آلمان: هیچ جایگزینی برای تعامل با طالبان در افغانستان وجود ندارد

در حالی که دولت طالبان در افغانستان در تلاش برای بهبود مناسبات بین‌المللی است و بتازگی از سوی دولت روسیه به رسمیت شناخته شده است، آمریکا چهار سال پس از خروج نظامیانش از افغانستان، همچنان درصدد اخلال در مسیر ایجاد ثبات و امنیت در همسایه شرقی ایران است. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، مجمع عمومی ... آلمان: هیچ جایگزینی برای تعامل با طالبان در افغانستان وجود ندارد

ادامه

آسیای مرکزی, آلمان, آمریکا, اسراییل, افغانستان, امنیت, ایران, ایرلند, تروریسم, چین, حقوق بشر, روسیه, زنان, سازمان ملل, سوئد, قطر, کودکان, گزارش

استقبال چین از تصمیم روسیه برای به رسمیت شناختن طالبان

پس از آنکه مسکو از به رسمیت شناختن دولت طالبان خبر داد چین اعلام کرد از این مرحله جدید توسعه روابط روسیه و افغانستان استقبال می‌کند. به گزارش ایسنا، «مائو نینگ»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز جمعه، بیان داشت پکن از دور جدیدی از تحول روابط بین مسکو و کابل استقبال کرده و معتقد ... استقبال چین از تصمیم روسیه برای به رسمیت شناختن طالبان

ادامه

آسیای میانه, افغانستان, تروریسم, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا

کارشناس روس: مسکو به دنبال جلوگیری از بازگشت آمریکا به افغانستان است

رئیس مرکز تحلیلی انجمن دانشمندان سیاسی روسیه معتقد است:‌ مسکو از خطر بازگشت آمریکایی‌ها به افغانستان و کنترل مجدد پایگاه نظامی در بگرام آگاه است؛ از این رو، تلاش کرد که پیش از آمریکایی‌ها، حکومت طالبان در کابل را به رسمیت بشناسد. به گزارش ایرنا، آندری سرنکو روز شنبه در استودیوی برنامه دیدگاه آژانس «نیوز ... کارشناس روس: مسکو به دنبال جلوگیری از بازگشت آمریکا به افغانستان است

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, افغانستان, تحلیل, جهان, روسیه, شرق اروپا

روسیه: غرب با سیاست‌های خود در حال احیای داعش است

رئیس سرویس امنیت فدرال روسیه نسبت به خطرات رشد روزافزون داعش و گروه‌های افراطی در سراسر جهان در پی مداخلات غرب هشدار داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، «الکساندر بورتنیکوف»، رئیس سرویس امنیت فدرال روسیه امروز سه‌شنبه هشدار داد که تغییر دولت در سوریه، جنگ صهیونیست‌ها در نوار غزه و فشار مداوم ... روسیه: غرب با سیاست‌های خود در حال احیای داعش است

ادامه

آسیا, آسیای مرکزی, آفریقا, استعمار, افغانستان, پاکستان, تحلیل, تروریسم, جهان, روسیه, سوریه, صهیونیسم, غرب آسیا, قفقاز

طالبان گزارش‌ها درباره واگذاری کنترل پایگاه بگرام به آمریکا را رد کرد

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی دولت طالبان در افغانستان گزارش‌های مربوط به فرود هواپیمای سی-۱۷ ارتش آمریکا در پایگاه هوایی بگرام را رد کرد و این گزارش ها را «تبلیغات» با هدف گمراه کردن مردم خواند. وی با تاکید بر اینکه طالبان اجازه حضور نظامی خارجی در افغانستان را نخواهد داد، تاکید کرد که در حال حاضر ... طالبان گزارش‌ها درباره واگذاری کنترل پایگاه بگرام به آمریکا را رد کرد

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, افغانستان, جهان, چین, خبر

پیمان امنیتی کابل – واشنگتن مانع پیگرد قانونی جنایات نظامیان آمریکایی در افغانستان

براساس پیمان امنیتی کابل-واشنگتن حکومت وحدت ملی متعهد شده تا نظامیان آمریکایی را تحویل دادگاه بین‌المللی لاهه ندهد و این احتمال پیگرد قانونی جنایت‌های جنگی این نظامیان را از بین می‌برد.

 

به نقل از «فوربز»، «دیوید دیونپورت» عضو اندیشکده دانشگاه استنفورد در یادداشتی احتمال پیگرد قانونی نظامیان آمریکایی در افغانستان به دلیل ارتکاب جرایم جنگی را بررسی کرد.

 

گفتنی است که چندی پیش «فاتو بنسودا» دادستان دادگاه بی‌المللی کیفری اعلام کرده بود که شواهد کافی مبنی بر ارتکاب احتمالی جنایات جنگی از سوی نظامیان آمریکایی، نیروهای امنیتی افغان و مخالفان مسلح این کشور وجود دارد.وی از قضات این دادگاه خواستار اخذ مجوز برای پیگیری این موضوع شده بود.

 

این کارشناس مسائل حقوقی با اشاره به اینکه آمریکا عضو این دادگاه نیست تاکید کرد که با این حال دادگاه لاهه صلاحیت قضایی بررسی جرایم ارتکابی در خاک کشورهای عضو دادگاه را دارد.

 

وی افزود توافقنامه امنیتی کابل-واشنگتن که در آغاز ریاست جمهوری اشرف غنی به امضا رسید صلاحیت قضایی دادگاه برای بررسی جنایات جنگی نظامیان آمریکایی در افغانستان را زیر سوال می‌برد.

 

دیونپورت تصریح کرد براساس این توافقنامه دولت کابل متعهد شده تا نظامیان آمریکایی را تحویل دادگاه لاهه ندهد.

 

گفتنی است که در دی ماه سال گذشته دادگاه بین‌المللی کیفری بخشی را در پایگاه اینترنتی خود برای ثبت شکایت از وقوع جنایات جنگی و نقض حقوق بشر در افغانستان ایجاد کرد و در مدت کوتاهی بیش از یک میلیون شکایت نامه توسط مردم افغانستان در این بخش به ثبت رسید.

 

اما اکنون به نظر می‌رسد که به دلیل ضعف دولت افغانستان در احیای حقوق اتباع این کشور و وجود این توافقنامه امنیتی، امکان پیگرد قانونی نظامیان آمریکایی به دلیل شکنجه و یا حتی کشتار غیرنظامیان افغان توسط این دادگاه بین‌المللی وجود نداشته باشد.

 

«قاضی محمد نظیر حنیف» از اعضای کمیسیون قانون‌گذاری پارلمان افغانستان نیز چندی پیش در گفت‌وگو با «اسپوتنیک» گفته بود که اشرف غنی این پیمان امنیتی را در سال ۲۰۱۴ با وجود مخالفت مردم افغانستان به امضا رساند.

 

وی افزود بر اساس این توافق نظامیان آمریکایی که در افغانستان مرتکب جرم شده‌اند باید در دادگاه‌های آمریکا محاکمه شود اما نظامیانی که مرتکب جرم شده‌اند اغلب در آمریکا حتی به دادگاه نیز فراخوانده نمی‌شوند.

تسنیم

ریاست جمهوری افغانستان؛ نشست سه جانبه آمریکا، روسیه و افغانستان

روسیا الیوم، دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری افغانستان با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: «سرگئی لاوروف » وزیر خارجه روسیه در دیدار با «اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه مقامات افغان، آمریکایی و روسی را مطرح کرد و اشرف غنی نیز از این پیشنهاد استقبال کرد.

ادامه

افغانستان, امریکا, جهان, خبر, روسیه

لاوروف؛ حضور داعش در شمال افغانستان امنیت بین‌المللی را تهدید می‌کند

وزیر امور خارجه روسیه سرگئی لاوروف از گسترش گروهک تروریستی “داعش” در ایالات واقع شمال افغانستان هشدار داد وگفت این حضور امنیت بین‌المللی را به چالش می کشد.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, جهان, خبر, روسیه

حملات هوایی آمریکا و ناتو عامل افزایش تلفات غیرنظامیان افغانستان

به نقل از روزنامه «ویسا»، شماری از نمایندگان در نشست امروز پارلمان افغانستان تاکید کردند حملات هوایی و عملیات نیروهای ویژه در شرق افغانستان سبب افزایش تلفات غیرنظامیان شده است.

ادامه

افغانستان, امریکا, جهان, حقوق بشر, خبر, ناتو

افزایش شمار نظامیان امریکا، ناتو و آلمان در افغانستان

سرپرست وزارت دفاع آلمان چندی پیش در سفر به افغانستان از احتمال افزایش نظامیان آلمانی به این کشور سخن گفته بود اما به تازگی تاکید کرده که شمار نظامیان آلمانی در این کشور به هزار و ۳۰۰ نظامی افزایش خواهد یافت.   به نقل از «دویچه وله»، «اورزولا فون دیرلاین» سرپرست وزارت دفاع آلمان اعلام ... افزایش شمار نظامیان امریکا، ناتو و آلمان در افغانستان

ادامه

افغانستان, المان, امریکا, جهان, خبر, ناتو