“تیم یانگ”، فعال چپِ ترقیخواهی در آمریکای لاتین، نگاهی به پیروزی چشمگیر حزب “مورنا” در مکزیک میاندازد، جایی که پس زدن خصوصیسازیها، بهبود رفاه اجتماعی، و بازپسگیری منابع ملی، کشور را متحول کرده و حمایتهایی بسیار را به خود جلب کرده است. در ۱۰ مهر ۱۴۰۳ ( ۱ اکتبر ۲۰۲۴) “کلودیا شینباوم” جایگزینِ “آندرس مانوئل ... چگونه مکزیک نولیبرالیسم و راستگراها را درهمشکست!
درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
هزاران معترض در نزدیکی اسلامآباد، پایتخت پاکستان در حمایت از عمران خان دست به راهپیمایی زده و خواستار آزادی وی شدند. به گزارش ایسنا، حزب «تحریک انصاف پاکستان» به رهبری «عمران خان» نخستوزیر برکنار شده این کشور برای نخستین بار از مه ۲۰۲۳ در حالی این راهپیمایی بزرگ را برگزار کرد که اسلامآباد چندین بار ... راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
صدای رسای بازنشستگان: اتحاد علیه فقر، فساد، و تبعیض
در چهار دهه اخیر کارگزاران رژیم در دولتها و مجلسهای مختلف تقریباً تمام صندوقهای بازنشستگی زحمتکشان را غارت کردهاند. مسئولین حکومتی با “برنامه هفتم توسعه” وعدۀ بهاصطلاح متناسبسازی حقوق بازنشستگان از ابتدای سال ۱۴۰۳ را داده بودند. مطابق پیشبینیهای گردانندگان دولت پیشین برای تأمین ۵۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ... صدای رسای بازنشستگان: اتحاد علیه فقر، فساد، و تبعیض
اعتراضات نفتگران رسمی امروز جمعه ۱۶ شهریور نیز ادامه داشت
امروز شانزدهم شهریورماه کارگران رسمی در شرکت نفت فلات قاره در لاوان، پالایشگاه گاز پارسیان و شرکت نفت فلات قاره ایران منطقه عملیاتی لاوان سکوی بلال تجمع داشته و پیگیر مطالباتشان شدند. اهم مطالبات کارگران: برکناری مدیران فاسد و بیکفایت، آسانسوری و نفوذی، حذف محدودیت پرداخت حقوق(سقف ناعادلانه)، حذف محدودیت حقسنوات بازنشستگی، اصلاح کفحقوق، اجرای ... اعتراضات نفتگران رسمی امروز جمعه ۱۶ شهریور نیز ادامه داشت
نماینده طرقبه؛ فروش غارتگونه هفتتپه ۸ هزار میلیاردی به ۱۰ میلیارد تومان/ ماشینسازی تبریز را پنهانی فروختند
نماینده طرقبه در مجلس گفت مجتمع ۲۴ هزار هکتاری، نیشکر هفت تپه، ۸ هزار میلیارد تومان ارزش دارد که در ابتدا به ۲۶۰۰ میلیارد تومان و درنهایت به ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروخته شد که در حقیقت غارت صورت گرفته است.
به گزارش ایلنا، “محمد دهقان” نماینده طرقبه و همچنین رمضان علی سبحانیفر (نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی) در برنامه “تیتر امشب” شب گذشته حضور یافتند و نکاتی را در مورد خصوصیسازی واحدهای تولیدی مطرح کردند.
دهقان با بیان اینکه مجتمع هفت تپه را دلالان دلار با پرداخت رشوه چند صد سکه خریداری کردند، گفت: این مجتمع ۲۴ هزار هکتاری، ۸ هزار میلیارد تومان ارزش دارد که در ابتدا به ۲۶۰۰ میلیارد تومان و در نهایت به ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروخته شد که در حقیقت غارت صورت گرفته است.
وی افزود: بنده با خصوصیسازی مخالف نیستم. نگرانیها از خصوصیسازی نیست بلکه از نحوه واگذاریها، مفتفروشیها و فساد و زیر پاگذاشتن قانون است.
وی با بیان اینکه سازمان خصوصیسازی باید قراردادهای واگذاری را برای عموم منتشر میکرد و هم در قوانین و هم در آیین نامههای قرادادها شفاف سازی میشد، گفت: اما مجلس فقط در واگذاری شرکت ماشین سازی تبریز در زمان آقای کرباسیان با فشار مجلس و دیده بان شفافیت و عدالت تقاضا کرد.
دهقان افزود: سوال ما این است که چقدر در واگذاریها شفافیت رعایت شده است؟ آیا قانون در واگذاریها رعایت شده است؟ چون واگذاریها باید طبق قانون کارشناسان در هیئت عالی رتبه متشکل از مسئولان صورت گیرد. در شرکت ماشینسازی تبریز و هفت تپه و واگذاری دشت مغان با توجه به اعتراضات گسترده مشخص شد که شفافیت صورت نگرفته است.
او گفت: با توجه به اینکه سیاستهای مقام معظم رهبری در خصوصیسازی تاکید برشفافیت دارد اما به این نکته رعایت نشده به طور مثال؛ شرکت ماشینسازی تبریز را به قیمت ۶۸۷ میلیارد فروختهاند و واگذریها به صورت پنهان و بدون نظارت انجام شده است و به مجلس اطلاع رسانی نشده است. ضمن اینکه سازمان خصوصیسازی موظف است خلاصهای معامله و کارشناسیها باید در روزنامههای کثیرالانتشار منعکس شود که این اتفاق نیفتاده است.
دهقان گفت: شرکت ماشینسازی تبریز شرکتی است که صنایع کشور به این شرکت وابسته است و دهها هزار ماشین در این شرکت ساخته شده است. مساحت زمین کارخانه این شرکت ۱۲۶ هکتار است، ۸۳ هزار و ۵۰۰ متر زمین در منطقه ایلگلی تبریز که در بهترین منطقه شهر تبریز قرار دارد که ارزش هر متر آن حداقل ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان است و با این حساب ارزش واقعی آن ۸۳۵ میلیارد تومان میشود که کل شرکت را ۶۸۷ میلیارد تومان فروخته اند و قرار است تا مبلغ فروخته شده ظرف چندسال پرداخت شود. طبق گفته کسی که این شرکت را خریده است، خرید از طریق مذاکره و پنهان بوده است نه مزایده و شخص خریدار اصلا اهلیت این کار را ندارد، اکنون هم در زندان است.
وی تصریح کرد: هفت تپه را دلالان دلار خریداری کردهاند و در اصل اموال ملت را غارت کردهاند. هفت تپه ۲۴ هزار هکتار زمین دارد که در واگذاری به دو فرد جاعل و رشوه دهنده در حد چندصد سکه واگذار شده است. زمین هفت تپه اکنون حدود ۸ هزار میلیارد تومان ارزش دارد که ۲۶۰۰ میلیارد تومان فروخته شده و آنهم به ۹۰۰ هزار میلیارد تومان کاهش یافته و بازهم در آخر به ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروخته شد که در حقیقت فروشی نبوده بلکه غارت صورت گرفته است.
دهقان گفت: مجلس انتظار دارد فهرستی از خصوصیسازی که در حقیقت خصوصیسازی بوده نه خصوصیخواری ارائه شود و اگر قرار است شرکتها به قیمت پایین و به افراد نااهل فروخته شود بهتر است به صورت سهم بندی به خود افرادی که در شرکت کار میکنند واگذار شود.
سبحانی فر گفت: واگذاریها در خصوصیسازی ۳ گروه است … گروه ۳ در اختیار دولت قرار میگیرد، گروه ۲ باید ۸۰ درصد واگذار شود و گروه ۱ نیز گروهی است که باید به مردم واگذار شود.
او گفت: ۲۳۰ بنگاه از گروه یک به گروه ۲ و ۳ تبدیل کرده اند.
امام جمعه کرمانشاه: واگذاری سه سیلوی کرمانشاه، کنگاور و سنقر بهبخش خصوصی بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان زیر قیمت
به نوشته دانشجویان «ارزش واقعی پالایشگاه کرمانشاه ۲ هزار میلیارد تومان بوده اما طی فرایندی مشکوک به قیمت ۲۱۰ میلیارد تومان آن هم در ازای دریافت تنها ۱۷ میلیارد تومان نقدی، به فردی که سابقه فعالیت در حوزه نفت و پالایش را نداشته، واگذار شده است.»
نامه حسین راغفر و احسان سلطانی بهمردم راجع به؛ بحران بانکی و فساد بانکهای خصوص
متن گزارش نهم حسین راغفر و احسان سلطانی به این شرح است: نظام اقتصادی کشور اسیر مناسبات رانت و فساد است و مادامی که عزم سیاسی کافی برای مقابله با این عوامل نابسامانی شکل نگرفته باشد، امکان خروج اقتصاد از این مسیر نزولی وجود ندارد.
“سلطان کاغذ ایران” بازداشت شد
رئیس پلیس تهران از بازداشت سلطان کاغذ و یک گروه ۱۶ نفره خبر داد. ارزش جرم پرونده فوق بیش از هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است.
افشای پشتپرده ارزانفروشی ۴ شرکت بزرگ دولتی / حراج کارخانه ۵ هزار میلیاردی بهقیمت ناچیز
به گزارش تسنیم، داریوش اسماعیلی با نام بردن برخی شرکتهای بزرگی چون ماشینسازی تبریز، نیشکر هفتتپه، آلومینیوم المهدی، هپکو و پالایشگاه کرمانشاه و جزئیات واگذاری این شرکتها گفت: ۵۵ نماینده مجلس شورای اسلامی اخیراً از رئیس قوه قضائیه خواستند برای بررسی روند این واگذاریها و تخلفات کمیته ویژهای تشکیل شود.