استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

دست رد شی جین‌پینگ به دعوت اتحادیه اروپا برای سفر به بروکسل

روزنامه انگلیسی گزارش داد رئیس جمهور چین دعوت اتحادیه اروپا برای شرکت در مراسم ویژه پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک طرفین را رد کرده است. به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین با سفر خود به شهر بروکسل به منظور شرکت در اجلاس ویژه پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک چین-اتحادیه اروپا ... دست رد شی جین‌پینگ به دعوت اتحادیه اروپا برای سفر به بروکسل

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, بلژیک, جنگ سرد, جهان, چین, خبر

حمایت چین از تلاش کشورهای عربی برای تحکیم اجرای آتش بس در غزه

سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرد که پکن از تلاش های کشورهای عربی برای تحکیم آتش بس و حفظ امنیت در غزه حمایت می کند. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، تارنمای سی‌ جی تی‌ان به نقل از لین جیان در یک کنفرانس خبری در پکن نوشت: چین از طرح حاکمیت غزه در دوران پس از ... حمایت چین از تلاش کشورهای عربی برای تحکیم اجرای آتش بس در غزه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استراتژیک, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, سازمان ملل, صلح, فلسطین, گزارش, مصر, هژمونیسم

پاسخ اقتصادی به امپریالیسم آمریکا

کشورهای امپریالیستی به‌رهبری آمریکا، بدون هیچ‌گونه حمایتی از سوی سازمان ملل متحد، تحریم های یک‌جانبه‌ای علیه کشورهایی اعمال می‌کنند که جرأت سرپیچی از دستور آن‌ها را دارند. بر اساس یک تخمین، تقریباً یک‌سوم کشورهای جهان در یک مقطع زمانی در معرض چنین تحریم‌هایی قرار گرفته‌اند چنین تحریم‌هایی مسدود کردن دارایی‌های کشورهای تحریم شده است که ... پاسخ اقتصادی به امپریالیسم آمریکا

ادامه

آمریکا, اتحاد شوروی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بریکس, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, چین, روسیه, سرمایه‌داری, فقر, کره شمالی, کوبا, نئولیبرالیسم, ونزوئلا

پکن: نمی‌گذاریم آمریکا، سازمان ملل را گرو بگیرد

وزارت خارجه چین امروز جمعه از آمادگی کشورش برای اتخاذ تدابیر لازم علیه آمریکا در صورت ادامه مداخلات ایالات متحده در امور داخلی هنگ‌کنگ هشدار داد.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از راشاتودی، ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: آمریکا باید هر چه سریعتر به مداخله در امور داخلی هنگ‌کنگ پایان دهد و اگر همچنان به این دخالت ادامه دهد چین آماده اتخاذ تدابیری علیه واشنگتن است.

 

این سخنگوی آمریکا را به توقف فوری آنچه “بازی سیاسی بی‌ارزش” درباره هنگ کنگ توصیف کرده، فراخواند.

 

این اظهارات پس از درخواست آمریکا برای بررسی پیش نویس قانون چین در باره هنگ‌کنگ در شورای امنیت سازمان ملل ایراد شد.

 

قرار است شورای امنیت امروز نشستی غیرعلنی را به درخواست آمریکا و انگلیس و در میان مخالفت‌های چین درباره هنگ‌کنگ برگزار کند.

 

سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرد، آمریکا به شکلی آشکار در امور چین دخالت می‌کند. ما از آمریکا می‌خواهیم به این بازی سیاسی پایان دهد.

 

وزارت خارجه چین گفت، نمی‌پذیریم آمریکا از سازمان ملل به عنوان گروگان استفاده کند.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه چین همچنین تاکید کرد، لایحه اخیر کنگره آمریکا برای تحریم مقام‌های چینی به بهانه رفتار با اقلیت اویغور هدفش “بدنام کردن” تلاش‌های چین در راستای مبارزه با تروریسم بوده و یک دخالت شدید در امور داخلی چین به حساب می‌آید.

 

او از آمریکا خواست دست از استفاده از مساله سین‌کیانگ برای مداخله در امور چین بردارد.

 

همزمان مقامات محلی هنگ‌کنگ هم از آمریکا خواستند از درگیری داخلی مربوط به قوانین امنیت ملی جدید که چین آن را وضع خواهد کرد کنار بکشد.

 

قرار است دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا امروز سخنرانی مهمی را درباره اقداماتش علیه چین ایراد کند.

 

بیانیه آمریکا، استرالیا و کانادا

 

همچنین لیجیان به بیانیه مشترک اخیر انگلیس، آمریکا، استرالیا و کانادا در انتقاد از چین از بابت قوانین امنیت ملی جدیدی که برای هنگ‌کنگ در نظر گرفته واکنش نشان داد.

 

این چهار کشور اخیرا در بیانیه مشترکی تصریح کردند،‌ این اقدام چین ناقض توافقنامه سال ۱۹۸۴ چین و انگلیس در قبال هنگ‌کنگ بوده و آزادی‌ها را در این دولت‌شهر تهدید می‌کند.

 

این سخنگوی وزارت خارجه چین تصریح کرد، پکن با شدیدا با این بیانیه مخالف است و به این چهار کشور از این بابت اعتراض خود را اعلام کرده است.

 

انگلیس

 

او هشدار داد پکن حق دست زدن به اقدامات متقابل علیه انگلیس را در صورتی که این کشور تسهیلات برای اعطای شهروندی به هنگ‌کنگی‌ها را در نظر بگیرد برای خود محفوظ می‌داند.

 

لیجیان در عین حال پیشنهاد آمریکا برای میانجی‌گری در مناقشه مرزی اخیر میان چین و هند را رد و تاکید کرد این دو کشور مکانیزم‌های ارتباطی مختص به خود را برای حل و فصل مسائل دارند.

 

او گفت: ما نیاز به مداخله یک طرف ثالث نداریم.

 

از سوی دیگر، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان هم اعلام کرد، بهترین راه برای تاثیرگذاری بر چین در قبال هنگ‌کنگ موضع متحد اروپا در قبال چین و ادامه مذاکره با پکن است.

 

درباره امکان تحریم چین نیز ماس به خبرنگاران گفت: به نظرم قبل از هر چیز باید با چین مذکره کرد سپس خواهیم دید که این مذاکرات به کجا می‌انجامند.

جوزپ بورل؛ پایان سیستم تحت رهبری آمریکا و ورود به عصر آسیا اکنون در مقابل چشمان ما اتفاق می‌افتد

جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در میان نشانه‌هایی مبنی بر جایگزین شدن آسیا به جای ایالات متحده به عنوان مرکز قدرت جهانی خواستار اتخاذ استراتژی محکم‌تر در قبال چین شد و گفت: «شکوفایی چین تحسین برانگیز و احترام آمیز می‌شود اما همزمان سوال‌ها و نگرانی‌های زیادی وجود دارند.»

ادامه

اتحادیه اروپا, اتریش, المان, امارات, جهان, چین, دانمارک, ژاپن, سازمان ملل, سوئد, سیاست جهانی, شرق آسیا, فرانسه, کره جنوبی, هلند, هندوستان