مسکو: انگلیس تحریک‌کننده اصلی درگیری‌های جهان است

سرویس اطلاعات خارجی روسیه در بیانیه‌ای مطرح کرد انگلیس که تلاش می‌کند در اقدامات دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای ایجاد صلح در اوکراین کارشکنی کند، به عنوان «تحریک‌کننده اصلی» در درگیری‌های جهان عمل می‌کند. به گزارش ایسنا، سرویس اطلاعات خارجی روسیه، امروز (دوشنبه) گفت که لندن به عنوان «تحریک‌کننده» اصلی در درگیری‌های جهانی عمل ... مسکو: انگلیس تحریک‌کننده اصلی درگیری‌های جهان است

ادامه

آمریکا, انگلیس, تحلیل, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, صلح, غرب اروپا

امضای توافق انگلیس و اوکراین برای تسریع اختصاص وام ۲.۸ میلیارد دلاری

رئیس‌جمهوری اوکراین و نخست‌وزیر انگلیس توافقنامه‌ای را برای تسریع اختصاص وام‌ به ارزش ۲.۸ میلیارد دلار (۲.۲۶ میلیارد پوند) به اوکراین امضا کردند. به گزارش CGTI: راشل ریوز وزیر دارایی انگلیس گفت که این وام از طریق درآمدهای حاصل از فروش دارایی های مسدود شده روسیه پرداخت می شود. ریوز تاکید کرد که این توافق ... امضای توافق انگلیس و اوکراین برای تسریع اختصاص وام ۲.۸ میلیارد دلاری

ادامه

انگلس, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, شرق اروپا

فرانسه از اروپا خواست «ناتوی بدون آمریکا» ایجاد کند

نخست وزیر فرانسه خواستار ایجاد یک اتحاد دفاعی مستقل اروپایی مشابه ناتو، بدون مشارکت آمریکا شد. به گزارش ایسنا، «فرانسوا بایرو» نخست وزیر فرانسه با تاکید بر اینکه اتحادیه دفاعی اروپا تنها راه حل ممکن خواهد بود، گفت وضعیت کنونی مستلزم ارزیابی مجدد از سوی کسانی است که بر این باورند امنیت اروپا می‌تواند توسط ... فرانسه از اروپا خواست «ناتوی بدون آمریکا» ایجاد کند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, استقلال, امنیتی, جهان, خبر, غرب, فرانسه

آمریکا: دیگر نمی‌توانیم به اعضای ناتو کمک‌خرج بدهیم

وزیر خارجه آمریکا با هشدار به کشورهای عضو ناتو گفت که واشنگتن دیگر اجازه نخواهد داد که متحدان ثروتمندش در ناتو، از مالیات‌دهندگان آمریکایی سوءاستفاده کنند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا می‌گوید که واشنگتن دیگر به متحدانش در ناتو اجازه نخواهد داد تا با پول مالیات‌دهندگان آمریکایی ... آمریکا: دیگر نمی‌توانیم به اعضای ناتو کمک‌خرج بدهیم

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اقتصادی, بانک جهانی, جهان, خبر, غرب اروپا, ناتو

انتقاد رئیس‌جمهوری کلمبیا از «حماقت» زلنسکی به‌دلیل «تحویل اوکراین به آمریکا»

رئیس‌جمهوری کلمبیا در واکنش به احتمال انعقاد توافقی قریب‌الوقوع میان واشنگتن و کی‌یف بر سر منابع معدنی این کشور، «حماقت» «ولودیمیر زلنسکی» همتای اوکراینی خود را مورد انتقاد قرار داد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری ائوروپاپرس، «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: من این اقدام را “حماقت زلنسکی” ... انتقاد رئیس‌جمهوری کلمبیا از «حماقت» زلنسکی به‌دلیل «تحویل اوکراین به آمریکا»

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, امنیتی, اوکراین, تحلیل, جهان, شرق اروپا, غرب اروپا, کلمبیا

نامه دانشجویی که در لیون خودسوزی کرد: «زنده باد سوسیالیسم و زنده باد بیمه اجتماعی»

یک دانشجو روز جمعه ۸ اکتبر در مقابل «مرکز منطقه‌ای آثار علمی ودانشگاهی» (Crous) شهر لیون فرانسه که به درخواست‌هایی چون بورس دانشجویی رسیدگی می کند، دست به خودسوزی زد.

 

به گزارش یورونیوز؛ به گفته دادستان لیون، این دانشجو ۲۲ ساله حدود ۹۰ درصد دچار سوختگی شده است و در حال حاضر در بیمارستان بستری است و در شرایط وخیمی به سر می‌برد.

 

رسانه‌های فرانسوی نام این داشجوی دوره لیسانس علوم سیاسی را «انس.‌ک» اعلام کرده‌اند. «انس» اهل شهر «سنت اتین» در صدکیلومتری لیون است و به دلیل فقر و از دست دادن بورس و خوابگاه دانشجویی دست به خودسوزی زده است.

 

وی پیش از اقدام به خودسوزی با انتشار نامه‌ای یک صفحه‌ای در صفحه فیسبوکش این اقدام را توضیح داد. نامه وی با این جمله آغازمی‌شود: «امروز، من دست به کاری غیرقابل جبران می زنم. اگر ساختمان Crous را در لیون انتخاب کرده‌ام، از روی اتفاق نیست. من مکانی سیاسی را، وزارت آموزش عالی و از آن طریق دولت را هدف گرفته‌ام.»

 

او سپس در ادامه نامه‌اش به قطع شدن بورس تحصیلی اش اشاره می کند و می‌گوید: «در وضعیتی که بورس تحصیلی‌ام نیز قطع نشده بود به من ۴۵۰ یورو ماهیانه می دادند، آیا این مبلع برای زندگی کافی است؟‌»

 

«انس.ک» در ادامه نامه به یاس و سرخوردگی‌اش از سیستم اقتصادی و بیکاری گسترده اشاره می کند و از سندیکای دانشجویی می‌خواهد که مطالبه «حقوق دانشجویی و بطور گسترده‌تر حقوق دائمی برای آنکه زندگی‌مان را برای پول درآوردن نابود نکنیم» را در دستور کارشان قرار دهند.

 

وی همچنین در نامه‌اش از دانشجویان خواسته است که «علیه قدرت گرفتن فاشیسم» و همچنین «علیه لیبرالیسم که نابرابری تولید می‌کند» مبارزه کنند.

 

وی در بخش دیگری از نامه‌اش عبارت امیل زولا «من متهم می‌کنم» را علیه روسای جمهوری فرانسه بکار می‌گیرد و می‌نویسد: «من مکرون، اولاند، سارکوزی و اتحادیه اروپا را متهم می‌کنم که با ایجاد عدم اطمینان نسبت به آینده‌مان، مرا به قتل رساند‌ه‌اند. من مارین لوپن (رهبر راست افراطی فرانسه) و سردبیران رسانه‌ها را متهم می‌کنم که ترس و هراسی خلق کرده‌اند که بیش از آن است که قابل چشم پوشی باشد.»

 

او در پایان نامه‌اش، آخرین آرزویش را ادامه مبارزه از سوی دوستانش بیان کرده است تا این شرایط پایان پذیرد.

 

این دانشجوی که دوستانش او را عاشق سیاست و جامعه‌شناسی و فعال سندیکای دانشجویی توصیف می کنند، آرزو داشت چیزی را در جامعه فرانسه تغییر دهد. او نامه‌اش را با این جملات به پایان برده است: «زنده باد سوسیالیسم، زنده باد خودگردانی، زنده باد بیمه اجتماعی».

 

رسانه‌های فرانسوی به نقل از دوستانش نوشته‌اند که او هیچ گونه علامتی از افسردگی بروز نمی‌داد و در دو هفته اخیر معمولا در حال شوخی و خندیدن با دوستانش بود و هرگز از شرایط فقری که با آن درگیر بود به کسی شکایت نمی‌کرد.

 

دوستانش می‌گویند که او همواره به مبارزه فکر می‌کرد و هیچ علاقه‌ای به دست کشیدن از مبارزه نداشت.

 

در پی خودسوزی این دانشجوی، دانشجویان دانشگاها لیون۲ و همچنین دانشجویان در پاریس، لیل و دیگر شهرهای فرانسه روز سه شنبه دست به اعتراض خیابانی زدند.

 

تجمع دانشجویان لیونی در برابر ساختمان Crous در حالی برگزار شد که دوست دختر این دانشجو نامه وی را در برابر معترضان و در حالی که اشک از چشمانش جاری می‌شد، خواند. دانشجویان در این تجمع شعار ضدسرمایه‌داری سر دادند.

 

در پاریس شب هنگام دانشجویان در تظاهراتی به سمت ساختمان وزارت آموزش عالی رفتند و با شکست در وزارتخانه به بخشی از ساختمان آسیب وارد کردند. از جمله شعارهای این دانشجویان نیز شعار «آنتی کاپیتالیسم بود.»

 

همچنین روز چهارشنبه دانشجویان دانشگاه لیون۲ از رفتن به کلاس امتناع کردند و عملا این دانشگاه را به تعطیلی کشاند.

 

دانشجویان اعتراض گسترده‌ای برای روز ۵ دسامبر در اعتراض به شرایط دشوار زندگی اقتصادی دانشجویان سازماندهی کرده‌اند.

رئیس جدید کمیسیون اروپا: اروپا باید زبان قدرت را یاد بگیرد

رئیس منتخب جدید کمیسیون اروپا گفت، اتحادیه اروپا دیگر نمی‌تواند برای دفاع از ارزش‌هایش در جهان به “قدرت نرم” متکی باشد و لازم است که “زبان قدرت” را یاد بگیرد.

ادامه

اتحادیه اروپا, البانی, المان, بالکان, جهان, چین, خبر, غرب اروپا, فرانسه