با گذشت یک سال از جنگ غزه، بیش از ۱۰ هزار فلسطینی هنوز زیر آوار هستند

هلال احمر فلسطین در سالروز آغاز جنگ غزه اعلام کرد هنوز بیش از ۱۰ هزار فلسطینی زیر آوارها مدفون هستند. به گزارش ایسنا، هلال احمر فلسطین در اولین سالروز آغاز حملات اسراییل به نوار غزه در بیانیه‌ای اعلام کرد: با وجود گذشت یک سال از جنگ، هنوز پیکرهای بیش از ۱۰ هزار فلسطینی زیر آوارهای ... با گذشت یک سال از جنگ غزه، بیش از ۱۰ هزار فلسطینی هنوز زیر آوار هستند

ادامه

آمریکا, اسراییل, حقوق بشر, خاورمیانه, دیوان داوری لاهه, سازمان ملل, صهیونیسم, فلسطین, کودکان, گزارش, لبنان

تجمع کارگران پیمانکاری پالایشگاه‌های پارس جنوبی برای دهمین هفته متوالی

کارگران پیمانکاری پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی برای دهمین هفته متوالی تجمع کردند. به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز، ۱۷مهرماه، کارگران پیمانکاری پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی برای دهمین هفته متوالی تجمع کردند. کارگران در این تجمعات خواستار بازگشت به کار نماینده اخراجی کارگران، اجرای توافقات قبلی در زمینه مرخصی استحقاقی و پرداخت حق کمپ، اجرای صحیح ... تجمع کارگران پیمانکاری پالایشگاه‌های پارس جنوبی برای دهمین هفته متوالی

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, نفتگران

فریاد حمایت فلسطین از آمریکای لاتین؛ کاشت «درخت زیتون» دانشجویان کوبایی به یادشهدای غزه

در همبستگی با مردم فلسطین کشورهای آمریکای لاتین از جمله ونزوئلا، شیلی و اکوادور نیز همراه با موج جهانی تظاهرات ضدصهیونیستی، شاهد تجمع‌های گسترده در حمایت از فلسطین بودند و دانشجویان کوبایی در اقدامی نمادین و به یاد شهدای نسل‌کشی اسرائیل در فلسطین، «درخت زیتون» کاشتند. به گزارش ایرنا از تارنمای شبکه تلویزیونی تله‌سور، بسیج ... فریاد حمایت فلسطین از آمریکای لاتین؛ کاشت «درخت زیتون» دانشجویان کوبایی به یادشهدای غزه

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, اشغالگری, اکوادور, امپریالیسم, جهان, خاورمیانه, خبر, دانشجویی, شیلی, صهیونیسم, فاشیسم, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, همبستگی, ونزوئلا

ویرانی‌های گسترده نوار غزه از دریچه نگاه «آکسیوس»

تارنمای خبری تحلیلی «اکسیوس» گزارش داد که حدود ۶۰ درصد از ساختمان ها یا زیرساخت ها در نوار غزه در جنگ یک سال گذشته آسیب دیده یا ویران شده است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، این تارنمای آمریکایی آورده است که تجزیه و تحلیل اطلاعات ماهواره ای در دانشگاه ایالتی اورگان نشان می دهد که ... ویرانی‌های گسترده نوار غزه از دریچه نگاه «آکسیوس»

ادامه

اسراییل, جهان, حقوق بشر, خبر, سازمان ملل, فلسطین

خروش اسپانیایی‌ها در حمایت از فلسطین

هزاران نفر از مردم اسپانیا با حضور در خیابان‌های پایتخت و سایر شهرهای این کشور، فشار دولت بر رژیم اسرائیل برای پایان دادن به جنگ در خاورمیانه و «نسل‌کشی» در غزه را خواستار شدند. به گزارش ایرنا از روزنامه ال موندو، در آستانه سالگرد عملیات نیروهای حماس علیه مواضع اسرائیل موسوم به طوفان الاقصی در ... خروش اسپانیایی‌ها در حمایت از فلسطین

ادامه

آپارتاید, آفریقای جنوبی, آمریکا, اسپانیا, استرالیا, استعمار, انگلیس, تایلند, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, صلح, صهیونیسم, ضد جنگ, فرانسه, فلسطین, فیلیپین, کودکان, لبنان, نیوزلند

مجتبی ذوالنوری: هاتگرام و تلگرام طلایی را یک دستگاه امنیتی راه انداخته است

نماینده اصولگرای مجلس، دولت و یک دستگاه امنیتی را به راه‌اندازی هاتگرام و تلگرام طلایی متهم کرده و گفته اگرچه اطلاعات کاربران این شبکه‌ها ذخیره می‌شود، اما این دو باعث شکست فیلترینگ تلگرام شده‌اند.

 

مجتبی ذوالنوری، از نمایندگان اصولگرا و عضو فراکسیون ولایی مجلس با انتقاد از دولت حسن روحانی تایید کرده است که دو شبکه پیام‌رسان هاتگرام و طلاگرام (تلگرام طلایی) از سوی “یک دستگاه امنیتی در داخل کشور” راه‌اندازی شده‌اند و به طور طبیعی یک نسخه از اطلاعات کاربرانی که از طریق این دو شبکه وارد تلگرام می‌شوند، از سوی این دستگاه امنیتی ذخیره می‌شود.

 

ذوالنوری با درست خواندن فیلترینگ تلگرام، گفته است که راه‌اندازی دو شبکه هاتگرام و طلاگرام، باعث ناموفق شدن سیاست فیلترینگ تلگرام شده است چرا که به گفته او”هاتگرام و طلاگرام دو اَبَر فیلترشکن هستند که کاربران از طریق آنها به تلگرام دسترسی پیدا می‌کنند. این دو، راه رسیدن به تلگرام هستند؛ خودشان پیام‌رسان نیستند بلکه فیلتری هستند برای رسیدن به تلگرام و بنابراین باز هم عیوب تلگرام سر جایش است.”

 

نماینده قم در مجلس از “دستگاه امنیتی” نام نبرده است، اما در سخنانش با متهم کردن دولت به داشتن منافع مادی در راه‌اندازی دو شبکه هاتگرام و طلاگرام، عملا انگشت اتهام را به سوی وزارت اطلاعات نشانه گرفته است.

 

به گفته ذوالنوری، دولت حتی یک چهارم پهنای باندی را که در اختیار هاتگرام و طلاگرام قرار گرفته به دیگر شبکه‌های پیام‌رسان داخلی نداده است و به همین دلیل وقتی دولت این دسترسی گسترده را ایجاد کرد، جلوی کوچ مردم به پیام‌رسان‌های داخلی گرفته شد.

 

پیشتر، ابوالفضل حسن‌بیگی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز به نقل از محمود علوی، وزیر اطلاعات گفته بود که تلگرام طلایی متعلق به جمهوری اسلامی است و ۲۵ میلیون عضو دارد.

 

همزمان، عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر پیشین کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با انتقاد از دولت حسن روحانی، هات‌گرام و تلگرام طلایی را “دو فیلترشکن داخلی با مدیریت واحد” خوانده که به گفته او با امکانات وزارت ارتباطات، به‌طور غیرقانونی و بر خلاف دستور قضایی، امکان دسترسی کاربران به شبکه فیلتر شده تلگرام را فراهم می‌کنند.

 

پیش از این، غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران نیز گفته بود سرورهای هات‌گرام و طلاگرام در یکی از ساختمان‌های وزارت ارتباطات قرار دارند، اما آذری جهرمی، وزیر ارتباطات با رد این مساله، اظهارات جلالی را “بی‌ربط” خوانده بود.

 

منتقدان اصولگرای دولت روحانی از احتمال فیلتر شدن هاتگرام و تلگرام طلایی هم سخن گفته‌اند اما ابوالحسن فیروزآبادی، رییس مرکز ملی فضای مجازی ایران گفته است که مهلت فعالیت این دو شبکه تا پایان آذرماه تمدید شده است.

 

ریزش کاربران کانال‌های خبری و دسترسی به اطلاعات کاربران

 

ریزش کاربران در کانال‌های سیاسی و منتقد جمهوری اسلامی پیام‌رسان تلگرام ظرف هفته‌های گذشته باعث تعجب بسیاری شده بود. بسیاری از صاحبان این کانال‌ها در پی یافتن توضیح این ریزش بودند.

 

اکنون بر اساس برخی از اطلاعات منتشر شده، روشن شده است که کاهش تعداد کاربران برخی از کانال‌های تلگرام به عضویت در کانال‌های “طلاگرام” (تلگرام طلایی) و “هاتگرام” مربوط می‌شود و سرنخ ماجرا به وزارت ارتباطات جمهوری اسلامی وصل است.

 

ریزش کاربران کانال تلگرامی اکبر اعلمی

 

نماینده پیشین تبریز در مجلس شورای اسلامی درباره کاهش تعداد کاربران کانال خود می‌نویسد: «در یک ماه اخیر متوجه شدم که علی‌رغم افزایش تعداد مطالب و متنوع شدن آنها، تعداد کاربران این کانال نه تنها افزایش نمی‌یابد، بلکه بطور عجیب و بی‌سابقه‌ای هر روز بین ۵۰-۴۰ [نفر] از تعداد کاربران کاسته می‌شود. به گونه‌ای که این تعداد از ۱۴هزار و ۸۰۰ نفر در ماه مهر به زیر ۱۴ هزار و۲۰۰ نفر در آبان رسیده است.»

 

اعلمی می‌گوید پدیده کاهش کاربران کنجکاوی او را جلب کرده و در پرس‌وجوهایی که انجام داده متوجه شده است که موضوع اصلا محدود به کانال او نمی‌شود و شماری دیگر از منتقدان حکومت نیز پدیده مشابهی را تجربه کرده‌اند.

 

او در همین رابطه با برخی از افراد مورد اعتماد خود در وزارت ارتباطات تماس می‌گیرد و متوجه می‌شود که ریزش کاربران برخی از کانال‌های تلگرامی، نتیجه اقداماتی است که از سوی مسئولان این وزارتخانه صورت گرفته است.

 

هاتگرام و تلگرام طلایی

 

این نماینده پیشین مجلس در جست‌وجوی خود به تاثیرات ناشی از سیاست‌گذاری‌های ناظر بر دو شبکه طلاگرام (تلگرام طلایی) و هاتگرام می‌رسد. این دو پیام‌رسان، پس از فیلتر شدن تلگرام از سوی مسئولان راه‌اندازی شده‌اند.

 

بنا بر اطلاعات اعلمی، اداره‌کنندگان این دو پیام‌رسان، کانال‌های تلگرامی را به دو دسته موافق و منتقد تقسیم کرده و “کاربران کانال‌های منتقد را که از این دو پیام‌رسان استفاده کرده‌اند به‌تدریج از کانال‌های منتقدین حذف کرده و مانع از پیوستن مجدد آنها به این دسته از کانال‌ها می‌شوند.”

 

به سخن دیگر، کاربرانی که پیش از این عضو یک کانال تلگرامی منتقد حکومت بوده‌اند، پس از فیلتر شدن تلگرام و پیوستن به پیام‌رسان تلگرام طلایی و هاتگرام، از مجموعه کاربران آن کانال تلگرامی حذف شده‌اند.

 

اعلمی می‌گوید، این کاربران پس از آن هر چه تلاش کرده‌اند دیگر موفق نشده‌اند که مجددا به عضویت آن کانال‌های منتقد درآیند. به گفته او، حتی کار به جایی رسیده است که برخی از این کاربران دچار این گمان شده بودند که اداره‌کنندگان این کانال‌های خبری یا منتقد، حساب‌های آنها را مسدود کرده‌اند.

 

دو پیام‌رسان هاتگرام و تلگرام طلایی، به باور نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، از حمایت و کنترل امنیتی نهادهای حکومتی برخوردارند. این دو کانال با استفاده از API های پیام‌رسان تلگرام تهیه شده‌اند، اما تنظیمات‌شان با “موازین و قوانین جمهوری اسلامی” هم‌خوانی دارد. این به آن معناست که تهیه کنندگان با بهره گرفتن از امکانات برنامه‌نویسی پیش‌بینی شده در نرم‌افزار تلگرام، امکان طراحی این پیام‌رسان‌ها را به دست آورده‌اند. اما طراحی مطابق خواست وزارت ارتباطات برای کنترل کانال‌های منتقد صورت گرفته است.

 

ابزاری برای هک کانال تلگرام شهروندان؟

 

به‌عنوان مثال اگر کسی بخواهد عضو تلگرام طلایی شود، پس از وارد کردن شماره موبایل خود پیامی از تلگرام طلایی دریافت می‌کند که خواستار وارد کردن کدی است که به کانال تلگرام فرد متقاضی ارسال شده است.

 

تلگرام، در پی اقدام کاربر برای عضویت در تلگرام طلایی، کدی را برای فرد متقاضی ارسال می‌کند اما همزمان هشدار می‌دهد که هرگز و تحت هیچ شرایطی نباید این کد را به فرد دیگری بدهد زیرا در این صورت، آن فرد می‌تواند به کانال تلگرام کاربر دسترسی یابد. تلگرام در هشدار خود تاکید می‌کند که این شبکه هرگز از کاربران خود نخواهد خواست که چنین کاری کنند و کاربران باید هشیار باشند که حتی اگر کسانی به اسم تلگرام خواستار دریافت این کد شدند، به آن اعتماد نکنند و از دادن کد خودداری ورزند.

 

از سوی دیگر تا کاربر این کد را به تلگرام طلایی یا هاتگرام یا شبکه‌های مشابه ندهد، امکان عضویت در این شبکه‌ها را نخواهد داشت. درواقع، عضویت در این شبکه‌ها عملا زمانی ممکن می‌شود که کاربر به شبکه‌هایی مثل تلگرام طلایی و گردانندگان آن اجازه دسترسی به کانال خود در تلگرام را بدهد.

 

با دادن این اجازه، شبکه‌های متعلق به جمهوری اسلامی قادر به تنظیم و به احتمال بسیار ثبت و ضبط داده‌های فردی و مطالب منتشر شده در کانال تلگرام کاربر خواهند بود و از جمله می‌توانند عضویت کاربر را در کانال‌هایی که جمهوری اسلامی آنها را نامطلوب قلمداد می‌کند مدیریت کنند. به نظر می‌رسد شبکه‌هایی مانند تلگرام طلایی و هاتگرام نه تنها عضویت‌ کاربران در برخی کانال‌های تلگرامی را لغو می‌کنند، بلکه مانع عضویت دوباره آنها در این کانال‌ها نیز می‌شوند.

صدای آلمان

بیانیه وکلای ایرانی به مناسبت روز مقابله با خشونت علیه زنان

کمیسیون حقوق بشر کانون‌های وکلای دادگستری مرکز و فارس از ادامه اعمال خشونت علیه زنان در “تمامی جوامع” انتقاد کرد. این نهاد می‌گوید بخش بزرگی از خشونت علیه زنان ایران “به دلیل ساختارهای حاکم بر جامعه” در سکوت رخ می‌دهد.

ادامه

ایتالیا, بیانیه, حقوق بشر, خبر, زنان, وکلا

فروپاشیدن زندگی کشاورزان؛ نتیجه ۱۸ سال برداشت غیرقانونی از حقآبه‌های آنان

بیش از دو ماه از آغاز دور جدید تجمعات کشاورزان حوضه آبریز زاینده‌رود در اصفهان در اعتراض به پایمال شدن حقآبه‌های قانونی‌شان از سوی وزارت نیرو گذشته است؛

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, دهقانی

اعتراضات کارگران گروه ملی فولاد ایران ادامه دارد

کارگران گروه ملی فولاد ایران که طی ماه‌های گذشته حقوق دریافت نکرده‌اند، در اعتراض به بی‌توجهی به پرداخت مطالباتشان به اعتراضات صنفی خود همانند روزهای گذشته در اهواز ادامه دادند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

اعتراض کارگران هفت‌تپه در بیستمین روز هم ادامه یافت

نزدیک به سه هفته پس از آغاز اعتصاب کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه، گروهی از آنها بار دیگر راهپیمایی و تجمع کردند. کارگران معترض خواستار پرداخت حقوق عقب افتاده و تغییر مدیریت کارخانه هستند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری