آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

با وجود اینکه ایالات متحده در فناوری تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفت قابل توجهی داشته، اما پیشرفت سریع چین در تولید و توسعه این تراشه‌ها به ویژه در سال های اخیر بسیار قابل توجه است به عنوان رقیبی بسیار جدی برای آمریکا، حتی به گفته برخی کارشناسان ممکن است چین در آینده ای نزدیک با ربودن ... آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, هوش مصنوعی

بررسی پیوستن شیلی به بریکس؛ گامی در مسیر نظم نوین جهانی

پژوهشگران و مقام‌های دانشگاهی در شیلی معتقدند که پیوستن این کشور به بریکس می‌تواند به گسترش نقش‌آفرینی جهانی آن و حرکت به سوی نظمی عادلانه‌تر در عرصه سیاست و اقتصاد بین‌الملل کمک کند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، در نشست «بریکس؛ چالش‌های منطقه‌ای» که در دانشگاه سانتیاگو، پایتخت شیلی برگزار شد، ... بررسی پیوستن شیلی به بریکس؛ گامی در مسیر نظم نوین جهانی

ادامه

آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, بریکس, جهان, جهان چند قطبی, چین, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, سلاک, شیلی, عادلانه, کارائیب, کشاورزان, گردشگری, گزارش, مرکوسوز

آینده‌ای که مردم ایران می‌خواهند با آنچه خامنه‌ای و ترامپ و نتانیاهو می‌خواهند متفاوت است

پس از دوازده روز و شب تهاجم بی‌وقفۀ گسترده و ویرانگر و خونین ماشین جنگی اسرائیل به ایران و، در پاسخ، حملۀ موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل، و در انتها حملهٔ پیشرفته‌ترین بمب‌افکن‌های رادارگریز آمریکا به سه سایت اصلی فعالیت هسته‌یی جمهوری اسلامی و بمباران آنها با بمب‌های سنگرشکن، سرانجام این درگیری با پذیرش آتش‌بس ... آینده‌ای که مردم ایران می‌خواهند با آنچه خامنه‌ای و ترامپ و نتانیاهو می‌خواهند متفاوت است

ادامه

آمریکا, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, برنامه هسته‌ای, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح

سلطه چین بر انرژی‌های تجدیدپذیر؛ زنگ خطر برای راهبرد صنعتی آمریکا

چین با افزایش سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر، از تولید تا صادرات فناوری سبز، به قدرتی جهانی در این عرصه تبدیل شده است؛ روندی که می‌تواند نفوذ بلندمدت ایالات متحده را در کشورهای در حال توسعه تهدید کند، مگر آنکه واشنگتن راهبرد صنعتی خود را مورد بازنگری قرار دهد. به گزارش عصر دوشنبه ایرنا از تارنمای ... سلطه چین بر انرژی‌های تجدیدپذیر؛ زنگ خطر برای راهبرد صنعتی آمریکا

ادامه

آفریقا, آمریکا, اقتصادی, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

قطعِ برق و پایمال‌شدن امنیتِ شغلی کارگران

قطعِ مکرر برق در واحدهای تولیدی امنیتِ شغلی کارگران را تهدید می‌کند. با فرا رسیدن فصل گرما و در حالی که به‌گفتهٔ علیرضا نثاری، نمایندهٔ نهاوند در مجلس شورای اسلامی، مصرف برق ماینرهای رمزارز (کامپیوترهای قوی مخصوص برای استخراج رمزارز یا بیت‌کوین) معادل ۲۰ درصد مصرف برق کشور است، روزی نیست که کارگاه‌های تولیدی به‌علت ... قطعِ برق و پایمال‌شدن امنیتِ شغلی کارگران

ادامه

اقتصادی, امنیت شغلی, ایران, تحریم, حقوق بشر, طبقه کارگر

پس از شکست اپک، چشم‌ها به‌گروه ۲۰ دوخته شده است

در حالی که نشست همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (اپک) بدون صدور بیانیه به پایان رسید، چشمان سرمایه گذاران و رهبران دنیا به نشست پیش روی روسای جمهوری چین و آمریکا در آرژانتین دوخته شده است با امید اینکه جنگ و تنش‌های تجاری میان این دو کشور پایان یابد.

 

به گزارش شبکه خبری سی ان بی سی، این نشست روز یکشنبه در حالی به پایان رسید که ۲۱ کشور عضو این سازمان به دلیل اختلافات و تنش های موجود، نشست را بدون صدور بیانیه به پایان رساندند.

 

پائول گرون والد اقتصاددان ارشد در رتبه بندی جهانی ‘اس اند پی’ می‌گوید: برخی بر این باورند که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، با چین در مقایسه با مکزیک و کانادا سختگیرانه‌تر رفتار خواهد کرد. اجلاس گروه ۲۰ (G-20) با حضور اقتصادهای بزرگ دنیا از ۳۰ نوامبر تا ۱ دسامبر (۹-۱۰) آذر در بوینس آیرس برگزار خواهد شد.

 

به نوشته سی ان بی سی، ترامپ ماه ها با ادعای اینکه مکزیک و کانادا از شرکت های آمریکایی سو استفاده کرده و از این شرکت ها منفعت می‌برند، این دو کشور را مورد انتقاد قرار داده است، اما در اواخر ماه سپتامبر (مهر) سال جاری این سه کشور به توافق نامه سه جانبه جدیدی دست یافتند که جایگزین توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی شد.

 

به نوشته این شبکه خبری، اما رویکردها آمریکا نسبت به چین متفاوت است؛ ترامپ مکررا چین را به سرقت مالکیت معنوی، ایجاد موانع برای شرکت های آمریکایی که در تلاش برای همکاری با چین بودند و عدم تعادل تجاری گسترده میان دو کشور، متهم کرده است.

 

تفاوت میان این دو اقتصاد بزرگ دنیا به وضوح در نشست همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (اپک) که شنبه و یکشنبه هفته جاری (۲۶-۲۷ آبان) در گینه نو برگزار شد، مشهود بود. این نشست برای اولین بار در تاریخ با شکست در دستیابی به توافقنامه مشترک مواجه شد.

 

به گفته گرون والد، او از عدم دستیابی به پیشرفت های جدید در روابط چین و آمریکا در نشست اپک شگفت زده نشد. وی عقیده دارد نشست گروه ۲۰ انجمن بهتری برای مذاکره در این باره خواهد بود.

 

گرون والد امروز دوشنبه ۱۹ نوامبر (۲۸ آبان) در مصاحبه با سی ان بی سی با اشاره به این که هیچ کس نمی داند نتیجه مذاکرات چه خواهد بود گفت: ‘واقعا فکر می کنم در یک قدمی اقدامی بزرگ در آرژانتین طی چند هفته آینده خواهیم بود، باید منتظر باشیم و ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد.’

 

به نوشته سی ان بی سی، انتظار می رود در بوینس آیرس، این دو رئیس جمهور در حالی با یکدیگر ملاقات داشته باشند که مسئله تجارت را در دستور کار خود قرار داده اند. تنش های اقتصادی میان این دو کشور در سال جاری تیتر مقالات و خبرهای اقتصادی بوده است، زیرا هر دو کشور تعرفه های تلافی جویانه بر کالاهای یکدیگر اعمال کردند.

 

نگرانی ها از بابت اینکه تنش های چین و آمریکا می تواند بازارهای جهانی را به لرزه در آورد به قوت خود باقی است.’هانا اندرسون’ استراتژیست بازار جهانی در موسسه جی پی مورگان در مصاحبه با سی ان بی سی گفت: من درباره کاهش تنش های تجاری تا ۶ ماه آینده خوش بین نیستم و به سرمایه گذاران هشدار می دهم آماده شکاف و جدایی بیشتر میان این دو قول بزرگ اقتصادی باشند.

 

به گفته او، اگر در نشست گروه ۲۰ توافقنامه یا موضوع مثبتی مشاهده شد، بیش از این که تغییری واقعی برای حل تنش های تجاری موجود میان این دو کشور باشد، صرفا تلاشی برای کاهش تنش و اعلام بیانیه ای نمادین خواهد بود.

 

جنگ تجاری چین و آمریکا اینگونه آغاز شد که دونالد ترامپ با انتشار فهرستی از حدود ۱۳۰۰ کالای چینی شامل تلویزیون، قطعات هواپیما و وسایل پزشکی اعلام کرد که قصد دارد با هدف برقراری عدالت تجاری میان دو کشور بر این کالاها تعرفه ۲۵ درصدی وضع کند. یک روز بعد چین، آمریکا را به مقابله به مثل تهدید کرد. دولت چین نیز با انتشار فهرستی حاوی حدود ۱۰۰ کالای آمریکایی از جمله اتومبیل، هواپیما و طیف وسیعی از محصولات کشاورزی ایالات متحده به ارزش تقریبی ۵۰ میلیارد دلار اعلام کرد که زیان اقدام آمریکا را با اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر این محصولات آمریکا جبران خواهد کرد.
ایرنا

گرهارد شرودر: سفیر آمریکا در برلین مانند یک افسر اشغالگر رفتار می‌کند/ آلمان باید همگرایی با چین را افزایش دهد

به گزارش اسپوتنیک، در بحبوحه اختلافات واشنگتن و برلین بر سر مسائل مختلف از جمله تنش تعرفه‌ها، هزنیه‌های سازمان ناتو، و خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، صدراعظم پیشین آلمان خواستار همگرایی بیشتر دولت آلمان با چین شد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, جهان, چین, خبر, کانادا, مکزیک

درخواست فرانسه برای حضور روسیه در نشست گروه هفت

به گزارش اسپوتنیک، «ژان پیر دبالت» سفیر فرانسه در سخنانی با اشاره به اینکه کشورش از ابتدای سال آتی میلادی ریاست دوره‌ای بر گروه هفت را بر عهده می‌گیرد، اظهار داشت: پاریس علاقمند است که روسیه در نشست G۷ که قرار است اواخر ماه آگوست در یکی از شهرهای فرانسه برگزار می‌شود، شرکت کند.

ادامه

اقتصادی, جهان, خبر, روسیه, غرب اروپا, فرانسه

شی جی‌پینگ: هیچ کس از جنگ تجاری،‌ نظامی یا سیاسی پیروز بیرون نمی‌رود

رئیس جمهوری چین امروز شنبه، در حاشیه نشست رهبران سازمان همکاری اقتصادی آسیا پاسیفیک (اپک) که در پاپوآ گینه نو برگزار می‌شود، تاکید کرد: اقدامات حمایت‌گرایانه، کوته‌بینامه و محکوم به شکست هستند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر