کارنی: کانادا به هیچ‌وجه بخشی از آمریکا نخواهد شد

نخست‌وزیر جدید کانادا با رد اظهارات و جاه‌طلبی مکرر رئیس‌جمهور آمریکا درباره تبدیل کانادا به یکی از ایالت‌های آمریکا، متعهد شد که کشورش هرگز بخشی از آمریکا نخواهد شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، مارک کارنی، نخست وزیر جدید کانادا در واکنش به تکرار اظهارات جاه‌طلبانه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا درباره ... کارنی: کانادا به هیچ‌وجه بخشی از آمریکا نخواهد شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جهان, کانادا, گزارش

روته: کشورهای ناتو باید روابط خود را با روسیه احیا کنند

دبیرکل ناتو گفت: اروپا و آمریکا باید به تدریج و پس از جنگ اوکراین روابط خود را با روسیه عادی کنند. به گزارش ایسنا، این بیانیه یک روز پس از دیدار مارک روته، رئیس بلوک نظامی تحت رهبری آمریکا با «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در کاخ سفید و در بحبوحه تلاش‌های مداوم واشنگتن برای برقراری ... روته: کشورهای ناتو باید روابط خود را با روسیه احیا کنند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اسلواکی, اوکراین, تحلیل, جهان, روسیه, سازمان ملل, صلح, مجارستان, ناتو, هلند

چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به ویژه استرالیا و نیوزیلند، پر از چالش‌های سیاسی و اقتصادی بود؛ از تنش‌های داخلی درباره مهاجرت و لایحه تغییر بومیان گرفته تا تلاش‌هایی که برای گسترش مشارکت‌های بین‌المللی و همکاری‌های دفاعی روی داد. به گزارش ایرنا، سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به خصوص استرالیا و نیوزیلند، سالی سرنوشت‌ساز بود. ... چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

ادامه

استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, انگلیس, جهان, سیاسی, کودکان, گزارش, مهاجران, نسل‌کشی, نیوزلند

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, مبارزه طبقاتی

سرکوب اعتراضات بازنشستگان آرژانتینی با گاز اشک‌آور و گلوله!

پلیس آرژانتین با بازنشستگان معترض به سیاست‌های اقتصادی رئیس جمهور این کشور که خارج از ساختمان کنگره دست به تظاهرات زده بودند، درگیر شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، اعتراضات مسالمت‌آمیز بازنشستگان آرژانتینی به سیاست‌های اقتصادی خاویر میلی، رئیس جمهور این کشور، با ورود نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد. به گقته ... سرکوب اعتراضات بازنشستگان آرژانتینی با گاز اشک‌آور و گلوله!

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, بازنشستگان, جهان, خبر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

نفت از بحران خارج می‌شود؟

همزمان با رفع محدودیت‌ها، تقاضا برای نفت رشد کرده است. به گفته کارشناسان نفت، تقاضای چین برای واردات نفت تقریبا به سطح قبل از شیوع کرونا رسیده که این امر در بهبود وضعیت نفت نقش مهمی داشته است.

البته، قیمت‌های نفت هنوز به سطح مورد نظر بسیاری از بازیگران نرسیده، اما روند افزایش تدریجی قیمت‌ها، امید‌ها درباره آغاز خروج نفت از بحران را دوباره زنده کرد.

 

کمتر از یک ماه بعد از اینکه قیمت برخی انواع نفت در آمریکا به زیر صفر رسید، قیمت‌های جهانی نفت بار دیگر بالا رفت. این افزایش حداقل دو دلیل اقتصادی داشته است.

 

به گزارش فرارو، قیمت‌های نفت پس از تجربه یک سقوط تاریخی، بار دیگر در حال افزایش است. روز دوشنبه، قیمت‌های جهانی نفت برای نخستین بار در بیش از یک ماه، به بالاتر از ۳۰ دلار رسید. نفت خام متوسط غرب تگزاس با افزایش ۱۳ درصدی، برای اولین بار پس از هشتم آوریل به ۳۳ دلار رسید. هر بشکه نفت خام برنت نیز با صعود ۱۰ درصدی به ۳۵ دلار رسید.

 

این افزایش، اگر چه ناچیز بود، اما جان تازه‌ای به بازار‌های بحران‌زده نفت داد. ماه گذشته، در میانه بحران کرونا، قیمت‌های برخی انواع نفت آمریکا در اتفاقی تاریخی که بازتاب زیادی داشت، به زیر صفر رسید.

 

کارشناسان حوزه نفت معتقدند که افزایش قیمت‌های نفت در روز دوشنبه، اتفاق مهمی برای نفت خام متوسط غرب تگزاس و نفت برنت بود. چرا که قیمت‌های این دو نوع نفت در یک ماه گذشته تحت فشار شدیدی بودند.

 

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، که قویا دنبال بالا بردن قیمت‌های نفت است، به سرعت از افزایش قیمت‌ها استقبال کرد و در توئیتی نوشت: «نفت (انرژی) بازگشت.»

 

دو دلیل افزایش قیمت‌ها

 

اگر چه انتشار گزارش‌هایی درباره احتمال کشف واکسن کرونا به افزایش قیمت‌های نفت کمک کرد. اما کارشناسان حوزه انرژی عموما دو دلیل برای افزایش قیمت‌های نفت نام می‌برند. دلیل اول، رفع تدریجی محدودیت‌های اعمال شده برای مقابله با بیماری کرونا و دلیل دوم، کاهش تولید نفت کشور‌ها است.

 

اکثر کشور‌های جهان برای مقابله با بیماری کرونا (کووید-۱۹) محدودیت‌های گسترده‌ای اعمال کردند. فعالیت‌های اقتصادی عملا متوقف یا محدود شد. در نتیجه کاهش فعالیت‌های اقتصادی، تقاضای جهانی برای نفت نیز به شکل قابل توجهی پایین آمد. بدین ترتیب، توازن عرضه و تقاضا مختل شد.

 

در چنین شرایطی، جنگ بهای نفت میان عربستان و روسیه شروع شد و قیمت‌های نفت را بیش از پیش پایین آورد. ترامپ که با چشم انداز ورشکستگی صنعت نفت و گاز آمریکا و به تبع آن بیکار شدن کارگران آمریکایی مواجه شده بود، عربستان و روسیه را برای پایان دادن به جنگ بهای نفت تحت فشار قرار داد. عربستان و روسیه در کنار سایر کشور‌ها در قالب گروه اوپک پلاس توافق کاهش تولید جدیدی امضا کردند که به موجب آن، کشور‌های این گروه حدودا ۱۰ میلیون بشکه از تولید خود را کاهش می‌دهند. امضای این توافق روی قیمت‌های نفت، تاثیر فوری چندانی نگذاشت. به عبارت دیگر، به افزایش فوری قیمت‌ها منجر نشد. اما چند هفته بعد از امضای این توافق، حالا اثرات آن آشکار شده است. کارشناسان می‌گویند کاهش تولید نفت به برقراری تعادل میان عرضه و تقاضا کمک می‌کند.

 

عربستان علاوه بر سهمیه‌اش در توافق کاهش تولید اوپک پلاس، حدود یک میلیون بشکه دیگر از تولیدات روزانه‌اش کم کرد. تولید نفت عربستان به حدود ۷.۵ میلیون بشکه در روز کاهش یافته است. علاوه بر این، اخیرا عربستان و کویت تولید نفت از یک میدان مشترک مرزی (الخفجی) را از ماه ژوئن به مدت یک ماه متوقف کردند.

 

افزون بر کاهش تولید، بازگشایی فعالیت‌های اقتصادی نیز به افزایش قیمت‌های نفت کمک می‌کند. برخی استان‌های کانادا، محدودیت‌های اعمال شده بر مسافرت را برداشته و به کسب‌وکار‌های بیشتری اجازه از سرگیری فعالیت‌های اقتصادی داده اند. برخی ایالت‌های آمریکا عملا به وضعیت قبل از کرونا بازگشته اند. همچنین، در چین نیز محدودیت‌ها در حال کمتر شدن است. کشور‌های اروپایی نیز در حال کمتر کردن محدودیت‌ها هستند. همزمان با رفع محدودیت‌ها، تقاضا برای نفت رشد کرده است. به گفته کارشناسان نفت، تقاضای چین برای واردات نفت تقریبا به سطح قبل از شیوع کرونا رسیده که این امر در بهبود وضعیت نفت نقش مهمی داشته است. البته، قیمت‌های نفت هنوز به سطح مورد نظر بسیاری از بازیگران نرسیده، اما روند افزایش تدریجی قیمت‌ها، امید‌ها درباره آغاز خروج نفت از بحران را دوباره زنده کرد.

بحران کرونا، بدهی دولت انگلیس را به بالاترین حد رساند

تازه‌ترین گزارش دفتر آمار ملی انگلیس نشانگر آن است که استقراض دولت این کشور در ماه گذشته میلادی (آوریل) به دلیل بحران‌ کرونا (کووید-۱۹) به بالاترین حد رسیده و بدهکاری ملی به سرعت در حال افزایش است.

ادامه

اقتصادی, انگلستان, جهان, خبر, غرب اروپا

داغ شدن شاخص بورس تهران برای «جهش تولیدیِ» خامنه‌ای با رویکرد «اقتصاد کازینوییِ» روحانی!

در چند هفته اخیر رشد بی‌سابقه بازار بورس تهران و جهش پرشتاب شاخص کل بورس در کنار واگذاری “موفقیت‌آمیز” سهام “شستا” (شرکت سرمایه‌گذاری سازمان تأمین اجتماعی) در صدر خبر رسانه‌های داخلی بود.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, سیاسی, مقاله

ایندیپندنت؛ ماجراجویی‌های ترکیه وافزایش تنش بر سر منابع نفتی در مدیترانه

آغاز فعالیت‌های ترکیه برای اکتشاف گاز و نفت در نزدیکی سواحل قبرس، نگرانی کشورهای منطقه را در مورد تشدید تنش بر سر منابع نفتی در دریای مدیترانه برانگیخته است، زیرا ترکیه با استناد به توافق‌نامه بحث برانگیز تعیین مرزهای دریایی با دولت وفاق ملی لیبی، در تلاش برای یافتن منابع انرژی در دریای مدیترانه شده ... ایندیپندنت؛ ماجراجویی‌های ترکیه وافزایش تنش بر سر منابع نفتی در مدیترانه

ادامه

اقتصادی, امارات, ایتالیا, ترکیه, جهان, حضور نظامی, دخالت نظامی, شمال افریقا, فرانسه, قبرس, لیبی, مصر, مقاله