اعتراضات فرانسوی‌ها به ریاضت اقتصادی به اوج رسید

اعتراضات به کاهش بودجه‌های بخش عمومی، فرانسوی‌ها را به خیابان آورد. به گزارش ایلنا و به نقل از خبرگزاری رویترز، عصر روز چهارشنبه معترضان در سراسر فرانسه در اعتراض به تصمیم امانوئل مکرون رئیس جمهور و هیات وزیران این کشور برای قطع بودجه‌های بخش عمومی یا کاهش آن‌ها جاده‌ها را بسته، موانع را آتش زده ... اعتراضات فرانسوی‌ها به ریاضت اقتصادی به اوج رسید

ادامه

اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, جهان, حقوق بشر, خبر, دانشجویان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب اروپا, فرانسه, مبارزه طبقاتی, مهاجران

وابستگی نظامی؛ مانع بزرگ اروپا در تحریم اسرائیل

نیاز اروپا به سلاح‌های اسرائیلی مانع از اعمال تحریم علیه این رژیم شده است، به دلیل اینکه ارتش‌های اروپایی بزرگترین خریداران تسلیحات اسرائیل هستند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از المیادین؛ پایگاه خبری آمریکایی «بلومبرگ» در گزارشی به مانعی که تلاش‌های اروپا برای «تنبیه اسرائیل» با آن مواجه است، اشاره کرده و گفته است این ... وابستگی نظامی؛ مانع بزرگ اروپا در تحریم اسرائیل

ادامه

اروپا, اسراییل, اقتصادی, تحریم, تروریسم, جهان, قطر, نسل‌کشی

نماینده کنگره: حمایت‌های مالی واشنگتن از کی یف و تل‌آویو قطع شود

یکی از نمایندگان آمریکا خواهان توقف حمایت‌ مالی این کشور از اوکراین و اسرائیل شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیا الیوم، مارجوری تیلور گرین، نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا پیشنهاد داد مبالغ تخصیص داده شده برای حمایت از اوکراین و اسراییل از بودجه دفاعی سال ۲۰۲۶ این کشور حذف شود. وی اضافه کرد: ... نماینده کنگره: حمایت‌های مالی واشنگتن از کی یف و تل‌آویو قطع شود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, اقتصادی, اوکراین, تایوان, تحلیل, جهان, خاورمیانه, شرق اروپا, فلسطین, ناتو

اتحاد کشورها، راه مقابله با هژمونی جدید آمریکا/ افول اجتناب‌ناپذیر دلار

همزمان با رویدادهای مهم اخیر منطقه ای و جهانی بویژه نشست سران سازمان همکاری شانگهای به میزبانی چین و پس از آن نیز نشست سران کشورهای حوزه بریکس، کشورهای عضو این دو نهاد که عمدتا از اقتصادهای نوظهور و کشورهای مخالف یکجانبه گرایی آمریکا تشکیل شده اند، بار دیگر بر ضرورت مقابله با استفاده ابزاری ... اتحاد کشورها، راه مقابله با هژمونی جدید آمریکا/ افول اجتناب‌ناپذیر دلار

ادامه

آمریکا, استراتژیک, اقتصادی, اورآسیا, بریکس, تحلیل, جهان, چین, روسیه, شانگ‌های, شرق آسیا, شرق اروپا

هشدار سازمان ملل درباره گسترش نظامی‌گری در جهان و تهدید صلح

سازمان ملل متحد در تازه ترین گزارش خود که روز سه شنبه به وقت محلی همزمان با حمله اسرائیل به قطر، منتشر کرد، هشدار داد هزینه‌های نظامی در سال گذشته میلادی به بالاترین حد خود رسید و این افزایش بی‌سابقه، صلح و توسعه جهانی را تهدید می‌کند. به گزارش خبرنگار ایرنا، دبیرکل سازمان ملل روز ... هشدار سازمان ملل درباره گسترش نظامی‌گری در جهان و تهدید صلح

ادامه

اسراییل, اقتصادی, امنیت, برابری اجتماعی, جهان, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, صلح, قطر, گزارش, میلیتاریسم

واکنش اتحادیه اروپا به تعرفه گمرکی آمریکا برای واردات فولاد

اتحادیه اروپا قصد دارد در واکنش به تصمیم دولت ترامپ مبنی بر وضع کردن تعرفه‌ی گمرکی برای واردات فولاد و آلومینیوم به اقدام متقابل دست بزند. رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا اقدام آمریکا را “ناعادلانه” خواند.

