زن، زندگی، آزادی: حق کنترل زن بر بدن خود

از حرکت دختران خیابان انقلاب، که با ویدا موحد آغاز شد، تا مرگ ژینا (مهسا) امینی و زاده شدن جنبش “زن، زندگی، آزادی”، مبارزه زنان برای حق بر بدنشان هرگز متوقف نشده است …. مریم رحمانی- عضو گروه مطالعات زنان، اسفند ۱۴۰۳ زن، زندگی، آزادی یعنی بدنم حق من است؛ یعنی مذهب، مردسالاری و سرمایه‌داری ... زن، زندگی، آزادی: حق کنترل زن بر بدن خود

ادامه

آزادی, اجتماعی, امنیتی, ایران, تحلیل, جهان, زنان, سرمایه‌داری

وضعیتِ ناگوارِ جوانان خانواده‌های کارگری در ایران

وضعیتِ جوانان خانواده‌های کارگری در ایران یکی از مهم‌ترین مشکل‌های اجتماعی و اقتصادی است که کشور در حال حاضر با آن روبروست. این جوانان با چالش‌هایی متعدد روبه‌رویند. این چالش‌ها اثرهای شکاف طبقاتی‌ای مانند فقر اقتصادی، نابرابری در دسترسی یافتن به آموزش و فرصت‌های شغلی، و همچنین تبعیض اجتماعی را شامل می‌شوند. مشکل‌ها فقط ناشی ... وضعیتِ ناگوارِ جوانان خانواده‌های کارگری در ایران

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, استبداد, تبعیض جنسیتی, تحلیل, جوانان, درمان, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, فقر, منافع ملی

گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

آرمان‌های “جنبش دوم بهمن”، چراغ فروزان در راه مبارزه برای لغو ستمِ‌ ملی است! ”بنیان گذاران، اجرا کنندگان و رهبران این جنبش در تاریخ مقامی بس ارزنده دارند و نسل های حق شناس همیشه با حس احترام در برابر خاطرۀ شهدای این نهضت: قاضی محمد، سیف قاضی، صدر قاضی، شیرزاد، فاروقی، نقده ای و ده ... گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

ادامه

آموزشی, اجتماعی, ارتجاع, استبداد, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, خاورمیانه, دهقانی, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غارتگری, فقر, یادنامه

غروب رهبری ولایی فرصتی ارزنده برای آغاز حرکت به سوی دگرگونی‌های بنیادی در ایران

گفته‌های سران “نظام” و بیانیه‌ها و تبلیغات حکومتی و به‌ویژه سخنرانی‌های اخیر خامنه‌ای نشان‌دهندهٔ وضع بسیار نامتعادل حکومت ولایی و آشفتگی در سیاست‌گذاری‌های داخلی و خارجی آن است. تحولات پنج ماه گذشته نیز باید به مسعود پزشکیان نشان داده باشد که در ساختار قدرت رژیم ولایی تحقق دستاوردهای اساسی و واقعی برای مردم از بالا، ... غروب رهبری ولایی فرصتی ارزنده برای آغاز حرکت به سوی دگرگونی‌های بنیادی در ایران

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اجتماعی, اختلاف طبقاتی, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایران, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, معیشت

روز گارِ تلخِ کارگران مصدوم‌شده و خانواده‌‎هایشان سه ماه بعد از حادثه طبس / صدایمان به جایی نمی‌رسد

کارگرانِ شبِ حادثه‌ی معدنجو، آسیبِ مغزی دیده‌اند، پزشکان عذر برخی را خواسته و تشخیصِ از کارافتادگی داده‌اند. بسیاری از آن‌ها فعلا نمی‌توانند کار کنند و برخی احتمالا تا آخرِ عمرشان هم به وضعیتِ عادی برنگردند. خانواده‌ی این کارگران، این سه ماه را با مستمریِ ۱۰ میلیون تومانیِ معدنجو گذرانده‌اند؛ مستمری‌ای که معلوم نیست تا چه ... روز گارِ تلخِ کارگران مصدوم‌شده و خانواده‌‎هایشان سه ماه بعد از حادثه طبس / صدایمان به جایی نمی‌رسد

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, حوادث, درمان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, گزارش, معدنکاران, معیشت

کمبود وسایل نقلیه عمومی عامل اصلی گسترش کرونا در تهران

دولت می‌خواهد مردم را با تهدید وادار به زدن ماسک در اماکن عمومی کند. از اصلی‌ترین مراکز شیوع کرونا وسایل نقلیه عمومی است که در آنها امکان حفظ فاصله اجتماعی وجود ندارد و دولت هم اقدامی برای افزایش این وسایل نمی‌کند.

 

آمار مرگ بر اثر کرونا در ایران همچنان رو به افزایش است. این ویروس در شبانه روز گذشته جان ۲۲۱ نفر را در ایران گرفت. وضع در شهرهای بزرگ و پرجمعیت وخیم‌تر است.

 

در چند روز گذشته میزان ابتلا به بیماری کرونا در تهران از مرز هشدار گذشته و به گفته مسئولان «اسفناک» شده است. یکی از مهم‌ترین مکان‌هایی که شهروندان تهران در آن در معرض ابتلا به کرونا قرار می‌گیرند، ایستگاه‌های قطارهای زیرزمینی و واگن‌های پر آنهاست. وضع در اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها هم بهتر از مترو نیست.

 

دولت می‌گوید یک طرف ماجرا مردمی هستند که مقررات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، نه ماسک می‌زنند نه فاصله اجتماعی را را رعایت می‌کنند. حالا قرار است دهان و بینی آنهایی که از زدن ماسک سرپیچی می‌کنند را با توسل به نیروی انتظامی بپوشانند.

 

مناف هاشمی، معاون حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران به خبرگزاری ایلنا گفته است که استفاده از ماسک با سختگیری خیلی بیشتری نسبت به قبل دنبال می‌شود و از این به بعد به کسی اجازه داده نخواهد شد بدون ماسک از وسایل نقلیه عمومی استفاده کند. به گفته او نیروی انتظامی هم در این اماکن حضور دارد و ناظر بر رعایت مقررات است.

 

اما عده کسانی که از استفاده از ماسک سرپیچی می‌کنند بسیار کم است. به گفته مناف هاشمی آنها فقط یک تا سه درصد مسافران را تشکیل می‌دهند. پس منبع خطر واقعی کجاست و آیا با چماق نیروی انتظامی می‌شود از پس معضل برآمد؟

 

“امکان حفظ فاصله اجتماعی نداریم چون وسایل نقلیه عمومی کافی نداریم”

 

فرنوش نوبخت، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران به خبرگزاری ایلنا می‌گوید: «مترو با همان ظرفیت و حتی بیشتر از ظرفیت‌های معمول در حال کار است تا فاصله اجتماعی رعایت شود.» او هم‌چنین به کم شدن عده مسافران مترو اشاره کرده که با ظرفیت یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر قبل از کرونا اکنون به ۹۰۰ هزار نفر رسیده، اما هم‌چنان امکان فاصله اجتماعی آنگونه که در شرایط کرونا لازم است، در آن وجود ندارد.

 

او می‌گوید: «شرایط کرونا با شرایط عادی فرق دارد و اگر بخواهیم فاصله‌ها را بیشتر کنیم این مساله یک رابطه کاملا خطی است و باید تعداد قطارها خیلی بیشتر شود،‌ در حالی که قطار بیشتری در اختیار نداریم.»

 

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم شیوع کرونا و ازدحام در برخی خطوط دو رام شش و هفت به خطوط قطارها اضافه نشده می‌گوید: «دو رام قطار اصلا تاثیر آنچنانی ندارد. ما روزانه ۱۴۰ قطار باید به خطوط وارد کنیم.»

 

او هم‌چنین گفته است که متروی تهران در تعمیرات تجهیزات و قطارها با مشکل روبرو است اما فعالیت مترو متوقف نشده است.

 

ایلنا به نقل از‌ محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران نوشته است که او در جریان یکی از جلسات پیشین شورای شهر به خبرنگاران گفته بود: «به دلیل بازگشایی فعالیت‌ها و استفاده از حمل و نقل شاهد افزایش آمار هستیم، به گونه‌ای که در مترو تعداد مسافران از یک میلیون نفر هم گذشته است».

حدود ۷۰ درصد بازنشستگان حداقلی‌بگیر هستند

کف دستمزد برای کارگران دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است و برای بازنشستگان کشوری و لشکری هم همین کف در نظر گرفته شده، اما دولت تاکید دارد که الزام قانونی برای کارکنان دولت است و سازمان تامین اجتماعی سازمانی دولتی نیست.

ادامه

ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, خبر, کارگری

راه حل بحران‌های خطرناک کشورمان، نصیحت کردن به دیکتاتور نیست!

سران “نظام”- و در رأس آنان خامنه‌ای و روحانی- به‌همراه کارگزاران ارشد درون دستگاه‌های این “نظام” در پیشگیری، مدیریت، و حتی تخفیف بحران‌ها، بحران‌های گسترده و چندوجهی‌ای که فراروی کشورمان قرار دارند، عاجز مانده‌اند.

ادامه

اجتماعی, ایران, خبر, سیاسی, مقاله

دیلی‌میل: ساخت داروی مقابله با عوارض ریوی کرونا توسط متخصص ایرانی

یک متخصص ایرانی ساکن آمریکا با اشاره به ماندگاری عوارض کووید-۱۹ بر عملکرد ریه در برخی از بیماران مبتلا در کرونا، درصدد ساخت دارویی است که مراحل سفت شدن یا فیبروز ریه را متوقف و درمان کند.

ادامه

اجتماعی, امریکا, ایران, خبر, دانش

ابتلای ۱۱۲ نفر از پرسنل درمانی بیمارستان‌های “دکتر غرضی” و “فاطمه الزهرا” به کرونا

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان گفت: تاکنون تعداد حدود ۳۵۰۰ نفر بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های دکتر غرضی و فاطمه الزهرا نجف آباد بستری شده و همچنین تعداد ۱۱۲ نفر از پرسنل درمانی این مجموعه نیز به این بیماری مبتلا شده‌اند.

ادامه

اجتماعی, ایران, پرستاری, حقوق بشر, حوادث, خبر, کارگری