتن کنترل عملیاتی فرودگاه بین‌المللی «سیمون بولیوار» توسط نیروی هوایی آمریکا، تاکید کرد که به هیچ وجه امکان ندارد ایالات متحده یا هر کشور دیگری کنترل هیچ‌یک از نهادهای مستقر در قلمرو ونزوئلا را در اختیار داشته باشد. به گزارش ایرنا، به نقل از تله سور، ... ونزوئلا ادعای کنترل نظامی فرودگاه مایکتیا توسط آمریکا را تکذیب کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, تجاوز نظامی, جهان, حاکمیت ملی, خبر, کودکان, هوش مصنوعی, ونزوئلا

کدام پایگاه آمریکا در منطقه نقش کلیدی در حملات به ایران داشت؟

یک منبع آگاه تاکید کرد که پایگاه آمریکا در اردن نقش کلیدی را در حملات به ایران ایفا کرد. به گزارش ایسنا، این منبع به خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفت: پایگاه آمریکایی در اردن، طی حملات اخیر آمریکا و اسرائیل به ایران، نقش پایگاه خط مقدم منطقه‌ای را در عملیات نظامی آمریکا علیه ایران ایفا کرد. ... کدام پایگاه آمریکا در منطقه نقش کلیدی در حملات به ایران داشت؟

ادامه

آمریکا, اردن, اسراییل, امارات, ایران, تجاوز نظامی, جهان, خبر, صهیونیسم, عربستان

گاردین: اروپا از ترامپ می‌ترسد

«واکنش ضعیف اروپا به حمله دولت ترامپ به ونزوئلا و ربایش رئیس‌جمهور این کشور و تهدید آمریکا برای الحاق گرینلند ناشی از ترس سران اروپایی از برانگیختن خشم رئیس جمهور آمریکا است.

به گزارش ایسنا، گاردین با این مقدمه آورده است: کمیسیون اروپا صبح روز یکشنبه، کمی بیش از ۲۴ ساعت پس از حمله بمب‌افکن‌ها، جت‌های جنگنده و هلیکوپترهای آمریکایی به کاراکاس، پایتخت ونزوئلا و دستگیری «نیکولاس مادورو» رئیس‌جمهور این کشور توسط نیروهای ویژه، پستی در رسانه‌های اجتماعی منتشر کرد.

هیات اجرایی اتحادیه اروپا در این پیام هیچ چیزی در مورد عملیاتی که چندین رهبر جهان در خارج از اروپا، سیاستمداران مخالف در داخل اروپا و تقریباً هر متخصص حقوقی، آن را به عنوان نقض فاحش قوانین بین‌المللی محکوم کردند، نگفت.

در عوض، برای اروپایی‌ها آرزوی بازگشت از تعطیلاتشان در سلامتی را داشت و خاطرنشان می کرد که اگر می‌توانند تنها با کارت شناسایی خود از مرزها عبور کنند و در صورت تأخیر اتوبوس، قطار یا هواپیما، بازپرداخت یا غرامت تضمین شده‌ای دریافت کنند، به لطف اتحادیه اروپا بوده است.

گاردین با انتقاد از عملکرد اروپایی‌ها در این رابطه نوشت: اتحادیه اروپا می‌تواند این کارها، ازجمله آزادی تردد و حمایت از مصرف‌کننده را انجام دهد اما محکوم کردن یک متحد قدرتمند و دیرینه و دفاع از دموکراسی لیبرال، چندجانبه‌گرایی و نظم بین‌المللی مبتنی بر قانون نه؟

اتحادیه اروپا در مورد حمله وحشیانه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به ونزوئلا – همانطور که در مورد ادعاهای مکرر او مبنی بر اینکه ایالات متحده باید کنترل گرینلند، یک قلمرو خودمختار پادشاهی دانمارک را به دست بگیرد – در تنگنای سختی قرار دارد.

«آلبرتو آلمانو» استاد حقوق اتحادیه اروپا در این باره گفت: اگر اروپا با اقدامات ایالات متحده علیه مادورو موافقت کند، اصول قانونی را که زیربنای مخالفت آن با جنگ روسیه و اوکراین است، تضعیف می‌کند و اگر این اقدامات را محکوم کند، اروپا در برهه‌ای که به ویژه دفاع جمعی در برابر روسیه حیاتی است، با خطر طرد شدن از ضامن اصلی امنیت خود و تضعیف وحدت فراآتلانتیک مواجه می‌شود.

آنها به طور گسترده‌تر، از ترس احیای تنش‌های تجاری یا تضعیف ضمانت‌های امنیتی از پیش تحلیل رفته با آمریکا ترجیح می‌دهند از خصومت با رئیس‌جمهور آمریکا که تحقیر خود را نسبت به اروپا و رهبران آن پنهان نکرده، اجتناب کنند. موقعیت ضعیفی که این شرایط آنها را در آن قرار داده است، پس از عملیات ترامپ در ونزوئلا به طور کامل نمایان شد.

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در بیانیه‌ای گفت که برای مادورو اشک نخواهد ریخت. در واکنشی حتی بدریخت‌تر، «فریدریش مرتس» صدراعظم آلمان بر عدم مشروعیت مادورو به عنوان رهبر ونزوئلا تأکید کرد و گفت که «ارزیابی حقوقی» حمله آمریکا «پیچیده و نیازمند بررسی دقیق» است. «جورجیا ملونی» وزیر امور خارجه ایتالیا، پا را فراتر گذاشت و این حمله را به عنوان دفاع از خود، «مشروع» توصیف کرد، در حالی که «اورزولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا، به فرمول قدیمی «اوضاع را از نزدیک تحت نظر داریم» متوسل شد.

در این میان، چند رهبر صریح‌تر بودند. «پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا به صراحت گفت: اسپانیا مادورو را به رسمیت نمی‌شناسد اما مداخله‌ای را که ناقض قوانین بین‌المللی باشد نیز به رسمیت نخواهد شناخت.

واکنش کلی اروپا محتاطانه توصیف و این سوال را مطرح کرد که آیا واکنش اروپا درست بود؟

«ناتالی توچی» از موسسه امور بین‌الملل رم با قاطعیت می‌گوید واکنش اروپا درست نبود و هرچه کشورهای اروپایی بیشتر مانند مستعمره عمل کنند، همچون افرادی ناتوان و بی‌میل به ایستادگی در برابر ترامپ، بیشتر با آنها اینگونه رفتار خواهد شد.

دکتر «جان کاتر» محقق قانون اساسی اتحادیه اروپا در دانشگاه کیل نیز خاطر نشان کرد که رهبران اروپایی «از ترس برانگیختن خشم ترامپ» حمله آمریکا را محکوم نکردند.

لفاظی‌های ترامپ درباره الحاق جزیره گرینلند آزمونی دیگر برای اروپا است. رهبران فرانسه، آلمان، ایتالیا، لهستان، اسپانیا و انگلیس روز سه‌شنبه از دانمارک حمایت کردند. آنها گفتند که «گرینلند متعلق به مردم آن است. این وظیفه دانمارک و گرینلند، و فقط آنهاست که در مورد مسائل مربوط به دانمارک و گرینلند تصمیم بگیرند.»

کارشناسان کمی بر این باورند که ترامپ برای مداخله نظامی در قلمرو قطب شمال که تحت پوشش اتحاد ناتو است، تلاش خواهد کرد اما بسیاری نیز عملیات سیاسی برای تقویت نفوذ نظامی ایالات متحده در این جزیره غنی از منابع و با موقعیت استراتژیک را منتفی نمی‌دانند.

و اگرچه مخالفت شفاهی اروپا با تهدیدهای ترامپ در مورد گرینلند ممکن است به طور قابل توجهی سختگیرانه‌تر از واکنش‌های آنها به حمله به ونزوئلا باشد، هیچ کس حاضر نیست بگوید که اتحادیه اروپا و اعضای آن در صورت تلاش واشنگتن برای هرگونه تصرف جزیره، ممکن است چه گام‌های عملی بردارند.

زاخارووا: ادعای واشنگتن مبنی بر بدون خونریزی بودن عملیات ونزوئلا شگفت‌انگیز است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه از ادعای واشنگتن مبنی بر بدون خون‌ریزی بودن حمله به ونزوئلا ابراز شگفتی کرد. به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، با اشاره به مرگ ده‌ها شهروند ونزوئلایی و کوبایی، از ادعاهای واشنگتن مبنی بر بدون خونریزی بودن حمله به ونزوئلا ابراز شگفتی کرد. زاخارووا ... زاخارووا: ادعای واشنگتن مبنی بر بدون خونریزی بودن عملیات ونزوئلا شگفت‌انگیز است

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, تجاوز نظامی, جهان, روسیه, شرق اروپا, کوبا, ونزوئلا

اعزام زیردریایی روسیه به نزدیکی ونزوئلا

روسیه یک زیردریایی را برای اسکورت یک نفتکش خالی که سعی در فرار از محاصره نفتکش‌های تحریم‌شده توسط آمریکا در نزدیکی ونزوئلا داشت، اعزام کرده است؛ موضوعی که به جدیدترین نقطه تنش در روابط آمریکا و روسیه تبدیل شده است. به گزارش ایسنا، وال استریت ژورنال گزارش داد، این نفتکش که قبلاً با نام «بلا ... اعزام زیردریایی روسیه به نزدیکی ونزوئلا

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اقیانوس اطلس, اوکراین, تجاوز نظامی, تحریم, تنش‌زایی, جهان, خبر, روسیه, کارائیب, ونزوئلا

ربایش مادورو؛ آغاز باتلاق جدید آمریکا در آمریکای لاتین

یک نشریه هنگ کنگی پس از ربایش «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا از سوی آمریکا به ابعاد پنهان این موضوع پرداخت و نوشت: نشانه‌ای روشن از بازگشت واشنگتن به الگوی شکست‌خورده مداخله نظامی در آمریکای لاتین است؛ الگویی که پیش‌تر در عراق و لیبی آزموده شد و این‌بار می‌تواند آمریکا را وارد باتلاقی تازه، پرهزینه و ... ربایش مادورو؛ آغاز باتلاق جدید آمریکا در آمریکای لاتین

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, افغانستان, ایدئولوژی, تجاوز نظامی, تحلیل, جنگ سرد, دموکراتیک, دموکراسی, عراق, غرب آسیا, کارائیب, لیبی, مقاله, هنگ کنگ, ونزوئلا

گوترش: در تهاجم آمریکا، قوانین بین‌المللی رعایت نشده/ روسیه: آمریکا قاضی جهانی نیست

نماینده روسیه در نشست شورای امنیت درباره تجاوز آمریکا به خاک ونزوئلا با تأکید بر اینکه که نمی‌توان به آمریکا اجازه داد که خود را قاضی جهانی معرفی کند، گفت: آمریکا حتی تلاش نکرده اهداف واقعی خود را از عملیات مجرمانه‌اش که شامل کنترل خودسرانه بر منابع طبیعی ونزوئلاست، مخفی کند. به گزارش ایسنا،‌ نشست ... گوترش: در تهاجم آمریکا، قوانین بین‌المللی رعایت نشده/ روسیه: آمریکا قاضی جهانی نیست

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, امپریالیسم, انگلیس, پاناما, تجاوز نظامی, تروریسم, جهان, چین, روسیه, سازمان ملل, فرانسه, کلمبیا, کوبا, گزارش, همبستگی, ونزوئلا