پوتین: مدل جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده است

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه یکشنبه گفت که جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده و آینده به کشورهای در حال رشد تعلق دارد و این کشورها باید استفاده از ارزهای ملی را افزایش دهند. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، پوتین در سخنرانی خود در نشست سران بریکس در ریودوژانیروی برزیل که از طریق تماس ویدیویی ... پوتین: مدل جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده است

ادامه

آفریقای جنوبی, اتیوپی, اقتصادی, امارات, برزیل, بریکس, جهان, چین, روسیه, گروه ۷, مصر, هندوستان

مسکو: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا غیرقانونی هستند

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اظهاراتی اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا علیه کوبا را غیرقابل قبول خواند و تاکید کرد که این تحریم‌ها از نظر حقوق بین‌الملل غیرقانونی هستند. به گزارش جمعه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری ریانووستی، زاخارووا با بیان اینکه هرگونه تحریم‌های یکجانبه علیه کشورهای مستقل که ناقض منشور ... مسکو: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا غیرقانونی هستند

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا, گردشگری

اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

اتحادیه کارگران صنعت پولاد آلمان ( ای. گ. متال) در فراخوانی از همه کارگران دعوت کرد به خواستِ اجرای سیاستی بهتر در صنعت پولاد بپیوندند. خواستِ سندیکا در طرحی دوازده ماده‌ای از دولت آینده از جمله تعدیل در افزایش قیمت برق، سرمایه‌گذاری صحیح، بالابردن سطح آگاهی و تخصص در کار، و حمایت‌های بیشتر دولت در ... اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

ادامه

آلمان, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, صلح, محیط زیست

آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

با وجود اینکه ایالات متحده در فناوری تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفت قابل توجهی داشته، اما پیشرفت سریع چین در تولید و توسعه این تراشه‌ها به ویژه در سال های اخیر بسیار قابل توجه است به عنوان رقیبی بسیار جدی برای آمریکا، حتی به گفته برخی کارشناسان ممکن است چین در آینده ای نزدیک با ربودن ... آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, هوش مصنوعی

بررسی پیوستن شیلی به بریکس؛ گامی در مسیر نظم نوین جهانی

پژوهشگران و مقام‌های دانشگاهی در شیلی معتقدند که پیوستن این کشور به بریکس می‌تواند به گسترش نقش‌آفرینی جهانی آن و حرکت به سوی نظمی عادلانه‌تر در عرصه سیاست و اقتصاد بین‌الملل کمک کند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، در نشست «بریکس؛ چالش‌های منطقه‌ای» که در دانشگاه سانتیاگو، پایتخت شیلی برگزار شد، ... بررسی پیوستن شیلی به بریکس؛ گامی در مسیر نظم نوین جهانی

ادامه

آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, بریکس, جهان, جهان چند قطبی, چین, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, سلاک, شیلی, عادلانه, کارائیب, کشاورزان, گردشگری, گزارش, مرکوسوز

نخستین راه‌آهن میان ایران و چین، که بخشی از پروژه “جاده ابریشم جدید” است شروع به کار کرد

کمی پس از اعلام تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر خروج از برجام و اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، روابط اقتصادی میان ایران و چین بیشتر شد و نخستین خط ‌آهن میان ایران و چین روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت  آغاز به کار کرد.

 

به گزارش صدای آلمان؛ نخستین قطار حامل کالای تجارتی از بایانور در شمال چین، از مسیر خط آهن جدید استفاده کرد و به مقصد ایران به حرکت در آمد. قطارها این مسیر ۸۰۰۰ و ۳۵۲ کیلومتری را ۱۵ روزه طی می‌کنند و به تهران می‌رسند. به این ترتیب زمان ضروری برای رسیدن کالا از چین به ایران، به نسبت حمل کالا از طریق دریا، دست‌کم ۲۰ روز کاهش می‌یابد.

 

ایران و چین دو سال پیش، پس از قبول برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و پایان تحریم‌ها، موافقت کردند که روابط تجاری دو کشور طی ۱۰ سال آتی ۱۰ برابر شود.

 

ساخت این خط آهن یکی از بخش‌های پروژه عظیم ۹۰۰ میلیارد دلاری “جاده ابریشم جدید” است که توسط چین راه‌اندازی شده است. چین برای اجرای این پروژه بزرگ اقتصادی که در سال ۲۰۱۳ مطرح شد، سرمایه‌ای کلان در نظر گرفته است. این پروژه دو مسیر خشکی و دریایی دارد.

 

رکن اصلی “جاده ابریشم جدید” ایجاد مجموعه‌ای از خط آهن است که چین را به کشورهای آسیایی و اروپایی وصل می‌کند؛ مجموعه‌ای که به “یک کمربند، یک جاده” (One Belt, One Road) شهرت یافته و ایران یکی از حلقه‌های مهم آن است.

 

انتقاد چین به خروج آمریکا از برجام

 

چین پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران به شدت از اقدام آمریکا انتقاد کرد. لو کانگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در این باره گفت که چین از این تصمیم آمریکا بسیار متاسف است.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در ادامه گفت برجام مورد توافق بسیاری از کشورها بوده و شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز آن را تایید کرده است، پس “همه شرکت‌کنندگان باید بکوشند تا این توافق اجرایی شود”.

 

لو کانگ گفت این توافق برای جلوگیری از گسترش سلاح‌های هسته‌ای و همچنین ترویج صلح و ثبات در خاورمیانه مهم است. او تاکید کرد که این توافق همچنین نمونه‌ای است برای حل بحران‌ها از راه دیپلماتیک.

 

وزیر اقتصاد فرانسه: اروپا باید برای دفاع از استقلال‌ اقتصادی خود به‌پا خیزد

برونو لومر، وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه روز جمعه ۱۱ مه اعلام کرد برای دفاع در برابر تحریم های فرا سرزمینی آمریکا که شرکت های خارجی را که با ایران تعامل می‌کنند هدف قرار می‌دهد” زمان آن فرا رسیده است که برای دفاع از استقلال اقتصادی، اروپا از حرف وارد عمل شود.”

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, جهان, خبر, فرانسه, کوبا

به پیروی از تحریم‌های امریکا، شرکت ایتالیایی «اِنی» خرید نفت از ایران را متوقف می‎کند

مدیر شرکت انی ایتالیا در نشست سالانه این شرکت به سهامدارانش گفت، انی تمام طلب های معوق خود از ایران بابت سرمایه گذاری های سال های گذشته در این کشور را از تهران گرفته و قصدی برای اجرای پروژه جدید در ایران ندارد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایتالیا, ایران, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر

احتمال شکایت اتحادیه اروپا از آمریکا بابت نقض برجام به سازمان تجارت جهانی

سخنگوی دولت فرانسه در خصوص اقدام آمریکا مبنی بر خروج از برجام گفت: «اتحادیه اروپا آماده است که هرگونه اقدام یک جانبه ای را که به منافع شرکت های اروپایی لطمه بزند در سازمان تجارت جهانی به چالش بکشد .

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امریکا, جهان, خبر

موسسات مطالعاتی پکن: چین و اروپا از برجام حراست کنند

شماری از کارشناسان موسسات مطالعاتی و پژوهشی کشور چین معتقدند: پس از «پیمان شکنی ترامپ رییس‌جمهور آمریکا و حرکت او برضد برجام» لازم است که چین و کشورهای اروپایی با همکاری مشترک از این توافق بین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌المللی حراست و شبکه‌های مستقل تجاری با ایران ایجاد کنند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امریکا, ایران, جهان, چین, خبر, سوئد