رئیس کمیته تحقیقات بین‌المللی سازمان ملل: اسرائیل در حال ارتکاب نسل‌کشی بی‌رحمانه است

کمیته تحقیقات بین‌المللی در گزارش جدیدی در مورد وضعیت فلسطین تصریح کرد اسرائیل سیستم آموزشی غزه و بیش از نیمی از اماکن مذهبی و فرهنگی را به عنوان بخشی از حمله گسترده و بی‌رحمانه علیه مردم فلسطین نابود کرده است و طی آن نیروهای اسرائیلی مرتکب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت نسل‌کشی شده‌اند. به ... رئیس کمیته تحقیقات بین‌المللی سازمان ملل: اسرائیل در حال ارتکاب نسل‌کشی بی‌رحمانه است

ادامه

آموزشی, اسراییل, امنیتی, جنایات جنگی, جوانان, خاورمیانه, سازمان ملل, فلسطین, کودکان, گزارش, معلمان, معیشت, نسل‌کشی

رئیس جمهور شیلی: اسرائیل در حال نسل کشی ساکنان غزه است

گابریل بوریچ رئیس جمهور شیلی در اظهاراتی با بیان اینکه اسرائیل در حال قتل عام و نسل کشی ساکنان غزه است، تاکید کرد که باید از خرید تولیدات صنایع این رژیم خودداری کرد. به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا از شبکه المیادین، بوریچ از کنگره این کشور خواست تا با تصویب قانونی فوری، واردات محصولات تولیدی ... رئیس جمهور شیلی: اسرائیل در حال نسل کشی ساکنان غزه است

ادامه

آمریکای لاتین, اسپانیا, اسراییل, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, شیلی, فلسطین, نسل‌کشی

مدیرعفو بین‌الملل به مکرون: غرب ۱۹ماه پیش اعتبار خود را از دست داد

«اگنس کالامارد» مدیر سازمان عفو بین‌الملل در واکنشی طعنه‌آمیز به اظهارات امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه درباره غزه گفت که غرب ۱۹ ماه پیش اعتبار خود را از دست داد. به گزارش ایرنا، کالامارد شنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: مکرون هشدار داده که ممکن است غرب اعتبار خود را بخاطر جنگ‌های اوکراین و غزه ... مدیرعفو بین‌الملل به مکرون: غرب ۱۹ماه پیش اعتبار خود را از دست داد

ادامه

اسراییل, اشغالگری, اوکراین, تحلیل, تروریسم, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, دیوان داوری لاهه, غرب, غرب اروپا, فرانسه, فلسطین, گرسنگی, نسل‌کشی, هندو پاسیفیک

نخست وزیر پیشین اسرائیل: «اسرائیل» در حال ارتکاب جنایت جنگی در غزه است

«ایهود اولمرت» نخست وزیر پیشین اسرائیل بار دیگر اذعان کرد که این رژیم در حال ارتکاب جنایت جنگی در نوار غزه است و وارد نبرد بدون هدفی شده که هیچ امیدی به پیروزی در آن وجود ندارد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، نخست وزیر پیشین اسرائیل بار دیگر اذعان کرد که این ... نخست وزیر پیشین اسرائیل: «اسرائیل» در حال ارتکاب جنایت جنگی در غزه است

ادامه

آپارتایت, اسراییل, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, خاورمیانه, فلسطین, کودکان

شیلی: اقدامات اسرائیل در غزه جنایت جنگی است

«گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در اظهاراتی تاکید کرد که اقداماتی که اسرائیل در غزه مرتکب می‌شود، جنایت جنگی است. به گزارش بامداد شنبه ایرنا از الجزیره، رئیس جمهور شیلی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: اسرائیل در غزه دست به پاکسازی قومی می‌زند. وضعیت به جایی رسیده که هزاران کودک ممکن است ... شیلی: اقدامات اسرائیل در غزه جنایت جنگی است

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, شیلی, فلسطین, کودکان

نخستین شکایت بین‌المللی عراق از آمریکا به دلیل استفاده از سلاح‌های حاوی اورانیوم

برای نخستین بار دولت عراق از آمریکا به دلیل نقض حاکمیت عراق و استفاده از سلاح‌های حاوی اورانیوم علیه این کشور در دادگاه کیفری سوئد شکایت کرد.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، «هاتف الرکابی» مشاور حقوقی پارلمان عراق و عضو کمیسیون مذاکراتی با سازمان ملل، نخستین دادخواست قضایی مطالبه غرامت برای آلودگی رادیواکتیویته این کشور طی جنگ‌های سابقی که در معرض آن قرار گرفته را به یک دادگاه ویژه در سوئد تقدیم کرد.

 

بنا بر این گزارش، وی این دادخواست را به تاریخ ۲۰۲۰/۱۲/۲۶ به دادگاه کیفری سوئد که طبق استانداردهای بین‌المللی در استکهلم فعالیت دارد، ارائه کرد و خواستار دریافت غرامت به دلیل آلودگی عراق با سلاح‌ها، بمب‌ها و موشک‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده و غیره طی چندین دهه شد.

 

به نوشته پایگاه خبری «المعلومه»، الرکابی افزود: به موجب این دادخواست با شماری از دانشگاهیان خارج‌نشین در فرانسه، کانادا، کوپنهاک و بلژیک تماس برقرار شد و آنها برای کمک در چارچوب تیم ویژه حقوقی تشکیل شده در این خصوص اعلام آمادگی کردند. هدف این تیم ویژه حقوقی تلاش برای دستیابی به صدور یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل درباره پرداخت غرامت به دولت عراق به دلیل خسارات وارده پس از تخریب تاسیسات هسته‌ای آن است.

 

بر اساس گزارش الرکابی و اعضای کمیته زیر نظر او، ایالات متحده آمریکا در سه نوبت عراقی‌ها را با اورانیوم ضعیف شده در سالهای ۱۹۹۱، ۱۹۹ و ۲۰۰۳ هدف قرار داده است و علاوه بر آن، رژیم اسرائیل نیز تاسیسات هسته‌ای «تموز» را در سال ۱۹۸۱ هدف قرار داده است. امری که تاکنون موجب کشته شدن هزاران عراقی به دلیل ابتلا به انواع سرطان‌ها، سکته‌های مغزی و تغییر شکل‌های مادرزادی شده است و هنوز نیز سرزمین عراق تحت تاثیر آلودگی‌های رادیواکتیوی است.

 

وی افزود: فاجعه بزرگ آنجاست که دولت عراق طی تمام این سالها حرکتی انجام نداده و اقدامی برای پاکسازی کشور از این آلودگی‌ها نکرده است و از جامعه بین‌الملل نخواسته که آمریکا و همپیمانانش را ملزم به پاکسای عراق یا پرداخت غرامت کند.

 

الرکابیبه عنوان مشاور کمیسیون روابط خارجه پارلمان عراق، اواسط دسامبر گذشته از قصدش برای شکایت قضایی علیه طرف آمریکایی به دلیل نقض حاکمیت عراق و استفاده از اورانیوم علیه مردم این کشور خبر داده بوده و گفته بود که یک دادخواست قضایی علیه آمریکا به دادگاه‌های سوئد و آلمان ارائه و از آن به دلیل ارتکاب جنایات بزرگ در عراق از جمله استفاده از اورانیوم شکایت خواهد کرد.

 

وی توضیح داده بود: اقامه دعاوی قضایی در دادگاه‌های سوئد و آلمان، بازخواست بین‌المللی از ایالات متحده آمریکا و عدم تعلل در این امر را تضمین خواهد کرد.

 

تاکنون گزارش‌های متعددی درباره استفاده اشغالگران آمریکایی از صدها تن مهمات دارای اورانیوم ضعیف شده در جنگ های سال ۱۹۹۱ تو ۲۰۰۳ میلادی علیه عراق منتشر شده است و منابع آگاه پزشکی همین امر را عامل اصلی گسترش سرطان و تولد نوزادان ناقص در عراق می‌دانند.

 

آمریکا در سال ۲۰۰۳ میلادی همراه با متحدان خود به بهانه نابودی سلاح‌های کشتار جمعی در دست صدام به عراق حمله کرد. هرگز این سلاح‌ها در عراق پیدا نشد اما به استناد تحقیقات مراکز مختلف داخلی و خارجی عراق، آمریکا در حملات خود علیه مناطق مختلف عراق از سلاح‌های حاوی اورانیوم استفاده کرد. به عنوان مثال، موسسه «بیس گروپ» هلند چند سال پیش گزارش داد که تشعشعات مواد استفاده شده در سلاح‌های نامتعارف آمریکایی در عراق چندین برابر بیشتر از انفجار پایگاه اتمی چرنوبیل در روسیه است.

 

در گزارش این موسسه آمده است که حدود ۶۰ درصد از خانواده‌های شهرهای مختلف عراق دچار آلودگی به یکی از انواع آلاینده‌های شیمیایی و اورانیومی هستند و این مساله برای عراق یک چالش بهداشتی بزرگ محسوب می‌شود.

هشدار درباره پرتابه‌های آلوده به رادیواکتیو سفارت آمریکا در بغداد

 

هفته پیش نیز «امیر عبدالمنعم الساعدی» تحلیلگر و کارشناس امنیتی عراق درباره تهدید جانی پرتابه‌های سفارت آمریکا در بغداد که هر از چندگاهی شلیک می‌کند، برای شهروندان عراقی در مناطق مختلف هشدار داده بود و یادآور شد که تجهیزات نیروهای آمریکایی اغلب دارای مواد رادیواکتیو هستند و خسارات زیادی به مناطقی که به آن اصابت می‌کنند، وارد می‌سازند.

 

وی توضیح داد: آموزش‌ها و تمرین‌های نظامی زیادی در داخل پایگاه‌های نظامی تحت کنترل آمریکا به ویژه سفارت این کشور در منطقه سبز بغداد صورت می‌گیرد. آنچه که این سفارت‌خانه با استفاده از سامانه پدافند هوایی خود و فعال‌سازی آن به سوی مناطق مختلف پرتاب می‌کند، خطری جدی برای سلامت ساکنان بغداد است.

 

این تحلیلگر امور امنیتی عراق افزود: نمی‌توان چنین سامانه‌ای را در داخل مناطق مسکونی نصب کرد و دولت باید راهکاری بیابد. یا باید طرف آمریکایی را به خروج از عراق ملزم کند یا سفارت آن را به استان‌های دیگر و مکان‌های دیگر منتقل سازد.

 

وی تصریح کرد: تجهیزات ویژه سربازان آمریکایی در سفارت آمریکا و پایگاه‌های نظامی دیگر، دارای رادیواکتیو است که تهدیدی برای سلامت و جان شهروندان عراقی به شمار می‌آید. این امری است که طرف‌های مسئول در بخش بهداشت و سلامت باید بر روی آن متمرکز شوند. باید مناطق خاصی برای استفاده از این تجهیزات اختصاص یابد و طرف آمریکایی نیز ملزم به استفاده از تجهیزاتی دیگر و رهایی از این منابع رادیواکتیو بدون اینکه مزاحمتی برای شهروندان عراقی داشته باشد، شوند.

افشاگری نظامیان هلندی درباره کشتار عامدانه مردم افغانستان

دو نظامی هلندی که در افغانستان مستقر بودند بتازگی افشا کردند در یک ماموریت به دستور مافوق‌های خود به سوی شهروندان افغانستانی تیراندازی کرده و آن‌ها را کشتند.

ادامه

استرالیا, اسیای مرکزی, افغانستان, جهان, حضور نظامی, خبر, هلند

اعتراف انگلیس به جنایات جنگی خود در عراق

یک روزنامه انگلیسی از پرداخت ۲۵ میلیون دلار از طرف وزارت دفاع انگلیس برای حل و فصل دعاوی اثبات نشده مربوط به «جنایات جنگی» نظامیانش در عراق خبر داد که برخی آن را اذعان ضمنی به ارتکاب این جنایات قلمداد می‌کنند.

ادامه

انگلستان, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, عراق, غرب اروپا

رای الیوم؛ “اسرائیل و آمریکا پشت انفجار بیروت هستند”

عبد الباری عطوان در تحلیلی در واکنش به انفجار بندر بیروت شبهاتی را در باره این انفجار مطرح کرده از جمله اینکه چه کسی کشتی حامل نیترات آمونیوم را به بندر بیروت در چند سال قبل فرستاد و چه کسی در مسیر درخواست‌ها برای انتقال این کشتی سنگ‌اندازی کرد و آیا اسرائیل و آمریکا و ... رای الیوم؛ “اسرائیل و آمریکا پشت انفجار بیروت هستند”

ادامه

اسراییل, امریکا, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, لبنان, مقاله