اعتراضات و اعتصابات صدها هزار نفری سراسری در فرانسه+ فیلم

اعتصاب صدها هزار نفری در سراسر فرانسه باعث اختلال در عملکرد مدارس، حمل و نقل و خدمات بیمارستان‌ها شد. به گزارش ایسنا، حدود ۸۰۰ هزار نفر امروز پنجشنبه، در سراسر فرانسه در مخالفت با کاهش حقوق بازنشستگی و تعدیل خدمات عمومی به یک تظاهرات بزرگ پیوستند. این تظاهرات سراسری باعث اختلال در مدارس، حمل و ... اعتراضات و اعتصابات صدها هزار نفری سراسری در فرانسه+ فیلم

ادامه

اعتراضات اجتماعی, بازنشستگان, جهان, خبر, دارو و درمان, دستمزد, غرب اروپا, فرانسه, فیلم, مبارزه طبقاتی, معیشت

بلژیک: از هر تحریم پیشنهادی اتحادیه اروپا علیه اسرائیل حمایت می‌کنیم

نخست‌وزیر بلژیک اعلام کرد که کشورش از هر تحریمی که اتحادیه اروپا علیه اسرائیل پیشنهاد دهد، حمایت خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، نخست وزیر بلژیک گفت: ما بدون هیچ بحثی از هرگونه تحریم پیشنهادی اتحادیه اروپا علیه اسرائیل حمایت خواهیم کرد. اظهارات نخست‌وزیر بلژیک در حالی مطرح شده است که ... بلژیک: از هر تحریم پیشنهادی اتحادیه اروپا علیه اسرائیل حمایت می‌کنیم

ادامه

اتحادیه اروپا, اسراییل, بلژیک, تحریم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, غرب اروپا, فلسطین, نسل‌کشی

درخواست ایرلند برای اخراج اسرائیل و حامیان تسلیحاتی آن از سازمان ملل

رئیس جمهور ایرلند خواستار اخراج اسرائیل و حامیان تسلیحاتی آن از سازمان ملل شد. به گزارش ایلنا به نقل از ایریش تایمز، «مایکل دی هیگینز» رئیس جمهور ایرلند پس از انتشار گزارش سازمان ملل که اسرائیل را به ارتکاب نسل‌کشی در نوار غزه متهم می‌کرد، خواستار اخراج این رژیم و تامین‌کنندگان سلاح آن از سازمان ... درخواست ایرلند برای اخراج اسرائیل و حامیان تسلیحاتی آن از سازمان ملل

ادامه

اتحادیه اروپا, اسراییل, ایرلند, تحلیل, رواندا, زنان, سازمان ملل, غرب اروپا, فلسطین, کودکان

روزنامه گاردین: بحران تازه درسیاست انگلیس؛ نخست‌وزیر درتنگنای رهبری

یک هفته پرتنش سیاسی با استعفا و برکناری‌های پیاپی، سقوط در نظرسنجی‌ها و افزایش انتقادها از سبک حکمرانی در داونینگ‌استریت، کی‌یر استارمر نخست‌وزیر انگلیس را در تنگنای رهبری قرار داده و گمانه‌زنی‌ها درباره آینده سیاسی او را تشدید کرده است. به گزارش ایرنا، روزنامه گاردین در تحلیلی هشدار داد که «زمان برای ترمیم رهبری در ... روزنامه گاردین: بحران تازه درسیاست انگلیس؛ نخست‌وزیر درتنگنای رهبری

ادامه

آمریکا, اقتصادی, انگلیس, تحلیل, جهان, سیاسی, غرب اروپا

روزنامه «لوموند»:خشم فراوان نسبت به بی‌عدالتی، آتش شورش را شعله‌ور ساخت

در فرانسه خشم زیادی پیرامون بی‌عدالتی اجتماعی در حال شکل‌گیری است که این اعتراضات جلوه‌ای از آن خشم انباشته است. به گزارش ایلنا و به نقل از روزنامه لوموند چاپ پاریس، اعتراضات کارگران، مردم و بازنشستگان و دانشگاهیان فرانسوی در اعتراض به حذف بودجه‌های عمومی و اجرای سیاست‌های ریاضت اقتصادی وارد هفته دوم خود شده ... روزنامه «لوموند»:خشم فراوان نسبت به بی‌عدالتی، آتش شورش را شعله‌ور ساخت

ادامه

اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, بازنشستگی, تحلیل, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب اروپا, فرانسه

نامه دانشجویی که در لیون خودسوزی کرد: «زنده باد سوسیالیسم و زنده باد بیمه اجتماعی»

یک دانشجو روز جمعه ۸ اکتبر در مقابل «مرکز منطقه‌ای آثار علمی ودانشگاهی» (Crous) شهر لیون فرانسه که به درخواست‌هایی چون بورس دانشجویی رسیدگی می کند، دست به خودسوزی زد.

 

به گزارش یورونیوز؛ به گفته دادستان لیون، این دانشجو ۲۲ ساله حدود ۹۰ درصد دچار سوختگی شده است و در حال حاضر در بیمارستان بستری است و در شرایط وخیمی به سر می‌برد.

