گوستاوو پترو: زلنسکی باید مستقیما و بدون هیچ واسطه‌ با ولادیمیر پوتین برای یک توافق صلح صحبت کند

رئیس جمهور کلمبیا در سخنانی اعلام کرد: «زلنسکی» جنگی را با سلاح‌های غربی آغاز کرد و اکنون به او خیانت شده است؛ وی توسط روسیه که از سلاح‌های خود استفاده می‌کند، خلع سلاح شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، گوستاوو پترو، رئیس جمهور کلمبیا در شبکه اجتماعی ایکس پیامی منتشر و ... گوستاوو پترو: زلنسکی باید مستقیما و بدون هیچ واسطه‌ با ولادیمیر پوتین برای یک توافق صلح صحبت کند

ادامه

آمریکای لاتین, اوکراین, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح

بریکس مصمم به یافتن جایگزین دلار

رئیس جمهور برزیل بر تعهد بریکس به یافتن جایگزینی برای دلار علیرغم تهدید‌های آمریکا تاکید کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از المیادین – لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل روز پنجشنبه تاکید کرد که بریکس متعهد به از بین بردن سلطه دلار آمریکا به هر قیمتی است. داسیلوا در سخنرانی خود در جمع مذاکره ... بریکس مصمم به یافتن جایگزین دلار

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, بریکس, جهان, خبر

رهبران آمریکای لاتین در برابر ترامپ مقاومت می‌کنند

برخورد خصمانهٔ دونالد ترامپ نسبت به رهبران آمریکای لاتین می‌توانداز سوی آنان زمینه‌ساز مقاومتی منسجم‌تر در سطح منطقه شود، مقاومتی که بلوک چپ توده‌ای این منطقه توانایی رهبری آن را دارد. فرمان‌های صادر شده در روزهای آغاز به‌کار ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ نشان داده‌اند لفاظی‌ها‌ی انزواطلبانهٔ دورهٔ پیشین ریاست‌جمهوری‌اش جز پوششی فریب‌کارانه برای برنامه‌های تجاوزکارانهٔ امروز ... رهبران آمریکای لاتین در برابر ترامپ مقاومت می‌کنند

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اروپا, اسپانیا, السالوادور, امپریالیسم, پاناما, تحلیل, جهان, چین, روسیه, زنان, طبقه کارگر, کودتا, گرسنگی, گرینلند, مکزیک, مهاجران, هندوراس

انتقاد رئیس‌جمهوری کلمبیا از «حماقت» زلنسکی به‌دلیل «تحویل اوکراین به آمریکا»

رئیس‌جمهوری کلمبیا در واکنش به احتمال انعقاد توافقی قریب‌الوقوع میان واشنگتن و کی‌یف بر سر منابع معدنی این کشور، «حماقت» «ولودیمیر زلنسکی» همتای اوکراینی خود را مورد انتقاد قرار داد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری ائوروپاپرس، «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: من این اقدام را “حماقت زلنسکی” ... انتقاد رئیس‌جمهوری کلمبیا از «حماقت» زلنسکی به‌دلیل «تحویل اوکراین به آمریکا»

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, امنیتی, اوکراین, تحلیل, جهان, شرق اروپا, غرب اروپا, کلمبیا

آغاز تحقیقات دادگستری آرژانتین از رئیس‌جمهوری برای کلاهبرداری بزرگ موسوم به «کریپتوگیت»

دادگستری آرژانتین، تحقیقات از «خاویر میلی» رئیس‌جمهوری این کشور و شماری افراد مرتبط با پرونده کلاهبرداری بزرگ موسوم به «کریپتوگیت» را آغاز کرد؛ تحقیقات در مورد ارز رمزنگاری‌شده «لیبرا» که هفته گذشته راه‌اندازی و توسط میلِی تبلیغ شد. به گزارش روز شنبه ایرنا از بخش اسپانیولی تارنمای آرتی، «ادواردو تایانو» دادستان آرژانتینی که این تحقیقات ... آغاز تحقیقات دادگستری آرژانتین از رئیس‌جمهوری برای کلاهبرداری بزرگ موسوم به «کریپتوگیت»

