بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
چکیده گزارشهای کارگری، هفته اول اردیبهشت ماه
خبرها و گزارشهای جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان در هفتهای که گذشت؛
توزیع درآمد ملی به زیان طبقه کارگر است
هفتم اردیبهشت ماه – سهم دستمزد در کل تولید ناخالص داخلی کشور، سهم کمی است و بهویژه در بخش تولید صنعتی.سهم سرمایه٬ بخش درخور توجهی از محصول اجتماعی و ملی را به خود اختصاص میدهد.این البته معلول عوامل متعددی از جمله نرخ بهرهای است که بانکها برای تسهیلات و اعتباراتشان اعمال میکنند یا منابع بزرگی است که داخل نظام بانکی و روی فعالیتهایی مانند مستغلات و مسکن قفل شده و این سبب میشود توزیع محصول اجتماعی یا درآمد ملی بسیار به زیان بخش نیروی کار تمام شود.
میزان دستمزد کارگران٬ گرانی و افزایش قیمتها
هفتم اردیبهشت ماه -در دومین ماه سالجاری افزایش قیمت کالاهای اساسی همچنان ادامه دارد و گرانفروشی از مناسبتی به مناسبت بعدی ادامه مییابد. نرخ اغلب کالاهای ضروری و اساسی افزایش ۴۰ تا ۷۰ درصدی را تجربه کرده. برنج ایرانی مرغوب تا کیلویی ۱۷هزار تومان هم به فروش میرسد. چای افزایش ۱۰ درصدی و میوههایی همچون پرتقال کیلویی ۱۵ هزار تومان افزیش قیمت دارند.قیمت ماست یک کیلویی پرچرب از ۹۰۰۰ تومان به ۹۵۰۰ تومان رسیده و شیر یک لیتری نیز از ۲۳۰۰ و ۲۴۰۰ تومان به ۲۵۰۰ تومان افزایش یافته است.بازار گوشت مدتهاست با قیمتهای بالا سر و کار دارد و محل رفت و آمد قشر متوسط و مرفه شده است.
اقتصاد مقاومتی در خدمت کانونهای ثروت و قدرت
هفتم اردیبهشت ماه- تعطیلی واحدهای تولیدی ٬ ایجاد اشتغال را دشوار ساخته است.سیاستهای کلان در راستای تقویت مراکز معین است.کانونهای ثروت و قدرتی مانند هلدینگهای بزرگ اقتصادی وابسته به نهادهای مختلف اجازه نمیدهند، چراکه منافع خود را در رانتجویی میدانند.انباشت سرمایه و امکان سرمایهگذاری بیشتر و درنتیجه ایجاد اشتغال برای گروه خرد[ سرمایههای خرد و متوسط تولیدی] تقریبا وجود ندارد. ایجاد فرصت شغلی در شرکتهای بزرگ نیز به سرمایهگذاریهای سنگین نیاز دارد که تأمین آن بسیار دشوار است.
رشد نقدینگی٬ افزایش نرخ تورم و کاهش قدرت خرید زحمتکشان
هفتم اردیبهشت ماه – آمارها نشان میدهد نقدینگی در بهمن ماه سال گذشته به رقم هزار و ٢١١ هزار میلیارد تومان رسیده که نشان میدهد در سه سال و چند ماهی که دولت یازدهم سکان امور را در دست گرفته، رقم نقدینگی بیش از ١٠٠ درصد افزایش یافته است. افزایش نقدینگی خطر افزایش نرخ تورم را در آینده گوشزد میکند.
اعتراض کارگران شهرداری اهواز
هفتم اردیبهشت ماه- بیش از ۱۰۰ کارگر فضای سبز ناحیه ۴ شهرداری اهواز دستمزد اسفند ۹۵ ، فرودین ۹۶ و پاداش و عیدی سال گذشته خود را دریافت نکردهاند.علاوه بر کارگران فضای سبز٬ پیمانکار ناحیه ۴ شهرداری اهواز مطالبات کارگران خدماتی این ناحیه را هم پرداخت نکرده است و از آنها خواسته شکایت خود را از اداره کار اهواز پس بگیرند تا به مطالبات خود برسند.
دست شهرداری در جیب زحمتکشان؛ بدهکاری کلان شهرداری به تامین اجتماعی
هفتم اردیبهشت ماه- بدهی شهرداری به سازمان تامین اجتماعی بیش از ۵۰۰میلیارد تومان است.همچنین در سال ۱۳۹۲ سازمان تامین اجتماعی ۶۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار شد که ایجاد تعهدات بدون منبع٬ علت آن است و اکنون این رقم به ۱۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
اعتصاب کارگران گروه صنعتی انتخاب
ششم اردیبهشت ماه- جمعی از کارگران خط تولید اجاق گاز کارخانه لوازم خانگی اسنوا٬ وابسته به گروه صنعتی انتخاب در اعتراض به عدم دریافت مزایای شغلی در محوطه این واحد تجمع کردند.کارگران خواستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و دریافت تمامی حقوق و مزایای خود شدند.
