رئیس جمهور گرجستان: قدرت‌های خارجی ما را به سمت جنگ با روسیه سوق می‌دهند

رئیس‌جمهور گرجستان بر تلاش قدرت‌های خارجی برای سوق دادن کشورش به جنگ با روسیه تاکید کرد. به گزارش ایلنا به نقل از روسیاالیوم، «میخائیل کاولاشویلی»، رئیس‌جمهور گرجستان فاش کرد که پس از آغاز درگیری اوکراین، قدرت‌های خارجی تلاش کردند کشورش را به سمت جنگ با روسیه سوق دهند و آن را رویارویی با یک ابرقدرت ... رئیس جمهور گرجستان: قدرت‌های خارجی ما را به سمت جنگ با روسیه سوق می‌دهند

ادامه

اتحادیه اروپا, جنوب غرب اروپا, جهان, خبر, روسیه, قفقاز, گرجستان, ناتو

در بحبوحه اعتراضات، رئیس‌جمهور گرجستان خواستار حمایت غرب شد

رئیس جمهور گرجستان در حرکتی غیرمعمول و نامتداول از کشورهای غربی درخواست کرد تا از آنچه او «جنبش ملی» در حمایت از ادغام گرجستان با اتحادیه اروپا خواند، حمایت کنند. به گزارش ایسنا، سالومه زورابیشویلی، رئیس‌جمهور فرانسوی الاصل گرجستان که در بن‌بست با دولت است، در اظهاراتی که اندکی پیش از آغاز مجدد درگیری‌های معترضان ... در بحبوحه اعتراضات، رئیس‌جمهور گرجستان خواستار حمایت غرب شد

ادامه

اتحادیه اروپا, جنوب غرب اروپا, خبر, روسیه, رومانی, غرب, قفقاز, گرجستان, مولداوی, ناتو

توقف مذاکرات عضویت گرجستان در اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸

نخست وزیر گرجستان بروکسل را به باج خواهی متهم کرده و از تصمیم دولتش مبنی بر عدم در دستور کار قرار دادن موضوع آغاز مذاکرات با اتحادیه اروپا تا پایان سال ۲۰۲۸ خبر داد، در حالی‌که معترضان به این تصمیم در مقابل پارلمان گرجستان تجمع کرده‌اند. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ... توقف مذاکرات عضویت گرجستان در اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸

ادامه

اروپا, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, قفقاز, گرجستان

اخراج فرمانده ناوشکن آمریکایی پس از ناکامی در برابر ارتش یمن

فرمانده آمریکایی که ناوشکن تحت فرماندهی او بخشی از ناوگروه مقابله با حملات ارتش یمن به کشتی‌های مرتبط با اسرائیل بود، اخراج شد. به گزارش ایسنا، نیروی دریایی آمریکا، افسر فرمانده ناوشکن «جان اس. مک‌کین» را روز جمعه در میانه استقرار این کشتی جنگی در غرب آسیا اخراج کرد. سرویس مطبوعاتی «مارین کورپس تایمز» در ... اخراج فرمانده ناوشکن آمریکایی پس از ناکامی در برابر ارتش یمن

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جنوب غرب آسیا, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین, یمن

هدف قرار گرفتن یک کشتی دیگر در سواحل یمن

شرکت امنیت دریایی «امبری» انگلیس از هدف قرارگرفتن یک کشتی در نزدیکی سواحل جنوب غربی الحدیده یمن خبر داد به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه ارم نیوز، شرکت امنیت دریایی امبری انگلیس امروز چهارشنبه اعلام کرد که یک کشتی تجاری در حدود ۶۷.۷ مایلی سواحل جنوب غربی الحدیده در یمن هدف قرار گرفته است. ... هدف قرار گرفتن یک کشتی دیگر در سواحل یمن

ادامه

اسراییل, انگلیس, جنوب غرب آسیا, جهان, خاورمیانه, خبر, دریای سرخ, فلسطین, یمن

پارلمان اروپا، ائتلاف عربی را تحریم تسلیحاتی می‌کند

اعضای پارلمان اروپا، روز دوشنبه از پیش‌نویس طرحی خبر داد که در آن از کشورهای عضو می‌خواهد که فروش تسلیحاتی به تمامی کشورهای شرکت کننده در ائتلاف عربی به سرکردگی فوری تحریم شود.

 

به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، پیش نویس این طرح، شامل ایجاد یک سازوکاری در آینده برای تحریم کشورهای عضو اتحادیه اروپا است که در یکپارچه اروپا در صادرات اسلحه متعهد نیستند.

 

کمیته امور خارجی پارلمان اروپا با موافقت پیش نویس این طرح، آن را در برنامه هفته جاری خود در استراسبورگ قرار داد.

 

در متن این سند آمده است: پارلمان اروپا باور دارد که صادرات سلاح به عربستان، امارات و دیگر اعضای ائتلاف تحت رهبری سعودی در یمن، برخلاف موازین است، چرا که براساس گزارش نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد، این کشورها دست به نقض گسترده حقوق بشر (در جنگ علیه یمنی ها) زده‌اند.

 

در ادامه این پیش‌نویس تاکید شده است: پارلمان اروپا بار دیگر درخواست خود را برای نیاز مبرم به اعمال تحریم علیه تسلیحات فروش به عربستان، تکرار می‌کند.

 

این پیش نویس می‌افزاید: از نماینده عالی سیاست خارجی و کمیته دفاع و پارلمان می‌خواهیم که دایره تحریم‌ها را گسترش دهند تا تمامی اعضای ائتلاف تحت رهبری سعودی در یمن را در بر گیرد.

 

تهیه کنندگان این طرح بر ضرورت ایجاد مکانیزمی برای تحریم اعضایی که موضع مشترک اروپا را در مورد صادرات سلاح به ائتلاف تحت رهبری عربستان، نقض می‌کنند، تاکید کردند.

 

آنها با ابراز تاسف از این که برخی از اعضای اتحادیه اروپا، به عملکرد کشورهای ائتلاف عربی (در جنگ یمن) و نیز کاربرد این تسلیحات و مهمات از اروپا توجهی ندارند، اعلام کردند: این امر موجب تضعیف سیستم کنترل اروپا بر فروش تسلیحات شود.

 

پیش از این نیز، پارلمان اروپا طر حی جداگانه را تصویب کرد که در آن از شورای اروپا می خواست برای اعمال تحریم تسلیحات به عربستان و تحریم این کشور، موضع و جهت گیری خود را توسعه دهند.

 

در همین راستا، سازمان عفو بین‌الملل هفته گذشته درباره تداوم درگیری های شدید در الحدیده هشدار داد و اعلام کرد که جان غیر نظامیان در این منطقه بشدت در خطر است.

 

تحرک پارلمان اروپا همزمان با آن صورت می‌گیرد که انتظار می رود مجلس نمایندگان امریکا با اکثریت دمکرات، سیاست های سختی در قبال فروش سلاح به عربستان در پیش گیرد، به همین دلیل، ریاض در تکاپوی پیدا کردن جایگزین های دیگر برای تهیه تسلیحات نظامی خود شده است.

ایرنا

افشاگری نیویورک تایمز از برنامه‌های سوء قصد عربستان

در پی قتل جمال خاشقجی، نیویورک تایمز در گزارشی به نقل از منابع موثق از برنامه‌های محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و نزدیکانش برای سوء قصد علیه مخالفان خود خبر داد.

ادامه

اسراییل, امارات, امریکا, ایران, جنوب غرب آسیا, جهان, خبر, عربستان سعودی

توئیتر اطلاعات منتقدی را که زیر شکنجه مرد، به عربستان داده بود

در پی کشته شدن یک روزنامه‌نگار مخالف عربستانی دیگر، توئیتر در مظان اتهام قرار گرفته که اطلاعات این منتقد را در اختیار دولت عربستان قرار داده است.

ادامه

امارات, امریکا, جنوب غرب آسیا, جهان, خبر, عربستان سعودی

ائتلاف عرب از آمریکا خواست تا سوخت‌رسانی به جنگنده‌هایش را متوقف کند

ائتلاف عرب به رهبری عربستان سعودی روز شنبه ١۰ نوامبر/  ٩ آبان اعلام کرد که از آمریکا خواسته است تا سوخت‌رسانی به هواپیماهایش را در طی جنگ با حوثی‌های یمن متوقف سازد.

ادامه

امریکا, جنوب غرب آسیا, خبر, عربستان سعودی