روزنامه ایندیپندنت در گزارشی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور آمریکا بهرغم ادعاهای مکرر خود مبنی بر تلاش برای برقراری آتشبس در غزه به ادامه جنگی مرگبار کمک کرده است که نه تنها به لبنان نیز کشیده شده، بلکه به اعتبار آمریکا نیز لطمه وارد کرده است. به گزارش ایسنا، این روزنامه نوشته است: جو بایدن، رئیس ... ایندیپندنت: بایدن به گسترش جنگ در منطقه و از بین رفتن اعتبار آمریکا کمک کرد
با گذشت یک سال از جنگ غزه، بیش از ۱۰ هزار فلسطینی هنوز زیر آوار هستند
هلال احمر فلسطین در سالروز آغاز جنگ غزه اعلام کرد هنوز بیش از ۱۰ هزار فلسطینی زیر آوارها مدفون هستند. به گزارش ایسنا، هلال احمر فلسطین در اولین سالروز آغاز حملات اسراییل به نوار غزه در بیانیهای اعلام کرد: با وجود گذشت یک سال از جنگ، هنوز پیکرهای بیش از ۱۰ هزار فلسطینی زیر آوارهای ... با گذشت یک سال از جنگ غزه، بیش از ۱۰ هزار فلسطینی هنوز زیر آوار هستند
پمپئو: ایران میتواند اسرائیل را ۲ هزار و ۵۰۰ بار نابود کند
مایک پمپئو وزیر خارجه سابق آمریکا در اذعان به قدرت موشکی ایران اعلام کرد که تعداد زیاد موشک های ایران به این معنی است که این کشور میتواند ۲ هزار و ۵۰۰ بار اسرائیل را نابود کند. به گزارش دوشنبه شب ایرنا, پمپئو که در دولت دونالد ترامپ رییس جمهور سابق آمریکا فعالیت میکرد, در ... پمپئو: ایران میتواند اسرائیل را ۲ هزار و ۵۰۰ بار نابود کند
جبهه مردمی فلسطین: دشمن صهیونیستی در اهداف خود شکست خورد
جبهه مردمی برای آزادی فلسطین تأکید کرد دشمن در تحقق اهداف خود در غزه شکست خورد و سردرگمی و ناکامی آن در غزه، کرانه باختری و لبنان ادامه دارد. به گزارش ایسنا، جبهه مردمی(خلق) برای آزادی فلسطین در اولین سالروز عملیات طوفان الاقصی گفت: دشمن صهیونیستی در اهداف خود از جمله نابودی مقاومت و آزادی ... جبهه مردمی فلسطین: دشمن صهیونیستی در اهداف خود شکست خورد
فریاد حمایت فلسطین از آمریکای لاتین؛ کاشت «درخت زیتون» دانشجویان کوبایی به یادشهدای غزه
در همبستگی با مردم فلسطین کشورهای آمریکای لاتین از جمله ونزوئلا، شیلی و اکوادور نیز همراه با موج جهانی تظاهرات ضدصهیونیستی، شاهد تجمعهای گسترده در حمایت از فلسطین بودند و دانشجویان کوبایی در اقدامی نمادین و به یاد شهدای نسلکشی اسرائیل در فلسطین، «درخت زیتون» کاشتند. به گزارش ایرنا از تارنمای شبکه تلویزیونی تلهسور، بسیج ... فریاد حمایت فلسطین از آمریکای لاتین؛ کاشت «درخت زیتون» دانشجویان کوبایی به یادشهدای غزه
نگرانی اسرائیل درباره قراردادهای تسلیحاتی چین در خاورمیانه
به نقل از میدل ایست مانیتور، موسسه مطالعات امنیت ملی در تل آویو تحقیق و پژوهشی درباره تاریخچه قراردادهای تسلیحاتی بین چین و برخی کشورهای عربی خاورمیانه و ایران را منتشر کرده است.
نتایج این تحقیق نشان می دهد میزان صادرات تسلیحات نظامی چین به خاورمیانه که از اواسط دهه ۱۹۷۰ میلادی آغاز شده، تا سال ۲۰۱۷ میلادی به بیش از ۱۲.۷۳ میلیارد دلار رسیده است.
بخش عمده صادرات تسلیحات نظامی چین به کشورهای منطقه که معادل ۸.۸ میلیارد دلار بوده مربوط به دهه ۱۹۸۰ میلادی است، آن هم در شرایطی که ایران و عراق در جنگ بوده اند. در دهه ۱۹۹۰ میلادی پس از پایان جنگ سرد، صادرات تسلیحات نظامی چین به خاورمیانه به کمتر از ۱.۸ میلیارد دلار رسیده است که بیشترین سهم را ایران در اختیار داشته است.
این روند نزولی در دهه نخست قرن ۲۱ نیز ادامه داشته و به کمتر از ۱.۴ میلیارد دلار رسیده است. بیشترین حجم صادرات تسلیحات چین نیز در این مدت به ایران و مصر بوده است.
ارزش صادرات نظامی چین به خاورمیانه طی سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ میلادی به ۴۶۸ میلیون دلار رسیده است که معادل ۳.۷ درصد کل صادرات تسلیحاتی چین به کشورهای جهان بوده است. صادرات تسلیحاتی چین در این مدت به بیش از ۱۲.۵ میلیارد دلار رسیده است.
صادرات تسلیحات نظامی چین و روسیه به خاورمیانه در این مدت به ترتیب ۶.۱ و ۳۰.۱ میلیارد دلار بوده است.
چین نخستین قرارداد امنیتی خود در خاورمیانه را سال ۱۹۷۵ میلادی با مصر امضا کرده است. در دهه ۱۹۸۰ میلادی مقام های مصری اقدام به خرید تجهیزات دریایی از جمله زیردریایی قایق های موشک انداز و هواپیماهای جنگنده از چین کردند.
همکاری های نظامی و فنی چین و مصر با آغاز قرن ۲۱ وارد مرحله تازه ای شده است. همکاری های نظامی چین و عراق نیز از دهه ۱۹۸۰ میلادی آغاز شده است. عراق هواپیماهای جنگنده از چین خریداری کرده است. چین به موازات همکاری های نظامی با عراق، قراردادهای تسلیحاتی نیز با ایران به امضا رسانده است. ایران در طول جنگ با عراق اقدام به خرید هواپیماهای جنگنده از چین کرده است.
پس از جنگ، عراق اقدام به خرید پهپاد از چین کرده است. ترکیه نیز گرچه عضو ناتو است ولی از دهه ۱۹۸۰ میلادی اقدام به خرید تسلیحات نظامی از چین کرده است. موشک اندازها و موشک های کوتاه برد از جمله تسلیحاتی است که ترکیه از چین خریداری کرده است. در سال ۲۰۱۳ یک شرکت چینی برنده مناقصه فروش سامانه های دفاع موشکی به چین شده است.
افزایش صادرات تسلیحات نظامی چین به خاورمیانه موجب نگرانی اسرائیل شده است. صادرات تسلیحات چین به ایران مهمترین نگرانی اسرائیل است چرا که تل آویو مدعی است ایران تسلیحات مورد نیاز حماس و حزب الله لبنان را تامین می کند.
علت دیگر نگرانی اسرائیل ان است که بر خلاف فروش تسلیحات نظامی آمریکا به کشورهای منطقه که با هدف حفظ برتری و تسلط نظامی اسرائیل است، چین هیچ گاه چنین تعهدی نداشته است. چین و اسرائیل هیچ گونه کانال رسمی برای مذاکره درباره این مساله نداشته اند.
تسنیم
آتلانتیک؛ ترس از نفوذ چین، آمریکا را مجبور به خروج از سوریه کرد
مجله آتلانتیک نوشت، آمریکا به این دلیل تصمیم به خروج از سوریه و افغانستان گرفت که شدیداً نسبت به گسترش نفوذ چین در منطقه آسیا اقیانوسیه نگران بود.
تاسیس پایگاه جدید آمریکایی در غرب “الانبار”
یک منبع در سازمان اطلاعات نظامی عراق اعلام کرد که نیروهای آمریکایی اقدام به تاسیس یک پایگاه نظامی جدید در غرب استان “الانبار” کردهاند. بنا بر گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، نیروهای آمریکایی پیشتر پایگاه نظامی ۲۲ در “القائم” و پایگاه فرودگاه “الولید” در شهرستان “الرطبه” واقع در “الانبار” را به عنوان مقرهایی برای ... تاسیس پایگاه جدید آمریکایی در غرب “الانبار”
اعتراف آمریکا به ناتوانی در برابر موشکهای موجود در خاورمیانه
روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی اعلام کرد که نوع پیشرفتهای از تسلیحات موشکی در خاورمیانه تولید شده است که حتی تانکهای فوق پیشرفته ارتش آمریکا نیز نمیتوانند درمقابل آن مقاومت کنند.
خروج یک کاروان نظامی آمریکا از سوریه به منطقه کردستان عراق
به گزارش خبرگزاری فارس، یک منبع در نهاد موسوم به «شورای مدنی دیرالزور» اعلام کرد که یک گروه از نیروهای نظامی آمریکا از سوریه خارج شدند.