بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
نابودی امنیت شغلی هزاران کارگر قطعهساز
با رشد جنبش اعتراضی کارگران بهویژه بر ضد سیاست خصوصیسازی، رژیم ولایت فقیه بهمنظور تحمیل حالتی تدافعی به جنبش کارگری و سندیکایی و در ادامهٔ بهاصطلاح “اصلاح قانون کار”، در سه ماه اخیر، انواع طرحهای ضدمردمیای مانند “شناورسازی مزد”، بررسی “مزد چندگانه”، بررسی “مزد منطقهای یا توافقی”، “اشتغال کارمزدی”، حذف “زنان سرپرست خانوار” از “شمول حداقل مزد و قانون کار”، “خروج روستاییان از شمول قانون کار”، و “حذف حداقل دستمزد” را در راستای آزادسازی کردن مزد پیش کشیده است.
همانطور که در بالا به نام طرحهای مختلف اشاره شد، تمام این طرحهای رژیم واژهها و عبارتهایی مختلف برای لفافهٔ چیزیاند بهنام آزادسازی مزد. بعد از افزایش لگامگسیخته نرخ ارز، آبانماه سال جاری، علیرضا محجوب، به بهانه “شناور” بودن “قیمت ارز” و همینطور معاون او با ترفند “شناور” بودن “تورم”، طرح ضدِ مردمی “شناورسازی مزد” را پیش کشیدند و تعدادی از رهبران تشکلهای زرد حکومتی نیز بهتدریج به این کمپین پیوستند. بهعبارتدیگر، رهبران تشکلهای زرد حکومتی وظیفه پیشبُرد طرح رژیم برای آزادسازی مزد را بهعهده گرفتند.
با رشد اعتراضهای کارگران نیشکر هفتتپه و گروه ملی فولاد ایران، معاون دبیرکل خانه کارگر در روز ۲۹ آبانماه طرح رژیم برای “خروج کارگران کشاورزی از شمول قانون کار” را پیش کشید و بهتدریج دیگر رهبران تشکلهای دستساز نیز که در رسانههای عمومی مرتب درحال مصاحبهاند، به این کمپین زیر نامهای مختلف پیوستند. “مؤسسه خیریه نذر اشتغال امام حسین” از اصفهان، زیر لوای حاکمیت ولی فقیه و “نمایندهٔ خدا روی زمین”، در یورشهای رژیم به دستمزد کارگران در سالهای قبل، و اکنون نیز بهمنظور پیشبُرد طرح آزادسازی مزد بهکار گرفته شده است.
بر اساس گفته یکی از رهبران تشکلهای دستساز، این “مؤسسه خیریه” در اصفهان زنان سرپرست خانوار را در “چند واحد تولیدی” با “دستمزد ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان” در ماه بهکار میگیرد. مطابق گزارشهای رسانههای عمومی و گفتههای رهبران تشکلهای زرد، طرح موضوع آزادسازی مزد “در اصفهان کلید خورده است”، و “بر اساس مفروضات و نظریات” این “مؤسسهٔ خیریه”، “یکی” از نمایندگان اصفهان در مجلس تلاش به جمعآوری امضا از دیگر نمایندگان در حمایت از طرح آزادسازی مزد میکند. بر اساس گفته یکی از رهبران تشکلهای زرد در اصفهان، این نماینده مجلس از “شصت تن از نمایندگان” دیگر نیز امضا گرفته است. یکی دیگر از رهبران تشکلهای زرد میگوید: “در وزارت تعاون هم فردی حضور دارد که از این گروه و ایدهٔ حذفِ حداقل دستمزد در روستاها حمایت میکند.”
مطابق گزارش ۷ دیماه خبرگزاری مهر: “تحت عنوان٬ بستهٔ حمایتی برای اشتغال در روستاها٬… قرار است با الحاق یک تبصره به مادهٔ ۴۱ قانون کار… کارفرمایان مشاغل ایجاد شده در روستاها با کمتر از ۱۰ نفر کارگر، از شمول حداقل مزدی… خارج شوند [و] پرداخت دستمزد، حق بیمه و سایر مزایای متعلقه کارگران این مشاغل در روستاها صرفاً بر اساس قرارداد بین کارگر و کارفرما” تعیین شود.
جالب اینجاست که هیچکدام از رهبران تشکلهای زرد نام “یکی” از نمایندگان اصفهان در مجلس یا نام “فردی” که در “وزارت تعاون” حضور دارد و از “ایدهٔ حذفِ حداقل دستمزد در روستاها حمایت میکند” را نمیبرند و آشکار نمیکنند و حتی رسانههای رژیم نیز این روال را دنبال میکنند و نام آنان را علنی نمیکنند. مثلاً، خبرگزاری مهر، ۷ دیماه، در گزارشی در این مورد، نهفقط روی نام آن نماینده مجلس، بلکه روی آدرس “وبسایت” او نیز خط کشیده بود. حتی جالبتر اینکه، درحالیکه این نمایندگان مجلس با پیش کشیدن طرح “حذفِ حداقل دستمزد” دارند به ریشهٔ کارگران و زحمتکشان تیشه میزنند، رهبران تشکلهای زرد آنان را “نمایندگان ملت” و “وکلای ملت” خطاب میکنند.
اخیراً سه نفر از سران اصلی تشکلهای دستساز به این موضوع ورود کردند. در “نشست مشترک شوراهای اسلامی کار” در ۱۰ دیماه، با اشاره به اینکه “تبلیغات مؤسسه نذر اشتغال علیه قانون کار ابعاد بسیار گستردهتری… دارد”، چهره منفور و نماینده مجلس علیرضا محجوب گفت: “فعالان کارگری باید مقابل این موضوع بایستند.” در این نشست “با انتقاد شدید از مسئولان و نمایندگان مجلس بابت مطرح کردن مزد توافقی”، رئیس “کانون عالی شوراهای اسلامی کار” نیز گفت: “کانون عالی شوراهای اسلامی کار مقابل اینگونه طرحها خواهد ایستاد.”
در این نشست، نایب رییس کانون عالی شوراهای اسلامی کار، کسی که بعد از محجوب و معاون او در دفاع از “شناورسازی مزد” بهپا خاست، با “گِله” از نمایندگان مجلس گفت: “ما در رأی دادنهایمان اشتباه کردیم… این آغاز حرکتهای ما در مقابل هجمهای بوده که به قانون کار شده است.”
بهعبارتدیگر، همان کسانی که بحث “شناورسازی” و آزادسازی مزد را آغاز کردهاند، خواهان مبارزه “فعالان کارگری” علیه آن و تحت رهبری این عناصر ضد مردمی و ضد ملی هستند.
در حین اینکه “ترمیم دستمزد” و حتی ارائهٔ بهاصطلاح “بسته حمایتی” ۲۰۰ هزارتومانی به کارگران انجام نمیشوند، درحالیکه “۹۰ درصد از مزدبگیران” زیر خط فقر و “سیزده میلیون خانوار کارگری کشور زیر ٬خط فقر مطلق٬” بهسر میبرند، هدف رژیم ضدمردمی ولایت فقیه تحمیل بودجهای شدیداً ریاضتی به مردم جانبهلب رسیده است.
با اعلام همبستگی با مبارزات کارگران، معلمان و دانشجویان و تأکید بر آزادی فوری و بدون قیدوشرط بازداشت شدگان ماههای اخیر، باید رژیم دیکتاتوری ولایی را بهچالش کشید. با اتحاد مبارزاتی و تشکیل سندیکاهایی مستقل با ماهیت طبقاتی، میتوان سیاست آزادسازی مزد بهوسیلهٔ رژیم را عقیم گذاشت.
ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم»
اسماعیل بخشی با علی مطهری دیدار کرد
وکیل مدافع اسماعیل بخشی یکی از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه گفت: دیدار علی مطهری با موکلم به درخواست وکیل مطهری صورت گرفته است.
فراکسیون امید مجلس جلسات جداگانهای با وزیر اطلاعات و اسماعیل بخشی برگزار کرد
«فاطمه سعیدی» در جمع خبرنگاران به جلسه صبح امروز هیات رییسه فراکسیون امید با وزیر اطلاعات و مدیرکل اطلاعات استان خوزستان اشاره کرد و افزود: در این جلسه سه موضوع روابط با اروپا، مسائل اقتصادی و ادعای اسماعیل بخشی در مورد شکنجه وی در زمان بازداشت توسط وزارت اطلاعات مورد بررسی قرار گرفت.
جمعی از فعالان ملی- مذهبی از تظلم خواهی اسماعیل بخشی حمایت کردند
تعدادی از فعالان ملی و مذهبی با انتشار نامهای ضمن محکومیت شکنجه علیه اسماعیل بخشی از مطالبه این فعال کارگری برای بررسی شکنجه های صورت گرفته حمایت کردند.
کاهشسازی نیروی کار، که ناشی از اعمال سیاستهای ویرانگر نئولیبرالیستی است، باعث مرگ نابهنگام پرستار جوان شد
سعید عالیان پرستار ۲۴ ساله بخش داخلی مرکز درمانی امام رضای لار، روز گذشته، در حین خدمت، دچار پارگی آئورت و مرگ مغزی شد.