همسویی نولیبرال‌ها با خامنه‌ای برای «حفظ نظام» و هراس دیکتاتوری ولایی از گسترش عدالت‌خواهی

صدور حکم‌های زندان طولانی‌مدت برای فعالان کارگری در چند هفتۀ اخیر نشان‌دهندهٔ میزان هراس حکومت ولایی از گسترش مداوم مبارزات صنفی طبقۀ کارگر و دیگر زحمتکشان است. واکنش معمول سران “نظام” و نیروهای انتظامی-امنیتی‌اش به گسترش مداوم حرکت‌های اعتراضی صنفی زحمتکشان برای مطالبات مادّی و حقوق صنفی‌شان چیزی جز ایجاد جوّ هراس و سرکوب و ... همسویی نولیبرال‌ها با خامنه‌ای برای «حفظ نظام» و هراس دیکتاتوری ولایی از گسترش عدالت‌خواهی

ادامه

آزادی, آمریکا, اختلاف طبقاتی, استبدادی, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, ایران, حقوق بشر, سرمایه‌داری, سیاسی, عدالت اجتماعی, غارتگری, کارگری, مقاله, نئولیبرالیسم

حمایت فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری از فراخوان اعتصاب مزدی کارگران آرژانتین، ایتالیا و چک

WFTU از فراخوان اعتصاب کارگران چند کشور اروپایی و آمریکای جنوبی از جمله ایتالیا، جمهوری چک و آرژانتین به دلیل اعتراض به وضعیت مزدی حمایت کرد.’ به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از پایگاه فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU)، این تشکل بین‌المللی از فراخوان اعتصاب کارگران چند کشور اروپایی و آمریکای جنوبی از جمله ایتالیا، ... حمایت فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری از فراخوان اعتصاب مزدی کارگران آرژانتین، ایتالیا و چک

ادامه

آرژانتین, آلمان, اختلاف طبقاتی, انگلستان, بیانیه, پرتغال, چک, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, فرانسه, فقر, کارگری, نئولیبرالیسم, یونان

«اوپک پلاس» و نبرد سرمایه‌داری با تورم

سرمایه‌داری به‌جز در زمان جنگ، همواره در پی کنترل تورم از راه ایجاد رکود بوده است. حتا زمانی که تورم به‌دلیل افزایش مستقل و ساختگی حاشیه سود خالص کلان‌سرمایه‌داران پدید آمده باشد. در این شرایط دستمزدها به‌طرزی انعطاف‌ناپذیر در روند نزولی قرار می‌گیرند یعنی دستمزدها نه‌تنها افزایش پیدا نمی‌کنند کاهش هم پیدا می‌کنند. بنابراین این ... «اوپک پلاس» و نبرد سرمایه‌داری با تورم

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, امپریالیسم, جهان, روسیه, سرمایه‌داری, عربستان سعودی, غرب, کارگری, مقاله, نئولیبرالیسم

پیامدهای فاجعه‌آمیزِ تشدید برنامه‌های نولیبرالی «رهبری» برای «حفظ نظام»

برخلاف سخنوری‌های ابراهیم رئیسی و گزارش‌های ساختگی در روزنامه‌هایی نظیر ایران و همشهری و کیهان که وضعیت اقتصادی کشور و معیشت مردم را خوب توصیف می‌کنند، در نگاهی حتی گذرا به آمار منتشر شده در مورد قیمت‌ها و مقایسهٔ آنها با سطح درآمد اکثر مردم و به‌ویژه زحمتکشان و تهی‌دستان، تصویر دیگری دیده می‌شود. زحمتکشان ... پیامدهای فاجعه‌آمیزِ تشدید برنامه‌های نولیبرالی «رهبری» برای «حفظ نظام»

ادامه

استبداد, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, سیاسی, عدالت اجتماعی, کارگری, مقاله, نئولیبرالیسم

با اتحاد فراگیر و سازمان‌دهی اعتصاب، برای افزایش مزد و توقف خصوصی‌سازی مبارزه کنیم

چارهٔ رنجبران وحدت و تشکیلات است! ادامه اعتراض و اعتصاب در مراکز کارگری به‌ویژه درمیان کارگران پروژه‌ای صنعت نفت حکومت جمهوری اسلامی را در تنگنا قرار داده است. اعتراض و راهپیمایی‌های روز جهانی کارگر در نقاط مختلف کشور پیوستگی و رابطه  تنگاتنگ جنبش کارگری و خیزش زن، زندگی، آزادی را نمایان می‌سازد. تهدید و دستگیری ... با اتحاد فراگیر و سازمان‌دهی اعتصاب، برای افزایش مزد و توقف خصوصی‌سازی مبارزه کنیم

ادامه

آزادی, اختلاف طبقاتی, استبداد, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, زنان, سیاسی, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری, مقاله

کارگران کارخانه آذرآب خواستار تغییر مالکیت کارخانه از خصوصی به دولتی شدند

کارگران کارخانه آذرآب اراک می‌گویند که این واحد صنعتی با حداقل ظرفیت فعالیت تولیدی خود را ادامه می‌دهد.

 

منابع کارگری در کارخانه آذرآب اراک در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: ظرفیت تولید در کارخانه «آذرآب» طی یک سال گذشته به حداقل رسیده و اخیرا با حدود ۱۰ درصد ظرفیت، فعالیت تولید خود را ادامه می‌دهد.

 

به گفته کارگرانی که روز گذشته سه‌شنبه ششم اردیبهشت ماه، در محوطه کارخانه دست به اعتراض صنفی زده بودند، ظرفیت نیروی انسانی آذرآب اراک به حداقل ۳ هزار کارگر می‌رسید ولی در حال حاضر حدود هزار و ۲۰۰ کارگر در این واحد مشغول کارند.

 

کارگران تصریح کردند: مشکل عمده آذرآب کمبود منابع مالی و نداشتن پروژه برای انجام کار است و از مجموع ۶خطوط تولید کارخانه در حال حاضر فقط یک خط فعال است.

 

طبق اظهارات کارگران آذرآب؛ سال ۸۰ در این واحد تولیدی حدود ۳ هزار کارگر به صورت قرارداد مستقیم و حدود ۵۰۰ نفر دیگر به صورت پیمانکاری مشغول کار بودند. در سال ۹۶ بعد از واگذاری عمده سهام این کارخانه به مرور تعداد افراد به حداقل رسید. بعد از آن نیز این شرکت در پروژه‌های بزرگ نفتی و گازی برای انجام کار حضور داشت که به مرور با تغییر مدیریت در حال حاضر سفارشات در مقایسه با گذشته از یکسال پیش به حداقل رسیده و از دوسه ماه پیش هم کارگران کاری برای انجام دادن ندارند.

 

کارگران درباره وضعیت تولیدات کارخانه تشریح کردند: آذرآب در زمینه ساخت پروژه‌های نیروگاهی، پالایشگاهی، پتروشیمی و سیمان و… فعالیت دارد که ۳۳ درصد از سهام آن طی سالهای گذشته به‌ بانک کشاورزی واگذار شده است که هیچ تخصصی در این خصوص ندارد.

 

آن‌ها با بیان اینکه ما کارگران خواستار تغییر مالکیت این واحد از بخش خصوصی به دولتی هستیم، گفت: بخش خصوصی توانایی اداره و مدیریت این مجموعه بزرگ را ندارد به نحوی که اگر با مدیریت دولتی اداره نشود به زودی‌شاهد تعطیلی و بیکاری کارگران آن خواهیم بود.

 

کارگران آذرآب همچنین درباره مطالبات مزدی خود گفتند: در حال حاضر مطالبات مزدی سال گذشته کارگران تا بهمن ماه پرداخت شده و تنها حقوق اسفند ۱۴۰۰ و فروردین ماه ۱۴۰۱ را طلبکاریم. مطالبات مزدی دیگری نیز از سال‌های گذشته طلب داریم.

 

به گفته کارگران آذرآب؛ کارفرمای فعلی تمام تلاش خود را برای رونق تولید و پرداخت مطالبات کارگران به کار گرفته اما تخصص گرفتن پروژه و انجام کار در حوزه فعالیت آذرآب را ندارد.

 

طبق اظهارات آن‌ها؛ عمده‌ترین فشاری که هم اکنون به آذرآب وارد شده بدهی‌های مالی ۱۵۰ میلیاردی یکی از مدیران سابق آذرآب است که هم اکنون متواری است و هر ماه بر طلب‌های مالی شرکت می‌افزاید.

 

کارگران آذرآب در پایان اظهارات خود گفتند: برای تحقق اهداف شرکت و حضور شایسته در بازار تولید نیازمند تغییرات مالکیتی و مدیریتی در کارخانه هستیم.

فعال کارگری؛ کارگران و بازنشستگان به‌ این نتیجه رسیده‌اند که صدایی از مجلس برای دفاع از آنان بلند نمی‌شود

عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته استان تهران با ابراز تاسف از برگزاری جلسه مخفیانه در مورد زیر سوال بردن افزایش دستمزد کارگران گفت: مجلس خانه ملت است و باید حامی منافع اکثریت جامعه یعنی کارگران و بازنشستگان باشد، اما متاسفانه تعداد نمایندگان حامی کارگر بسیار کم است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, تحلیل, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری

سبد معیشت ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی و فشار بیشتر بر توده‌های کار و زحمت

اکنون با افزایش ۱۵ درصدی نرخِ سبد معیشت در طول دو ماهِ گذشته، این ۱۵ درصد نیز به طلب ۳۳ درصدی کارگران افزوده شده و کارگران همین امروز در پایان فروردین ماه، به طور دقیق، ۴۸ درصد از کارفرمایان طلبکارند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش

تجمع و اعتصاب کارگران چند مجتمع پتروشیمی و پالایشگاه فاز ۱۹ پارس جنوبی عسلویه + ویدئو

این در حالی است که روز گذشته نیز برخی کارگران پیمانکاری پتروشیمی کیان و کارگران پیمانکاری پتروشیمی بوشهر تجمعات اعتراضی مشابهی برگزار کرده بودند

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری, ویدیو