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, اسپانیا, اقتصادی, جهان, خبر, فساد

مورالس؛ حاضرم همین فردا به بولیوی برگردم/ مخالفت امریکا با این بازگشت

به گفته سخنگوی سازمان ملل، رئیس‌جمهوری پیشین بولیوی که در مکزیک به سر می‌برد، هنوز درخواستی برای دریافت کمک از این سازمان ارائه نداده است.

 

به گزارش خبرگزاری اسپوتینک، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد در پاسخ به این سوال که آیا این نهاد درخواست کمکی از اوو مورالس، رئیس‌جمهوری مستعفی بولیوی دریافت کرده است یا خیر گفت: از وجود چنین درخواستی اطلاع ندارم.

 

مورالس پیشتر خواستار میانجیگری بین‌المللی برای کمک به بازگشت او از مکزیک شده بود؛ کشوری که به او پناهندگی اعطا کرده است. بولیوی بعد از انتخابات ۲۰ اکتبر وارد بحران شد و مورالس که برای بار چهارم خودش را پیروزی انتخابات دانسته بود، با شدت یافتن اعتراضات مردمی و فشار خارجی مجبور به استعفا و خروج از بولیوی شد.

 

اوو مورالس در مصاحبه با اسپوتنیک تاکید کرد، حاضر است همین فردا به بولیوی بازگردد اما نیاز به دریافت تضمین‌های امنیتی از دولت موقت بولیوی دارد.

 

رئیس‌جمهوری پیشین بولیوی گفت: «به ما گفته شده است که ایالات متحده مخالف بازگشت ما به بولیوی است. اگر با من باشد، همین فردا برمی‌گردم. منتظر هستیم تا دولت دوفاکتو به ما تضمین‌هایی بدهد. اگر اتفاقی برای من رخ دهد، دولت موقت مسوول آن خواهد بود.»

 

او همچنین به نیروهای مسلح کشورش هشدار داد که بابت سرکوب معترضان نمی‌توانند مسوول نباشند. مورالس گفت قوانین بین‌المللی به حکم دولت موقت که مجوز سرکوب معترضان را داده است، ارجحیت دارد. این مقام سابق بولیوی با اشاره به افزایش تعداد تلفات معترضان ضد دولت موقت گفت: «نیروهای مسلح بدانند که هنجارهای بین‌المللی بالاتر از هر قانون و حکم است و شما نمی‌توانید از زیر بار مسوولیت شانه خالی کنید. صلح در بولیوی همچنان اولویت من است.»

 

این مقام سابق بولیوی افزود: «اگر ایالات متحده آمریکا و دولت موقت بولیوی تا این حد از من می‌ترسند، نمی‌خواهم به عنوان نامزد در انتخابات آتی شرکت کنم. اگر هم کاری می‌توانم برای برقراری صلح انجام دهم، همین کار را خواهم کرد.»

ایسنا

کیفرخواست قانونگذاران شیلی برای برکناری رئیس‌جمهوری

شماری از قانونگذاران شیلی کیفرخواستی را علیه رئیس‌جمهوری این کشور ارائه کرده‌اند که در صورت تایید نهایی، می‌تواند موجب سلب صلاحیت و در نتیجه برکناری وی از سمت ریاست جمهوری شود.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, شیلی

رئیس سنای روسیه: همه جهان خواستار لغو تحریم غیرقانونی کوباست

رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه تأکید کرد که جامعه جهانی دیر یا زود به این خواسته دست می‌یابد که تحریم‌های یک‌جانبه، غیرانسانی و غیرقانونی آمریکا علیه کوبا که نقض جدی حقوق بین‌الملل است، بالاخره لغو شوند.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, کوبا