
هفت کارگر از قوم هزاره در افغانستان به ضرب گلوله کشته شدند.
هفت کارگر از قوم هزاره در افغانستان به ضرب گلوله کشته شدند.
یک سال از آغاز همهگیری کووید-۱۹ میگذرد که به مثابه عاملی شتابدهنده به تعمیق بحران سرمایهداری نیز عمل کرد و رنج زیادی را برای طبقهٔ کارگر و دیگر قشرهای مردمی در سراسر جهان به بار آورد.
جوانان فراموش شدهٔ تونسی چند هفتهای است که بهتظاهرات اجتماعی متوسل شدهاند. اتحادیه عمومی کارگران تونس (“یو جی تی تی”) بهجنبش مردمی پیوسته و در مورد ضرورت شروع بحثی ملی با مشارکت همه نیروهای فعال کشور بهرئیسجمهور پیامی فرستاده است.
کارگران چندین رستوران زنجیرهای آمریکایی از جمله مک دونالد در اعتراض به دستمزد دریافتی کم خود به خیابانها آمده و دست به اعتصاب زدند.
سناتور برنی سندرز با اشاره به مشکلات طبقه کارگر در آمریکا و فشار مضاعف بر آنها تاکید کرد که ثروتمندان نباید هر روز ثروتمندتر شوند. او همچنین استیضاح ترامپ را بحث بر سر حفظ دموکراسی یا حرکت به سوی خودکامگی دانست.
دبیرکل فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری میگوید: اتحادیههای کارگری جهان باید برای مقابله با سیاستهای کاپیتالیسم جهانی به ویژه در دوران آمریکای ترامپ با هم متحد شوند. هرگز اجازه نمیدهیم سرنوشت کارگران و مشکلات طبقه کارگر، قربانی بازیهای سیاسی بازیگران نظام لیبرالیسم شود.
جورج ماوریکوس (دبیرکل فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری) میگوید: اولویت دادن به مشکلات کارگران جهان باید در دستور کار “دبیلو اف تی یو” یا همان فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری قرار بگیرد.
ماوریکوس که آشکارا نگران روی کار آمدن فردی تاجر مآب در آمریکاست که میتواند سیاستهای کاپیتالیسم جهانی را بیش از پیش تحکیم بخشد، تاکید میکند که؛ “دبیلو اف تی یو” به عنوان فدراسیونی که دغدغه اصلیاش تامین منافع کارگران است، باید تلاشهای خود را شدت و سرعت بخشد.
او در مدت کوتاهی که به ایران سفر کرده بود، بارها در گفتگوها و سخنرانیهای خود از لزوم وحدت اتحادیههای کارگری جهان سخن گفته و در گفتگوی پیشرو یک توصیه عملی دارد: ما در برابر سیاستهای تهاجمی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در قبال ایران و در کنار تمام کسانی که میخواهند برای خود فارغ از دخالت خارجی تصمیم بگیرند، از مدیترانه گرفته تا آمریکای لاتین میایستیم.
ماوریکوس میگوید: اتحادیههای کارگری جهان باید برای مقابله با سیاستهای کاپیتالیسم جهانی به ویژه در دوران آمریکای ترامپ با هم متحد شوند. هرگز اجازه نمیدهیم سرنوشت کارگران و مشکلات طبقه کارگر، قربانی بازیهای سیاسی بازیگران نظام لیبرالیسم شود. ما با این اتحاد و همبستگی در برابر بورژوازی جهانی میایستیم، دستاوردهایی که تاکنون داشتهایم نیز هرچند کافی نیست ولی قابل قبول بوده است.
دبیرکل فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری با اشاره به اینکه اولویت دادن به مشکلات کارگران جهان باید در دستور کار “دبیلو اف تی یو” قرار بگیرد، میگوید: مشکلات کارگران در جهان همیشه اقتصادی نیست و ما شاهد مشکلات ایدئولوژیک نیز در این زمینه هستیم. ابزاری که برای تقویت اهداف ایدئولوژیکمان در دست داریم، انترناسیونالیست بودن، اتحاد و تهاجمی بودن صفوف مبارزاتیمان است. همبستگی ما باید همواره علیه امپریالیسم برای داشتن فرداهای بهتر باشد. ما در فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری بر لزوم آموش و آگاهیبخشی به کارگران تاکید داریم. این قشر از جامعه نباید تنها به دنبال تامین مقطعی دغدغههای معیشیتی خود باشد. آنها باید تحت آموزشهای لازم قرار بگیرند تا نسبت به حق و حقوقی که در چارچوب قانون اساسی هر کشوری برای آنها تعریف شده، آگاهی کامل داشته باشند. متاسفانه در برخی موارد، کارفرمایان از عدم اشراف کارگران بر حق و حقوقی قانونی خود به شدت سوءاستفاده میکنند. باید بدانیم آموزشهایی که در محیطهای بسته، بوروکراتیک یا شبهگروههای روشنفکری برگزار میشود، دستاوردی برای ما نخواهد داشت. در همین راستا، در سالهای قبل طرحی برای تصمیمگیری درمورد تشکیل کمیته حقوقدانان و دانشمندان که در صورت لزوم، قابلیت و توان دفاع از حقوق سندیکاها و کارگران را داشته باشد، ارائه کردیم.
ماوریکوس اعتقاد دارد که؛ عملکرد اتحادیهها باید مستقلتر از هر زمانی باشد. او میگوید: باید حداکثر تلاش خود را بهکار گیریم تا مسائل حوزه کارگری تحتالشعاع دغدغههای سیاسی قرار نگیرد. آزادی و استقلال سندیکاهای صنفی ازجمله مهمترین مسائل کارگری در هر جامعه است.
وقتی نگرانی خود مبنی بر تاثیر تحریمهای غرب بر وضعیتِ معیشتِ کارگران ایرانی را با او در میان میگذاریم، آن را تاسفبار دانسته و چنین میگوید: خاستگاه من یونان است. کشوری که در حال حاضر با چالشهای فراوان اقتصادی و بحران استقراض از یورو دست و پنجه نرم میکند. من بهعنوان یک شهروند یونان از پیامدهای وضعیت نامناسب اقتصادی بر وضعیت مردم به خوبی آگاهم. در یونان هرازگاهی شاهد اعتصاب و راهپیمایی هستیم. واضح است که این تاثیرات مخرب بر وضعیت زندگی کارگران، مضاعف است. ما بهعنوان فدراسیون جهانی اتحادیهها کارگری قدرت زیادی داریم و دهها کشور در این اتحادیه عضو هستند. به همین دلیل میتوانیم در کنار هم قرار بگیریم و برای کاستن از اثرات سوء این تحریمها و بار سنگین آن بر دوش طبقه کارگر، با هم همکاری کنیم. پیشتر نیز گفتهام که مشکلات و چالشهای جامعه کارگری در هر کشور در مرحله نخست باید توسط مسئولان همان کشور حل و فصل شود و در عین حال، کارگران جهان باید بدانند که نهادی قابل اتکا در سطح بینالملل بهعنوان فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری دارند که میتوانند در زمان بحران به آن پناه ببرند.
بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهوری فرانسه، در برخورد با کارگران همان راهی را میرود که مارگارت تاچر رفته بود.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، سخنگوی اتحادیه های دانشجویی فرانسه، اعتراض های چند روز گذشته دانشجویان فرانسوی را آرام و به دور از خشونت اعلام کرد و اظهارات اخیر یکی از رئیسان دانشگاه فرانسه را که گفته بود دانشجویان در جریان اعتراض های دولتی خسارت های زیادی وارد کرده اند را تکذیب و آن ... اعتراضات کارگران و دانشجویان در مخالفت با سیاستهای ‘نئولیبرال’ ماکرون ادامه دارد
جدیدترین دور اعتصابهای اعتراضی و تظاهرات علیه طرحهای دولت امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه در حالی برگزار شد که در جریان آنها کارمندان راهآهن، کارمندان دولت و دانشآموزان در سراسر کشور به خیابانها آمده و از جمله به طرحهای خصوصی سازی ماکرون اعتراض کردند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وزارت کشور فرانسه اعلام کرد: در جریان ... دور جدید اعتراضات در فرانسه بر علیه طرحهای خصوصیسازی + ویدیو
بخش انگلیسی شبکه تلویزیونی یورونیوز با پخش گزارشی تاکید کرد که اتحاد صنفی دانشجویان و کارگران سدی بر سر راه اصلاحات اقتصادی مدنظر دولت است. اصلاحاتی که به گفته گزارشگر یورونیوز «نولیبرالی» است و تنها موجب اتحاد اقشار مختلف جامعه شده است.