حزب کمونیست ویتنام از میان جنگ‌های تجاری ترامپ عبور کرده و هدف‌های توسعه‌ خود را تعیین می‌کند

گزارشی از چهاردهمین کنگره ملی حزب کمونیست ویتنام در هانوی در پنج سال گذشته به عنوان یک قدرت متوسطِ ​​رو به رشد در جهان ظهور کرده است. رشد اقتصاد این کشور، اگر سریع‌ترین در جهان نباشد، یکی از سریع‌ترین‌هاست. ولی تنها کمی بیش از ۴۰ سال پیش- قبل از آغاز مجموعه‌ای از سیاست‌های نوسازی اقتصادی ... حزب کمونیست ویتنام از میان جنگ‌های تجاری ترامپ عبور کرده و هدف‌های توسعه‌ خود را تعیین می‌کند

ادامه

اقتصادی, جهان, حزب کمونیست, دیدگاه, زحمتکشان, سازمان ملل, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, کشاورزی, محیط زیست, ویتنام

به‌مناسبت هشتادمین سالگرد جنبش دوم بهمن

جنبش دوم بهمن‌ماه و مبارزه علیه لغو ستم‌ملی جدا از پیکار همگانی مردم علیه دیکتاتوری ولایی و مداخله امپریالیسم نیست! با فرارسیدن دوم بهمن‌ماه امسال، هشتاد سال از جنبش دوم بهمن و بنیانگذاری حکومت ملی و دمکراتیک کردستان می‌گذرد. اعلام حکومت خودمختار کردستان از طرف رفیق جان‌باخته “قاضی محمد” در جمع باشکوه هزاران نفر از ... به‌مناسبت هشتادمین سالگرد جنبش دوم بهمن

ادامه

آمریکا, اتحاد, اتحاد شوروی, اجتماعی, استبداد, استعمار, استقلال, اسراییل, انگلیس, ایران, بازنشستگان, حزب توده ایران, حقوق دموکراتیک, خاورمیانه, دیکتاتوری, زحمتکشان, سیاسی, طبقه کارگر, فرهنگی, فقر, کمونیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

خیز عربستان برای تصاحب انرژی سبز

صندوق حاکمیتی عربستان با تخصیص ۹ میلیارد دلار به پروژه‌های سبز، در پی رهبری بازار است. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، عربستان سعودی، کشوری که دهه‌ها به عنوان نماد ثروت نفتی و قلب تپنده سوخت‌های فسیلی شناخته می‌شد، اکنون در حال پوست‌اندازی است. گزارش اخیر «الشرق الاوسط» نشان می‌دهد که صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان (PIF) ... خیز عربستان برای تصاحب انرژی سبز

ادامه

اروپا, اقتصادی, انرژی, جهان, خاورمیانه, دانش, دریای سرخ, صندوق بین‌المللی پول, عربستان, گزارش, محیط زیست

حزب تودهٔ ایران از مبارزه و خواسته‌های کارگران پیمانکاری پروژه پارس جنوبی حمایت می کند!

صبح روز سه شنبه ۱۸ آذر ماه ۱۴۰۴، بیش از ۵ هزار کارگر پیمانکاری صنایع نفت پارس جنوبی، به رغم مسدود شدن راه ها توسط نیروهای انتظامی، توانستند در سه نقطه عسلویه تجمع کنند. کارگران خواستار رسیدگی به خواسته های خود از سوی مسئولین شدند. همچنین روز چهارشنبه ۱۹ آذرماه کارگران پیمانکاری صنایع کلیدی نفت ... حزب تودهٔ ایران از مبارزه و خواسته‌های کارگران پیمانکاری پروژه پارس جنوبی حمایت می کند!

ادامه

استقلال, امنیتی, ایران, حذف پیمانکار, خزب توده ایران, طبقه کارگر, مبارزه طبقاتی, محیط زیست

تشدید فاجعه انسانی در غزه با موج جدید بارش‌های شدید + فیلم

با ورود موج جدیدی از بارش‌های شدید در جنوب و مرکز نوار غزه، ده‌ها چادر محل اسکان آوارگان در شهر خان ‌یونس و اطراف آن در سیلاب غرق و راه‌های اصلی و فرعی در منطقه المواصی نیز بسته شد. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، آوارگان فلسطینی که ۲ ... تشدید فاجعه انسانی در غزه با موج جدید بارش‌های شدید + فیلم

ادامه

اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, زنان, فلسطین, فیلم, کودکان, گزارش, محیط زیست

کلانتری: مافیای تولید خودرو غیراستاندارد درایران آن‌قدر قدرتمند است که هیچکس زورش به‌آن‌ها نمی‌رسد

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: مافیای تولید خودروهای غیر استاندارد و آلاینده در ایران به قدری قدرتمند است که حتی رئیس جمهوری زورش به آنها نمی رسد، گازوئیل های تولیدی در کشور نیز به جای حداکثر ۵۰ پی پی ام گوگرد بین ۷۰ تا ۱۰ هزار پی پی ام گوگرد دارند.

