دومین کارگر مصدوم حادثه آتش‌سوزی پالایشگاه نفت بندرعباس درگذشت / در کاشان نیز دو کارگر براثر گاز گرفتگی جان باختند

شمار کارگران درگذشته‌ی حادثه آتش‌سوزی پالایشگاه نفت بندر عباس به دو نفر رسید. به گزارش خبرنگار ایلنا، «حسن ربیعی یکی دیگر از مصدومان حادثه آتش سوزی پالایشگاه نفت بندرعباس که در بیمارستان سوختگی شیراز به همراه چندین کارگر دیگر بستری بود، عصر دیروز (پنجشنبه) فوت کرد. پیش از این «مرتضی صفدری» یکی از مصدومان حادثه ... دومین کارگر مصدوم حادثه آتش‌سوزی پالایشگاه نفت بندرعباس درگذشت / در کاشان نیز دو کارگر براثر گاز گرفتگی جان باختند

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری

کارگران معدن زغال سنگ طزره، نگران از امنیت جانی و آینده شغلی خود، خواستار حذف پیمانکاران برای بهبود وضعیت ایمنی و شغلی شدند

کارگران معدن زغال سنگ طزره به برآورده نشدن مطالبات صنفی خود و نبود ایمنی در معدن اعتراض کردند. کارگران معدن زغال سنگ طزره در تماس با خبرنگار ایلنا، با ابراز نگرانی از اینکه هنوز مطالبات صنفی آن‌ها برآورده نشده، از مسئولان استانی درخواست کردند به وضعیت کارگران این واحد معدنی ورود کرده و امنیت شغلی ... کارگران معدن زغال سنگ طزره، نگران از امنیت جانی و آینده شغلی خود، خواستار حذف پیمانکاران برای بهبود وضعیت ایمنی و شغلی شدند

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری

مبارزه تا پیروزی ادامه دارد؛ پیش به‌سوی ارتقای سطح مبارزۀ جنبش مردمی با برنامه‌ای ترقی‌خواهانه

بررسی عینی و موشکافانه تحولات اخیر در کشور نشان می‌دهد که برخلاف برخی تحلیل‌ها و نتیجه‌گیری‌های شتاب‌زدهٔ بخش‌هایی از اپوزیسیون و نظریه‌پردازان و دستگاه تبلیغات حکومتی، نه‌تنها جنبش اعتراضی مردم شکست نخورده است، برعکس، جنبش مردمی در چند سال گذشته و به‌ویژه خیزش گستردۀ “زن، زندگی، آزادی” نشان‌دهندهٔ بیداری و گذار بخش عمده‌ای از مردم، ... مبارزه تا پیروزی ادامه دارد؛ پیش به‌سوی ارتقای سطح مبارزۀ جنبش مردمی با برنامه‌ای ترقی‌خواهانه

ادامه

آزادی, استبداد, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایران, حقوق بشر, دانشجویی, دهقانی, زنان, سیاسی, عدالت اجتماعی, عراق, کارگری, محیط زیست, مقاله, همبستگی

مرگ کارگر راه‌آهن بر اثر برخورد با قطار

یکی از کارگران راه‌آهن گرمسار بر اثر سانحه برخورد با قطار درگذشت. یک منبع کارگری به خبرنگار ایلنا گفت: یک نفر از کارگران راه‌آهن گرمسار به نام «رحمان جورابلو» در روزهای گذشته بر اثر سانحه برخورد با لکوموتیو قطار جان‌ خود را از دست داد. به گفته همکاران وی؛ این کارگر با ۳۵ سال سن ... مرگ کارگر راه‌آهن بر اثر برخورد با قطار

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری

گردهمایی «گروه بیست» در دهلی پاسخی برای بحران نداشت!

نشست سران کشورهای “گروه بیست” در گرماگرم بحران مهلک اقتصاد جهانی در دهلی نو، پایتخت هند، برگزار شد. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند اقتصادهای سرمایه‌داری پیشرفته با کاهش رشدی از ۲/۷ درصد در سال ۲۰۲۲ (۱۴۰۱) به ۱/۳ درصد در سال ۲۰۲۳ (۱۴۰۲) روبرو می‌شوند. و بنابر برآورد دیگر این نهاد، رشد آن‌ها حتا می‌تواند ... گردهمایی «گروه بیست» در دهلی پاسخی برای بحران نداشت!

ادامه

آپارتایت, آرژانتین, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, اندونزی, انگلستان, اوکراین, ایتالیا, تایوان, ترکیه, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فاشیسم, فرانسه, فقر, کارگری, گروه ۲۰, مقاله, ناتو, هندوستان

کارگران شرکت هپکو، بار دیگر اعتراض خود را با تجمع مقابل کارخانه ازسر گرفتند

حدود ۹۰۰ کارگر کارخانه هپکو اراک؛ امروز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه، بعد از چهار روز وقفه به نشانه اعتراض به محقق نشدن وعده‌های داده شده ازسوی مسئولان بار دیگر اعتراض صنفی خود را از سر گرفتند.

 

کارگران معترض که مدعی‌اند مشکلات صنفی آنها از زمان خصوصی‌سازی شرکت هپکو و تغییر مدیریت آغاز شده است، در ادامه گفتند: خرداد ماه سال ۹۶ مدیریت این شرکت تغییر کرد و از آن زمان به بعد در پرداخت مطالبات مزدی کارگران و مدیریت شرکت مشکلاتی ایجاد شد.

 

از قرار معلوم، پس از آنکه روز ۲۶ اردیبهشت ماه، اعتراض صنفی کارگران هپکو اراک برای چهارمین روز به اتمام رسید، برخی مسئولان شهرستانی با میانجی‌گری شرایطی را فراهم کردند که به موجب آن میان کارگران و کارفرما بر سر بازگشت به کار و خاتمه اعتراض، توافق شد.

 

این کارگران که نسبت به تاخیر در معوقات مزدی و همچنین تعیین تکلیف وضعیت کارخانه از روز یکشنبه ،۲۳ تا روز ۲۶ اردیبهشت ماه، در مقابل کارخانه دست به اعتراض صنفی زده بودند، گفتند: طبق توافق کتبی که با میانجی‌گری برخی مسئولان شهرستان بین کارگران و کارفرما انجام شد، قرار است در مورد خواسته‌‌های کارگران تصمیم‌گیری شود و با عملی نشدن وعده‌های داده شده، امروز دوباره کارگران اعتراضات صنفی خود را از سر گرفته‌اند.

 

در عین حال این کارگران از خروج سهامدار فعلی شرکت هپکو خبر می‌دهند.

 

آنها می‌گویند: سهام شرکت هپکو که خرداد ماه سال گذشته به شرکت هیدرو اطلس واگذار شده بود، روز گذشته مجددا به شرکت واگن‌سازی کوثر محول شده است.

 

به گفته یکی از کارگران معترض، مسئولان موقع واگذاری اهلیت مالی شرکت هیدرو اطلس را به‌عنوان خریدار جدید هپکو تضمین کرده بودند.

 

او با بیان اینکه تصور این بود که سهامدار جدید در مقام کارفرما به تعهدات خود عمل خواهد کرد، می‌افزاید: وضعیت مالی کارگران مناسب نیست و آنان از تامین معاش خود ناتوان شده‌اند و این در حالی است که کارفرمای جدید قبل از واگذاری، مرتبا وعده پرداخت تمامی مطالبات را می‌داد.

 

کارگران معترض هپکو می‌گویند: مسئولان بدون درنظر گرفتن شرایط زندگی آنها در مورد واگذاری این واحد صنعتی تصمیماتی را اتخاذ می‌کنند که کاملا به زیان آنها و خانواده‌هایشان است و برای همین است که آنها با برپایی اجتماعات صنفی پیگیر خواسته‌های خود می‌شوند.

 

در این زمینه حسین بختیاری (فرماندار اراک) که در جمع امروز کارگران هپکو حضور داشت، با تایید کناره‌گیری شرکت هیدرو اطلس از هپکو، در تشریح جزئیات این خبر گفته است: از روز یکشنبه گذشته تا امروز پیگیر مطالبات کارگران بوده‌ایم و در جلسه‌ای که با حضور مدیرکل صنعت و معدن استان و مسئولان کشوری در تهران برگزار شد، تصمیمات خوبی گرفته شد.

 

وی با اشاره به پیگیری‌های استاندار استان مرکزی و دیگر مسئولان استان در این خصوص، از مطالبات کارگران ازجمله درخصوص تغییر سهامدار یاد کرد و افزود: در پیگیری این مهم با رییس سازمان خصوصی‌سازی، خواسته کارگران منتقل و عنوان شد که سهامدار فعلی توانایی اداره این شرکت را ندارد چراکه اعتباری به شرکت وارد نکرده درحالیکه برای راه‌اندازی هپکو نیاز است ابتدا حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات و مواد اولیه و پرداخت حقوق در این شرکت هزینه شود که وی این اعتبار را به همراه نداشت و تنها بدهی‌های هپکو را قبول کرده بود.

