کارگران شهرداری را دریابیم!

یکی از چالش‌هایی که طبقهٔ کارگر میهن ما با آن روبرو است، کاهش ایمنی در کار و رشد حوادث کاری است که سالانه جان هزاران کارگر را تهدید و در معرض خطر قرار داده است. کاهش ایمنی در محیط‌های گوناگون کار بازتابی است از خصوصی‌سازی‌های گسترده، واگذاری مدیریت و اجرای طرح‌ها در اختیار پیمانکاران سودجو ... کارگران شهرداری را دریابیم!

ادامه

ایران, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, دستمزد, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

اعتراض کارگران پانامایی به توافق اقتصادی-نظامی با آمریکا

خوزه رائول مولینو، رئیس جمهور پاناما، برای دفع فشارهای آمریکا، ماه گذشته موافقت کرد که پرسنل نظامی ایالات متحده اجازه یابند تا در پایگاه‌ تحت کنترل پاناما در کانال مستقر شوند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس۲۴، تعداد قابل توجهی از کارگران و دانشجویان پانامایی به توافق مسئولان کشورشان با آمریکا ... اعتراض کارگران پانامایی به توافق اقتصادی-نظامی با آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای مرکزی, استقلال, اقتصادی, پاناما, جهان, حقوق بشر, خبر, دانشجویی, کارگری

درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

نماینده بندرعباس؛ سهام آلومنیوم المهدی و هرمزال باید به‌ کارگران واگذار شود / شبانه از کشور شمش خارج می‌کنند

«احمد مرادی» با اشاره به فسخ قرارداد آلومینیوم المهدی و هرمزال گفت: سازمان خصوصی‌سازی با فشار دستگاه‌های نظارتی و نمایندگان مجلس مجبور شد بپذیرد که خریدار آلومینیوم المهدی و هرمزال تخلفاتی داشته و حق و حقوق دولت را پرداخت نکرده و قرارداد را فسخ کرد.

 

وی در گفتگو با خانه ملت، با بیان اینکه آخرین اخبار بیانگر این است که ۲ نفر از سوی سازمان خصوصی سازی در مجتمع آلومینیوم المهدی مستقر شده اند، افزود: علیرغم این موضوع متاسفانه هنوز شبانه شمش از کشور خارج می شود که این کار غیرقانونی بوده و باید مانع آن شد، لذا سازمان خصوصی سازی باید ۲۴ ساعته روی مجتمع نظارت داشته باشد و دستورات لازم را صادر کند.

 

مرادی افزود: مقرر شده مجمع نمایندگان استان هرمزگان امروز جلسه ای با وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره شرایط خاص دو مجتمع برگزار کنند.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اتفاقات تلخی در سال ۹۳ برای مجتمع آلومینیوم المهدی و هرمزال رخ داد، اظهار داشت: مجتمع آلومینیوم المهدی و هرمزال عملا زیر قیمت کارشناسی واگذار شد که این اتفاق نباید دوباره تکرار شود و وزیر امور اقتصادی و دارایی باید دستورات لازم را در این زمینه صادر کند

 

نماینده بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: پیشنهاد اولیه این است که مجتمع آلومینیوم المهدی و هرمزال به خانواده بزرگ آلومینیوم کشور واگذار کند و کارگران سهامدار آن شوند و عملا با توجه به اینکه چرخه تولید آلومینیوم به دست کارگران می چرخد، آنها باید صاحب اصلی آن شوند.

 

شایان ذکر است؛ نماینده بندرعباس امروز عنوان کرد که خبرها حاکی از این است که دو شرکت آلومینیوم المهدی و هرمزال پیش از فسخ فروخته شده و برگزاری شتاب زده مزایده های نوبت اول،‌ دوم و سوم فقط برای سرپوش گذاشتن به این معامله پنهانی و انجام تشریفات به ظاهر قانونی است.

 

در همین مورد تسنیم گزارش می‌دهد: احمد مرادی، نماینده مردم شریف بندرعباس،‌ قشم، حاجی‌آباد، بندرخمیر و ابوموسی در نامه‌ای به وزیر امور اقتصادی و دارایی، سازمان خصوصی‌سازی و دستگاه‌های نظارتی از علت فسخ بی سروصدای قرارداد آلومینیوم المهدی و هرمزال، برگزاری شتاب‌زده مزایده فروش مجدد این دو شرکت و اوضاع بحرانی صنایع آلومینیوم‌سازی هرمزگان انتقاد کرد.

 

۱ – چرا قرارداد واگذاری این دو شرکت آلومینیوم سازی کشور با بیش از ۵۵ درصد تولید شمش به‌صورت پنهانی و بدون اعلام رسمی فسخ و لغو شده است؟ و چرا برگزاری شتابزده مزایده فروش مجدد در حالی در شرف انجام است که خریدار و مدیران و منصوبان خریدار تا ۲۱/۹/۱۳۹۷ روزانه بیــش از ۱۰ هزار تن شمش از کارخانه خارج کرده‌اند و هنوز هم در شرکت حضور داشته و مشغول به کار هستند؟

 

در صورتی که از لحظه فسخ قرارداد باید همراه با ابلاغ رسمی تاریخ فسخ قرارداد واگذاری از همان لحظه صورت جلسه تغییر و تحول در محل کارخانه به‌صورت مکتوب و با جزئیات کامل و همراه با معرفی و انتصاب مدیران موقت از طرف سازمان خصوصی‌سازی اقدام می شده است.

 

همچــنین اولاً مجتمع هرمزال دیــگر یک مجموعه دارایی و امــوال نیست و در همان ســال ۱۳۹۴ دو ماه بعد از تحویل به خریدار تبدیل به شرکت آلومینیوم هرمز جنوب با مسئــولیت محدود با شماره ثبت ۲۵۰۸ و شناسه ملی ۱۴۰۰۵۳۹۹۲۵۹۰ در اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرشهرستان دامغان ثبت گردیده، در حالی که در بندرعباس باید به ثبت می‌رسید.

 

ثانیاً وام چند صد میلیون یورویی که خریدار بعد از واگذاری از بانک صنعت و معدن گرفته با حمایت و پشتیبانی چه کسانی بوده و چگونه و کجا هزینه شده و ضمانت پرداخت این وام کلان به عهده چه سازمان و یا اشخاصی است؟

 

ثالثاً به خاطر عدم پایبندی خریدار به تعهداتش پرونده‌های زیادی در مراجع قانونی تشکیل و محکوم به پرداخت میلیاردها تومان حق و حقوق دولت شده است.

 

رابعاً خریدار حتی یک کیلو شمش هم در بـورس نفروخته و کلیــه شمش‌های آلومیــنیوم که در تـمام مدت سه سال و انــدی از کارخانه خارج کرده به‌صورت قطره چکانی در بازار آزاد و با احتکار به بالاترین قیمت فروخته است. ​لذا سازمان خصوصی‌سازی در موقع حسابرسی مبنای قیمت شمش را چگونه تعیین و محاسبه خواهد کرد؟

 

۲ – متاسفانه خبرهایــی که در بین اکثر کارگران این دو کارخانه مطرح است،‌ حکایت از این دارد که این دو شرکت قبل از فسخ فروخته شده و برگزاری شتابزده مزایده‌های نوبت اول،‌ دوم و سوم فقط برای سرپوش گذاشتن به این معامله پنهانی و انجام تشریفات به ظاهر قانونی است. اگر چنین شیــوه و روند خرید و فروش در سـازمان خصوصی‌سازی حاکم و رواج یابد آنگاه سازمان خصوصی‌سازی تبدیل به یک سازمان مخوف، کارچاق کن و دلال می‌شود.

 

۳ – به خاطر اعمال سیاست‌های ناشیانه، بی‌هدفی و بی‌برنامه‌گی‌های خریدار که هیچ‌گونه درک و آشنایی صحیح از این صنعت پیچیده نداشته،‌ بعداز گذشت بیش از سه سال از واگــذاری و تحویل این شرکت‌ها اوضاع تمام واحدها و بخش‌های این مجموعه را به نقطه‌ای رسانده که از لاستیک، ‌روغن و گریس لیفتراک‌ها، تراکتورها و بونکرهای حمل مواد و غیره … گرفته تا مواد اولیه مصرفی و قطعات یدکی را به صفر رسانده و ۸۰ درصد تجهیزات یا از کار افتاده و تعطیل شده یا به‌صورت نیمه کاره فعالیت می‌کنند، به ویژه اینکه اوضاع سلامتی روحی و روانی ۲۰۰۰ نفر از کارگران زحمتکش این دو مجموعه با خانواده آنان به عنوان اصلی‌ترین سرمایه این صنعت به مخاطره افتاده است.

 

۴-آثار و تبعات زیانبار عدم اهلیت و سوء مدیریت و خودکامگی خریدار فقط شامل المهدی و هرمزال نمی‌گردد، بلکه حداقل چندین پروژه دیگر می‌توان نام برد که به همین وضعیت دچار گردیده‌اند.

 

به گزارش خانه ملت، ​لذا به جنابعالی تاکید می‌گردد اجازه ندهید قطب تولید آلومینیوم سازی کشور به سرزمین سوخته و ایجاد یک بحران بیکاری ۲۰۰۰ نفری مبدل گردد و در پایان ذکر این مهم ضروری است که از مجموع ۲۴۰ دیگ در آلومینیوم المهدی و ۲۲۸ دیگ در شرکت هرمزال هم اینک فقط ۶۵ دیگ در آلومینیوم المهدی و ۴۳ دیگ در هرمزال قادر به فعالیت هستند و هر لحظه امکان توقف هریک از واحدهای مذکور وجود دارد.​

 

این در شرایطی است که کارگران بارها با تجمعات اعتراضی خود خواستار رسیدگی مسئولین به این تخلفات شده‌اند.

آمار کارگران بازداشتی گروه‌ ملی‌ صنعتی فولاد اهواز به ۴۱ نفر رسید

به گزارش برخی منابع کارگری، شمار کارگران گروه‌ ملی‌صنعتی فولاد اهواز که از دوشب گذشته تاکنون بازداشت شده‌اند به ۴۱نفر رسیده. گویا بازداشت‌ها دیشب هم ادامه داشته است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

باندهای مافیاییِ”حداقل دستمزد” را نشانه رفته‌اند/ «سرکوب دستمزدی» یک سیاست حاکم است

عبدالله وطنخواه می‌گوید: وقتی «سرکوب دستمزدی» یک سیاستِ حاکم است، قدرت‌های پیرامونی که دست در سفره اصلیِ ثروت و قدرت ندارند، سعی می‌کنند با دست‌اندازی به محدوده حقوق صنفی و شهروندی مردم، اهداف خود را به پیش ببرند و به انباشتِ ثروت بپردازند؛ حذف حداقل دستمزد در روستاها نیز از همین آبشخور نشات می‌گیرد.   ... باندهای مافیاییِ”حداقل دستمزد” را نشانه رفته‌اند/ «سرکوب دستمزدی» یک سیاست حاکم است

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, مصاحبه و گفتگو

فاصله عمیقِ دستمزدِ ۱ میلیون و۴۰۵ هزار تومانیِ کارگران واکثر بیمه‌شدگان با ۴ میلیون و۹۶۱ هزار تومان سبد معیشت یک خانوار

با کسر هزینه‌های معیشتی خانوار به خوبی می‌توان دریافت که تا چه میزان خانواده‌ها مجبور هستند از هزینه‌های خوراکی، بهداشتی، تحصیل، حمل و نقل و مسکن بزنند تا روزگار بگذرد.

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش