تأکید بر مبادلات با ارزهای ملی در نشست سران ۹ کشور مشترک‌المنافع در مسکو

اجلاس سران کشورهای مستقل مشترک‌المنافع با حضور رؤسای جمهور روسیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان،‌ ترکمنستان و ازبکستان روز سه‌شنبه در مسکو برگزار شد،‌ نشستی که در آن ولادیمیر پوتین رئیس دولت با یادآوری خاطرات پیروزی‌های مشترک این کشورها از ضرورت تقویت مبادلات با ارزهای ملی سخن گفت. به گزارش ایرنا از کرملین، ... تأکید بر مبادلات با ارزهای ملی در نشست سران ۹ کشور مشترک‌المنافع در مسکو

ادامه

آذربایجان, اتحاد شوروی, ارمنستان, ازبکستان, اقتصادی, اوکراین, بریکس, بلاروس, تاجیکستان, ترکمنستان, تروریسم, خبر, روسیه, فرهنگ, قرقیزستان, قزاقستان, گرجستان, مولداوی, نئولیبرالیسم

آسه‌آن و جواب منفی به ناتوی آسیایی

روزنامه جاکارتا پست در آستانه نشست اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) در سرمقاله خود نوشت: ژاپن که ایده ناتوی آسیایی را مطرح کرده است، بخت چندانی برای جذب سران آسه آن نخواهد داشت. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، نشست کشورهای عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به آسه‌آن، فردا آغاز خواهد شد. روزنامه ... آسه‌آن و جواب منفی به ناتوی آسیایی

ادامه

آ. سه. آن, آسیا, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, استرالیا, اقتصادی, اندونزی, انگلیس, برونئی, تایلند, جنوب شرق آسیا, چین, ژاپن, سنگاپور, فیلیپین, کامبوج, کره جنوبی, گزارش, لائوس, مالزی, میانمار, ناتو, هندوستان, ویتنام

مجارستان: سیاست اقتصادی اتحادیه اروپا جنگ سرد است

نخست وزیر مجارستان جنگ سرد اقتصادی اروپا را به ضرر سیاست‌های اقتصادی کشورش دانست. به گزارش روز جمعه ایرنا از تاس، ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان ضمن اشاره به اعمال تعرفه های دائمی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی که قرار است رای گیری در مورد آن در تاریخ ۴ اکتبر(امروز) انجام شود، گفت که ... مجارستان: سیاست اقتصادی اتحادیه اروپا جنگ سرد است

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, بلژیک, تحلیل, جنگ تجاری, جنگ سرد, چین, مجارستان

چگونه مکزیک نولیبرالیسم و راستگراها را درهم‌شکست!

“تیم یانگ”، فعال چپِ ترقی‌خواهی در آمریکای لاتین، نگاهی به پیروزی چشمگیر حزب “مورنا” در مکزیک می‌اندازد، جایی که پس زدن خصوصی‌سازی‌ها، بهبود رفاه اجتماعی، و بازپس‌گیری منابع ملی، کشور را متحول کرده و حمایت‌هایی بسیار را به خود جلب کرده است. در ۱۰ مهر ۱۴۰۳ ( ۱ اکتبر ۲۰۲۴) “کلودیا شین‌باوم” جایگزینِ “آندرس مانوئل ... چگونه مکزیک نولیبرالیسم و راستگراها را درهم‌شکست!

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اروپا, اقتصادی, برابری اجتماعی, تحلیل, جهان, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, غرب, فساد, فقرزدایی, مکزیک, نئولیبرالیسم

آقای وزیر کار! در ایران امروز کار به بهای جان جریان دارد !

آقای میدری وزیر اقتصادخوانده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌گوید چون اقتصاد معادن کوچک است امکان استاندارد کردن ندارد! شاید اگرصولت‌مرتضوی چنین چیزی می‌گفت،«عقلا» می پذیرفتند! اما یک دانش آموخته اقتصاد، چگونه اقتصاد معدن را کوچک و استاندارد ناپذیر ارزیابی می‌کند، تنها یک دلیل دارد و آن فرار از مسوولیت است و توجیهی برای ... آقای وزیر کار! در ایران امروز کار به بهای جان جریان دارد !

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, ایمنی, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, معدنکاران

هشدار ایران: احتمال سقوط بهای نفت به ۴۰ دلار برای هر بشکه

ایران در آستانه برگزاری نشست اوپک به کشورهای عضو هشدار داده است که چنانچه تولید نفت کشورهای عضو کاهش نیابد، بهای این فرآورده بیش از پیش کاهش یافته و حتی به ۴۰ دلار برای هر بشکه خواهد رسید.

 

نشست وزیران نفت کشورهای عضو اوپک قرار است روز ۶ دسامبر در وین برگزار شود. موضوع محوری این نشست توافق بر سر میزان تولید نفت است.

 

بهای نفت خام در ماه نوامبر، به‌رغم تحریم‌های نفتی جمهوری اسلامی ایران از سوی آمریکا روندی نزولی داشته است. ناظران علت کاهش بهای نفت را عرضه بیش از تقاضای آن اعلام کرده‌اند.

 

از این رو، هدف از برگزاری نشست آتی وزیران نفت کشورهای عضو اوپک ایجاد تناسب بین عرضه و تقاضای نفت در بازارهای جهانی است. این در حالیست که کاهش میزان تولید نفت کشورهای عضو اوپک تنها بر بستر تصمیم مشترک همه اعضا ممکن خواهد بود.

 

افزون بر این، سیاست‌ دیگر کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت غیرعضو اوپک، از جمله آمریکا و روسیه، نیز نقشی مهم در نوسانات بهای نفت در بازارهای جهانی دارد.

 

کاهش بهای نفت خام موضوعی نیست که باعث خرسندی عربستان و روسیه، به عنوان دو تولیدکننده بزرگ نفت در جهان گردد. عربستان نیز از سیاست کاهش تولید نفت حمایت می‌کند.

 

عربستان خواستار کاهش تولید جهانی به میزان یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز است. قرار بر این است که پس از تصمیم‌گیری در اوپک در زمینه کاهش تولید، نشست کشورهای عضو و غیرعضو اوپک روز جمعه ۷ دسامبر برگزار شود.

 

در صورت پذیرش این توافق از سوی اوپک و کشورهای غیرعضو، روسیه می‌بایست روزانه به میزان ۲۵۰ هزار تا ۳۰۰ هزار بشکه از تولید نفت خود بکاهد.

 

انتقاد ایران از نقش عربستان

 

جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است هرگاه میزان تولید نفت حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز کاهش نیابد، احتمال سقوط بیشتر بهای نفت در بازارهای جهانی وجود دارد.

 

حسین کاظم‌پور اردبیلی، نماینده جمهوری اسلامی در اوپک گفت‌وگویی با “بلومبرگ” داشته و در این گفت‌وگو حتی از احتمال کاهش بهای نفت به ۴۰ دلار برای هر بشکه نیز سخن گفته است.

 

این در حالی است که بر اساس گزارش منتشرشده بر سایت “اویل‌پرایس”، احتمال تمدید همکاری کشورهای غیرعضو اوپک، به‌ویژه همکاری روسیه با کشورهای عضو این سازمان با هدف هماهنگ کردن سیاست‌های تولید و عرضه نفت، بسیار ضعیف ارزیابی می‌شود.

 

جمهوری اسلامی ظرف ماه‌های گذشته بارها نسبت به افزایش تولید نفت از سوی عربستان انتقاد کرده است. عربستان در ارتباط با تحریم‌های نفتی ایران از سوی آمریکا، از ماه ژوئن به این سو، بر میزان تولید نفت خام خود افزوده است.

 

همین موضوع باعث کاهش بهای نفت خام در بازارهای جهانی شد. تحلیلگران بازارهای جهانی نفت خام اعلام کرده‌اند که بهای نفت خام در واپسین روزهای ماه نوامبر در قیاس با ماه اکتبر، کاهشی بالغ بر ۳۰ درصد داشته است.

 

تاثیرات برخاسته از تحریم‌های نفتی ایران

 

خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه ۱۴ آذر (۵ دسامبر) به نتایج یک پژوهش درباره تاثیرات احتمالی تحریم‌های نفتی ایران بر بهای نفت خام در سال ۲۰۱۹ پرداخته است.

 

موسسه پژوهش‌های اقتصادی آلمان (DIW) نتایج بررسی‌ و پژوهش پیرامون تاثیرات احتمالی تحریم‌ها بر نوسانات بهای نفت را منتشر کرده است.

 

این موسسه آلمانی برای ارزیابی تحولات احتمالی بازارهای جهانی انرژی، حالات گوناگونی را مورد بررسی قرار داده است.

 

این موسسه افزایش مختصر بهای نفت در بازارهای جهانی انرژی در سال آینده میلادی را منتفی نمی‌داند. بر اساس ارزیابی این موسسه، نوسانات بهای نفت در سال آینده میلادی بین صفر و ۱۶ دلار خواهد بود. به این ترتیب، یا بهای نفت در سال آینده نسبت به سال جاری تغییری نخواهد کرد یا حداکثر ۱۶ دلار افزایش خواهد یافت.

 

موسسه پژوهش‌های اقتصادی آلمان بر این باور است که میزان این نوسانات در بهای نفت وابسته به احتمال جبران بخشی یا تمامی کمبود ناشی از تحریم‌های نفتی ایران است. از سوی دیگر، میزان تقاضا برای نفت در سال آینده نیز در نوسانات اعلام شده از سوی این موسسه موثر خواهد بود.

 

پژوهشگران این موسسه پیشبینی کرده‌اند چنانچه صادرات نفت ایران کاملا متوقف شود، احتمال افزایش بهای نفت به میزان سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ وجود دارد. در آن زمان میانگین بهای هر بشکه نفت معادل ۹۰ دلار بود.

صدای آلمان

رویترز: اوپک با کاهش اندک تولید نفت موافقت کرد

خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه گزارش داد: اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت با کاهش اندک تولید موافقت کردند و این تصمیم موجب پایین آمدن قیمت نفت به میزان دو درصد در بازار های جهانی شده است.

ادامه

اقتصادی, جهان, خبر, روسیه, عمان, قزاقستان

یک شرکت نوپای فرانسوی ١۶ نفت‌کش رادار گریز ایران را ردیابی کرده است

به گزارش شرکت نوپا یا استارت-‌آپ فرانسوی “کِررُس*”، جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش به استفاده از نفت‌کش‌های رادار گریز برای مقابله با اِعمال تحریم‌های آمریکا متوسل می‌شود. این شرکت اخیراً ١۶ نفت‌کش رادار گریز ایران را ردیابی کرده است.

ادامه

ایران, تحریم, جهان, خبر, فرانسه

واشنگتن پست؛ اقتصاد آمریکا در سراشیبی سقوط قرار دارد

«فرید زکریا» مجری شبکه سی ان ان، در یادداشتی که از سوی روزنامه «واشنگتن پست» منتشر شد؛ یک‌جانبه‌گرایی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را به چالش کشید و قطع پیوند با نهادهای بین‌المللی را که بعد از جنگ جهانی دوم به وجود آمد؛ از معایب رویکرد دولت واشنگتن در عرصه سیاست خارجی برشمرد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین

ترامپ خواستار مذاکره توقف مسابقه تسلیحاتی با چین و روسیه شد

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا روز دوشنبه با اشاره به بودجه نظامی ۷۱۶ میلیارد دلاری کشورش و مسابقه تسلیحاتی گسترده و افسار گسیخته با چین و روسیه، ابراز امیدواری کرد که مذاکرات با این کشورها در باره توقف این مسابقه، در آینده آغاز شود.

ادامه

ارژانتین, اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر, روسیه, کره شمالی