 

عیسی کلانتری روز شنبه در همایش ملی سرطان در وزارت بهداشت افزود: محیط زیست ایران مریض است و امسال بدترین سال را از نظر آلودگی هوا در ۵۰ سال گذشته تجربه می کنیم به خصوص اینکه متوسط بارندگی در کشور در ۱۲۸ روز از فصل آبی ۶۰ درصد کمتر از متوسط ۵۰ سال گذشته است. مسئله ای که حتما بر محیط زیست و سلامت انسان، حیوان و گیاه تاثیر دارد.

 

وی گفت: در این شرایط تالاب ها خشک می شوند و ریزگردها افزایش می یابند، غبارهای نمکی دریاچه ارومیه در چند سال اخیر به شدت افزایش پیدا کرده است و اثرات مخربی بر گیاهان، حیوانات و زندگی انسان گذاشته است و در این شرایط در تبریز و ارومیه زنبورهای عسل راه خود را گم می کنند.

 

معاون رئیس جمهوری اضافه کرد: با ادامه این شرایط، کشاورزی در بسیاری از مناطق کشور تعطیل می شود و فلزات سنگینی که همراه با غبارهای نمکی منتقل می شوند در برخی مناطق کشور به خصوص در جنوب کشور اثرات شیمیایی و فیزیکی جبران ناپذیری بر طبیعت خواهند داشت.

 

وی گفت: همزمان با تغییرات اقلیمی هنوز باور نکرده ایم که مدیریت غلط فرسایشی و سیاست های غلط بهداشتی و اقتصادی در کنار کم آبی چه هزینه های سنگینی را به کشور تحمیل کرده است.

 

کلانتری افزود: آلایندگی آب قدرت بالادستی رودخانه ها را کم می کند و کم آبی همزمان را ریختن فاضلاب در رودخانه ها ، اثرات بهداشتی نگران کننده ای برای سلامت مردم دارد و خسارت های بهداشتی به بار می آورد و کودهای شیمیایی که وارد خاک می شود واقعا خسارت های جبران ناپذیر به کشاورزی ایران وارد می کند.

 

کودهای شیمیایی ارزان و غیر استاندارد در کشاورزی ایران

 

وی گفت: از سال ۱۳۷۴ قرار بود، کودهای شیمیایی بدون ازت، اوره و گوگرد در کشور مصرف شود تا ظرف ۵۴۸ ساعت در آبهای زیرزمینی حل شوند اما دو دهه است که از این کودها استفاده می شود و آثار مخرب آنها هنوز در آبهای زیرزمینی دوام دارد. هنوز این مسئله حل نشده که اکسیدهای ازت در مرازع برنج طغیان کرده است.

 

معاون رئیس جمهوری اضافه کرد: علت این مسائل این است که کودهای شیمیایی هر چه آلاینده تر باشند و میزان سرب، گوگرد و ازت، آرسنیک،کادمیوم آنها بیشتر باشد، ارزانتر هستند و در خرید کودها قیمت حرف اول را می زند نه کیفیت.
وی گفت: مسئله استفاده از سموم کشاورزی نیز خطر دیگری است که سلامت مردم را تهدید می کند، در برخی شهرها مانند گرگان، توت فرنگی را بعد از چیدن سم می زنند و ۴۸ ساعت بعد در بازار مصرف عرضه می کنند و متاسفانه نظارت بهداشتی در تولیدات کشاورزی ضعیف است.

 

کلانتری گفت: وضعیت آبزیانی که از آب تغذیه می کنند نیز نگران کننده است، اگر وزارت بهداشت در این موارد هشدارهای بهداشتی را به موقع اعلام کند، دست دستگاه های دیگر برای مقابله با آلاینده های زیست محیطی بازتر می شود.

 

وی افزود: امروز در کشور مسئله آلودگی ها برجسته شده است، وزیر نفت می گوید نمی توانیم در کشور گازوئیل استاندارد تولید کنیم. گازوئیل استاندارد باید حداکثر ۵۰ پی پی ام گوگرد داشته باشد اما گازوئیل هایی که در ایران مصرف می شوند بین ۷۰ تا ۱۰ هزار پی پی ام گوگرد دارند در اصفهان گازوئیلی استفاده می شود که ۱۰ هزار پی پی ام گوگرد تولید می کند، آن هم در شرایطی که این همه خودروهای فرسوده و غیر استاندارد در کشور داریم.

 

۵۰ هزار کامیون فرسوده و آلاینده در کشور

 

وی ادامه داد: ۵۰ هزار کامیون فرسوده در تهران و کشور تردد می کنند، کامیون هایی که به جای ۳۰ لیتر صدکیلومتر ۷۰ لیتر گازوئیل مصرف می کنند. هر کامیون حداقل ۵۰ پی پی ام و به طور متوسط ۳ هزار پی پی ام گوگرد وارد هوا می کند.

 

کلانتری گفت: بزرگترین آلاینده هوا در فصل سرما ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون است که ناشی از سوخت ناقص گازوئیل است که البته در فصل گرم بنزین جایگزین گازوئیل برای آلایندگی هوا می شود.

 

وی افزود: مافیای خودروسازی کشور هم آن قدر توان مالی دارد که هیچ کس، هیچ دستگاهی و حتی شخص رئیس جمهوری نیز زورش به آنها نمی رسد، خودروهایی با آلایندگی بسیار بالاتر از استانداردها و با سوخت های غیر استاندارد در کشور داریم، ملت چه تقصیری دارند که هوا آلوده است.

 

مافیای خودروسازی در ایران قدرت دارد

 

معاون رئیس جمهوری اضافه کرد: هیج کس نمی تواند جلوی تولید خودروهای غیر استاندارد را در کشور بگیرد، تا حرف می زنیم می گویند مخالف تولید داخلی و اشتغال هستید، در این شرایط نباید انتظار هوای پاک داشته باشیم. بهداشت و محیط زیست قربانی کمپانی های بزرگ تولید خودرو هستند.

 

وی گفت: البته اگر پشتوانه قوی وزارت بهداشت را داشته باشیم و هشدارهای لازم از سوی وزارت بهداشت ارائه شود، تا حدی می توانیم با این مافیا مبارزه کنیم، البته نمی دانم چقدر.

 

کلانتری افزود: درآمد خودروسازی کشور ۷۰ هزار میلیارد تومان است که ۱۵۰ برابر بودجه محیط زیست و ۳ برابر بودجه وزارت بهداشت است، آنها قدرت مالی دارند و هر یافته علمی را دستکاری و تغییر می دهند، قدرت زیادی می خواهد که بتوانیم با آنها مبارزه کنیم اما اگر مردم آگاه شوند، با فشار مردم می توان کارهایی را انجام داد.

 

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ادامه داد: در مورد ریزگردها باید گفت که خطر آنها به مراتب کمتر از آلاینده های شیمیایی است، ریزگردهایی که منشا داخلی دارند درشت تر و سنگین تر هستند و ظرف حداکثر سه ساعت نشست می کنند اما ریزگردهایی که منشا خارجی دارند تا چند شبانه روز در هوا می مانند و به جاهای دوردست تری می روند و به علت کوچکی، خطرات بیشتری دارند.

 

وی گفت: دلیل اینکه مردم به ریزگردها حساس تر هستند این است که می توانند آن را با چشم ببینند در حالی که آلاینده های شیمیایی خودروها بسیار خطرناک تر هستند. امیدواریم !! سال آینده بر اساس قانون جدید محیط زیست که امسال مجلس مصوب کرده است بتوانیم با مافیای خودروسازی مبارزه کنیم تا روند آسیب به سلامت مردم را کند کنیم.
ایرنا

برف جاده‌های ۱۰ استان را سفیدپوش کرد

رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور نیروی انتظامی، با اشاره به آخرین وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور اظهار کرد: در حال حاضر گزارش‌های رسیده حاکی از بارش برف در ۹ استان کشور است و شدت بارش‌ها در استان اردبیل به‌اندازه‌ای است که اکثر محورهای مواصلاتی این استان را درگیر کرده است.

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

آسانژ در صورت پیروزی در دادگاه تجدید نظر، آزاد می‌شود

به گفته سرویس دادستانی انگلیس، اگر درخواست موسس وبسایت افشاگر ویکی‌لیکس برای لغو حکم دستگیری‌اش برای نقض قرار وثیقه پذیرفته شود، وی آزاد خواهد بود تا از سفرت اکوادور در لندن خارج شود.

ادامه

اکوادور, امریکا, انگلستان, جهان, حقوق بشر, خبر, ویکی‌لیکس

نماینده کرمانشاه: چند نفر بر اثر سرما در مناطق زلزله‌زده فوت شده‌اند

شهاب نادری، نماینده پاوه چند روز قبل در نطق میان دستورش در مجلس خبر داد که چند نفر در مناظق زلزله‌زده کرمانشاه بر اثر سرما کشته شدند. این خبر را از سیدقاسم جاسمی، نماینده کرمانشاه پیگیر شدیم. او با تایید این خبر گفت کسی از مسئولان پاسخگوی مشکلات در کرمانشاه نیست.

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست