آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: حمله به نیروگاه اتمی بوشهر پیامدهای فاجعه‌بار خواهد داشت​​

«رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جمعه ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) هشدار داد در صورت وقوع حمله به نیروگاه هسته‌ای بوشهر ایران، این حادثه می‌تواند مرگبارترین پیامد را از زمان حملات به تأسیسات هسته‌ای این کشور به همراه داشته باشد. بر اساس بیانیه‌ای که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه منتشر کرد، گروسی در ... آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: حمله به نیروگاه اتمی بوشهر پیامدهای فاجعه‌بار خواهد داشت​​

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, محیط زیست

بیانیه جنبش عدم تعهد در محکومیت حمله جنایتکارانه اسرائیل به ایران

جنبش عدم تعهد (NAM) با صدور بیانیه‌ای رسمی، حمله وحشیانه، تحریک‌نشده و از پیش طراحی‌شده اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران را که در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ (۱۳ ژوئن ۲۰۲۵) صورت گرفت، به شدیدترین وجه ممکن محکوم کرد. به گزارش ایسنا، در این بیانیه آمده است که حمله وسیع و هماهنگ اسرائیل شامل سلسله‌ای از ... بیانیه جنبش عدم تعهد در محکومیت حمله جنایتکارانه اسرائیل به ایران

ادامه

اسراییل, ایران, بیانیه, تجاوز نظامی, جنبش غیر متعهدها, جهان, زنان, سازمان ملل, صلح, کودکان, محیط زیست

هشدار تهران به کشورهای غربی: اگر از اسرائیل دفاع کنید، پایگاه‌هایتان را هدف می‌گیریم

منابع اسرائیلی: تل‌آویو فهرست کاملی از مراکز آسیب‌دیده خود در حمله ایران ارائه نمی‌دهد العربیه: رسانه‌های ایران گزارش دادند که تهران به ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه هشدار داده است در صورت کمک به اسرائیل در مقابله با حملات ایران، پایگاه‌ها و شناورهای نظامی این کشورها در منطقه هدف قرار خواهند گرفت. به گزارش خبرگزاری ... هشدار تهران به کشورهای غربی: اگر از اسرائیل دفاع کنید، پایگاه‌هایتان را هدف می‌گیریم

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اسراییل, اقتصادی, انگلیس, ایران, خلیج فارس, دریای سرخ, غرب, محیط زیست

پایگاه آمریکایی نشنال اینترست؛: جدایی روسیه و چین ممکن نیست

دولت ترامپ به‌جای تقابل با چین و روسیه، باید هم‌زمان با هر دو تنش‌زدایی کند تا از شکل‌گیری یک ائتلاف ضدآمریکایی جلوگیری شود. باشگاه خبرنگاران به نقل از نشنال اینترست دولت ترامپ به‌جای تلاش برای اولویت دادن به بازدارندگی در برابر چین نسبت به روسیه، بهتر است مسیر کاهش تنش با هر دو قدرت را ... پایگاه آمریکایی نشنال اینترست؛: جدایی روسیه و چین ممکن نیست

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اتحاد شوروی, اروپا, اقتصادی, امنیتی, ایدئولوژیک, تایوان, تحلیل, تشنج زدایی, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, محیط زیست

آشنایی با سندیکاهای کارگری جمهوری خلق چین

سندیکاهای کارگری در چین، با توجه به ساختار سیاسی و اجتماعی کشور، دارای نقشی منحصر به فرد و متفاوت از اتحادیه‌های کارگری در غرب هستند. در چین، سیستم اتحادیه‌ها به عنوان بخشی از ساختار حزب کمونیست چین عمل می‌کند و به عنوان نماینده کارگران و زحمتکشان، در همکاری با دولت و حزب کمونیست برای تأمین ... آشنایی با سندیکاهای کارگری جمهوری خلق چین

ادامه

آفریقا, اجتماعی, استراتژی, اقتصادی, ایدئولوژی, جهان, چین, حزب کمونیست, حقوق بشر, زحمتکشان, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, غرب, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, گزارش, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, ویتنام

چه کسی پشت اجرای طرح انتقال آب خزر به فلات مرکزی ایران است؟

همه مخالف‌اند. از کمیته فنی منابع طبیعی گرفته تا انجمن علمی جنگلبانی. از نمایندگان مجلس گرفته تا حتی خود دفتر ارزیابی سازمان محیط‌زیست؛ اما دریغ از یک موضع شفاف.

 

اعتمادآنلاین؛ عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، هفته گذشته، اجرای طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران را با وجود تمامی مخالفت‌ها تایید کرد، تا صدای منتقدان و فعالان محیط‌زیست بلند شود.

 

طرحی که می‌خواهد آب دریای خزر را، برای مصرف شرب مردم سمنان، به این استان منتقل کند. اما کارشناسان محیط‌زیست این طرح را اقدامی هجومی علیه محیط‌زیست می‌دانند.

 

انجمن علمی جنگلبانی صراحتاً اعلام کرده که با اجرای این طرح ۳۹۹۷ درخت با قدمت ۵۰۰ ساله نابود خواهد شد. اکوسیستم زیستگاه ماهیان خاویاری دچار تغییر جدی می‌شود و به دنبال آن، تغذیه و معاش مردم ساحل خزر که تا حد زیادی به صیادی وابسته است مختل می‌شود. علاوه بر این، نگرانی‌هایی مبنی بر اعاده شکایت از سوی کشورهای همسایه، مبنی بر دخالت یک‌طرفه ایران بر دریای خزر در مجامع بین‌المللی وجود دارد.

 

همچنین هزینه اجرای این طرح هزار میلیارد تومان است. مبلغی که باز هم به گفته کارشناسان با یک‌ششم آن می‌توان سیستم نرم‌افزاری بخش صنعتی، کشاورزی و شرب استان سمنان را تغییر داد و به دنبال آن ۲ برابر آب انتقال داده‌شده را در خود استان صرفه‌جویی کرد.

 

در مقابل تمامی این توضیحات اما سازمان محیط‌زیست منتقدانش را عده‌‌ای روشنفکرنما خواند و با انداختن توپ در زمین وزارت نیرو، اعلام کرد که پیمانکار طرح، این وزارتخانه است.

 

اما پرسش مهم، موضع دولت است. انتقال آب از دریاها در ایران مسبوق به سابقه است. هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی، هم به کرمان و هم به یزد، آب منتقل کردند. طرحی که احمدی‌نژاد موفق به اجرایش نشد و حالا علی ربیعی، سخنگوی دولت دوازدهم، هم می‌گوید که رئیس‌جمهور اصراری بر این موضوع ندارند.

 

تنها پرسش برجامانده اینکه وقتی همه با این طرح مخالف‌اند و دولت هم اصراری به اجرایش ندارد و کارشناسی را مرجع تصمیم‌گیری‌ها می‌داند، پس چرا پرونده این طرح بعد از گذشت هفت سال، مختومه اعلام نمی‌شود؟

 

آیا مارکسیسم نگرشی پیرامون دگرگونی‌های آب‌و‌هوایی دارد؟

به‌اعتقاد پژوهشگران فعال در کتابخانۀ یادبود مارکس، همراه با روشن شدن دامنۀ بحران محیط زیست، آگاهی به مبرم بودن جایگزینی پایدار و سوسیالیستی برای این بحران نیز گسترش می‌یابد.

ادامه

انگلستان, جهان, حقوق بشر, دیدگاه, محیط زیست

پیشگامی چین در مبارزه با تغییرهای زیانبار آب‌وهوایی

جمهوری خلق چین از راه اقدام‌هایی مثل برقی کردن همهٔ اتوبوس‌ها و تاکسی‌های شهر شِنژن و جنگل‌کاری در زمین‌هایی به وسعت کشور ایرلند، الگویی بی‌رقیب برای نجات و حفظ محیط‌زیست در جهان شده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, جهان, چین, خاورمیانه, فرانسه, محیط زیست

جنجال در مجلس در پی طرح «انتقال آب خزر به سمنان»/ دریای خزر خشک می‌شود

برخی نمایندگان استان های شمالی مجلس در اعتراض به طرح «انتقال آب خزر به سمنان» در جایگاه هیات رئیسه تجمع کردند. حدود ۴۰ نماینده نیز در نامه‌ای به روحانی به این طرح اعتراض کرده‌اند. فعالان محیط زیست و برخی نهادها با این طرح مخالف‌اند.

ادامه

اجتماعی, ایران, خبر, محیط زیست