سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

سفیر چین در آمریکا گفت واشنگتن نمی‌تواند پکن را با تصمیماتش در راستای تجارت دوجانبه بترساند. به گزارش ایسنا، جنگ تجاری که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده با وضع تعرفه‌های بالای تجاری جدید خود علیه تعداد زیادی از کشورها به راه انداخته باعث متوقف شدن حجم عظیم تجارت بین ۲ اقتصاد اول جهان شده است؛ ... سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

نیوزویک: در شرایطی که پکن درسایه فشارهای آمریکا با جهش روبروست، اقتصاد واشنگتن زمین خورد

نشریه نیوزویک نوشت: در شرایطی که اقتصاد آمریکا زیر فشار تورم، بدهی‌های کلان و کاهش رشد قرار دارد، چین با عبور موفق از تحریم‌ها و فشارهای واشنگتن، جهشی چشمگیر در شاخص‌های اقتصادی ثبت کرد و توازن قدرت جهانی را به سوی شرق سوق داد. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از این نشریه آمریکایی، در هفته‌ای ... نیوزویک: در شرایطی که پکن درسایه فشارهای آمریکا با جهش روبروست، اقتصاد واشنگتن زمین خورد

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اروپا, تحریم, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

نیوزویک: آمریکا از فرسودگی تجهیزات ارتش نگران است

هفته نامه «نیوزویک» با اشاره به نگرانی آمریکا درباره فرسودگی تجهیزات ارتش این کشور، از مهمترین تحولات پنتاگون بعد از جنگ سرد در این حوزه خبر داد که طی آن ۳۶ میلیارد دلار برای توسعه پهپادها و نوسازی کامل سیستم‌های تسلیحاتی خود سرمایه‌گذاری می کند. به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از نیورویک، وزارت ... نیوزویک: آمریکا از فرسودگی تجهیزات ارتش نگران است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

فنلاند، نروژ و سوئد «خط آهن جنگی» ایجاد می‌کنند

فنلاند برای طرح ساخت یک خط ریلی جدید با سوئد و نروژ که انتقال و جابجایی تجهیزات نظامی ناتو را در صورت بروز جنگ تسهیل می‌کند، مبلغ ۲۰ میلیون یورو اختصاص داده است. به گزارش ایسنا، روزنامه ایلتالهتی چاپ فنلاند نوشت، هلسینکی سیاست دیرینه بی‌طرفی خود را کنار گذاشته و در آوریل ۲۰۲۳ و پس ... فنلاند، نروژ و سوئد «خط آهن جنگی» ایجاد می‌کنند

ادامه

اتحادیه اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سوئد, شرق اروپا, شمال اروپا, فنلاند, ناتو, نروژ

هشدار کارشناسان آمریکایی: زرادخانه هسته‌ای آمریکا مانند یک کادیلاک مدل ۱۹۷۵ است

کارشناسان آمریکایی هشدار دادند زرادخانه هسته‌ای آمریکا در وضعیت اسفناکی قرار دارد. باشگاه خبرنگاران به نفل از تاس؛ کارشناسان بنیاد «هریتیج» (Heritage Foundation)، یک اندیشکده محافظه‌کار، به همراه گروهی از قانونگذاران آمریکایی به دولت دونالد ترامپ هشدار داده‌اند که زرادخانه هسته‌ای این کشور «منسوخ شده» و نیاز به نوسازی اساسی دارد. «باب پیترز»، کارشناس بازدارندگی ... هشدار کارشناسان آمریکایی: زرادخانه هسته‌ای آمریکا مانند یک کادیلاک مدل ۱۹۷۵ است

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, ایتالیا, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, سوئد, گزارش, هلند

پکن: نمی‌گذاریم آمریکا، سازمان ملل را گرو بگیرد

وزارت خارجه چین امروز جمعه از آمادگی کشورش برای اتخاذ تدابیر لازم علیه آمریکا در صورت ادامه مداخلات ایالات متحده در امور داخلی هنگ‌کنگ هشدار داد.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از راشاتودی، ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: آمریکا باید هر چه سریعتر به مداخله در امور داخلی هنگ‌کنگ پایان دهد و اگر همچنان به این دخالت ادامه دهد چین آماده اتخاذ تدابیری علیه واشنگتن است.

 

این سخنگوی آمریکا را به توقف فوری آنچه “بازی سیاسی بی‌ارزش” درباره هنگ کنگ توصیف کرده، فراخواند.

 

این اظهارات پس از درخواست آمریکا برای بررسی پیش نویس قانون چین در باره هنگ‌کنگ در شورای امنیت سازمان ملل ایراد شد.

 

قرار است شورای امنیت امروز نشستی غیرعلنی را به درخواست آمریکا و انگلیس و در میان مخالفت‌های چین درباره هنگ‌کنگ برگزار کند.

 

سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرد، آمریکا به شکلی آشکار در امور چین دخالت می‌کند. ما از آمریکا می‌خواهیم به این بازی سیاسی پایان دهد.

 

وزارت خارجه چین گفت، نمی‌پذیریم آمریکا از سازمان ملل به عنوان گروگان استفاده کند.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه چین همچنین تاکید کرد، لایحه اخیر کنگره آمریکا برای تحریم مقام‌های چینی به بهانه رفتار با اقلیت اویغور هدفش “بدنام کردن” تلاش‌های چین در راستای مبارزه با تروریسم بوده و یک دخالت شدید در امور داخلی چین به حساب می‌آید.

 

او از آمریکا خواست دست از استفاده از مساله سین‌کیانگ برای مداخله در امور چین بردارد.

 

همزمان مقامات محلی هنگ‌کنگ هم از آمریکا خواستند از درگیری داخلی مربوط به قوانین امنیت ملی جدید که چین آن را وضع خواهد کرد کنار بکشد.

 

قرار است دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا امروز سخنرانی مهمی را درباره اقداماتش علیه چین ایراد کند.

 

بیانیه آمریکا، استرالیا و کانادا

 

همچنین لیجیان به بیانیه مشترک اخیر انگلیس، آمریکا، استرالیا و کانادا در انتقاد از چین از بابت قوانین امنیت ملی جدیدی که برای هنگ‌کنگ در نظر گرفته واکنش نشان داد.

 

این چهار کشور اخیرا در بیانیه مشترکی تصریح کردند،‌ این اقدام چین ناقض توافقنامه سال ۱۹۸۴ چین و انگلیس در قبال هنگ‌کنگ بوده و آزادی‌ها را در این دولت‌شهر تهدید می‌کند.

 

این سخنگوی وزارت خارجه چین تصریح کرد، پکن با شدیدا با این بیانیه مخالف است و به این چهار کشور از این بابت اعتراض خود را اعلام کرده است.

 

انگلیس

 

او هشدار داد پکن حق دست زدن به اقدامات متقابل علیه انگلیس را در صورتی که این کشور تسهیلات برای اعطای شهروندی به هنگ‌کنگی‌ها را در نظر بگیرد برای خود محفوظ می‌داند.

 

لیجیان در عین حال پیشنهاد آمریکا برای میانجی‌گری در مناقشه مرزی اخیر میان چین و هند را رد و تاکید کرد این دو کشور مکانیزم‌های ارتباطی مختص به خود را برای حل و فصل مسائل دارند.

 

او گفت: ما نیاز به مداخله یک طرف ثالث نداریم.

 

از سوی دیگر، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان هم اعلام کرد، بهترین راه برای تاثیرگذاری بر چین در قبال هنگ‌کنگ موضع متحد اروپا در قبال چین و ادامه مذاکره با پکن است.

 

درباره امکان تحریم چین نیز ماس به خبرنگاران گفت: به نظرم قبل از هر چیز باید با چین مذکره کرد سپس خواهیم دید که این مذاکرات به کجا می‌انجامند.

جوزپ بورل؛ پایان سیستم تحت رهبری آمریکا و ورود به عصر آسیا اکنون در مقابل چشمان ما اتفاق می‌افتد

جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در میان نشانه‌هایی مبنی بر جایگزین شدن آسیا به جای ایالات متحده به عنوان مرکز قدرت جهانی خواستار اتخاذ استراتژی محکم‌تر در قبال چین شد و گفت: «شکوفایی چین تحسین برانگیز و احترام آمیز می‌شود اما همزمان سوال‌ها و نگرانی‌های زیادی وجود دارند.»

ادامه

اتحادیه اروپا, اتریش, المان, امارات, جهان, چین, دانمارک, ژاپن, سازمان ملل, سوئد, سیاست جهانی, شرق آسیا, فرانسه, کره جنوبی, هلند, هندوستان