عضو پارلمان عراق؛ آمریکا هرگونه ابتکاری را که به توسعه روابط بین عراق و چین منجر شود، از بین می‌برد

رئیس فراکسیون حقوق مجلس عراق گفت: آمریکا از نزدیکی پکن – بغداد نگران است و برای جلوگیری از تقویت روابط عراق و چین به بغداد فشار وارد می‌کند. به گزارش امروز (شنبه) ایرنا، «سعود الساعدی» در گفت وگو با خبرگزاری العهد با اشاره به ترس و نگرانی آمریکا در از دست دادن نفوذ خود در ... عضو پارلمان عراق؛ آمریکا هرگونه ابتکاری را که به توسعه روابط بین عراق و چین منجر شود، از بین می‌برد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, عراق

نگاهی بی‌طرفانه به چین

نگاه “کارستن بویر توگرسن”، سرکنسول سابق دانمارک در شانگهای و گوانگژو، در مورد مدرن سازی “ابتکار کمربند و جادهٔ” چین، ده سال پیش، در سال ۲۰۱۳/ ۱۳۹۲ کشور چین طرح “ابتکار کمربند و جاده” را آغاز کرد. هدف این طرح ایجاد مسیرهایی زمینی برای حمل‌و‌نقل جاده‌ای و راه‌آهنی از راه کشورهای محصور در خشکیِ آسیای ... نگاهی بی‌طرفانه به چین

ادامه

آسیا, آفریقا, اروپا, اقتصادی, امنیتی, انگلستان, بریکس, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, سازمان ملل, صلح, عربستان سعودی, فرانسه, مقاله, هندوستان

از سرگیری تحرکات آمریکا برای پیاده سازی طرح تجزیه سوریه

یک رسانه عرب زبان از تشدید تحرکات اشغالگران آمریکایی در سوریه و تغییر نام سفارت واشنگتن در این کشور با هدف پیاده سازی طرح تجزیه سوریه پرده برداشته است. به گزارش ایسنا، روزنامه الاخبار لبنان در این باره نوشته است: آمریکا فعالیت تجزیه طلبانه خود را در سوریه با فعال کردن کار سفارت خود در ... از سرگیری تحرکات آمریکا برای پیاده سازی طرح تجزیه سوریه

ادامه

اردن, اقتصادی, تحریم, خاورمیانه, روسیه, سوریه, عراق, گزارش, لبنان

پیامدهای متفاوت سبقت گرفتن رشد اقتصادی آسیای مرکزی از اروپا

تارنمای «اروپای رو به رشد» در تحلیلی نوشت: رشد قوی اقتصادهای آسیای مرکزی و عملکرد ضعیف‌ اروپای مرکزی و کشورهای بالتیک منعکس‌کننده پیامدهای متفاوت قیمت‌های انرژی، تورم و تغییر الگوهای تجارت است. به گزارش چهارشنبه ایرنا، تارنمای تحلیلی امرجینگ یوروپ در سرمقاله امروز خود نوشت: بر اساس آخرین گزارش چشم‌انداز اقتصادی منطقه‌ای بانک اروپا برای ... پیامدهای متفاوت سبقت گرفتن رشد اقتصادی آسیای مرکزی از اروپا

ادامه

آسیا, آسیای میانه, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, بالتیک, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, قفقاز, گزارش, لهستان, مجارستان

بانک اروپایی: استفاده روسیه از یوان، دلار را تضعیف می‌کند

درحالی که گزارش‌های خبری و تحلیل های کارشناسان اقتصادی از سوگیری کشورهای مختلف جهان به سمت دلار زدایی حکایت دارد، مقام ارشد یک بانک اروپایی اعلام کرد که استفاده روسیه از یوان پس از جنگ اوکراین ممکن است دلار را تضعیف کند. به گزارش ایرنا، این مقام بانک توسعه و بازسازی اروپا به بلومبرگ گفت ... بانک اروپایی: استفاده روسیه از یوان، دلار را تضعیف می‌کند

ادامه

آسیا, آمریکا, اروپا, اقتصادی, اوکراین, تحریم, جهان, چین, روسیه, گزارش

چرا نفت روسیه به جای اروپا به سمت چین سرازیر شده است؟

برخلاف ادعای کارشناسان غربی که علت کاهش انتقال نفت روسیه به بازار اروپا و افزایش صادرات نفت به چین اوضاع سیاسی جهان است، علت ترجیح جهت گیری به سمت شرق، منافع اقتصادی بیشتر شرکت‌های نفتی روسی است.

 

رونامه اینترنتی «وزگلیاد» در تحلیلی نوشته است: میزان نفت صادراتی روسیه به اروپا در حال کاهش و در عوض ارسال نفت به چین، در حال افزایش است. برخی تحلیلگران غربی معتقدند که این مسئله مستقیما به رویارویی سیاسی بین روسیه و غرب مربوط می شود. البته گزینه‌های دیگری در این رابطه دخیل هستند و ظاهرا سیاست اهمیت زیادی در این موضوع ندارد.

 

طبق ارزیابی کارشناسان آژانس خبری «بلومبرگ»، در پنج ماه نخست سال ۲۰۱۸ از طریق بنادر دریای بالتیک و دریای سیاه، نفت کمتری از روسیه به اروپا ارسال شده و حجم آن ۱۹ درصد کمتر از میزان صادر شده در همین دوره زمانی در سال ۲۰۱۷ بوده است.

 

این در حالی است که شرکت «ترانس نفت» روسیه هم اعلام کرده که میزان صادرات نفت به چین در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۸ به میزان ۴۳ درصد افزایش داشته و حجم کلی آن به ۷۵۰ هزار بشکه در شبانه روز رسیده است.

 

آیا وضعیت بازار نفت جهانی در حال تغییر شکل است؟

 

کارشناسان بلومبرگ معتقدند، اگر همین روال ادامه یابد، به احتمال زیاد جای نفت روسیه در قاره اروپا را نفت کشورهای خاورمیانه و آمریکا خواهد گرفت. ضمن اینکه روسیه سه سال است که از کشورهای عربستان سعودی و آنگولا در صادرات نفت به چین سبقت گرفته و رهبری در این عرصه را از آن خویش کرده است. حداکثر تاریخی در زمینه ارسال نفت به چین در سال ۲۰۱۶ بود که روسیه بیش از یک میلیون بشکه نفت در شبانه روز به چین صادر می کرد.

 

به عقیده تحلیلگران، بدین ترتیب نوعی تغییر شکل بازار نفت در حال ایجاد است که علت آن را باید در سیاست جهانی، بخصوص با توجه به تیرگی بیش از حد روابط روسیه و غرب، جستجو کرد. به گفته آنها، نخستین آسیب دیدگان از این وضعیت هم، کشتی‌های حامل نفت و بنادر روسیه هستند. ولی آیا این مسئله صحت دارد؟

 

کاملا بعید است که روسیه اروپا را رها کرده و صرفا به سمت شرق جهت گیری کند. قاره اروپا با خرید ۱،۸۶ میلیون بشکه نفت در شبانه روز، همچنان بزرگترین خریدار نفت روسیه است. البته تمایل برای افزایش ارسال نفت به بازارهای آسیایی نخستین سال نیست که دیده می شود.

 

علت اصلی تمایل بیشتر روسیه به صادرات نفت به آسیا

 

“ایگور یوشکوف” کارشناس ارشد بنیاد امنیت انرژی ملی روسیه به این روزنامه گفت: «واقعا بخشی از نفت ارسالی به آسیا از بازار اروپا و قبل از همه از طریق خط لوله «دروژبا» (دوستی) تامین می شود. ولی این مسئله به اوضاع سیاسی در جهان ارتباطی نداشته و دلایل آن طرحهای اقتصادی است. شرکتهای روسی با فروش نفت در بازار آسیا سود بیشتری در مقایسه با اروپا بدست می آورند.»

 

یوشکوف علت این مسئله را اینطور توضیح داده: «اگر نفت استخراجی در سیبری غربی که نفتی کم گوگرد با مارک «Siberian Light» است به اروپا صادر شود، باید از خاک بلاروس بگذرد و با نفت چرب و پرگوگرد ترکیب شده و در نهایت با مارک نفت «Urals» و دارای گوگرد متوسط به اروپا می رسد و دارای قیمت پایین تری از نفت سبک سیبری است. ولی زمانی که همین نفت از طریق خط لوله نفت «شرق سیبری-اقیانوس آرام» انتقال یابد، همان نفت «Siberian Light» باقی مانده و به بالاترین قیمت در بازارهای آسیایی به فروش می رسد و به همین دلیل شرکتهای نفتی روسی جهت گیری شرق را ترجیح می دهند.«

 

این کارشناس افزود، افزایش قابل توجه انتقال نفت در جهت گیری به سمت شرق به افزیش ظرفیت خط لوله نفت «شرق سیبری-اقیانوس آرام» از ۱۵ به ۳۰ تن نفت در سال مربوط می شود. این مهمترین کانال ارسال نفت روسیه به چین است. ارسال نفت به چین از طریق خاک قزاقستان نیز صورت می گیرد که حدود ۱۰ میلیون تن نفت است.

 

این در حالی است که افزایش ظرفیت این خط لوله در آینده نیز برنامه ریزی شده است. بر اساس اطلاعات شرکت «ترانس نفت» روسیه، در سال ۲۰۱۹ ظرفیت خط لوله «شرق سیبری-اقیانوس آرام» تا ۵۰ میلیون تن در سال و در سال ۲۰۲۰ تا ۸۰ میلیون تن خواهد رسید. البته در جهت گیری اروپا نیز ظرفیت انتقال نفت در حال افزایش است، ولی گستردگی آن کمتر است.

 

آیا آمریکا در حال بیرون راندن روسیه از بازار نفتی اروپاست؟

 

خطر بیرون رانده شدن روسیه از بازار اروپا بوسیله نفت آمریکایی یا خاورمیانه نیز توسط کارشناسان بلومبرگ بزرگنمایی شده است. ایگور یوشکوف معقد است: «در بازار نفت همه چیز راحت تر از بازار گاز طبیعی است که رقابت بسیار شدیدی وجود دارد. بازار نفت جهانی است و به همین دلیل تهدیدی برای بیرون انداختن روسیه از بازار اروپا وجود ندارد. روسیه هیچ مشکلی با فروش نفت ندارد، مشکل ما در زمینه استخراج نفت است. هرچه نفت استخراج شود، تمام آن خریداری می شود. ضمن اینکه با وجود افزایش صادرات نفت ایران، مواضع روسیه در بازار نفتی اروپا و بخصوص در آسیا همچنان بسیار خوب است.»

 

به گفته این کارشناس، در ایالات متحده وضعیت به این شکل است که آنها بیشتر از آنچه صادرات نفت دارند، این محصول را وارد می کنند. منطق صادراتی آمریکا نیز صرفا منافع اقتصادی است، هرکجا که ارسال نفت سودآورتر است، چه بازار داخلی و چه بازار خارجی، به آنجا انتقال خواهند داد. مسئله این است که طرف آمریکایی نفت گرانقیمت و دارای کیفیت بالاتری صادر کرده و پول خوبی از این صادرات بدست می آورد.

 

وی یادآور شد که ادعای مطبوعات غربی در مورد آسیب دیدن بنادر روسیه در دریای بالتیک و دریای سیاه هم صحت ندارد. برعکس احتمالا این خط لوله‌های نفتی هستند که احتمالا ظرفیت انتقالشان کاهش یابد و بنادر روسیه در زمینه صادرات نفت کاملا فعال هستند.
تسنیم

روسیه و چین؛ کابوس به حقیقت پیوسته آمریکا

سیاست خارجی مستقل، عدم وابستگی، رویارویی با غرب و روابط متحدانه بین روسیه و چین، به چالشی جدی برای آمریکا تبدیل شده و برغم انتظار واشنگتن، مسکو و پکن بر سر نفوذ در منطقه آسیای مرکزی دچار اختلاف نشدند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, روسیه, مقاله

فریبرز رئیس‌دانا؛ دولت دست از سیاست‌های ضدکارگری‌اش برنمی‌دارد

فریبرز رئیس‌دانا، صنایع پتروشیمیایی را محرک قدرتمندی برای توسعه و اشتغال‌زایی در ایران می‌داند و رویکردهای دولت به خصوصی‌سازی، صنعت نفت، دستمزدهای کارگران و اشتغال‌زایی را به‌شدت نقد می‌کند.

ادامه

اقتصادی, ایران, کارگری, مصاحبه و گفتگو

دادستان کل کشور: در قم عده‌ای روحانی‌نما برای حذف ولایت فقیه از قانون اساسی، تلاش می‌کنند

وی تصریح کرد که دشمن ستون خیمه انقلاب یعنی ولی فقیه را هدف گرفته است و نهاد‌هایی نظیر قوه قضاییه و سپاه و نیروی انتظامی را که در راستای اهداف و سیاست‌های تعیین شده رهبری حرکت می‌کنند، هدف گرفته است

ادامه

اقتصادی, ایران, خبر, سیاسی

رژیم ولایت فقیه: نقطه‌ضعف اصلی میهن ما در برابر ترامپ و متحدانش!

در طول چند هفته گذشته رویدادهایی گونه‌گون صحنهٔ سیاسی کشور را تحت‌الشعاع خود قرار داده‌اند. در ظاهر امر، بروز این تحول‌ها ارتباطی مستقیم با یکدیگر نداشته‌اند،‌ اما درواقعیت امر، این رویدادها فی‌نفسه درون فرایندی مشترک که برآمده از ماهیت ساختار قدرت در رژیم ولایت فقیه است بروز یافته‌اند. شماری از تحلیل‌گران در رسانه‌های مجاز درون ... رژیم ولایت فقیه: نقطه‌ضعف اصلی میهن ما در برابر ترامپ و متحدانش!

ادامه

اقتصادی, ایران, سیاسی