کارگران شهرداری را دریابیم!

یکی از چالش‌هایی که طبقهٔ کارگر میهن ما با آن روبرو است، کاهش ایمنی در کار و رشد حوادث کاری است که سالانه جان هزاران کارگر را تهدید و در معرض خطر قرار داده است. کاهش ایمنی در محیط‌های گوناگون کار بازتابی است از خصوصی‌سازی‌های گسترده، واگذاری مدیریت و اجرای طرح‌ها در اختیار پیمانکاران سودجو ... کارگران شهرداری را دریابیم!

ادامه

ایران, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, دستمزد, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

اعتراض کارگران پانامایی به توافق اقتصادی-نظامی با آمریکا

خوزه رائول مولینو، رئیس جمهور پاناما، برای دفع فشارهای آمریکا، ماه گذشته موافقت کرد که پرسنل نظامی ایالات متحده اجازه یابند تا در پایگاه‌ تحت کنترل پاناما در کانال مستقر شوند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس۲۴، تعداد قابل توجهی از کارگران و دانشجویان پانامایی به توافق مسئولان کشورشان با آمریکا ... اعتراض کارگران پانامایی به توافق اقتصادی-نظامی با آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای مرکزی, استقلال, اقتصادی, پاناما, جهان, حقوق بشر, خبر, دانشجویی, کارگری

درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

مشکلات نیشکر هفت تپه با خصوصی‌سازی شروع شد/ حالا کارگران پول خرید شیر خشک نوزادان خود را ندارند

مشکلات کارگران نیشکر هفت تپه که همچنان ادامه دارد، از سال ۹۴ و با واگذاری این مجتمع به بخش خصوصی آغاز شد.

 

به گزارش ایلنا، همزمان با ششمین روز اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه، علی بنی‌سعد، مهمان برنامه «کارگر ایرانی» بود.

 

او در این برنامه مجازی با اشاره به سابقه مجتمع نیشکر هفت تپه گفت: ما در دوره‌های مختلف و در شرایط سخت کار کردیم و این مجتمع را که هم کشاورزی و هم صنعتی است سر پا نگه داشتیم. در دوران جنگ هشت ساله و زیر بمباران با چراغ خاموش کار می‌کردیم و فعالیت خود را متوقف نکردیم.

 

عضو شورای اسلامی کار کارگران مجتمع هفت‌تپه ادامه داد: این مجتمع وضعیت خوبی داشت تا اینکه سال ۹۴ مشمول واگذاری به بخش خصوصی شد. اول اینکه این واگذاری برخلاف قانون بود، چراکه قانون اجازه واگذاری شرکت‌های مادر را نمی‌دهد. از طرف دیگر، واگذاری به گونه‌ای صورت گرفت که منجر به تعدیل نیرو و معوق ماندن حقوق و دستمزد کارگران شد.

 

او با اشاره به اینکه اکنون نیز ما شاهد معوقات مزدی و بیمه‌ای هستیم، بیان کرد: به نظر می‌رسد بعد از مذاکرات و وعده وعید‌های سال گذشته، مشکلات به دنبال اتهاماتی که به مدیرعامل مجتمع وارد شده و او را درگیر دادگاه کرده، بروز کرده است. حرف ما این است که این مشکلات ربطی به ما ندارد. کارگر کار می‌کند و مزد خود را می‌خواهد، اما شاهد معوق ماندن دستمزد‌ها هستیم و همین ما را مجبور به اعتصاب دوباره کرده است.

 

بنی‌سعد با بیان اینکه از سال ۹۴ تاکنون کارگران نیشکر هفت تپه ۱۲۵ بار اعتصاب کرده‌اند، گفت: اکنون و در شرایطی که عنوان می‌شود وضعیت خوزستان از نظر شیوع کرونا بحرانی است، بار دیگر کارگران مجبور به اعتصاب شده‌اند. آیا این درست است که در این شرایط که می‌گویند از تجمعات کوچک خودداری کنید، ۵۰۰ یا ۱۰۰۰ کارگر دست به تجمع و اعتصاب بزنند؟

 

او با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته عنوان کرد: در سطح استانی با مسئولان استانی گفتگو کردیم و با آمدن به تهران با مسئولان مربوطه ازجمله مسئولان وزارت کار برای دریافت مطالبات خود مذاکره کردیم. امیدواریم مسئولان صدای ما را بشنوند و فکری به حال کارگران این مجتمع و خانواده‌های آنها بکنند. حداقل ساکنان چهار شهرستان در خوزستان با نیشکر هفت تپه در ارتباط هستند و عدم پرداخت حقوق، آنها را دچار مشکل می‌کند. کارگرانی هستند که به ما مراجعه کرده و می‌گویند پول برای خرید شیر خشک نوزادان خود ندارند. امیدواریم مشکلات هر چه زودتر رفع شود.

بازنگری در مصوبهٔ دستمزد سال۹۹، از ادعا تا واقعیت

سرانجام پس از هیاهوی تبلیغاتی پیرامون بازنگری مصوبهٔ حداقل مزدِ سال جاری و وعده‌های بی پشتوانهٔ دولت و تشکل‌های زرد حکومتی، دویست نود و دومین نشست شورای عالی کار برگزار و مطابق معمول این نمایشِ بی خاصیت و مضحک ”ساعت‌ها به طول انجامید.“

ادامه

ایران, حقوق بشر, فقر, کارگری, مقاله