هشدار غول بانکی-مالی آمریکا: نشانه‌های دلارزدایی درحال ظهور است

استراتژیست های یکی از بزرگترین شرکت های خدمات مالی و بانکداری آمریکایی موسوم به جی پی مورگان روز دوشنبه هشدار دادند نشانه های از روند ظهور دلار زدایی و افول عصر دلار در اقتصاد جهانی در حال ظهور است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، تاثیرات اقتصادی ناشی از افزایش شدید ... هشدار غول بانکی-مالی آمریکا: نشانه‌های دلارزدایی درحال ظهور است

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, برزیل, بریکس, جهان, چین, خبر, روسیه, گزارش, هندوستان

«اوپک پلاس» تصمیم به کاهش تولید نفت گرفت

وزیران نفت کشورهای اوپک پلاس در نشست امروز خود توافق کردند که تولید خود را از ابتدای سال آینده میلادی به میزان ۱.۴ میلیون بشکه در روز به مدت یک سال(تا پایان سال ۲۰۲۴) کاهش دهند. عربستان، روسیه و عمان نیز اعلام کردند که بطور داوطلبانه تولید نفت خود را کاهش خواهند داد. به گزارش ... «اوپک پلاس» تصمیم به کاهش تولید نفت گرفت

ادامه

آفریقا, اقتصادی, امارات, جهان, خبر, روسیه, عراق, عربستان سعودی, عمان

«ایلان ماسک» در پکن بدنبال چیست؟

ایلان ماسک، شهروند آمریکایی و ثروتمندترین مرد جهان که کارخانه خودروهای پیشرفته تسلا یکی از دارایی‌های اوست، سفری خبرساز را به چین آغاز کرده است؛ سفری که پیام‌های زیادی در عرصه سیاست و اقتصاد جهانی بدنبال دارد و اینکه فشارهای آمریکا برای مهار غول بزرگ صنعت و اقتصادی جهان ناکام مانده است. به گزارش روز ... «ایلان ماسک» در پکن بدنبال چیست؟

ادامه

آمریکا, اقتصادی, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

رئیس‌جمهوری کوبا؛ بریکس جایگزین هژمونی آمریکا در نظم اقتصادی بین‌المللی است

رئیس‌جمهوری کوبا، «بریکس» (ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان/ برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) را جایگزین مهمی برای نظم اقتصادی بین‌المللی «کاملا ناعادلانه» ایالات متحده و سیاست هژمونیک واشنگتن در کنترل کامل اقتصاد جهانی دانست. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، میگل دیاز کانل (Miguel Díaz-Canel) رئیس جمهور کوبا در مصاحبه با بخش اسپانیایی‌زبان شبکه آرتی ... رئیس‌جمهوری کوبا؛ بریکس جایگزین هژمونی آمریکا در نظم اقتصادی بین‌المللی است

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, بانک جهانی, برزیل, بریکس, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, صندوق بین‌المللی پول, کوبا, گزارش, هندوستان

چامسکی: اروپا اگر در نظام سلطه آمریکا باقی بماند احتمالاً با زوال یا حتی به گفته برخی صنعتی‌زدایی روبرو خواهد شد

نوام چامسکی معتقد است آمریکا تا روزی که اوکراین در مذاکرات در موضعی قدرتمند ظاهر شود، به ارسال سلاح به این کشور ادامه می‌دهد؛ اما این یک قماری خطرناک بر سر سرنوشت مردم اوکراین است. به گزارش ایسنا،‌ نوام چامسکی، نظریه پرداز مشهور آمریکایی در گفتگو با اسپوتنیک درباره لفاظی‌های واشنگتن و مسکو درباره اوکراین، ... چامسکی: اروپا اگر در نظام سلطه آمریکا باقی بماند احتمالاً با زوال یا حتی به گفته برخی صنعتی‌زدایی روبرو خواهد شد

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اقتصادی, اورآسیا, اوکراین, بلاروس, جهان, روسیه, سازمان ملل, شانگ‌های, صلح, عربستان سعودی, ناتو

مخالفت فعالان کارگری و صنعت در آلمان با تحریم‌های روسیه

اتحادیه‌ها و روسای شرکت‌ها در آلمان با تحریم واردات گاز روسیه توسط اتحادیه اروپا مخالفت کرده و اعلام کردند چنین اقدامی منجر به تعطیلی کارخانه‌ها و نابودی مشاغل در آلمان خواهد شد.

 

به گزارش بامداد سه شنبه ایرنا از “ای بی‌سی نیوز” دو اتحادیه کارگری و گروه استخدام در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند: تحریم سریع گاز روسیه منجر به توقف تولید، تعطیلی، زوال صنعت و از دست دادن طولانی مدت مشاغل در آلمان می‌شود.

 

این بیانیه در حالی منتشر می‌شود که رهبران اروپایی در حال بررسی تحریم‌های جدید انرژی علیه نفت روسیه هستند. کشورهای اروپایی پیش از این واردات زغال سنگ از روسیه را ممنوع کردند.

 

رهبران اوکراین اعلام کرده‌اند که درآمدهای حاصل از صادرات انرژی روسیه، صرف جنگ مخرب مسکو علیه اوکراین می‌شود و کشورهای اروپایی باید به خرید انرژی از روسیه پایان دهند.

 

اما انجام این کار آسان نخواهد بود. ۲۷ کشور اتحادیه اروپا حدود ۴۰ درصد گاز طبیعی خود و حدود ۲۵ درصد از نفت خود را از روسیه تامین می‌کنند. تحلیلگران انرژی می‌گویند که کنار گذاشتن گاز طبیعی روسیه دشوارترین کار برای اروپا خواهد بود، زیرا بیشتر آن از طریق خط لوله از روسیه تامین می‌شود و واردات گاز از طریق کشتی با توجه به تقاضای شدید در سراسر جهان با محدودیت رو به رو خواهد بود.

 

آلمان به عنوان قطب تولید در اروپا و خریدار بزرگ گاز روسیه، تاکنون در برابر توقف فوری گاز از مسکو مقاومت کرده و گفته است که قصد دارد نفت روسیه را تا پایان سال جاری میلادی و اکثر واردات گاز از این کشور را تا اواسط سال ۲۰۲۴ متوقف کند.

روبرت هابک، معاون صدراعظم آلمان پیشتر گفته بود که تحریم فوری گاز روسیه، صلح اجتماعی در آلمان را به خطر می‌اندازد.

 

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

 

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را “عملیات ویژه” خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ در اوکراین و واکنش‌ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.

هشدار روسیه درباره خطر درگیری‌ ناخواسته با ناتو در قطب شمال

رئیس کمیته ارشد شورای قطب شمال روسیه گفت که افزایش فعالیت اخیر ناتو در قطب شمال و برگزاری مانورهای نظامی در شمال نروژ، مایه نگرانی است و کمکی به تامین امنیت در این منطقه نمی‌کند.

ادامه

تحلیل, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, روسیه, سوئد, شرق اروپا, شمال اروپا, فنلاند, ناتو, نروژ

توقف فعالیت میادین نفتی لیبی در اعتراض به واریز درآمدها به حساب دولت موقت

نخست وزیر مکلف لیبی اقدام شرکت نفت این کشور در واریز درآمدهای حاصل از فروش نفت به کابینه وحدت ملی را محکوم کرد. میدان‌های نفتی مهم جنوب و مرکز لیبی نیز در واکنش به این اقدام تولید و صادرات نفت را متوقف کردند.

ادامه

اقتصادی, جهان, خبر, سیاسی, شمال افریقا, لیبی

رویای آمریکا برای “انزوا و تضعیف” روسیه در سایه جنگ اوکراین به چه بهایی؟

با گذشت نزدیک به دو ماه از جنگ اوکراین، دولت جو بایدن و متحدانش شروع به برنامه‌ریزی برای دنیایی بسیار متفاوت کرده‌اند؛ دنیایی که در آن برای همزیستی و همکاری با روسیه تلاشی نمی‌شود بلکه در پی انزوا و تضعیف کرملین هستند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, دونتسک, دیدگاه, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, عراق, لهستان, لوگانسک, مقاله