صنعت فضایی تجاری چین در مسیر نوآوری و رشد

بر فراز آب‌های استان «شان‌دونگ» در شرق چین، موشکی با قدرت به آسمان پرتاب شد و ردی درخشان بر پهنه آسمان به‌جا گذاشت. به گزارش CGTN : این پرتاب که توسط «شرکت فضایی گالاکتیک انرژی» انجام شد، با موفقیت چهار ماهواره را به مدار زمین فرستاد و پنجمین پرتاب موفق متوالی این شرکت از سکوهای ... صنعت فضایی تجاری چین در مسیر نوآوری و رشد

ادامه

اقتصادی, چین, دانش, شرق آسیا, گزارش

تردید ترامپ درباره توافق تسلیحاتی با زلنسکی

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، اجلاس رهبران گروه هفت را پیش از موعد ترک کرد، بنابراین از مذاکره با ولودیمیر زلنسکی که به طور خاص برای این منظور به کانادا پرواز کرده بود، صرف نظر کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، کی‌یف از قبل خود را برای این مذاکرات آماده کرده بود: این بار، اوکراین نمی‌خواست ... تردید ترامپ درباره توافق تسلیحاتی با زلنسکی

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, اوکراین, تحریم, جنگ نیابتی, روسیه, شرق آسیا, صلح, کانادا, گروه ۷, گزارش

هشدار تهران به کشورهای غربی: اگر از اسرائیل دفاع کنید، پایگاه‌هایتان را هدف می‌گیریم

منابع اسرائیلی: تل‌آویو فهرست کاملی از مراکز آسیب‌دیده خود در حمله ایران ارائه نمی‌دهد العربیه: رسانه‌های ایران گزارش دادند که تهران به ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه هشدار داده است در صورت کمک به اسرائیل در مقابله با حملات ایران، پایگاه‌ها و شناورهای نظامی این کشورها در منطقه هدف قرار خواهند گرفت. به گزارش خبرگزاری ... هشدار تهران به کشورهای غربی: اگر از اسرائیل دفاع کنید، پایگاه‌هایتان را هدف می‌گیریم

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اسراییل, اقتصادی, انگلیس, ایران, خلیج فارس, دریای سرخ, غرب, محیط زیست

توافق آمریکا و چین بر سر یک «چارچوب کلی»

هیات‌های نمایندگی چین و آمریکا در مذاکرات تجاری لندن اعلام کردند که به یک «چارچوب کلی» توافق رسیده‌اند که برای تأیید به سران دو کشور ارائه خواهد شد. باشگاه خبرنگاران به نقل از المیادین؛ لی ژنگانگ، مذاکره‌کننده ارشد تجاری چین، روز چهارشنبه در مصاحبه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد که پکن و آمریکا «به توافق اولیه‌ای در ... توافق آمریکا و چین بر سر یک «چارچوب کلی»

ادامه

آمریکا, اقتصادی, انگلیس, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, غرب اروپا

حسین اکبری: سرمایه بین‌النسلی کارگران را به مسلخ خصوصی‌سازی نبرید

حسین اکبری گفت: دولت‌ها نباید به دارایی‌های تاریخی طبقه کارگر دست‌درازی کنند یا آن‌ها را برای سودجویی بیشتر به سرمایه‌داران واگذار نمایند. «حسین اکبری» فعال کارگری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: این روزها دغدغه کارگران و بازنشستگان اقدامی‌ست که در دستور کار دولت درباره وضعیت مالکیت بانک رفاه کارگران قرار دارد. مصوبه مجلس ... حسین اکبری: سرمایه بین‌النسلی کارگران را به مسلخ خصوصی‌سازی نبرید

ادامه

ایران, بازنشستگان, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, نئولیبرالیسم

پس از شکست اپک، چشم‌ها به‌گروه ۲۰ دوخته شده است

در حالی که نشست همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (اپک) بدون صدور بیانیه به پایان رسید، چشمان سرمایه گذاران و رهبران دنیا به نشست پیش روی روسای جمهوری چین و آمریکا در آرژانتین دوخته شده است با امید اینکه جنگ و تنش‌های تجاری میان این دو کشور پایان یابد.

 

به گزارش شبکه خبری سی ان بی سی، این نشست روز یکشنبه در حالی به پایان رسید که ۲۱ کشور عضو این سازمان به دلیل اختلافات و تنش های موجود، نشست را بدون صدور بیانیه به پایان رساندند.

 

پائول گرون والد اقتصاددان ارشد در رتبه بندی جهانی ‘اس اند پی’ می‌گوید: برخی بر این باورند که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، با چین در مقایسه با مکزیک و کانادا سختگیرانه‌تر رفتار خواهد کرد. اجلاس گروه ۲۰ (G-20) با حضور اقتصادهای بزرگ دنیا از ۳۰ نوامبر تا ۱ دسامبر (۹-۱۰) آذر در بوینس آیرس برگزار خواهد شد.

 

به نوشته سی ان بی سی، ترامپ ماه ها با ادعای اینکه مکزیک و کانادا از شرکت های آمریکایی سو استفاده کرده و از این شرکت ها منفعت می‌برند، این دو کشور را مورد انتقاد قرار داده است، اما در اواخر ماه سپتامبر (مهر) سال جاری این سه کشور به توافق نامه سه جانبه جدیدی دست یافتند که جایگزین توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی شد.

 

به نوشته این شبکه خبری، اما رویکردها آمریکا نسبت به چین متفاوت است؛ ترامپ مکررا چین را به سرقت مالکیت معنوی، ایجاد موانع برای شرکت های آمریکایی که در تلاش برای همکاری با چین بودند و عدم تعادل تجاری گسترده میان دو کشور، متهم کرده است.

 

تفاوت میان این دو اقتصاد بزرگ دنیا به وضوح در نشست همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (اپک) که شنبه و یکشنبه هفته جاری (۲۶-۲۷ آبان) در گینه نو برگزار شد، مشهود بود. این نشست برای اولین بار در تاریخ با شکست در دستیابی به توافقنامه مشترک مواجه شد.

 

به گفته گرون والد، او از عدم دستیابی به پیشرفت های جدید در روابط چین و آمریکا در نشست اپک شگفت زده نشد. وی عقیده دارد نشست گروه ۲۰ انجمن بهتری برای مذاکره در این باره خواهد بود.

 

گرون والد امروز دوشنبه ۱۹ نوامبر (۲۸ آبان) در مصاحبه با سی ان بی سی با اشاره به این که هیچ کس نمی داند نتیجه مذاکرات چه خواهد بود گفت: ‘واقعا فکر می کنم در یک قدمی اقدامی بزرگ در آرژانتین طی چند هفته آینده خواهیم بود، باید منتظر باشیم و ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد.’

 

به نوشته سی ان بی سی، انتظار می رود در بوینس آیرس، این دو رئیس جمهور در حالی با یکدیگر ملاقات داشته باشند که مسئله تجارت را در دستور کار خود قرار داده اند. تنش های اقتصادی میان این دو کشور در سال جاری تیتر مقالات و خبرهای اقتصادی بوده است، زیرا هر دو کشور تعرفه های تلافی جویانه بر کالاهای یکدیگر اعمال کردند.

 

نگرانی ها از بابت اینکه تنش های چین و آمریکا می تواند بازارهای جهانی را به لرزه در آورد به قوت خود باقی است.’هانا اندرسون’ استراتژیست بازار جهانی در موسسه جی پی مورگان در مصاحبه با سی ان بی سی گفت: من درباره کاهش تنش های تجاری تا ۶ ماه آینده خوش بین نیستم و به سرمایه گذاران هشدار می دهم آماده شکاف و جدایی بیشتر میان این دو قول بزرگ اقتصادی باشند.

 

به گفته او، اگر در نشست گروه ۲۰ توافقنامه یا موضوع مثبتی مشاهده شد، بیش از این که تغییری واقعی برای حل تنش های تجاری موجود میان این دو کشور باشد، صرفا تلاشی برای کاهش تنش و اعلام بیانیه ای نمادین خواهد بود.

 

جنگ تجاری چین و آمریکا اینگونه آغاز شد که دونالد ترامپ با انتشار فهرستی از حدود ۱۳۰۰ کالای چینی شامل تلویزیون، قطعات هواپیما و وسایل پزشکی اعلام کرد که قصد دارد با هدف برقراری عدالت تجاری میان دو کشور بر این کالاها تعرفه ۲۵ درصدی وضع کند. یک روز بعد چین، آمریکا را به مقابله به مثل تهدید کرد. دولت چین نیز با انتشار فهرستی حاوی حدود ۱۰۰ کالای آمریکایی از جمله اتومبیل، هواپیما و طیف وسیعی از محصولات کشاورزی ایالات متحده به ارزش تقریبی ۵۰ میلیارد دلار اعلام کرد که زیان اقدام آمریکا را با اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر این محصولات آمریکا جبران خواهد کرد.
ایرنا

گرهارد شرودر: سفیر آمریکا در برلین مانند یک افسر اشغالگر رفتار می‌کند/ آلمان باید همگرایی با چین را افزایش دهد

به گزارش اسپوتنیک، در بحبوحه اختلافات واشنگتن و برلین بر سر مسائل مختلف از جمله تنش تعرفه‌ها، هزنیه‌های سازمان ناتو، و خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، صدراعظم پیشین آلمان خواستار همگرایی بیشتر دولت آلمان با چین شد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, جهان, چین, خبر, کانادا, مکزیک

درخواست فرانسه برای حضور روسیه در نشست گروه هفت

به گزارش اسپوتنیک، «ژان پیر دبالت» سفیر فرانسه در سخنانی با اشاره به اینکه کشورش از ابتدای سال آتی میلادی ریاست دوره‌ای بر گروه هفت را بر عهده می‌گیرد، اظهار داشت: پاریس علاقمند است که روسیه در نشست G۷ که قرار است اواخر ماه آگوست در یکی از شهرهای فرانسه برگزار می‌شود، شرکت کند.

ادامه

اقتصادی, جهان, خبر, روسیه, غرب اروپا, فرانسه

شی جی‌پینگ: هیچ کس از جنگ تجاری،‌ نظامی یا سیاسی پیروز بیرون نمی‌رود

رئیس جمهوری چین امروز شنبه، در حاشیه نشست رهبران سازمان همکاری اقتصادی آسیا پاسیفیک (اپک) که در پاپوآ گینه نو برگزار می‌شود، تاکید کرد: اقدامات حمایت‌گرایانه، کوته‌بینامه و محکوم به شکست هستند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر