مسکو: بهبود روابط با اروپا تنها با تغییر رهبران این کشورها ممکن است

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اظهاراتی تأکید کرد که روابط میان مسکو و کشورهای اروپایی تنها زمانی می‌تواند بهبود یابد که رهبرانی در این کشورها به قدرت برسند که سیاست‌های خصمانه خود علیه روسیه را کنار بگذارند. به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری ریانووستی، زاخارووا با بیان اینکه تنظیم مجدد ... مسکو: بهبود روابط با اروپا تنها با تغییر رهبران این کشورها ممکن است

ادامه

اروپا, استقلال, تحلیل, روسیه, شرق اروپا

پرواز بمب‌افکن‌های دوربرد روسیه بر فراز دریای بالتیک

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که بمب‌افکن‌های دوربرد تی یو ۲۲ ام ۳ این کشور پرواز برنامه‌ریزی‌شده‌ای را بر فراز آب‌های بین‌المللی دریای بالتیک انجام دادند. به گزارش ایرنا از آناتولی، در بیانیه این وزارتخانه آمده است: بمب‌افکن‌های دوربرد Tu-۲۲M۳ نیروی هوافضای روسیه پرواز برنامه‌ریزی‌شده‌ای را بر فراز آب‌های بی‌طرف دریای بالتیک انجام دادند. این ... پرواز بمب‌افکن‌های دوربرد روسیه بر فراز دریای بالتیک

ادامه

آسیا-اقیانوسیه, اقیانوس آرام, بالتیک, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, ناتو

شتاب مرگبار چین در مدرن‌سازی نظامی؛ تهدیدی برای امنیت آمریکا

شتاب نظامی بی‌سابقه چین، توازن قوا در آسیا را به چالش کشیده و آمریکا را وادار به بازنگری فوری در توان دفاعی خود کرده است. باشگاه خبرنگاران به نقل از فورتی فایو : با وجود هشدار‌های مکرر پنتاگون، چین با سرعتی بی‌سابقه در حال گسترش توانمندی‌های نظامی خود در زمین، هوا، فضا و سایبر است. ... شتاب مرگبار چین در مدرن‌سازی نظامی؛ تهدیدی برای امنیت آمریکا

ادامه

آسیا, آسیا-اقیانوسیه, آمریکا, اقیانوسیه, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

مجارستان: گفت‌وگوی روسیه، آمریکا و چین می‌تواند مانع جنگ سرد جدید شود

وزیر خارجه مجارستان اعلام کرد بوداپست از تماس‌های اخیر رهبران روسیه، چین و آمریکا استقبال می‌کند و تأکید کرد روابط متمدنانه میان قدرت‌های جهانی برای جلوگیری از جنگ سرد جدید و حفظ منافع اقتصادی مجارستان حیاتی است. به گزارش ایسنا، «پیتر سیارتو» وزیر امور خارجه مجارستان اعلام کرد که بوداپست از گفت‌وگو میان روسیه، ایالات ... مجارستان: گفت‌وگوی روسیه، آمریکا و چین می‌تواند مانع جنگ سرد جدید شود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, چین, روسیه, صلح, مجارستان, منافع ملی

روایت کرملین از چهارمین تماس تلفنی پوتین و ترامپ

دستیار رئیس‌جمهوری روسیه در امور سیاست خارجی گفت: ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری این کشور و دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا شامگاه چهارشنبه ۱۴ خردادماه به مدت یک ساعت و ۱۰ دقیقه به صورت تلفنی با یکدیگر گفت و گو کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، یوری اوشاکوف شامگاه چهارشنبه در پاسخ به این سوال که آیا ... روایت کرملین از چهارمین تماس تلفنی پوتین و ترامپ

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, ایران, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

هشدار درباره آسیب‌پذیری پدافند آمریکا در برابر موشک‌های بالستیک

درحالی‌که آمریکا از یک دهه پیش در حفره‌ عمیقی در زمینه توانمندی دفاع در برابر موشک‌های هایپرسونیک و دیگر تسلیحات پیشرفته قرار داشت، اما تحلیلگران می‌گویند این حفره به میزان چشمگیری عمیق‌تر شده است.

به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش روزنامه «واشنگتن تایمز»، مدیر سابق پژوهش و مهندسی نوسازی پنتاگون در راس یک کمیته نیروی هوایی آمریکا در سال ۲۰۱۵ بود که به بررسی تهدیدات تسلیحات پیشرفته همچون موشک‌های هایپرسونیک علیه امنیت ایالات متحده دست زد. در آن زمان این کمیته به این نتیجه رسید که ایالات متحده دچار دردسری جدی در زمینه توانمندی مقابله با این تهدیدات است.

«مارک لوئیس»، مدیر عامل کنونی انستیتوی پژوهش کاربردی وابسته به دانشگاه پردوی ایالات متحده اظهار کرد: «یکی از اعضای آن کمیته به کنایه درخواست کرد که تیتر مطالعه به این شکل تنظیم شود: وضعیت ما بسیار بد است! این مربوط به ۱۰ سال قبل بود. ما زنگ خطر را در قبال رقابتی که در آن قرار داشتیم به صدا در آوردیم. ما هنوز هم در آن رقابت هستیم و عقب‌تر هم افتاده‌ایم.»

این روزنامه آمریکایی گردهمایی تحت عنوان «وضعیت تهدید واشنگتن تایمز» را برگزار کرده و لوئیس از شرکت‌کنندگان کارگروهی با موضوع فن‌آوری‌های مورد نیاز برای پروژه دفاع موشکی درخواستی «دونالد ترامپ» برای ایالات متحده مشهور به «گنبد طلایی برای آمریکا» بود.

لوئیس در این گردهمایی خواستار آن شد که آمریکا توانمندی‌های دفاعی و تهاجمی خود را با هدف مبارزه با تهدیدات موشکی رقبایش تقویت کند.

او در یک سخنرانی گفت: «زمانی که من در پنتاگون بودم بارها برای سناریوهای مختلف مانور برگزار می‌کردیم، در حالی که با رقیبی مواجه بودیم که یک چنین توانمندی‌های موشکی پیشرفته‌ای داشت در حالی که ما یک سامانه موثر که متعلق به خودمان باشد نداشتیم و در هر بار از این مانورها ما بودیم که شکست خوردیم. ما نیازمند به توانمندی‌های پدافندی در این حوزه در صورتی که بخواهیم با رقبای بالقوه خود رقابت کنیم، هستیم.»

ژنرال «کریستوفر بوگدان»، از مقامات بازنشسته سابق نیروی هوایی ایالات متحده اظهار کرد: «اتکا به موشک‌های رهگیر مستقر بر زمین برای سرنگون کردن موچی از موشک‌های بالستیک دشمن کافی نخواهد بود. شبکه‌ای از ماهواره‌های کوچک در فضا که زمین را پوشش بدهند این قابلیت را که این موشک‌ها را خیلی سریع‌تر رهگیری کنیم ارائه خواهند کرد.»

بوگدان که هم‌اکنون به عنوان معاون اجرایی رئیس شرکت مشاوره‌ اطلاعاتی «بوز آلن همیلتون» کار می‌کند، ادامه داد: «هر کدام از این ماهواره‌های کوچک می‌توانند کارهایی را انجام دهند. هر یک از ماهواره‌های این شبکه می‌تواند با دیگر ماهواره‌های آن ارتباط برقرار کرده و هر چیزی که آنها می‌دانند را بداند.»

«اد زویس»، رئیس بخش سامانه‌های فضایی و هوابرد در شرکت L۳Harris Technologies بیان کرد: «آژانس دفاع موشکی» ایالات متحده در سال ۲۰۲۰ تذکر داد که سامانه‌های دفاع موشکی نیازمند یک معماری جدید کنترل آتش هستند.

او در سخنرانی خود گفت: «اگر شما نتوانید هدف خود را ببینید نمی‌توانید آن را سرنگون کنید. چالش این تهدیدات جدید این است که سامانه‌های راداری مستقر بر زمین و دریای ما نمی‌توانند آنها را به دلیل قابلیت آنها برای مانور و دور زدن ببینند.»

زویس بیان کرد: «تنها راه اینکه ایالات متحده بتواند رصد کافی بر موشک‌های بالستیک دشمنان داشته باشد این است که سیستم محاسبات کنترل آتش‌ را به فضا منتقل کند.»

کارگروه مذکور نتیجه‌گیری کرد برای پوشش خاک ایالات متحده نیاز به ۴۰ تا ۵۰ ماهواره ضد موشک بالستیک و برای پوشش کل سطح جهان نیاز به ۱۰۰ دستگاه از این ماهواره‌ها هست. بوگدان همچنین گفت که این ماهواره‌ها می‌توانند به عنوان ابزارهای «اصابت برای انهدام» علیه موشک‌های دشمن به کار بروند.

او ادامه داد: «آنها این قابلیت را خواهند داشت که مانور دهی را شروع کرده و سپس با تمرکز به روی موشک‌های بالستیک آنها را در مرحله تقویت اوج گیری از بین ببرند.»

به نوشته واشنگتن تایمز، پروژه «گنبد طلایی» آمریکا به دلیل داشتن شکافهایی نمی‌تواند در برابر موشک‌های بالستیک محافظت ایجاد کند. بوگدان بیان کرد: ابتکار عمل دفاع راهبردی دوران رونالد ریگان تا حدی به این سبب شکست خورد چون در آن زمان هزینه ارسال هزاران ماهواره به فضا بیش از حد زیاد بود.

او تاکید کرد: «اما اکنون هزینه ارسال شبکه‌های بزرگی از ماهواره‌های کوچک به فضا به میزان زیادی کاهش یافته است.»

نشست کارگروه «گنبد طلایی برای آمریکا» که در چارچوب گردهمایی «وضعیت تهدید» روزنامه واشنگتن تایمز برگزار شد، مجموعه‌ای از مقام‌های نظامی بازنشسته، قانونگذاران آمریکایی، محققان دانشگاهی ارشد و رهبران صنعت دفاعی را برای یک روز گردهم آورد تا درباره سپر دفاع موشکی برای آمریکا و اهداف و موانع و سیاست‌های این پروژه بحث کنند.

روسیه از طرح رقبای خود برای تقسیم این کشور خبر داد

رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه گفت که رقبای ژئوپلیتیکی این کشور با حمایت مالی سران غربی در حال برنامه ریزی برای تقسیم روسیه به بخش های مختلف هستند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تاس، «سرگئی نارشکین» رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه تصریح کرد که مخالفان ژئوپلیتیکی مسکو از شکوه روسیه، ثروت عظیم انسانی و ... روسیه از طرح رقبای خود برای تقسیم این کشور خبر داد

ادامه

اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, شرق اروپا, غرب

سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

سفیر چین در آمریکا گفت واشنگتن نمی‌تواند پکن را با تصمیماتش در راستای تجارت دوجانبه بترساند. به گزارش ایسنا، جنگ تجاری که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده با وضع تعرفه‌های بالای تجاری جدید خود علیه تعداد زیادی از کشورها به راه انداخته باعث متوقف شدن حجم عظیم تجارت بین ۲ اقتصاد اول جهان شده است؛ ... سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

نیوزویک: در شرایطی که پکن درسایه فشارهای آمریکا با جهش روبروست، اقتصاد واشنگتن زمین خورد

نشریه نیوزویک نوشت: در شرایطی که اقتصاد آمریکا زیر فشار تورم، بدهی‌های کلان و کاهش رشد قرار دارد، چین با عبور موفق از تحریم‌ها و فشارهای واشنگتن، جهشی چشمگیر در شاخص‌های اقتصادی ثبت کرد و توازن قدرت جهانی را به سوی شرق سوق داد. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از این نشریه آمریکایی، در هفته‌ای ... نیوزویک: در شرایطی که پکن درسایه فشارهای آمریکا با جهش روبروست، اقتصاد واشنگتن زمین خورد

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اروپا, تحریم, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

نیوزویک: آمریکا از فرسودگی تجهیزات ارتش نگران است

هفته نامه «نیوزویک» با اشاره به نگرانی آمریکا درباره فرسودگی تجهیزات ارتش این کشور، از مهمترین تحولات پنتاگون بعد از جنگ سرد در این حوزه خبر داد که طی آن ۳۶ میلیارد دلار برای توسعه پهپادها و نوسازی کامل سیستم‌های تسلیحاتی خود سرمایه‌گذاری می کند. به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از نیورویک، وزارت ... نیوزویک: آمریکا از فرسودگی تجهیزات ارتش نگران است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش