حذفِ شرکت‌های پیمانکاری، خواستِ به‌حقِ کارگران است و مانع‌های قانونی در برابر اجرایی شدنِ حذفِ آن‌ها کدامند؟

مسعود پزشکیان در رور ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ دستورِ حذفِ شرکت‌های “پیمانکاری” را صادر کرد. البته، این خواست کارگران خواستی تازه نیست و به سال‌های دو دهه قبل باز می‌گردد. در آن زمان دولت به‌بهانه “کاهش هزینه‌ها و افزایش کارآیی” فعالیت‌های دولتی و ازجمله کارهای استخدام نیروی انسانی را به پیمانکاران خصوصی (که در اصل شرکت‌های ... حذفِ شرکت‌های پیمانکاری، خواستِ به‌حقِ کارگران است و مانع‌های قانونی در برابر اجرایی شدنِ حذفِ آن‌ها کدامند؟

ادامه

امنیت شغلی, ایران, بازنشستگی, تحلیل, حذف پیمانکار, حقوق بشر, دستمزد, زحمتکشان, سرمایه‌داری, سیاسی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غارتگری, معیشت

نشست گروه ۷؛ اختلاف ترامپ با متحدان افزایش می یابد؟

سی ان ان در گزارشی به دلایل تشدید اختلاف‌های سیاسی و شخصی دونالد ترامپ با سران گروه هفت پرداخت و نوشت که مواضع رئیس‌جمهوری آمریکا درباره جنگ علیه ایران همراه با مجموعه‌ای از تنش‌های دیگر روابط او با متحدان دیرینه را با چالش روبرو کرده است. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از این شبکه تلویزیونی ... نشست گروه ۷؛ اختلاف ترامپ با متحدان افزایش می یابد؟

ادامه

آتلانتیک, آلمان, آمریکا, انگلیس, ایتالیا, تحلیل, جنگ, جهان, ژاپن, سیاسی, غرب اروپا, فرانسه, کانادا, گروه ۷

اکسیوس: نتانیاهو در برابر توافق ایران غافلگیر شد

یک رسانه آمریکایی نوشت اسرائیل پیش از اعلام رسمی توافق میان ایران و آمریکا از جزئیات آن بی‌اطلاع بوده است؛ موضوعی که به‌گفته این رسانه، نتانیاهو را در موقعیتی سیاسی دشوار و تحت فشار قرار داده و نشانه‌ای از تشدید شکاف میان تل‌آویو و واشنگتن ارزیابی می‌شود. به گزارش ایلنا، وب‌سایت «اکسیوس» در گزارشی تازه ... اکسیوس: نتانیاهو در برابر توافق ایران غافلگیر شد

ادامه

آمریکا, اسراییل, امارات, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, سیاسی, لبنان

«کاسبان جنگ» و ضرورت دستیابی به صلحی پایدار

روز یکشنبه ۲۴ خرداد رسانه های گروهی جهان اعلام کردند که چارچوب یک توافق کلی میان جمهوری اسلامی و دولت ترامپ برای پایان دادن به جنگ چندماهه به دست آمده است و با باز شدن تنگه هرمز مذاکرات برای رسیدن به توافق در مورد دیگر مسایل باقی مانده آغاز خواهد شد. در تاریخ معاصر ایران ... «کاسبان جنگ» و ضرورت دستیابی به صلحی پایدار

ادامه

آزادی, آمریکا, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, تجاوز نظامی, تنگه هرمز, تورم, جنایات جنگی, جنگ, جهان, دانشجویان, دموکراتیک, دموکراسی, زنان, سیاسی, صلح, فساد, فقر, کارگران, لبنان, معلمان, مقاله, منافع ملی

حزب کمونیست سودان و اخوان المسلمین

سرمقاله المیدان: اعلامیهٔ اخیر ایالات متحده مبنی بر تروریستی اعلام کردن “اخوان‌المسلمین” در سودان با موجی از استقبال بخش‌هایی گسترده‌ از طیف سیاسی سودان روبه‌رو شده است. آنچه امروز واشنگتن اعلام کرده است افشای حقیقتی ناشناخته نیست، بلکه اذعانی دیرهنگام به واقعیتی است که در آگاهی و تجربهٔ مردم سودان ریشه دارد، مردمی که این ... حزب کمونیست سودان و اخوان المسلمین

ادامه

آمریکا, افغانستان, امپریالیسم, انگلیس, ایدئولوژیک, تروریسم, جنایات جنگی, جنگ, جنگ سرد, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, دیدگاه, راهبردی, سیاسی, شمال افریقا, فاشیسم, فساد, مصر, نسل‌کشی

مجلس خبرگان: روحانی بابت خسارت‌های برجام عذرخواهی کند

مجلس خبرگان در بیانیه‌ای درباره خروج آمریکا از برجام، دولت روحانی را به زیر پا گذاشتن خط قرمزهای تعیین‌شده از سوی آیت‌الله خامنه‌ای متهم کرد و خواستار عذرخواهی رئیس جمهور از مردم شد.

 

به گزارش صدای آلمان؛ “مجلس خبرگان رهبری” که ریاست آن را احمد جنتی بر عهده دارد روز یکشنبه (۲۳ اردیبهشت/ ۱۳ آوریل) با صدور بیانیه‌ای خروج آمریکا از برجام را محکوم کرد.

 

بیانیه مجلس خبرگان می‌گوید با خروج آمریکا از برجام، دیگر هیچ محدودیتی برای آن کشور در جهت مانع‌تراشی بر سر راه ایران نخواهد بود. از این رو به گفته این بیانیه “ماندن در این قرارداد بدون اخذ تضمین‌های صریح و روشن، به‌طور مسلم تضمین‌کننده منافع ملی ما نخواهد بود”.

 

مجلس خبرگان اختلاف میان اروپا و آمریکا بر سر توافق هسته‌ای با ایران را “اختلاف ظاهری” و “نوعی تقسیم کار” بین آنها ارزیابی کرده و از دولت خواسته است: «در اسرع وقت و ضمن جلوگیری از اتلاف فرصت توسط دشمن، تضمین‌های جدی و محکمی برای ماندن در توافق اخذ شود. در غیر این صورت، خروج از برجام، تکلیف شرعی و قانونی دستگاه دیپلماسی خواهد بود.»

 

بیانیه مجلس خبرگان از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز خواسته است: «هرچه سریع‌تر در خصوص نقض عهد آمریکا، تصمیمات لازم را اتخاذ نموده در خصوص قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی در اجرای برجام، پیگیری جدی را معمول دارند.»

 

مجلس خبرگان ضمن توصیه به دولت برای شکایت از دولت آمریکا پیگیری حقوقی خروج این کشور از برجام، از رئیس جمهور “به خاطر عدم رعایت خطوط قرمز ترسیمی” از سوی آیت‌الله خامنه‌ای انتقاد کرده است.

 

نظارت کامل “رهبری” بر توافق هسته‌ای

 

تمام مراحل مذاکرات هسته‌ای ایران که پیش از آغاز ریاست جمهوری حسن روحانی، در دو سطح علنی و محرمانه آغاز شده بود، زیر نظر آیت‌الله خامنه‌ای بوده است. مذاکره‌کنندگان ایرانی بارها گفته‌اند اجزای اصلی توافق‌نامه برجام نیز با اطلاع و موافقت آقای خامنه‌ای تنظیم و تایید شده است.

 

علی‌اکبر صالحی وزیر امور خارجه وقت ایران گفته است که مذاکرات محرمانه میان ایران و آمریکا در سال ۱۳۹۱ در عمان، با اجازه مستقیم آیت‌الله خامنه‌ای بود. صالحی به تازگی نیز فاش کرد که محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور سابق، در حضور آیت‌الله خامنه‌ای گفته است که نمی‌تواند مسئولیت این مذاکرات را بپذیرد و خامنه‌ای در پاسخ تصریح کرده است که خود او مسئولیت آن را به عهده می‌گیرد.

 

با همه اینها اکنون که برجام با خطر شکست روبرو شده است، هسته‌ی سخت قدرت در حاکمیت جمهوری اسلامی می‌کوشند مسئولیت آن را به گردن دولت حسن روحانی بیاندازند.

 

در پایان بیانیه خبرگان آمده است: «لازم است رئیس‌جمهور محترم، صادقانه و با صراحت، نسبت به خسارت‌های وارده در برجام که به خاطر عدم‌رعایت خطوط قرمز ترسیمی توسط رهبر معظم انقلاب از جمله اخذ تضمین‌های لازم از ۱+۵ و نیز عدم‌رعایت اقدام متناظر و گام به گام پدید آمد، از مردم عزیر ایران عذرخواهی کرده، تجربه توافق برجام را چراغ راه آینده قرار دهند.»

ضرورت مبارزۀ مشترک و هماهنگ با سیاست‌های جنگ‌طلبانهٔ آمریکا و ارتجاع در منطقه

سرنوشت ایران و حاکمیت آن باید فقط و فقط توسط خود مردم و نیروهای ترقی‌خواه و آزادی‌خواه میهن ما تعیین گردد، و نه توسط مرتجعان و نیروهای ضدمردمی‌ای همچون دولت ترامپ، دولت نتانیاهو، و حکومت بن‌سلمان، و هواداران و همراهان داخلی آنها.

ادامه

اسراییل, امارات, امریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, عربستان سعودی

دادستان کل کشور: در قم عده‌ای روحانی‌نما برای حذف ولایت فقیه از قانون اساسی، تلاش می‌کنند

وی تصریح کرد که دشمن ستون خیمه انقلاب یعنی ولی فقیه را هدف گرفته است و نهاد‌هایی نظیر قوه قضاییه و سپاه و نیروی انتظامی را که در راستای اهداف و سیاست‌های تعیین شده رهبری حرکت می‌کنند، هدف گرفته است

ادامه

اقتصادی, ایران, خبر, سیاسی

رژیم ولایت فقیه: نقطه‌ضعف اصلی میهن ما در برابر ترامپ و متحدانش!

در طول چند هفته گذشته رویدادهایی گونه‌گون صحنهٔ سیاسی کشور را تحت‌الشعاع خود قرار داده‌اند. در ظاهر امر، بروز این تحول‌ها ارتباطی مستقیم با یکدیگر نداشته‌اند،‌ اما درواقعیت امر، این رویدادها فی‌نفسه درون فرایندی مشترک که برآمده از ماهیت ساختار قدرت در رژیم ولایت فقیه است بروز یافته‌اند. شماری از تحلیل‌گران در رسانه‌های مجاز درون ... رژیم ولایت فقیه: نقطه‌ضعف اصلی میهن ما در برابر ترامپ و متحدانش!

ادامه

اقتصادی, ایران, سیاسی