“تیم یانگ”، فعال چپِ ترقیخواهی در آمریکای لاتین، نگاهی به پیروزی چشمگیر حزب “مورنا” در مکزیک میاندازد، جایی که پس زدن خصوصیسازیها، بهبود رفاه اجتماعی، و بازپسگیری منابع ملی، کشور را متحول کرده و حمایتهایی بسیار را به خود جلب کرده است. در ۱۰ مهر ۱۴۰۳ ( ۱ اکتبر ۲۰۲۴) “کلودیا شینباوم” جایگزینِ “آندرس مانوئل ... چگونه مکزیک نولیبرالیسم و راستگراها را درهمشکست!
کوبا: اسرائیل ثبات و امنیت خاورمیانه را به خطر انداخته است/ مکزیک خواستار اقدامات فوری برای کاهش تنشها در خاورمیانه شد
وزارت خارجه کوبا در بیانیهای با اشاره به اینکه هاوانا با نگرانی تحولات اخیر در خاورمیانه را دنبال میکند، اعلام کرد که اسرائیل ثبات و امنیت این منطقه را به خطر انداخته است. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا، در بیانیه وزارت خارجه کوبا که در تارنمای رسمی آن منتشر شد، آمده است: حوادثی که در ... کوبا: اسرائیل ثبات و امنیت خاورمیانه را به خطر انداخته است/ مکزیک خواستار اقدامات فوری برای کاهش تنشها در خاورمیانه شد
اولین رئیس جمهور زن مکزیک سوگند خورد
«کلودیا شینبائوم» به عنوان اولین رئیس جمهور زن مکزیک سوگند ریاست جمهوری را ادا و دوره ۶ ساله خود در این سمت را رسما آغاز کرد. باشگاه خبرنگاران جوان: «کلودیا شینبائوم» ۷۰ سال بعد از آنکه زنان در مکزیک حق رای به دست آوردند توانست تبدیل به اولین رئیس جمهور زن این کشور با کسب ... اولین رئیس جمهور زن مکزیک سوگند خورد
مادورو: روسیه و ونزوئلا پیمان شراکت راهبردی ۱۰ ساله امضا میکنند
رئیسجمهور ونزوئلا اعلام کرد در پایان سال جاری میلادی روسیه و ونزوئلا پیمان شراکت راهبردی ۱۰ ساله امضا خواهند کرد. به گزارش خبرگزای مهر به نقل از اسپوتنیک، «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا در گفتوگویی تلویزیونی اعلام کرد روسیه و ونزوئلا قصد دارند در نشست کمسیون بیندولتی در ماه دسامبر، توافقنامه اتحاد راهبردی ۱۰ ساله را ... مادورو: روسیه و ونزوئلا پیمان شراکت راهبردی ۱۰ ساله امضا میکنند
«کارائیب» با ارز دیجیتال در تقابل با هژمونی دلار
بروز چالشهای مختلف در حوزه پرداخت بهویژه در پرداختهای بینالملل و فرامرزی برای برخی از کشورهای حوزه آمریکای لاتین با ایالات متحده و کانادا، بانک مرکزی کارائیب شرقی (ECCB) را به این فکر انداخت تا با طراحی، راهاندازی و انتشار یک ارز دیجیتال بانک مرکزی مشترک در بین ۸ جزیره این منطقه، تجارت خارجی این ... «کارائیب» با ارز دیجیتال در تقابل با هژمونی دلار
کودتا در ونزوئلا
پس از آنکه «خوان گوایدو» رهبر مخالفان ونزوئلا خود را رئیس جمهوری موقت این کشور خواند، تعدادی از کشورهای این قاره به تبعیت از امریکا او را به رسمیت شناختند و تعدادی دیگر، از دولت رسمی این کشور اعلام حمایت کردند.
به نقل از رویترز، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نخستین کسی بود که در حمایت از گوایدو بیانیه داد و خواستار کنارهگیری « نیکلاس مادورو » رئیس جمهوری ونزوئلا شد.
پس از آن سازمان کشورهای آمریکایی نیز که شامل کشورهای قاره آمریکا است، با صدور یک اعلامیه وی را به عنوان رئیس دولت موقت ونزوئلا به رسمیت شناخت.
برخی کشورهای منطقه از جمله کانادا، برزیل، کلمبیا، پاراگوئه، شیلی و آرژانتین در بیانیههای جداگانه، از گوایدو اعلام حمایت کردند، ولی مکزیک، کوبا و بولیوی، دولت ونزوئلا را قانونی دانستند و از بیانیه سازمان مذکور تبری جستند.
از کشورهای اروپایی، دولت فرانسه به تحولات ونزوئلا واکنش نشان داد و دفتر ریاست جمهوری این کشور اعلام کرد که وضعیت را به دقت زیر نظر گرفته است.
سخنگوی «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد نیز در کنفرانس خبری روز چهارشنبه خود، از بازیگران سیاسی در ونزوئلا خواست که به دور از خشونت، پای میز مذاکره بنشینند.
مادورو در ماههای گذشته با تشدید فشارهای خارجی به ویژه از سوی آمریکا مواجه شده است.
وی از ابتدای ماه جاری میلادی، برای شش ساله دوم ریاست جمهوری خود سوگند یاد کرد.
با این وجود مخالفان دولت، انتخابات ریاست جمهوری اخیر را که به پیروزی مادورو انجامید، به رسمیت نمیشناسند و او را به تقلب متهم میکنند.
روز چهارشنبه مخالفان دولت ونزوئلا در کاراکاس پایتخت این کشور دست به تظاهراتی گسترده زدند. شمار تظاهرکنندگان در منابع مختلف بین دهها تا صدها هزار نفر اعلام شده است.
گوایدو که رئیس مجلس ملی ونزوئلا و رهبر حزب مخالف دولت این کشور است، با تکیه بر حضور پرتعداد معترضان در جمع آنها حاضر شد و سوگند ریاست جمهوری یاد کرد.
کوبا اقدام رهبر مخالفان ونزوئلا را کودتا خواند
وزیر امورخارجه کوبا روز چهارشنبه تلاش «خوان گوایدو» رئیس مجلس ملی ونزوئلا برای تصاحب قدرت در این کشور را «اقدام به کودتا» خواند و از «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری این کشور اعلام حمایت کرد.
«برونو رودریگوئز» در صفحه توئیتر خود با اشاره به تحولات سیاسی ساعات گذشته در ونزوئلا که با حمایت و هدایت آمریکا و متحدانش صورت گرفت، ادعای ریاست جمهوری گوایدو را رد کرد.
وی نوشت که هاوانا «قاطعانه از مادورو به عنوان رئیس قانونی دولت ونزوئلا حمایت میکند».
وزیر امور خارجه کوبا ادامه داد: اراده مردم ونزوئلا بر دخالتهای سلطه طلبانه چیره خواهد شد. تاریخ، افرادی را حامی این اقدام بوده و آن را به رسمیت شناختند، قضاوت خواهد کرد.
در سوی مقابل اما آمریکا به همراه متحدانش در منطقه، وی را به عنوان رئیس دولت موقت به رسمیت شناختهاند.
وزیر دفاع ونزوئلا: رئیس جمهوری تحمیلی را نمی پذیریم
«ولادیمیر پادرینو لوپز» وزیر دفاع و فرمانده ارتش ونزوئلا در صفحه توئیتر خود نوشت که سربازان این سرزمین از رئیس جمهوری تحمیلی تبعیت نخواهند کرد.
پادرینو لوپزافزود: رئیسجمهوری که از بیرون تحمیل شود و در سایه منافعی تاریک به قدرت رسیده باشد، به درد ملت ونزوئلا نخواهد خورد. اکنون یاس و نابردباری صلح این ملت را تهدید میکند و از این رو ارتش حامی قانون اساسی و حاکمیت ملی کشور باقی خواهد ماند.
ونزوئلا در ساعات گذشته صحنه تحولات عمده سیاسی بوده است. «خوان گوایدو» رهبر حزب مخالف که رئیس مجلس ملی این کشور است، روز چهارشنبه با حضور در جمع هوادارانش، سوگند ریاست جمهوری یاد کرد.
پس از آن دولت آمریکا و شماری از کشورهای منطقه، از وی اعلام حمایت کرده و او را به عنوان رئیس دولت موقت به رسمیت شناختند.
این اقدام سبب شد که مادورو دستور قطع روابط دیپلماتیک با آمریکا را صادر و به دیپلماتهای این کشور ۷۲ ساعت فرصت داد تا خاک ونزوئلا را ترک کنند.
با این وجود، کاخ سفید هنوز دستوری برای خروج دیپلماتهایش صادر نکرده است.
گوایدو که رهبری مخالفان دولت را بر عهده گرفته است، ساعتی بعد در یک پیام توئیتری از «همه سفارتخانه ها» خواست که در ونزوئلا باقی مانده و اقدامی صورت ندهند.
مادورو، آمریکا را عامل پشت پرده تشدید اعتراضها علیه دولتش میداند و مخالفان را به طرحریزی کودتا متهم میکند.
آمریکا دستور ونزوئلا برای خروج دیپلماتهایش را نپذیرفت
«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا شامگاه چهارشنبه (به وقت محلی) اعلام کرد که دستور «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا برای قطع روابط و خروج دیپلماتهای آمریکایی از خاک این کشور را به رسمیت نمیشناسد.
به گزارش واشنگتن تایمز، این تصمیم پس از آن اعلام شد که « دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا، رهبر مخالفان ونزوئلا را بعنوان رئیس دولت موقت این کشور پذیرفت و دولت مادورو را غیرقانونی خطاب کرد.
مادورو در پی این اقدام در سخنانی که بصورت زنده در تلویزیونی پخش شد، قطع رابطه با آمریکا را اعلام کرد و به دیپلماتهای این کشور ۷۲ ساعت فرصت داد تا ونزوئلا را ترک کنند.
با این وجود، پمپئو شامگاه چهارشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد که کاخ سفید تنها دولت موقت «خوان گوایدو» رئیس مجلس ملی و رهبر مخالفان ونزوئلا را قانونی میداند و از دیدگاه او، مادورو صلاحیت قطع روابط دو کشور را ندارد.
وی ادامه داد که به خطر افتادن امنیت هیات دیپلماتیک آمریکا در ونزوئلا، « اقدامات مقتضی» کاخ سفید را در پی خواهد داشت.
ایرنا
حزب کمونیست بریتانیا: حل بحران سیاسی- اقتصادی بریتانیا منوط به خروج از اتحادیهٔ اروپا است!
در هفتههای اخیر، بریتانیا در یافتن راهحلی قانونی برای اجرای نتیجهٔ همهپرسی ۲۳ ژوئن سال ۲۰۱۶ در مورد عضویت و ماندن در اتحادیهٔ اروپا با شرایطی بحرانی روبرو بوده است.
مخالفت چین با هرگونه دخالت خارجی در ونزوئلا
وزارت خارجه چین به آمریکا درباره دخالت در امور ونزوئلا هشدار دارد و تاکید کرد که با هرگونه دخالت خارجی در این کشور آمریکای جنوبی مخالف است.
سوریه و فلسطین دخالت در امور داخلی ونزوئلا را محکوم کردند
به نقل از المیادین، وزارت خارجه سوریه به تحولات اخیر ونزوئلا واکنش نشان داد. این وزارتخانه دخالت آمریکا در امور داخلی ونزوئلا را محکوم کرد، دخالتی که نقض آشکار قوانین بینالملل است.
انتقاد روسیه از دخالت مستقیم آمریکا در امور داخلی ونزوئلا
سخنگوی وزارت خارجه روسیه و چند سناتور بلندپایه این کشور، حوادث کنونی ونزوئلا را نمونه بارز دخالت آشکار آمریکا در امور داخلی کشورهای مستقل و تلاش دوباره برای سرنگونی دولتهای نامطلوب برای واشنگتن نامیدند.