مجله آمریکایی نیوزویک روز شنبه نوشت: به رغم کنار رفتن استیو بنن، مشاور ترامپ برای امور راهبردی که خواستار جنگ اقتصادی با چین بود، گری کوهن، رییس شورای ملی اقتصاد دولت ترامپ نیز با برخی ملاحظه ها، نمیخواهد شرایط فعلی رویارویی با پکن را کنار بگذارد.
نیوزویک مینویسد: اما هنوز طرفداران جهانی سازی نتوانسته اند در دولت ترامپ نیروی غالب شوند، بنن در مصاحبه خداحافظی خود در ماه آگوست گفت: در مورد کره شمالی گزینه نظامی واقع گرایانه ای وجود ندارد. بدین ترتیب او موضع عمومی دولت را که ‘همه گزینه ها روی میز است’ را کنار گذاشت و همه را با موضع خود در مورد تجارت با چین متعجب کرد. او گفت: ما در جنگ اقتصادی با چین هستیم.
به برنامه اقتصادی چین برای سال ۲۰۲۵ که در سال ۲۰۱۵ اعلام شده است توجه کنید. طبق این برنامه، حزب حاکم کمونیست چین میٰخواهد این کشور در کمتر از هشت سال به رهبری فن آوری اطلاعات برسد، اتومبیل های محرک توسط مولدانرژی های جدید بسازد، ماشینهای ابزار اتوماتیک و انواع صنایع پیشرفته که ضروری هستند را توسعه دهد. انها باید کشور را به نوآوری هدایت کنند و میلیونها شغل با پرداختهای خوب ایجاد کنند و کشورهایی که تحت تاثیر صنایع چین قرار گرفته اند را از نظر اقتصادی در دنیا رقابت پذیرکنند.
چین همیشه بنظر می رسد می خواهد با توجه به یک میلیارد و سیصد میلیون نفر جمعیت خود در مقایسه با ۳۲۵ میلیون جمعیت آمریکا، بزرگترین اقتصاد دنیا باشد. با این وجود خیلی از مردم منظورشان این نیست که چین اقتصاد غالب بر جهان باشد. به هر حال هدف راهبردی پکن این است که ۴۰ در صد اجزا و قطعات اصلی و مواد اولیه برای زنجیره صنعتی کشور باید تا سال ۲۰۲۰ و بقیه تا سال ۲۰۲۵ در داخل ساخته شود.
بسیاری از اقتصاد دانان و مدیران اجرایی خارجی این ارقام را جاه طلبانه می دانند و می گویند در صورتیکه چین به این اهداف برسد، دیگر اصول اقتصاد بین المللی تغییر خواهد کرد و برنامه های چین نباید کسی را به تعجب وادارد.
این سئوال را ازمایکل پیلزبوری، که یک مقام سابق وزارت دفاع آمریکاست و نویسنده کتاب ‘ استراتژی سری چین برای جایگزینی آمریکا به عنوان ابر قدرت اقتصادی با ماراتون صد ساله’ می باشد، گفت: دولت چین اعتقاد به رشد اقتصادی کشور دارد و کمیته مرکزی حزب کمونیست چین کتاب شش جلدی برای مطالعه اینکه ایالات متحده امریکا چگونه توسعه یافته است و چگونه به ابر قدرت اقتصادی دنیا تبدیل شده، تدوین کرده است و پکن همان الگو ها را دنبال می کند.
ایرنا