 

رسانه‌های فرانسوی نام این داشجوی دوره لیسانس علوم سیاسی را «انس.‌ک» اعلام کرده‌اند. «انس» اهل شهر «سنت اتین» در صدکیلومتری لیون است و به دلیل فقر و از دست دادن بورس و خوابگاه دانشجویی دست به خودسوزی زده است.

 

وی پیش از اقدام به خودسوزی با انتشار نامه‌ای یک صفحه‌ای در صفحه فیسبوکش این اقدام را توضیح داد. نامه وی با این جمله آغازمی‌شود: «امروز، من دست به کاری غیرقابل جبران می زنم. اگر ساختمان Crous را در لیون انتخاب کرده‌ام، از روی اتفاق نیست. من مکانی سیاسی را، وزارت آموزش عالی و از آن طریق دولت را هدف گرفته‌ام.»

 

او سپس در ادامه نامه‌اش به قطع شدن بورس تحصیلی اش اشاره می کند و می‌گوید: «در وضعیتی که بورس تحصیلی‌ام نیز قطع نشده بود به من ۴۵۰ یورو ماهیانه می دادند، آیا این مبلع برای زندگی کافی است؟‌»

 

«انس.ک» در ادامه نامه به یاس و سرخوردگی‌اش از سیستم اقتصادی و بیکاری گسترده اشاره می کند و از سندیکای دانشجویی می‌خواهد که مطالبه «حقوق دانشجویی و بطور گسترده‌تر حقوق دائمی برای آنکه زندگی‌مان را برای پول درآوردن نابود نکنیم» را در دستور کارشان قرار دهند.

 

وی همچنین در نامه‌اش از دانشجویان خواسته است که «علیه قدرت گرفتن فاشیسم» و همچنین «علیه لیبرالیسم که نابرابری تولید می‌کند» مبارزه کنند.

 

وی در بخش دیگری از نامه‌اش عبارت امیل زولا «من متهم می‌کنم» را علیه روسای جمهوری فرانسه بکار می‌گیرد و می‌نویسد: «من مکرون، اولاند، سارکوزی و اتحادیه اروپا را متهم می‌کنم که با ایجاد عدم اطمینان نسبت به آینده‌مان، مرا به قتل رساند‌ه‌اند. من مارین لوپن (رهبر راست افراطی فرانسه) و سردبیران رسانه‌ها را متهم می‌کنم که ترس و هراسی خلق کرده‌اند که بیش از آن است که قابل چشم پوشی باشد.»

 

او در پایان نامه‌اش، آخرین آرزویش را ادامه مبارزه از سوی دوستانش بیان کرده است تا این شرایط پایان پذیرد.

 

این دانشجوی که دوستانش او را عاشق سیاست و جامعه‌شناسی و فعال سندیکای دانشجویی توصیف می کنند، آرزو داشت چیزی را در جامعه فرانسه تغییر دهد. او نامه‌اش را با این جملات به پایان برده است: «زنده باد سوسیالیسم، زنده باد خودگردانی، زنده باد بیمه اجتماعی».

 

رسانه‌های فرانسوی به نقل از دوستانش نوشته‌اند که او هیچ گونه علامتی از افسردگی بروز نمی‌داد و در دو هفته اخیر معمولا در حال شوخی و خندیدن با دوستانش بود و هرگز از شرایط فقری که با آن درگیر بود به کسی شکایت نمی‌کرد.

 

دوستانش می‌گویند که او همواره به مبارزه فکر می‌کرد و هیچ علاقه‌ای به دست کشیدن از مبارزه نداشت.

 

در پی خودسوزی این دانشجوی، دانشجویان دانشگاها لیون۲ و همچنین دانشجویان در پاریس، لیل و دیگر شهرهای فرانسه روز سه شنبه دست به اعتراض خیابانی زدند.

 

تجمع دانشجویان لیونی در برابر ساختمان Crous در حالی برگزار شد که دوست دختر این دانشجو نامه وی را در برابر معترضان و در حالی که اشک از چشمانش جاری می‌شد، خواند. دانشجویان در این تجمع شعار ضدسرمایه‌داری سر دادند.

 

در پاریس شب هنگام دانشجویان در تظاهراتی به سمت ساختمان وزارت آموزش عالی رفتند و با شکست در وزارتخانه به بخشی از ساختمان آسیب وارد کردند. از جمله شعارهای این دانشجویان نیز شعار «آنتی کاپیتالیسم بود.»

 

همچنین روز چهارشنبه دانشجویان دانشگاه لیون۲ از رفتن به کلاس امتناع کردند و عملا این دانشگاه را به تعطیلی کشاند.

 

دانشجویان اعتراض گسترده‌ای برای روز ۵ دسامبر در اعتراض به شرایط دشوار زندگی اقتصادی دانشجویان سازماندهی کرده‌اند.

رئیس جدید کمیسیون اروپا: اروپا باید زبان قدرت را یاد بگیرد

رئیس منتخب جدید کمیسیون اروپا گفت، اتحادیه اروپا دیگر نمی‌تواند برای دفاع از ارزش‌هایش در جهان به “قدرت نرم” متکی باشد و لازم است که “زبان قدرت” را یاد بگیرد.

ادامه

اتحادیه اروپا, البانی, المان, بالکان, جهان, چین, خبر, غرب اروپا, فرانسه