 

ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرد که این اتحادیه شاهد بی‌عمل اقدامات ناعادلانه‌ای نخواهد بود که صنایع و هزاران فرصت شغلی در اروپا را تهدید می‌کنند. او افزود که مقامات اتحادیه اروپا در روزهای آینده پیشنهادهایی مطابق ضوابط سازمان تجارت جهانی ارائه خواهند کرد و “اتحادیه اروپا واکنش قاطع و مناسبی در دفاع از منافع خود نشان خواهد داد”.

 

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا از اقدامات احتمالی تلافی‌جویانه بطور مشخص سخنی نگفت. اما گفته می‌شود که کارشناسان اتحادیه اروپا از ماه‌ها پیش مشغول تهیه‌ی فهرستی از محصولات آمریکایی هستند که قرار است به عنوان واکنشی علیه تصمیم دولت ترامپ مبنی بر وضع کردن تعرفه‌ی گمرکی بر واردات فولاد و آلومینیوم، برای آنها عوارض گمرکی تازه‌ای در نظر گرفته شود.

 

محصولاتی مانند موتورسیکلت‌های “هارلی دیویدسون”، “بوربن ـ ویسکی” و همچنین سیب‌زمینی ‌و گوجه‌فرنگی وارداتی از ایالات متحده آمریکا مشمول چنین تعرفه‌هایی خواهند شد. سسیلیا مالمستروم، کمیسر بازرگانی اتحادیه اروپا گفت که افزون بر این اقدامات، اتحادیه اروپا احتمالا به سازمان تجارت جهانی شکایت خواهد کرد.

 

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه بار دیگر نشان داد که قصد دارد سیاست “نخست آمریکا”ی خود را در تجارت جهانی قاطعانه پیش ببرد. او اعلام کرد که از این پس برای واردات فولاد ۲۵ درصد و برای واردات آلومینیوم ۱۰ درصد تعرفه‌ی گمرکی وضع خواهد شد. به گفته‌ی رئیس جمهوری آمریکا، صنایع فولاد و آلومینیوم آمریکا ده‌ها سال در نتیجه‌ی “تجارت ناعادلانه” آسیب دیده‌اند.

 

ترامپ در دیداری که با نمایندگان این صنایع در کاخ سفید داشت گفت که قصد او از این اقدام “حفاظت از محصولات خانگی در برابر رقبای ارزان خارجی” است. رئیس‌جمهوری آمریکا خاطر نشان کرد که این کشور از این طریق به “فرصت‌های شغلی تازه و شرکت‌های پرتکاپو” دست می‌یابد.

 

با اعلام این خبر از سوی ترامپ، شاخص سهام داوجونز در بازار بورس نیویورک کاهش یافت و گمانه‌زنی درباره‌ی افزایش ناگهانی بهره، وال‌استریت را ناآرام کرد.

 

صنایع فولاد آلمان نیز به تصمیم ترامپ واکنش منفی نشان دادند. هانس یورگن کرکهوف، رئیس اتحادیه‌ی اقتصادی فولاد آلمان گفت که ایالات متحده آمریکا با چنین اقدامی، قواعد سازمان تجارت جهانی را نقض می‌کند. او خواستار آن شد که اتحادیه اروپا با ابزارهایی که سازمان تجارت جهانی در اختیارش گذاشته، قاطعانه واکنش نشان دهد.

 

آلمان در میان کشورهایی که به ایالات متحده آمریکا فولاد صادر می‌کنند، در جایگاه هشتم قرار دارد. صادرت فولاد آلمان به آمریکا در فاصله‌ی زمانی ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷ حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است.

صدای آلمان

افسارِ دلار از دست دولت خارج شد

روزنامهٔ جهان صنعت، ۱۷ بهمن‌ماه، در ارتباط با قیمت‌های افزایشی ارزهای خارجی، نوشت: “ارزهای خارجی هرروز رکورد جدیدی می‌زنند و گوی رقابت را از یکدیگر ربوده‌اند. قیمت ۴۸۰۰ تومانی دلار، ۶۲۰۰ تومانی یورو و ۶۷۰۰ تومانی پوند رکوردهای تازه‌ای هستند که در تاریخ بازار ارز ایران تاکنون به ثبت رسیده‌اند.”

ادامه

اقتصادی, ایران, مقاله

آخرین روز نشست حمایت از بازسازی عراق در کویت با ارائه کمک‌های چندین میلیارد دلاری

امیر کویت امروز (چهارشنبه) با اشاره به همکاری جامعه جهانی و بانک جهانی بابت بازسازی‌ها در عراق از اختصاص مبلغ دو میلیارد دلار به این مساله خبر داد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امارات, ترکیه, جهان, خبر, عراق, عربستان سعودی, کویت