هشدار مقام سابق پنتاگون نسبت به طرد دلار و انزوای آمریکا

یکی از مشاوران پیشین پنتاگون تاکید کرد که خیلی از کشور‌ها درحال پشت کردن به دلار هستند و این اقدام آمریکا را بسوی انزوا می‌کشاند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آر تی؛ داگلاس مک‌گرگور، سرهنگ بازنشسته وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون گفت که بسیاری از کشور‌ها در حال کنار گذاشتن دلار و روی ... هشدار مقام سابق پنتاگون نسبت به طرد دلار و انزوای آمریکا

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جنگ تجاری, جهان, خبر

کانادا به دنبال توافق تجاری با «مرکوسور» برای کاهش وابستگی به آمریکا

وزیر تجارت بین‌الملل کانادا اعلام کرد که تمایل‌ متقابلی به پیشبرد مذاکرات تجاری با بلوک آمریکای جنوبی «مرکوسور» وجود دارد؛ این در حالی‌که اتاوا در تلاش برای انعقاد توافقات جدید به‌منظور کاهش وابستگی به آمریکا است. به گزارش روز جمعه ایرنا، منیندر سیدو وزیر تجارت بین‌الملل کانادا در مصاحبه‌ای با خبرگزاری «رویترز» گفت: با وزیر ... کانادا به دنبال توافق تجاری با «مرکوسور» برای کاهش وابستگی به آمریکا

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای جنوبی, آمریکای شمالی, اروگوئه, اقتصادی, برزیل, پاراگوئه, جنگ تجاری, چین, کانادا, گزارش, مرکوسوز

ارز بریکس؛ آغاز مسیری پرچالش برای مقابله با هژمونی دلار

ایده “ارز بریکس” عموما به یک ارز پیشنهادی برای گروه کشورهای بریکس اشاره دارد و فعلا فقط در حد یک ایده و یک سیستم پولی بالقوه در آینده است که برخی کارشناسان معتقدند درصورت تحقق این ایده و ایجاد ارز بریکس، موجب کاهش سلطه دلار آمریکا در تجارت و امور مالی بین‌المللی خواهد شد. به ... ارز بریکس؛ آغاز مسیری پرچالش برای مقابله با هژمونی دلار

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, انگلیس, بریکس, تحلیل, جهان, ژاپن, شانگ‌های

زاخارووا: کالاس تازه دروغ‌های ترامپ را فهمیده است!

سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز چهارشنبه، گفت رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نهایت فهمید که پشت دروغ‌های طرح ترامپ برای کمک به اوکراین چه چیزی نهفته است. به گزارش ایسنا، روز دوشنبه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به همراه مارک روته، دبیرکل ناتو طرحی را برای تامین کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین اعلام کردند ... زاخارووا: کالاس تازه دروغ‌های ترامپ را فهمیده است!

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, اوکراین, جنگ نیابتی, روسیه, شرق اروپا, غرب, ناتو

توافق کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با یکجانبه‌گرایی

وزیر امور خارجه چین در نشست شورای وزرای امور خارجه سازمان همکاری شانگهای با تاکید بر این که از زمان تاسیس این سازمان سرعت توسعه آن ثابت و مثبت بوده، حوزه‌های همکاری آن گسترش یافته و اعتبار بین‌المللی این نهاد بیشتر شده است، تاکید کرد که کشورهای عضو در این نشست بر سر مقابله با ... توافق کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با یکجانبه‌گرایی

ادامه

اقتصادی, جهان, چین, سازمان ملل, شانگ‌های, شرق آسیا, صلح

چین همچنان مشتری نخست نفتی ایران

پکن به عنوان نخستین شریک تجاری تهران سالانه ۱۵ میلیارد دلار نفت از ایران می خرد و آنطور که مسئولان پالایشگاه های عمده این کشور گفته اند روند خرید نفت از تهران همچنان ادامه خواهد یافت.

 

چین همواره به بازار بزرگ انرژی ایران به عنوان یک منبع مهم و قابل اعتماد برای تامین نفت خام خود چشم دوخته است و به منظور تداوم رشد پایدار تجاری اش، به منابع انرژی ایران نیاز دارد.

 

پکن با اذعان به اینکه ایران یکی از قدرت های بلامنازع انرژی دنیا است نمی تواند چهارمین قطب بزرگ تولید نفت جهان را نادیده بگیرد کشوری که در آینده در زمینه دارا بودن منابع گاز طبیعی در آستانه تبدیل شدن به برترین قدرت دنیا از لحاظ وسعت منابع انرژی خواهد بود.

 

به ویژه آنکه ایران به طور جدی درصدد جلب و جذب سرمایه گذاری کشورهای اروپایی و آسیایی از جمله چین در صنایع نفت و پتروشیمی است و موفقیت های زیادی هم در این زمینه داشته است.

 

ایران یکی از بهترین بازارهای رو به رشد جهان است و پس از برجام بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی به این بازار سرازیر شدند چین نیز به صورت سنتی سهم قابل توجهی از این بازار دارد و نمی خواهد آن را از دست بدهد.

 

آمارهای رسمی دولت چین نشان می دهد که از سال ۲۰۱۶ میلادی به این طرف حجم خریدهای چین از ایران روزافزون بوده است این کشور در دو سال گذشته به طور میانگین بین ۵۳۰ تا ۶۵۵ هزار بشکه نفت در روز از ایران خریداری کرده و بزرگترین خریدار نفت ایران بوده است.

 

از آنجا که چین از جمله کشورهایی است که علیرغم تحریم های آمریکا، معافیت خرید نفت را نیز بدست آورده است پیش بینی می شود شرکت های چینی همچنان خریدار بزرگ نفت ایران بمانند.

 

همه مقامات و کارشناسان چین تقریبا به این مهم اعتراف کرده اند که روابط تجاری معمول چین و ایران بخصوص در زمینه انرژی ادامه خواهد یافت و تحریم مانعی برای دو کشور نخواهد بود.

 

‘آندره یو’ مدیر دفتر بین‌المللی فدراسیون صنعت نفت و مواد شیمیایی چین در این باره به ایرنا گفت: شرکت‌های چینی در هر شرایطی به نفت ایران نیاز دارند و به خرید آن ادامه می‌دهند.

 

وی افزود: چین پیشتر هم به تحریم‌های آمریکا علیه ایران توجهی نداشت و روابط خود را با ایران حفظ کرده بود اما اکنون که پکن معافیت تحریمی هم کسب کرده است راحت تر می تواند به خرید نفت از ایران ادامه دهد.

 

کارشناسان معتقدند روابط تجاری معمول میان دو کشور که حق مشروع آنها است ادامه می یابد و تحریم ها کمترین اثر را در مناسبات دو کشور خواهند داشت.

 

‘یو’ ادامه داد شرکت‌های چینی و حتی شرکت های کشورهای مختلف دیگر که ارتباطاتی مستقل از آمریکا دارند، می‌توانند جای خالی توتال و سایر شرکت‌های اروپایی را پر کنند بنابراین بسیار غیرمحتمل است که ایران مشکلی در سرمایه‌گذاری در نفت داشته باشد.

 

چین به عنوان بزرگترین مشتری نفتی ایران، روزانه حدود ۵۳۰ تا ۶۳۰ و بعضا نیز تا ۶۵۰ هزار بشکه نفت در روز از ایران خریداری کرده است که معادل ۷ درصد از مجموع واردات این کشور است ارزش واردات چین از ایران با قیمت فعلی بازار ۱۵ میلیارد دلار در سال است.

 

شرکت‌های انرژی دولتی CNPC ( شرکت ملی نفت چین ) و ساینوپک چین میلیاردها دلار در میادین نفتی بزرگ ایران مانند یادآوران و آزادگان شمالی سرمایه‌گذاری کرده و نفت به چین فرستاده‌اند.

 

‘هو چی جون’ معاون مدیرکل شرکت نفت چین روز گذشته به رسانه ها گفته بود که این شرکت به تنهایی قرار است روزانه ۳۶۰ هزار بشکه نفت از ایران بخرد.

 

او افزود: «همکاری اصلی ما با ایران سرمایه گذاری بالادستی است» افزایش ارزش سهام نفت، سرمایه گذاری ما را در ایران جبران می کند.

 

کارشناسان همچنین معتقد هستند پکن مسلما به خریدهای نفتی خود از ایران ادامه خواهد داد و حتی پیش بینی می شود به دلیل خارج شدن برخی از خریداران، چین جای آنها را نیز پر کند.

 

به هر صورت دو کشور چین و ایران، راه ها و منابع مختلفی برای استمرار فعالیت ها و همکاری های خود در بخش انرژی در اختیار دارند و هر دو طرف در این عرصه مکمل یکدیگر هستند فارغ از بحث تحریم ها، چین هرگز اجازه نخواهد داد تا رشد پایدار این کشور به دلیل زورگویی های آمریکا و یکجانبه گرایی آن کشور مختل شود.

 

دور قبلی تحریم ها نشان داده است که شرایط همیشه برای خرید چینی ها مناسب بوده است و این کشور در هر زمانی برای خریدهای نفتی از ایران برنامه ریزی های ویژه همان دوران را دارد و با توجه به کاهش رقابت ها و تحول در قیمت ها به خریدهایش از ایران ادامه خواهد داد.

 

منابع تجاری چین بزرگترین مشتری نفت ایران گفته اند که حتی با بازگشت تحریم‌های آمریکا، جریان نفت خام ایران به چین با ثبات خواهد بود.

 

یک مسئول شرکت جو‌هایی جنرونگ از واردکننده های بزرگ نفت ایران که خواست نامش فاش نشود، گفت: واردات نفت چین از ایران، قبل و بعد تحریم تغییر نمی‌کند.

 

حجم صادرات و واردات چین با ایران که حجم تجارت کل دو کشور محسوب می شود در ۹ ماه سال ۲۰۱۸ میلادی به ۱۸۹ میلیارد و ۱۶۰ میلیون یوان (۲۹ میلیارد و ۱۰۱ میلیون دلار) رسیده است که در مقایسه با دوره مشابه سال ۲۰۱۷ میلادی ۱.۸ درصد رشد داشته است.

 

صادرات چین به ایران در ۹ ماهه نخست سال جاری میلادی ۷۶ میلیارد و ۱۸۰ میلیون یوان(۱۱ میلیارد و ۷۲۰ میلیون دلار) بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۳ درصد کاهش یافته است.

 

در همین حال واردات چین از ایران در ۹ ماهه نخست سال جاری میلادی ۱۱۲ میلیارد و ۹۸۰ میلیون یوان (۱۷ میلیارد و ۳۸۱ میلیون دلار) است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل میلادی ۱۹.۱ درصد افزایش یافته است.

 

بررسی ها نشان می دهد که آسیا کماکان بزرگترین مشتری نفت ایران باقی می‌ماند به طوری که ۶۰ تا ۷۰ درصد صادرات نفت ایران به آسیا است.

 

در میان کشورهای آسیایی چین در سال ۲۰۱۷ بزرگترین مشتری نفت ایران شد، هند در مرتبه دوم قرار گرفت، کره جنوبی، ژاپن و تایوان از دیگر مشتریان ایران که مشمول معافیت از خرید نفت ایران شده اند همچنان به خریدهای خود ادامه خواهند داد.

ایرنا

چالشی جدید برای خط لوله انتقال نفت کاناد – امریکا

در حالی که وزارت خارجه آمریکا با احداث خط لوله انتقال نفت کی استون بین آمریکا و کانادا موافقت کرده است، یک قاضی فدرال در مونتانا دستور توقف احداث این خط لوله را صادر کرده است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جهان, خبر, محیط زیست

روسیه خواستار دریافت یورو به جای دلار از مشتریان نفتی خود شد

به گزارش خبرگزاری رویترز، در خبری اختصاصی از فشار شرکت های بزرگ نفت روسیه بر مشتریان غربی‌شان برای استفاده از یورو به جای دلار خبر داد.   در این گزارش همچنین آمده است که شرکت های روسی تلاش می‌کنند در قراردادهای جدید برای سال ۲۰۱۹ مجازات‌هایی را برای مشتریان در صورت کنار کشیدن از قرارداد ... روسیه خواستار دریافت یورو به جای دلار از مشتریان نفتی خود شد

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, خبر, روسیه

فرانس ۲۴: اروپا دیگر تاب آمریکای ژاندارم را ندارد

خبرنگار و کارشناس سیاسی شبکه خبری فرانس ۲۴ به واکنش های اروپا در قبال بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران، اشاره کرد و افزود که گرچه قوانین اروپا برای مقابله با واشنگتن بسیار محدود و ضعیف است اما آنها دیگر نمی‌توانند آمریکای ژاندارم را در جهان تحمل کنند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, جهان, چین, خبر, روسیه, عربستان سعودی, فرانسه