 

وی افزود: از طرفی سهامدار تیم کاری نیز نداشت درحالیکه برطرف شدن مشکلات هپکو نیازمند تیم تخصصی قوی و کارشناس است تا تصمیم‌های کارشناسی و قابل اجرایی ارائه شود و سومین مورد اینکه وی برنامه کاری درخصوص را‌ه‌اندازی ارائه نداد و مدعی بود که امنیت وی جهت حضور در هپکو تامین نشده که در این راستا نیز به وی اعلام کردم تضمین امنیت وی برای کار در این شرکت توسط بنده انجام می‌شود ولی علیرغم تامین امنیت و همکاری کارگران در این خصوص وی بازهم کاری نکرد چراکه برنامه‌ای نداشت.

 

بختیاری گفت: براساس دفاعیات ما در بحث سهامدار هپکو درنهایت تصمیم بر این شد که وی از مقام خود استعفا دهد که این کار انجام شد و رییس سازمان خصوصی‌سازی رسما استفعا را پذیرفت و این مهم رسما اطلاع‌رسانی شد. در واقع برکناری سهامدار که مطالبه کارکنان این شرکت بود، اجرایی شد.

 

وی در خصوص دیگر پیگیری‌های انجام شده، گفت: سازمان خصوصی‌سازی به عنوان نماینده دولت برای تشکیل هیات مدیره و انتخاب مدیرعامل ورود پیدا خواهد کرد و امروز عصر در جلسه‌ای در تهران با حضور وزرای مربوطه و استاندار مرکزی در خصوص ایجاد هیات مدیره و مدیریت این واحد صنعتی بحث و بررسی خواهد شد و در واقع مدیریت این واحد صنعتی با هیات مدیره‌ای است که همه در تشکیل آن به طریقی نظر می‌دهند.

 

بختیاری گفت: براین اساس، تصمیم‌گیرنده برای این واحد صنعتی فرد نیست بلکه هیات مدیره‌ای است که دولت در تشکیل آن نظر می‌دهد و تاکید کرده‌ایم که کسانی در این هیات مدیره باشند که توان کار داشته باشند، در محل حضور پیدا کنند و تنها به حضور در دفتر مرکزی و استفاده از مزایای این مهم اکتفا نکنند. در واقع از این پس تمام تصمیماتی که برای هپکو گرفته می‌شود توسط هیات مدیره و مدیرعاملی است که مسئولان استانی و کشوری در تعیین آن نقش داشته‌اند و با این کار نگرانی کارگران درخصوص سهامدار بعدی برطرف می‌شود. هیات مدیره کاری به سهامدار اصلی ندارد و براساس اختیاراتی که از طرف قانون دریافت کرده؛ برای چرخش چرخ واحد و احیای آن برنامه‌ریزی و اجرا می‌کند.

 

وی درخصوص بدهی‌های این شرکت نیز گفت: در هیات دولت مصوب شده که از ابتدای امسال به بدهی‌های بانکی شرکت هیچ جریمه‌ای تعلق نگیرد و دولت آن را پرداخت می‌کند. براین اساس چیزی به بدهی‌های شرکت اضافه نمی‌شود و هیات دولت این آمادگی را دارد که بعد از این دوسال برای سه سال دیگر اگر شرایط مناسب باشد این مهم را تمدید کند.

 

به گفته وی، مبلغ ۹۰ میلیارد تومان تسهیلات نیز تصویب شده که در اختیار هیات مدیره جدید قرار بگیرد تا هیات مدیره بتواند خرید تجهیزات و مواد اولیه و پرداخت حقوق را به انجام برساند. همچنین امروز استاندار در تهران حاضر می‌شود و موضوع هیات مدیره را با حضور وزرا پیگیری می‌کند.

ایلنا

تجمع کارگران تعدیل‌شده شرکت «حمل‌ و نقل آبادان» در مقابل اداره کار غرب تهران

شماری از کارگران تعدیل شده شرکت حمل و نقل آبادان که بامداد امروز ۳۰ اردیبهشت، از محل کار خود در منطقه اسلامشهر راهی تهران شده‌اند، در تماس با ایلنا گفتند: قرارداد شغلی ما که تعدادمان به حدود ۸۰ تا ۹۰ نفر می‌رسد؛ به مرور از سال ۹۱ به بهانه اتمام قرارداد کار، فسخ شده است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

تجمع کارگران«اکیا خودرو» مقابل ساختمان استانداری آذربایجان شرقی

صبح امروز حدود ۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه خودروسازی «اکیا خودرو» در اعتراض به تاخیر افتادن مطالبات مزدی خود از شهرستان صوفیان برای تجمع در مقابل استانداری آذربایجان شرقی به شهر تبریز آمدند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری