گوستاوو پترو: زلنسکی باید مستقیما و بدون هیچ واسطه‌ با ولادیمیر پوتین برای یک توافق صلح صحبت کند

رئیس جمهور کلمبیا در سخنانی اعلام کرد: «زلنسکی» جنگی را با سلاح‌های غربی آغاز کرد و اکنون به او خیانت شده است؛ وی توسط روسیه که از سلاح‌های خود استفاده می‌کند، خلع سلاح شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، گوستاوو پترو، رئیس جمهور کلمبیا در شبکه اجتماعی ایکس پیامی منتشر و ... گوستاوو پترو: زلنسکی باید مستقیما و بدون هیچ واسطه‌ با ولادیمیر پوتین برای یک توافق صلح صحبت کند

ادامه

آمریکای لاتین, اوکراین, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح

بریکس مصمم به یافتن جایگزین دلار

رئیس جمهور برزیل بر تعهد بریکس به یافتن جایگزینی برای دلار علیرغم تهدید‌های آمریکا تاکید کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از المیادین – لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل روز پنجشنبه تاکید کرد که بریکس متعهد به از بین بردن سلطه دلار آمریکا به هر قیمتی است. داسیلوا در سخنرانی خود در جمع مذاکره ... بریکس مصمم به یافتن جایگزین دلار

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, بریکس, جهان, خبر

رهبران آمریکای لاتین در برابر ترامپ مقاومت می‌کنند

برخورد خصمانهٔ دونالد ترامپ نسبت به رهبران آمریکای لاتین می‌توانداز سوی آنان زمینه‌ساز مقاومتی منسجم‌تر در سطح منطقه شود، مقاومتی که بلوک چپ توده‌ای این منطقه توانایی رهبری آن را دارد. فرمان‌های صادر شده در روزهای آغاز به‌کار ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ نشان داده‌اند لفاظی‌ها‌ی انزواطلبانهٔ دورهٔ پیشین ریاست‌جمهوری‌اش جز پوششی فریب‌کارانه برای برنامه‌های تجاوزکارانهٔ امروز ... رهبران آمریکای لاتین در برابر ترامپ مقاومت می‌کنند

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اروپا, اسپانیا, السالوادور, امپریالیسم, پاناما, تحلیل, جهان, چین, روسیه, زنان, طبقه کارگر, کودتا, گرسنگی, گرینلند, مکزیک, مهاجران, هندوراس

انتقاد رئیس‌جمهوری کلمبیا از «حماقت» زلنسکی به‌دلیل «تحویل اوکراین به آمریکا»

رئیس‌جمهوری کلمبیا در واکنش به احتمال انعقاد توافقی قریب‌الوقوع میان واشنگتن و کی‌یف بر سر منابع معدنی این کشور، «حماقت» «ولودیمیر زلنسکی» همتای اوکراینی خود را مورد انتقاد قرار داد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری ائوروپاپرس، «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: من این اقدام را “حماقت زلنسکی” ... انتقاد رئیس‌جمهوری کلمبیا از «حماقت» زلنسکی به‌دلیل «تحویل اوکراین به آمریکا»

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, امنیتی, اوکراین, تحلیل, جهان, شرق اروپا, غرب اروپا, کلمبیا

آغاز تحقیقات دادگستری آرژانتین از رئیس‌جمهوری برای کلاهبرداری بزرگ موسوم به «کریپتوگیت»

دادگستری آرژانتین، تحقیقات از «خاویر میلی» رئیس‌جمهوری این کشور و شماری افراد مرتبط با پرونده کلاهبرداری بزرگ موسوم به «کریپتوگیت» را آغاز کرد؛ تحقیقات در مورد ارز رمزنگاری‌شده «لیبرا» که هفته گذشته راه‌اندازی و توسط میلِی تبلیغ شد. به گزارش روز شنبه ایرنا از بخش اسپانیولی تارنمای آرتی، «ادواردو تایانو» دادستان آرژانتینی که این تحقیقات ... آغاز تحقیقات دادگستری آرژانتین از رئیس‌جمهوری برای کلاهبرداری بزرگ موسوم به «کریپتوگیت»

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, اسپانیا, اقتصادی, جهان, خبر, فساد

هواداران مورالس تظاهرات تازه‌ای آغاز کردند

هواداران «اوو مورالس» رئیس جمهوری مستعفی بولیوی در حمایت از وی تظاهرات کردند.

 

به گزارش پنجشنبه خبرگزاری فرانسه، تظاهرات هواداران مورالس در حالی است که «ژانین آنیز» رئیس جمهوری موقت بولیوی تلاش‌ها برای تحکیم موقعیت خود را آغاز کرده است.

 

آنیز که روز پنجشنبه سوگند یاد کرد، فرماندهان جدیدی در ارتش گمارده و نیمی از کابینه ۲۰ نفره خود از جمله وزیر دفاع را معرفی کرده است.

 

فرناندو لوپز خولیو وزیر دفاع جدید در سخنانی در کالج نظامی لاپاز پایتخت بولیوی گفت: ما آمده‌ایم که کشور را آرام کنیم.

 

فعالیت برخی کسب‌ وکارها به حالت عادی برگشته اما مدارس و دانشگاه‌ها همچنان تعطیل است و بسیاری از ایستگاه‌های پمپ بنزین هنوز فعالیت خود را از سر نگرفته‌اند.

 

در همین حال، هواداران مورالس نیز روز پنجشنبه تظاهرات تازه‌ای را آغاز کرده و به سمت ساختمان‌های دولتی حرکت کردند.

 

چهارشنبه شب پلیس ضدشورش با صدها نفر از هواداران مورالس که علیه آنیز دست به تجمع زده بودند درگیر شد.

 

مورالس آنیز را به کودتا علیه خود متهم کرده است. او که به مکزیک پناهنده شده، در توئیتر به انتقاد از دولت جدید روی آورده است.

 

آنیز از مکزیک به دلیل اینکه مورالس را از انتقاد از دولت خودخوانده‌اش منع نکرده است، انتقاد کرد. وی پنجشنبه در یک کنفرانس خبری گفت: دولت مکزیک نباید اجازه دهد که چنین اتفاقی بیافتد.

 

دولت مکزیک همانند سایر دولت‌های چپگرای آمریکای لاتین تحولات بولیوی را کودتا خوانده است. اما این در حالی است که آمریکا، گواتمالا، کلمبیا و بریتانیا آنیز را به رسمیت شناخته‌اند.

 

ممنوعیت حضور مورالس در انتخابات

 

آنیز گفته که مورالس و معاونش «آلوارو گارسیا» نمی‌توانند در انتخابات آتی بولیوی شرکت کنند اما حزب وی می‌تواند در انتخابات حضور داشته باشد. او تاریخی برای انتخابات تعیین نکرد.

 

حزب «جنبش سوسیالیسم» وابسته به مورالس، آنیز را به «دامن زدن به خشونت» متهم کرد.

 

از سوی دیگر، تیم آنیز «خوان رامون کوینتانا» یکی از وزیران دولت مورالس را به هدایت مخالفت‌ها علیه آنیز متهم کرده است.

 

در همین حال، آنیز در نخستین اقدام در حوزه سیاست خارجی «خوان گوایدو» را به عنوان رئیس جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت شناخت.

 

این تصمیم وی اقدامی علیه «نیکولاس مادورو» رئیس جمهوری چپگرای ونزوئلا و بیانگر تغییر ائتلاف‌ها در آمریکای لاتین است. مورالس از متحدان مادورو بود.

 

مورالس، نخستین رئیس جمهوری بومی بولیوی به شمار می‌آید که همزمان با موج پیروزی چپگرایان آمریکای لاتین در اوایل قرن بیست و یکم به قدرت رسید. بسیاری از مردم بولیوی مورالس شصت ساله را قهرمان فقرا می‌دانند که باعث شد اقتصاد کشور رشد مناسبی داشته باشد.

 

پس از انتخابات ریاست جمهوری بیستم اکتبر (۲۸ مهر)، اپوزیسیون مدعی تقلب در انتخابات شد و درگیری‌های خشونت‌آمیزی رخ داد. پس از آنکه «سازمان کشورهای آمریکایی» (OAS) روز یکشنبه گزارشی درباره تقلب در جریان انتخابات ارائه کرد، ارتش بولیوی خواستار کناره‌گیری مورالس شد و در نهایت، وی استعفایش را اعلام کرد.

 

گزارش‌ها حاکی است که درگیری‌های یکماهه در بولیوی ۱۰ کشته و حدود ۴۰۰ زخمی برجای گذاشته است.

گاردین: آنچه در بولیوی رخ داد، یک کودتای نظامی بود

روزنامه «گاردین» در یادداشتی با اشاره به تحولات منتهی به استعفای «اوو مورالس»، نوشته است که آنچه که در بولیوی رخ داد، یک کودتا بود، اما رسانه‌های جریان اصلی در غرب تلاش می‌کنند این واقعیت را انکار کنند.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, برزیل, بولیوی, جهان, حقوق بشر, مقاله

۸۰ هزار نفر در سانتیاگو باردیگر خواستار استعفای رئیس‌جمهوری شدند / دست کم ۲۰ کشته در ناآرامی‌ها

معترضان در شیلی شب گذشته برای چندمین بار در روزها و هفته‌های اخیر، با برگزاری تظاهرات و اعتراض به اوضاع اقتصادی، خواستار استعفای رئیس‌جمهوری کشورشان شدند.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, امریکای شمالی, جهان, خبر, شیلی