وضعیت کارگران صنایع سنگ کشور
ششم اردیبهشت ماه – رییس انجمن سنگ ایران گفت:در صنعت سنگ ۱۶۰ هزار نفر مشغول هستند و ۶۰۰۰ واحد سنگ داریم که ۳۰ هزار نفر تعدیل [اخراج] شدهاند. حدود ۹۰۰۰ نفر در لرستان در این صنعت فعالیت داشتهاند که حال بین ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ نفر از آنها تعدیل شدهاند.
اصلاح قانون کار٬ تبلیغات فریبکارانه و اقتصاد دلالی
ششم اردیبهشت ماه – رییسی، وعده داده سالی یک و نیم میلیون شغل ایجاد میکنند.قالیباف هم وعده داده که به بیکارها۲۵۰ هزار تومان میدهند.پرسش اما این است: از کجا منابع مالی یارانه چند برابر و کارانه بیکاری را تهیه میکنید؟ سرمایه لازم برای تحقق نرخ رشد اقتصادی بالای ۲۰ درصد و اشتغال میلیونی را چگونه تامین میکنید؟ این در حالی است همه نامزدها از همه جناحها خواستار بازنگری و اصلاح قوانین کارگری به منظور تامین امنیت سرمایه هستند.
مبارزه فرهنگیان در راه تامین دستمزد عادلانه
ششم اردیبهشت ماه – در بحث معیشت، عملکرد… دولت قابل دفاع نیست. بودجه در نظر گرفتهشده برای آموزشوپرورش با وجود هشدارهای رسانهای و اعتراضات معلمان همچنان بودجهای ناکافی است.توزیع ناعادلانه امکانات آموزشی در سطح کشور، عقبافتادن چندین ماهه و حتی چندین ساله مطالبات پولی معلمان و بیش از۱۰ ساله سرانه مدرسهها، باز گذاشتن دست مدیران برای دریافت پولهای… غیرقانونی، فاصله آزاردهنده حقوق معلمان با میانگین خط فقر کشوری،[به] بازماندن بخش باورنکردنی از فرزندان کشور از آموزش و… دامن زده است.
تجمع رانندگان تاکسی تلفنی تهران
ششم اردیبهشت ماه- جمعی از رانندگان تاکسی تلفنی شهر تهران مقابل ساختمان مرکزی شرکت تعاونی تاکسیرانی تهران در اعتراض به وضعیت خود تجمع کردند. شرکت تعاونی تاکسیرانی تهران حق بیمه چهار ماه رانندگان را دریافت کرده، اما خبری از پوشش بیمهای رانندگان نیست.شهرداری تهران بدون انجام طرحهای تحقیقاتی سامانههای مسافربری را در شهر راهاندازی کرد که باعث شده رانندگان برای تردد در شهر عوارض شهرداری و مالیات مضاعف پرداخت میکنند.
مطالبه کارکنان و پژوهشگران رصدخانههای کشور
ششم اردیبهشت ماه- بررسی وضعیت ۱۴ رصدخانه مهم کشور نشان میدهد که تجهیزات بهروز و پیشرفتهای در آنها نصب نشده است،به باور محققان این حوزه، این رویکرد موجب شده است تا رصدخانههای موجود در کشور در حد رصدخانههای آماتوری باقی بمانند.شرایط مالی و امکانات محققان و کارکنان علمی این رشته نا مطلوب و بسیار ناراحت کننده است.
اعتراض کارگران پلی اکریل
ششم اردیبهشت ماه- هزار و صد نفر از کارگران پلی اکریل و د م ت به بیمه بیکاری معرفی شدهاند. قرار است این کارگران نیمه اول سال را بیمه بیکاری دریافت کنند و از اول مهرماه دوباره به سر کار بازگردند.چند ماه مطالبات مزدی کارگران پرداخت نشده و قرار هم نیست در نیمه اول سال و پیش از بازگشت به کار پرداخت شود.
اعتراض کارگران کارخانه آبفر
ششم اردیبهشت ماه- تا به امروز کارگران امیدوار بودهاند تا در صورت از سرگیری فعالیتهای این کارخانه نهتنها قرارداد آنها تمدید که بر شمار همکارانشان افزوده شود اما تمامی تجهیزات کارخانه آبفر ، تولید کننده کنتورهای آب به فروش رسیده است و قرارداد نزدیک به ۴۰ کارگر باقیمانده تا پایان اردیبهشت اعتبار دارد.
اعتراض کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس
ششم اردیبهشت ماه- با گذشت نزدیک به چهل روز از سال جدید، مطالبات سال گذشته تعدادی از کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس پرداخت نشده است. کارگران میگویند پیش از تعطیلات نوروز به ما وعده دادند که بعد تعطیلات معوقات ما پرداخت میشود؛ ولی نه تنها دستمزد را نپرداختند بلکه عیدی هم واریز نشد. کارگران به عملکرد شرکتهای پیمانکاری و نوع قراردادهای شغلی اعتراض دارند.
اعتراض کارگران ناحیه ۴ شهرداری اهواز
ششم اردیبهشت ماه- در حدود ۸۰ نفر از کارگر ناحیه ۴ شهرداری اهواز، با وجود پشت سر گذاشتن یک ماه از سال جدید مطالبات مزدی اسفند ۹۵، پاداش و عیدی سال ۹۶ خود را دریافت نکردهاند و تنها دستمرد فرودین ماه خود را دریافت کردهاند.
اعتراض کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه
ششم اردیبهشت ماه -صبح روز ششم اردیبهشت ماه ۷۰ نفر از کارگران روز مزدی مجتمع کشت وصنعت هفت تپه پیش از آنکه اعتبار قراردادهای کاری آنها تمام شود اخراج شدند. طلب مزدی مجموع این کارگران که تعداد آنها بیش هزار نفر میشود، شامل حقوق بهمن و اسفند سال ۹۵ وفروردین ماه سال جاری به همراه مزایای حق بن مربوط به سالهای گذشته است.
اعتراض کارگران دو کارخانه «تولی پرس»و«بسته بندی البرز»
ششم اردیبهشت ماه- حدود ۳۵نفر از کارگران رسمی وقرار دادی دو کارخانه «تولی پرس»و«بسته بندی البرز» با ۱۴ سال سبقه کاری که در هفتههای گذشته تعدیل[ اخراج] شده بودند، به دلیل مخدوش بودن سوابق بیمهای خود از حق در یافت مقرری بیمه بیکاری بازماندند. چهار ما از حق بیمه سال ۹۵ کارگران از طرف کارفرما به تامین اجتماعی پرداخت نشده است و کارفرما قصد کم کردن تعداد روزهای مرخصی حدود ۵۸۰ کارگر شاغل در این دو کارخانه را دارد که به اجبار تا روز نوزدهم اردیبهشت به مرخصی فرستاده شده بودند.
اعتراض کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی در کنگان
ششم اردیبهشت ماه- این فاز گازی در تاریخ اول اسفند ۹۵ در برون سپاری به شرکت پتروصنعت جنوب واگذار شده ولی تا کنون هیچ گونه عقد قرار داد با پرسنل پیمانکار انجام نشده و حتی دستمزد اسفند ماه کارگران به صورت علی الحساب واریز شده و متعاقباً قرار است به دلیل آنچه که عدم عقد قرار داد نامیده میشود، دستمزد فروردین نیز به صورت علی الحساب واریز گردد… کارگران فاز ۱۲ میگویند: بیش از هزار کارگر پیمانکاری هستیم که به امان خدا رها شدهایم، نگرانیم که در این شرایط چه بر سر آینده شغلی و سوابق کاری ما میآید.
زنان کارگر و مبارزه برای تامین امنیت شغلی
پنجم اردیبهشت ماه – تساوی حقوق زنان با مردان در برابر کار یکسان در بنگاههای اقتصادی حق زنان است٬ ولی متاسفانه تلاش می شود که مردان و زنان را در محیط کار جدا کنند.اشتغال و کسب درآمد حق هر زنی است.زنان پس از مرخصی زایمان نگرانی داشته و اساسا زنان کارگرامنیت شغلی ندارند.
هدفمندی یارانه ها ومزد معوقه کارگران کارخانههای فراوردههای شیر
پنجم اردیبهشت ماه – به دلیل مشکلاتی چون رکود اکثر کارخانههای لبنی تنها با نیمی از ظرفیت خود مشغول فعالیت هستند. مزد بسیاری از کارگران کارخانجات لبنی با تاخیر چند ماهه پرداخت می شود. پس از اجرای هدفمندی یارانه ها قیمت لبنیات افزایش و قدرت خرید مردم کاهش یافته است.
مطالبات کارگران آتش نشانی
پنجم اردیبهشت ماه- محرومیت ماموران آتشنشان مشمول قانون استخدام کشوری، تعلق نگرفتن برخی مزایای مزدی به آتشنشانان کارگر، محاسبه نشندن برخی مزایای مزدی دوران اشتغال در مستمری دوران بازنشستگی و مسئله مسکن کارکنان سازمان آتشنشانی از جمله مطالبات این زحمتکشان است… برای گروهی از ماموران بازنشسته آتشنشانی، مزایای مزدی دوران اشتغال آنها لحاظ نمیشود و همین مسئله موجب شده تا در آمد این گروه از کارکنان آتشنشانی پس از بازنشسته شدن به طور چشمگیری کاهش یاید.
کارگران کشاورزی و پوشش بیمه خدمات درمانی
چهارم اردیبهشت ماه – در کشاورزى مواد شیمیائى روزبهروز بیشتر بهکار مىرود (بهعنوان کود حشرهکش یا آفتکش) و کارگران کشاورزى در معرض خطرهاى سمى این مواد شیمیائى هستند. کارگران کشاورزى فاقد پوشش بیمه بوده و این مطالبه آنها نادیده گرفته شده است.
نظام پرداخت مالیات در جمهوری اسلامی – ۱
چهارم اردیبهشت ماه- کارگران و کارمندان بیشترین مالیات را می پردازند. کارمندان و کارگران بخش عمومی و خصوصی …سهل الوصولترین مویدان مالیاتی کشور هستند ،آنها قبل از اینکه حقوق و دستمزد خود را بگیرند مالیاتش را می پردازند؛به مالیات این گروه مالیات مستقیم گفته می شود، حقوق بگیران بیش از رقم پیش بینی شده مالیات دادند.آخرین آمارهای مربوط به وصول درآمدهای مالیاتی دولت در سال ۱۳۹۵ که بانک مرکزی منتشر کرده است نشان می دهد تا پایان بهمن ماه از میان درآمدهای مالیاتی مستقیم وصول شده دولت، سهم مالیات حقوق کارکنان بخش عمومی ۴۷ هزار و ۴۰۰میلیارد ریال و مالیات حقوق کارکنان بخش خصوصی ۴۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال بود.با این اوصاف درآمد دولت از محل مالیات این گروه برای سال ۹۵ از رقم پیش بینی شده در بودجه فراتر خواهد رفت.
نظام پرداخت مالیات در جمهوری اسلامی – ۲
چهارم اردیبهشت ماه- عیدی مالیاتی دولت روحانی به بخش خصوصی .اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران درباره ابلاغ مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی درباره خوداظهاری مالیاتی بنگاههای بخش خصوصی نوشت: عیدی وعده داده شده به بخش خصوصی[ دلال و غیر مولد] به دست آنان رسید.بر اساس این مصوبه اظهارنامه بنگاههای اقتصادی یعنی خوداظهاری آنها برای تعیین مالیات سالهای ۱۳۹۴ و۱۳۹۵در سازمان امور مالیاتی پذیرفته میشود و ماموران مالیاتی اجازه صدور برگ تشخیص مالیاتی برای این بنگاهها را ندارند.با پیگیریهای اتاق تهران و تشکلهای بخش خصوصی این موسسات معافیت مالیاتی نیز دریافت می کنند.
نظام پرداخت مالیات در جمهوری اسلامی- ۳
چهارم اردیبشت ماه -در چارچوب نظم موجود پرداخت مالیات٬نهادهای بسیاری در اقتصاد ایران میتوان ردیف کرد که مالیات نمیدهند. آستان قدس رضوی از ثروتمندترین مجموعه اقتصادی ایران است.سازمان اقتصادی رضوی مدیریت ۸۹ شرکت و مؤسسه را برعهده دارد واز بزرگترین هولدینگهای اقتصادی کشوراست. آستان قدس رضوی به دولت مالیات نمیدهد واز دولت سالی ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد ریال بابت اجاره زمینهای موقوفی به این آستان طلب دارد.ابراهیم رییسی درباره گردش مالی شرکتهای تحت نظرش و مالیاتدهی آنان گفته است: “در ابتدای حضور در این آستان شرکتهای اقتصادی را مورد بررسی قرار دادیم. مجامع عمومی بعضی از شرکتها چند سال برگزار نشده بود، در نخستین گام مجامع عمومی همه شرکتها برگزار و مشخص شد که اکثر شرکتهای آستان قدس رضوی متاسفانه زیانده هستند.” این در حالی است که فعالیتهای اقتصادی آستان قدس رضوی از پرداخت مالیات معاف است.
اعتصاب کارگران کارخانه کاشی سهیل میبد
چهارم اردیبهشت ماه – کارگران کارخانه کاشی سهیل میبد در اعتراض به عدم تمدید قراردادهای کاری توسط کارفرما و نیز عدم دریافت مزد و مزایای معوقه در مقابل فرمانداری میبد تجمع کردند.خط تولید این واحد در توقف است و کارگران نگران وضعیت معشیت و آینده شغلی هستند.
طرح مترقی طبقه بندی مشاغل خواسته کارمندان است
چهارم اردیبهشت ماه -سازمان اداری و استخدامی کشور اصلاحیه بخشنامه موضوع نحوه تطبیق کارمندان در طبقات ورودی مشاغل را به دستگاههای اجرایی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری ابلاغ کرد. این طرح با کمبودهای جدی تدوین و ابلاغ گردیده و موضوع نحوه تطبیق کارمندان در طبقات ورودی مشاغل در تمام ادارات مبهم و بعضا نا عادلانه است.
اخراج کارگران کارخانه پولاد بافت
چهارم اردیبهشت ماه – دهها کارگر کارخانه فولاد بافت در استان کرمان تعدیل [اخراج] شدند. کارفرما اعلام کرد؛ در راستای صرفه جویی در هزینه ها٬پس از خاتمه قرارداد کار فی مابین٬قطع رابطه قراردادی به امضای نیروی قرارداد کار مدت معین رسیده و مراحل قانونی طی شد.
تجمع کارگران بازنشسته کارخانه رنگین نخ سمنان
چهارم اردیبهشت ماه- کارگران بازنشسته رنگین نخ علارغم دریافت نکردن سنوات، حدود ۶ ماه مطالبات معوقه مزدی دارند که مربوط به زمان اشتغالشان میشود. کارگران در روز ۴ اردیبهشت ماه برای پیگیری مطالباتشان مقابل ساختمانهای فرمانداری و استانداری سمنان تجمع کردند.به غیر از جمعی کارگران معترضی که هنوز معطل دریافت سنوات پایان خدمت هستند، سایر کارگران باسابقه این واحد صنعتی به دلیل مشکلات بیمه هنوز امکان بازنشستگی پیدا نکردهاند.
اعتراض کارگران کاشی اصفهان
چهارم اردیبهشت ماه- حدود ۴۰۰ کارگر کاشی اصفهان، یک سال است که دستمزد و مزایا نگرفتهاند؛ آخرین پرداخت مربوط به فروردین سال گذشته است. در اعتراض به خصوصی سازی کارگران میگویند: بعد از خصوصیسازی کارخانه، یواش یواش از حقوق و مزایای کارگران زدند؛ کم کم پای پیمانکاران خرد و درشت به بخشها باز شد و سهام و املاک کارخانه را به بهانه بدهی فروختند. حالا به روز سیاه نشستهایم. حتی پول نداریم خرج ایاب و ذهاب به کارخانه را تامین کنیم.
مطالبات زحمتکشان استان کردستان
چهارم اردیبهشت ماه- مشخص نیست طرحی که تحت عنوان بیمه کولبران مطرح شد، چطور قرار است پیگیری شود. بیمه کولبران بیشتر یک فضاسازی رسانهای است تا یک طرح قابل اجرا؛ مسئولان بهجای صحبت از طرحهای بدون ضمانت اجرایی و در عمل ناکارآمد، بهتر است به فکر ایجاد فرصتهای شغلی شایسته و پایدار در منطقه مرزی کردستان باشند.
مبارزه کارگران کارخانه نئوپان خلخال
سوم اردیبهشت ماه – کارگران کارخانه نئوپان خلخال در اعتراض به توقف خط تولید٬ در محوطه این واحد صنعتی تجمع کردند. کارگران خواستار ادامه فعالیت کارخانه و تضمین محل شغلی خود هستند. واردات گسترده نئوپان از خارج [ توسط شرکتهای سپاه پاسداران] از جمله دلایل تعطیلی این واحد است.حدود هزار کارگردر بخشهای مختلف کارخانه نئوپان خلخال مشغول به کاربوده اند.
تجمع کارگران معدن آق دربند سرخس
سوم اردیبهشت ماه – کارگران معدن آق دربند سرخس دراعتراض به عدم دریافت بیش از ۱۰ ماه حقوق مقابل استانداری خراسان رضوی تجمع کرد ه و خواستار رسیدگی به شرایط معیشتی خود شدند.عیدی و پاداش آخر سال کارگران نیز به طورکامل از سوی کارفرما پرداخت نشده است.
اعتصاب رانندگان کامیونهای نفتکش کرمان
سوم اردیبهشت ماه – رانندگان کامیونهای حامل سوخت کرمان در اعتراض به خصوصی سازی و کاهش میزان درآمد٬ با کامیونهای خود مقابل شرکت نفت کرمان تجمع کردند. خصوصی سازی منجر به کاهش مزد رانندگان در مسیرهای طولانی به زیر ۳۰۰ هزار تومان شده است.
در حمایت از کودکان کار و خیابان
سوم اردیبهشت ماه -جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان؛ پلیس اطلاعات و امنیت عمومی٬ دفتر جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان در شهرهای تهران و تبریز را پلمپ کرد.”مشکل مترتب بر این مرکز ” عدم تمدید” مجوز میباشد که بدلیل کوتاهی مراجع قانونی صورت گرفته است…پس از مراجعه به پلیس امنیت ، آن نهاد مساله را به بهزیستی استان تهران ارجاع نمودند. با مراجعه به بهزیستی و پیگیری مجوز اعلام گردید که صدور مجوز برای جمعیت دفاع با”موانعی” مواجه گردیده است. با بسته شدن جمعیت دفاع کودکان و نزدیک به ۵۰۰ خانوادهای که تحت پوشش این مرکز هستند تنها مکان سوادآموزی و توانمندسازی را ازدست داده اند…به امید جهانی شایسته ی کودکان، چرا که جهانِ شایسته ی کودکان، شایسته ی همگان خواهد بود.”
هنرمندان خواستار تشکل صنفی هستند
سوم اردیبهشت ماه -بازیگری حرفه سختی است که گاه جانسوز و جانگذار میشود.در انجمن بازیگران بیش از ۵۰۰ عضو داریم، اما ۳۰۰، ۴۰۰ نفر آنها مستمریبگیر هستند و نمیشود گفت بازیگری شغل پردرآمد و از نظر مالی خاص است.شرایط معیشتی اغلب بازیگران مطلوب نیست.ما نیازمند کار فرهنگی و صنفی به صورت توامان هستیم.
خصوصی سازی٬ اقتصاد دلالی و امنیت شغلی زحمتکشان
سوم اردیبهشت ماه -وزیر صنعت اظهارداشت؛ واگذاری کارخانه ارج در سال ۱۳۷۴ صورت گرفته و سهامدار عمده آن شرکت توسعه ملی وابسته به بانک ملی است٬ اما بانک سهام خود را نگه داشته و ما[دولت] به آنها توصیه کردهایم آن را بفروشند اما آنها نرخی را اعلام میکنند که کسی حاضر به خرید نیست… کارخانه قند دزفول ۱۰ سال قبل متوقف شد و قطعات و تجهیزات آن [فروخته شد]…متوجه شدیم نیمی از کارخانه نیست. نیمی از واحدهایی که تعطیل شدهاند مربوط به دولتهای قبل و حتی قبل از دولت نهم و دهم هستند و بازسازی آنها به “صلاح” نیست.طی ۱۲ ماه سال گذشته در بخش تجارت ۷۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارائه شد که شاهد رشد ۲۶ درصدی در این بخش نسبت به سال ۱۳۹۴ هستیم.
تجمع بازنشستگان فولاد
سوم اردیبهشت ماه- روز سوم اردیبهشت ماه شماری از بازنشستگان صنعت فولاد کشور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد تجمع کردند. تجمعکنندگان خواستار اجرای همسان سازی بر اساس تبصره ۵ ماده ۱۰۹ آییننامه فولاد، دریافت مطالبات معوقه، تضمین اجرای تعهدات درمانی مطابق با آییننامه فولاد و افزایش حقوق سال ۹۶ خود از فروردین ماه شدند.
تجمع آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی کشور
سوم اردیبهشت ماه- بیش از صد نفر از آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی کشور روز ۳ اردیبهشت ماه به تهران آمدند و مقابل مجلس تجمع کردند. با وجود تصویب طرح جذب، هنوز این طرح، اجرایی نشده و در اعتراض از تبعیض در ساختار آموزش و پرورش میگویند که با وجود سن بالا و سالها سابقه تدریس، ما آموزشدهندگان را در اولویت استخدام قرار نمیدهند.
اعتصاب کارگران شهرداری طبس
سوم اردیبهشت ماه- کارگران شرکت زرین برکت که با شهرداری و قسمت خدمات شهری قرارداد بسته، از اسفند ماه سال گذشته تا کنون دستمزد، عیدی و سنوات خود را دریافت نکرده اند. همچنین از مرداد ماه سال گذشته هم هیچ اضافه کاری به کارگران پرداخت نشده است. کارگران پیمانکاری شهرداری طبس صبح روز ۳ اردیبهشت ماه در اعتراض به مطالبات مزدی پرداخت نشده دست از کار کشیدند.
تجمع کارگران بازنشسته برق منطقهای تهران
سوم اردیبهشت ماه- کارگران بازنشسته برق منطقهای تهران که از ۲۰ سال پیش اقدام به خرید زمین از طریق تعاونی منطقهای برق تهران کرده بودند، امروز در اعتراض به تحویل نگرفتن زمین مقابل اداره کل تعاون استان تهران تجمع کردهاند.
ادامه اعتراض کارگران ذوب آهن اردبیل
دوم اردیبهشت ماه-زدیک به ۱۶ ماه است که تعدادی از کارگران ذوب آهن اردبیل برای احقاق حقوق معوقه خود تجمعات اعتراض آمیز در مقابل استانداری و اداره کار اردبیل برپا می کنند، برغم صدور رای هیئت تشخیص اداره کار برای بازگشت کارگران به محل کار خود، کارفرما اجازه ورود به آنان نداده است.کارفرمای این مجموعه از ورود این کارگران ممانعت کرد.
کارگران کارخانه پلی اکریل به مبارزه ادامه می دهند
دوم اردیبهشت ماه – کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان خواستار بازگشای این واحد و امنیت شغلی هستند.پرسنل پلی اکریل را به بیمه بیکاری ارجاع دادند. اعلام شده: قراردادی ۶ ماهه با پرسنل بسته شد که ۶ ماه نخست را بیمه بیکاری بگیرند و سپس ۶ ماه دوم را قراردادی داشته باشند.وضعیت کارگران پلی اکریل به صورت قطعی مشخص نیست. کارگران نگران هستند که سرنوشت آنها در دولت جدید به کجا میرسد؟
بیکاری کارگران منطقه آزاد ارس
دوم اردیبهشت ماه-مدیریت منطقه توانایی پرداخت حقوق کارگران و عیدی آنها را ندارد. در ۴ سال فقط ۵ کیلومتر جاده کشیدهاند و آمیکو، بزرگترین و قدرت مندترین مجموعه صنعتی منطقه تعطیل و صدها کارگر بیکار و به امان خدا رها شده اند. در نتیجهی این مسایل ۷۰۰ فرصت شغلی از دست رفته و بنگاههای اقتصادی ورشکسته شدهاند.
مطالبه به حق مددکاران کشور
دوم اردیبهشت ماه-مددکاران در تیمهای بهداشتی به همراه سایر تخصصها همچون پزشکان و پرستاران فعالیت میکنند. فعالیت آنها در شاخههای تخصصی گوناگون همچون سالمندان، کودکان… است. اما درآمد آنها بسیار نازل بوده و بخش قابل توجهی از پستهای مددکاران اجتماعی به وسیله افرادی اشغال شده که دانش آموخته این رشته نیستند. مددکاران خواهان تصویب نظام مددکاری اجتماعی در کشور و تامین حق و حقوق مددکاران هستند.
تجمع مجدد کارگران سد چم شیر گچساران
دوم اردیبهشت ماه – گروهی از کارگران قراردادی شرکت سابیر طرح سد چم شیر گچساران که در زمستان سال گذشته از کار اخراج شدند٬ در اعتراض به عدم دریافت ۶ ماه حقوق خود مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.
اعتراض معلمان و کادر آموزشی
دوم اردیبهشت ماه- معوقات سال ۹۵ فرهنگیان تا کنون پرداخت نشده است ، در رابطه با اعتراض این زحمتکشان، وعده پرداخت معوقات سال ۹۵ تا اواخر اردیبهشت ماه سال ۹۶ داده شده است.
خواست کارگران شرکت نفت افزایش حقوق است
دوم اردیبهشت ماه – کارگرن شرکت نفت مدتهاست که اجرای دقیق ماده ۱۰ قانون اختیارات و وظایف وزارت نفت را یکی از مهمترین مطالبات خود میدانند. اما وزیر نفت … از وجود مشکلات مالی به عنوان عدم اجرای کامل این ماده قانونی به ویژه در بخش افزایش حقوقها یاد کرد.
اعتراض کارگران کارخانه قطعه سازی کروز
دوم اردیبهشت ماه – به دنبال حادثه آتشسوزی اخیر کارخانه قطعه سازی کروز، شماری از کارگران این واحد صنعتی[ اخراج و ] برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شدهاند. راه اندازی دوباره و بازگشایی این کارخانه حدود ۲ ماه زمان نیاز دارد.
اعتراض معلمان آموزش و پرورش استثنایی استان قزوین
دوم اردیبهشت ماه – معلمان آموزش و پرورش استثنایی استان از برآورده نشدن وعدههای مسئولان انتقاد کردند.معلمان میگویند خواستار رفع تبعیض هستیم و درخواست ما این است که صندوق بیمه ما مانند باقی معلمان، همان صندوق کشوری باشد.
اعتراض کارگران پستهای فشار قوی برق ایران
دوم اردیبهشت ماه- کارگران در اعتراض به عدم تحقق وعدهها، نسبت به خصوصیسازی احتمالی، ابراز نگرانی کردند. پیرو پیگیریهای مداوم نمایندگان کارگران طی ماههای گذشته در خصوص طرحهای در دستور کار و وعدههای مکرر مسئولین وزارت نیرو در خصوص ترمیم حقوقی و بهبود یافتن وضعیت موجود، نه تنها این وضعیت ترمیم نیافته؛[ بلکه] جلسات مکرری طی روزهای گذشته بصورت محرمانه در وزارت نیرو در حال انجام جهت واگذاری پستهای فشار قوی فوق توزیع به شرکتهای توزیع است.
اعتراض کارگران به اصلاح قانون کار
دوم اردیبهشت ماه- ۹۵ درصد کارگران، قرارداد موقت هستند و این معضل، حاصل عدم اجرای ماده ۷ قانون کار است. در لایحه اصلاح قانون کار تبصره یک ماده ۷ را حذف کردند و با این کار قصد دارند، همین امنیت نیم بند را که روی کاغذ هنوز وجود دارد، از بین ببرند، با حذف این تبصره، وضعیت از این هم بدتر خواهد شد.
اخراج گسترده و دستجمعی کارگران در اصفهان
اول اردیبهشت ماه – با آغاز سال جدید موج تعدیل نیروی انسانی [اخراج کارگران] در واحدهای مختلف تولیدی -خدماتی اصفهان به راه افتاده است.در استان اصفهان ۱۰ هزار نفر در هفتههای اول سال تعدیل شده اند. به دلیل قراردادی بودن اغلب کارگران٬ بیمه بیکاری شامل تمام افراد نمیشود.
تجمع دستفروشان زحمتکش سنندج
اول اردیبهشت ماه – جمعی از دستفروشان شهر سنندج که هر روز در حاشیه پیاده روهای خیابانهای اصلی شهر سنندج بساط و وسایل خود را برای فروش پهن میکنند٬ در تجمعی اعتراضی که پنچ شنبه ۳۱ فروردین ماه در مقابل ساختمان مرکزی شهرداری سنندج انجام شد خواستار تجدید نظر شهرداری در مورد ساعت کاری خود شدند.دستفروشی در سنندج و بیشتر شهرستانهای کردستان به دلیل بیکاری و نبود اشتغال در حال افزایش است.
اعتراض کارگران پیمانکاری شرکت ماشین سازی اراک
اول اردیبهشت ماه- شماری از کارگران این شرکت که جهت استفاده از تسهیلات بیمهای به مراکز درمانی مراجعه کرده بودند از پرداخت نشدن حق بیمه خود مطلع شدند. کارگران پیمانکاری شرکت ماشین سازی اراک ۳ ماه حق بیمه پرداخت نشده طلبکارند.
با اتحاد عمل طرح اصلاح قانون کار و ارزان سازی نیروی کار را ناکام سازیم!
اتحاد کارگر
بهمناسبت اوّل ماه مه؛ وظایف جنبش کارگری وسندیکایی درمرحله کنونی
مروری بر مبارزهٌ یک سال اخیر طبقه کارگر و زحمتکشان جنبش کارگری – سندیکایی میهن ما سال دیگری را در مبارزه و مقاومت علیه سیاستهای کارگرستیزانهٌ رژیم ولایتفقیه پشت سر نهاد. طی یک سال اخیر مبارزه برای تامین خواستههای فوری نظیر افزایش عادلانهٌ دستمزدها برپایه نرخ واقعی تورم و سبد معیشت خانوارها، لغو قراردادهای ... بهمناسبت اوّل ماه مه؛ وظایف جنبش کارگری وسندیکایی درمرحله کنونی
مصدومیت نُه کارگر بر اثر واژگونی کامیونت
صبح روز گذشته در اثر واژگونی یک کامیونت در تهران، نه کارگر مصدوم و روانه بیمارستان شدند. از قرار معلوم، این حادثه ساعت ۲:۲۵ بامداد دیروز در مسیر شمال به جنوب بزرگراه امام علی نرسیده به پل شهید محلاتی رخ داد و در جریان آن، نه کارگر افغانستانی (از ۱۴ تا ۶۰ سال) که ... مصدومیت نُه کارگر بر اثر واژگونی کامیونت
کشته و زخمی شدن دو کارگر در دو حادثه بر اثر ریزش آوار
در روز چهارشنبه (ششم اردیبهشت ماه) بر اثر دو حادثه جداگانه، دو کارگر در استان آذر بایجان شرقی حین انجام کار بر اثر ریزش آوار کشته و زخمی شدند. در حادثه اول که حوالی ساعت ۸:۴۵ در شهرک ارم رخ داد، یک کارگر حدودا ۶۵ ساله حین گودبرداری دچار حادثه ریزش آوار میشود. ... کشته و زخمی شدن دو کارگر در دو حادثه بر اثر ریزش آوار
اخراج پیش از موعد ۷۰ کارگر روز مزدی «مجتمع نی شکر هفت تپه»
فعالان صنفی کارگری مجتمع نی شکر هفت تپه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: زمان خاتمه قرارداد این کارگران پایان ماه جاری است اما از صبح امروز چهارشنبه به این کارگران اجازه ورود به محل کارشان داده نشده است. به گفته این منابع اخراج کارگران یاد شده در حالی صورت گرفته است که ... اخراج پیش از موعد ۷۰ کارگر روز مزدی «مجتمع نی شکر هفت تپه»