کانال تلگرامی اسپوتنیک امروز به نقل از گزارش سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) نوشت که با نزدیک شدن به ۲۶ اکتبر (۵ آبان) و برگزاری انتخابات مجلس گرجستان، آمریکا از تحولات این کشور به شدت ناراضی بوده و در حال تدارک یک “انقلاب رنگین” در این جمهوری منطقه قفقاز است. به گزارش ایرنا، در گزارش ... روسیه: آمریکا به دنبال تدارک «انقلاب رنگین» در گرجستان است
مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است
معاون وزیر امور خارجه روسیه نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد. میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه، نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد و خاطرنشان کرد که ایالات متحده این نیات را برای مدت طولانی داشته ... مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است
درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت
وزارت بهداشت ارمنستان اعلام کرد در پی درگیریها مقابل ساختمانهای دولتی در ایروان دستکم ۳۴ تن زخمی شدند. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، دفتر مطبوعاتی وزارت بهداشت ارمنستان سهشنبه شب گفت: ۱۶ نفر از زخمیها از اعضای پلیس و ۱۸ تن دیگر غیرنظامی هستند. این درگیریها پس از آن آغاز شد که جمهوری ... درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت
آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان
رزمایش مشترک ۱۰ روزه ارمنستان و آمریکا در ۲ مرکز آموزشی در نزدیک ایروان آغاز شد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، در رزمایش «شریک عقاب» که دوشنبه آغاز شد، ۸۵ سرباز آمریکایی و ۱۷۵ نظامی ارمنستان حضور دارند. هدف از این رزمایش آماده کردن سربازان ارمنستان برای حضور در ماموریتهای صلحبانی بینالمللی اعلام ... آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان
توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغدام و ارسال کمکهای بشردوستانه به قرهباغ
مقامهای قرهباغ اعلام کردند که توافقی برای ازسرگیری ترانزیت کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاه لاچین حاصل شده و کمکهای روسیه از طریق جاده «آغدام» نیز به این منطقه ارسال خواهد شد. به گزارش ایرنا به نقل از آرمن پرس، مرکز اطلاعرسانی قرهباغ شنبه در بیانیهای اعلام کرد: با توجه به بحران انسانی در قرهباغ-ناگورنو، دولت ... توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغدام و ارسال کمکهای بشردوستانه به قرهباغ
مهلت ۱۸ماهه برای پایان حضور نظامی آمریکا در عراق تعیین میشود
برخی منابع از توافق اصولی ائتلاف های الفتح (هادی العامری) و سائرون (سید مقتدا صدر) برای بیرون راندن نیروهای نظامی خارجی (آمریکایی) از عراق تا ۱۸ ماه از تاریخ تصویب این قانون در پارلمان این کشور خبر دادند.
این منابع روز یکشنبه در گفت و گو با خبرگزاری اسرارنیوز عراق گفتند: عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق و برخی فراکسیون های سیاسی طی مذاکرات فشرده ای بر سر خروج نظامیان خارجی حاضر در عراق در پایان سال ۲۰۲۰ و پایان دادن به فرمول ائتلاف بین المللی (مدعی مبارزه با داعش به سرکردگی آمریکا)توافق کردند.
همچنین دولت عراق بنا به پیشنهاد وزیر دفاع فرانسه برای حل و فصل مشکلات احتمالی، در طول این زمان به سوی توافقات دوجانبه با تعدادی از کشورها برای حفظ حضور محدود نظامیان خود در محدوده کارشناس، تکنسین و مربی خواهد رفت.
این منابع افزودند:دولت گزارش خود در خصوص کم و کیف حضور نظامیان خارجی در این کشور را آماده کرده و قرار است به پارلمان ارائه کند.
به گفته این منابع؛ تفاهم های سیاسی انجام شده، سبب کاهش مخالفت برخی گروههای سیاسی از جمله کردها و برخی از جریان های سنی با تصویب قانون مذکور خواهد شد.
از سوی دیگر به گزارش ایرنا، ‘جوی هود’ کاردار آمریکا در بغداد روز پنجشنبه گذشته در سخنانی در اربیل عراق بار دیگر در تلاش برای توجیه حضور نظامی کشورش در عراق پساداعش مدعی شد که خروج این نیروها به زیان عراق خواهد بود.
وی با لحن دو پهلو و تهدیدآمیز گفت که اگر ما خارج شویم بقیه همپیمانان ما (در چارچوب ائتلاف مدعی مبارزه با داعش) نیز خارج خواهند شد و این امر به زیان عراق تمام خواهد شد.
لحن و استدلال مشابه کاردار سفارت آمریکا در بغداد پیشتر نیز سبب اعتراض عراقی ها شده بود.
وی همچنین مدعی شد که سیاستمداران عراق خواستار خروج نیروهای آمریکا از کشورشان نیستند.
همزمان یک عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق گفت که تحرکات اخیر آمریکا در عراق از جمله افزایش تعداد نیروهایش، هدفی جز حمایت از گروهک تروریستی تکفیری داعش ندارد.
‘کریم المحمداوی’ در گفت و گوی خبری افزود: واشنگتن دنبال سیطره بر خاورمیانه است و به همین دلیل می خواهد حضور نظامی اش را در عراق حفظ کند و گسترش دهد.
در همین حال تحرکات جدید نظامی آمریکا در شمال عراق درحالی است که از دیماه ۹۶ و اعلام پایان نظامی داعش در عراق و بویژه اظهارات دیماه امسال دونالد ترامپ مبنی بر این که نیروهای آمریکایی قصد خروج از عراق را ندارند، بحث ضرورت خروج نظامیان خارجی (آمریکایی) از این کشور در دستور فراکسیون های پارلمانی قرار گرفت و به یکی از مباحث اصلی محافل سیاسی و رسانه ای تبدیل شد.
نیروهای آمریکایی که در سال ۲۰۱۱ به علت شکست و ناکامی های مکرر در برابر نیروهای مقاومت عراق، مجبور به ترک خاک عراق شده بودند در سال ۲۰۱۴ به بهانه مبارزه با داعش در صدر یک ائتلاف به اصطلاح بین المللی بار دیگر وارد این کشور شدند و هم اکنون عمده نیروهای خارجی مستقر در خاک عراق را شامل میشوند.
ایرنا
حمله هوایی روسیه به مواضع النصره در حومه ادلب
جنگندههای روسیه شامگاه شنبه مواضع مختلف گروههای تروریستی در حومه استان ادلب را هدف قرار دادند.
پیروزی شماری از نامزدهای انتخابات محلی ترکیه لغو شد / عبدالله گل سکوتش را شکست
کمیسیون انتخابات ترکیه اعلام کرد که پیروزی تعدادی از نامزدهای انتخابات محلی اخیر در این کشور را لغو کرده است.
روزانه هزار پناهجو به خاک سوریه بازمیگردند
نماینده روسیه در شورای امنیت اعلام کرد، طرح بازگشت داوطلبانه پناهجویان سوری به کشورشان از تابستان سال گذشته در نتیجه تلاشهای مقامات مسکو و دمشق با موفقیت در حال اجراست و تقریباً روزانه هزار پناهجو به خاک سوریه بازمیگردند.
گاردین؛ تصاویر بیبیسی از حملات شیمیایی به دومای سوریه ساختگی بود
یک تهیهکننده شبکه بیبیسی اعلام کرد که تصاویر پخششده از این شبکه در مورد حملات شیمیایی به شهر دومای سوریه در فروردین سال گذشته، ساختگی بوده است.