هشدار چین به آمریکا درباره حضور نظامی در نزدیکی ونزوئلا و تهدید صلح و امنیت منطقه

چین با هشدار به واشنگتن نسبت به هرگونه دخالت در امور داخلی ونزئلا، از استقرار ارتش آمریکا در آب‌های نزدیک این کشور آمریکای لاتین انتقاد و تأکید کرد که این اقدام «به طور جدی صلح منطقه‌ای را تضعیف می‌کند». به گزارش ایسنا، «لین جیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز دوشنبه و درباره تحرکات آمریکا ... هشدار چین به آمریکا درباره حضور نظامی در نزدیکی ونزوئلا و تهدید صلح و امنیت منطقه

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای لاتین, امنیت, تحلیل, تنش‌زایی, جهان, چین, شرق آسیا, صلح, کارائیب, ونزوئلا

کوبا حملات اسرائیل به زیرساخت‌های غیرنظامی در یمن را محکوم کرد

وزیر امور خارجه کوبا بمباران زیرساخت‌های غیرنظامی در یمن توسط اسرائیل که به شهادت ده‌ها نفر از جمله زنان و کودکان منجر شده است را محکوم کرد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «برونو رودریگس» با انتشار پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: این حملات که به طور مکرر رخ ... کوبا حملات اسرائیل به زیرساخت‌های غیرنظامی در یمن را محکوم کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, تجاوز نظامی, جهان, خاورمیانه, خبر, زنان, کوبا, کودکان, نسل‌کشی, یمن

کلمبیا سکوت آمریکا و اروپا در قبال نسل‌کشی در غزه را محکوم کرد

گوستاوو پترو رئیس‌جمهور کلمبیا در اظهاراتی تند، سکوت رهبران آمریکا و کشورهای اروپایی در برابر نسل‌کشی در غزه را محکوم کرد و آنان را در این جنایت سهیم دانست. به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از تارنمای اینفوبا، پترو با انتقاد از مواضع دولت‌های غربی و نمایندگان پارلمان اروپا، گفت: آنها در مواجهه با ... کلمبیا سکوت آمریکا و اروپا در قبال نسل‌کشی در غزه را محکوم کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اروپا, اسراییل, تحریم, تحلیل, جهان, دموکراسی, غرب, فلسطین, کلمبیا, نسل‌کشی

لولا داسیلوا: استقرار نظامی آمریکا در دریای کارائیب عامل تنش است

رئیس جمهور برزیل در سخنانی در اجلاس فوق العاده و برخط کشورهای عضو «بریکس» تصریح کرد: استقرار نظامی آمریکا در دریای کارائیب عامل تنش است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از «جامائیکا آبزرور»، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل امروز دوشنبه در اجلاس فوق العاده و برخط کشورهای عضو «بریکس» استقرار نظامی آمریکا ... لولا داسیلوا: استقرار نظامی آمریکا در دریای کارائیب عامل تنش است

ادامه

آلاسکا, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, امنیت ملی, اوکراین, برزیل, بریکس, پورتوریکو, تشنج‌ زایی, روسیه, کارائیب, کلمبیا, گزارش

افشاگری مادورو درباره علت اصلی ایجاد تشنج درمنطقه کارائیب توسط آمریکا

رئیس جمهور ونزوئلا از دلایل اصلی اقدامات آمریکا برای ایجاد تشنج در منطقه کارائیب پرده برداشت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا می‌گوید که دلیل اصلی آمریکا برای اعزام و استقرار نیرو در منطقه کارائیب، ذخایر نفت و گاز طبیعی ونزوئلا است. مادورو در گفتگو با راشاتودی اظهار ... افشاگری مادورو درباره علت اصلی ایجاد تشنج درمنطقه کارائیب توسط آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, الیگارشی, تحلیل, تشنج‌ زایی, جهان, صلح, کارائیب, ونزوئلا

مادورو: از شر وزارت مستعمره آمریکا خلاص شدیم

نیکولاس مادورو با حضور در جمع حامیانش در کاراکاس جدایی از یک نهاد منطقه‌ای کلیدی موسوم به سازمان کشورهای آمریکایی را مناسب توصیف کرد.

 

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، حامیان نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا شنبه در تجمعی در پایتخت این کشور آمریکای لاتین برای محکوم کردن سازمان کشورهای آمریکایی (اوای‌اس) ۳۵ عضوی که شورای آن اخیرا نماینده منتخب خوان گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا را به رسمیت شناخت، حاضر شدند. کشورهای اندکی علیه این قطعنامه رای دادند.

 

مادورو سال ۲۰۱۷ روند دو سالانه خروج از اوای‌اس را آغاز کرد اما امسال گوآیدو از گروه مذکور خواست تا این رهبر سوسیالیست را نادیده گرفته و در ازای آن گوستاوو تاره را به عنوان نماینده خودش بپذیرند.

 

آمریکا و اکثر کشورهای عضو سازمان کشورهای آمریکایی گوآیدو را به عنوان “رئیس‌جمهوری موقت ونزوئلا” به رسمیت می‌شناسند و تاکید دارند انتخاب مجدد مادورو در سال گذشته میلادی قانونی نبوده است. مادورو می‌گوید اوای‌اس حاکمیت ملی ونزوئلا را نقض کرده است.

 

روز شنبه هم سفیران منصوب از سوی گوآیدو برای نمایندگی او در این منطقه در کلمبیا گردهم آمدند تا درباره راه‌های افزایش فشار دیپلماتیک بر مادورو رایزنی کنند. خولیو بورگس، یکی از نمایندگان گوآیدو از تمایل آنها برای برگزاری مراسم مشابهی برای نمایندگان اپوزیسیون در اروپا در ماه مه خبر داد.

 

اپوزیسیون ونزوئلا برای برگزاری راهپیمایی سراسری در اول مه که امید دارند از تسلط مادورو بر قدرتش بکاهد، آماده می‌شود. اپوزیسیون ونزوئلا گرفتاری‌های اقتصادی و فساد و سوء مدیریت را حاصل اقدامات مادورو و هوگو چاوز، رهبر فقید ونزوئلا می‌دانند.

 

رئیس‌جمهوری ونزوئلا شنبه همچنین خروج کشورش از سازمان کشورهای آمریکایی را آزادی از “وزارت مستعمره آمریکا” توصیف کرد. خورخه آریزا، وزیر امور خارجه ونزوئلا هم گفت که کاراکاش دیگر رسما عضو اوای‌اس نیست.

 

مادورو در پیامی توییتری نوشت: ما از وزارت مستعمره آمریکا، ابزار مداخله و همچنین عدم احترام به اصول دموکراتیک و قوانین بین‌المللی رها شدیم. سرزمین پدری بولیواری و مستقل ما به اوای‌اس “خداحافظ” گفت.

 

تقلا برای عزل دولتی قانونی؛ گوآیدو باز هم ارتش ونزوئلا را به نافرمانی فراخواند

 

رهبر اپوزیسیون ونزوئلا در گرهمایی اول هفته با درخواست دوباره از ارتش ونزوئلا برای پایان دادن به حمایت از دولت نیکولاس مادورو، اعتراضات گسترده روز چهارشنبه برای عزل رئیس‌جمهوری کنونی ونزوئلا را اعلام کرد.

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، خوان گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا شنبه در یک گردهمایی در کاراکاس گفت، حمایت این ارتش برای عزل نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا “ضرورت” دارد اما “زمان می‌گذرد و صبر ابدی نمی‌ماند.” او به رهبران نظامی کشورش یادآوری کرد که “فرصتی تاریخی روی دوش آنها قرار دارد.”

 

با وجود حمایت بیش از ۵۰ کشور که گوآیدو را به عنوان “رئیس‌جمهوری موقت” به رسمیت شناختند، این چهره اپوزیسیون همچنان نتوانسته است کوچکترین خللی بر سلطه مادورو بر ارتشی وارد آورد که به نگه داشتن مادورو در قدرت در کنار متحدانی نظیر روسیه و چین ادامه می‌دهد.

 

گوآیدو تلاش دارد فشار اعتراضات خیابانی بر دولت مادورو را با اعتراضات گسترده اضطراری روز چهارشنبه حفظ کند و به گفته او، “این بزرگترین اعتراضات تاریخ این کشور” می‌شود. دولت کاراکاس هم خواستار تجمع اعتراضی حامیان مادورو در همان روز شده است.

 

روز شنبه هزاران تن از حامیان مادورو در واکنش به درخواست حزب حاکم سوسیالیست و برای شادمانی از خروج کشورشان از سازمان کشورهای آمریکایی به خیابان‌ها آمدند. کاراکاس از ۲۰۱۷ روند خروج از این نهاد که آن را به مشارکت در کمپین تحت امر آمریکا برای بی‌ثبات کردن دولتش متهم می‌کند، آغاز کرده بود.

 

رئیس‌جمهوری ونزوئلا در پیامی توییتری نوشت: “مردم سخت‌کوش برای شادمانی از خروج رسمی از دفتر استعماری آمریکا موسوم به اوای‌اس بسیج شدند.” آخرین نمایندگان مادورو در این نهاد پس از رای دهم آوریل اوای‌اس برای پذیرش گزینه مورد نظر گوآیدو تا زمان برگزاری انتخابات جدید در ونزوئلا از آن خارج شدند.

ایسنا

روسیه: آمریکا به دنبال راه‌انداختن “انقلاب رنگی” در کوبا و نیکاراگوئه است

یک مقام ارشد اطلاعاتی روسیه هشدار داد، آمریکا به دنبال استفاده از تمامی ابزارهایش برای سرنگون کردن دولت‌های سوسیالیستی در ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا به منظور به دست گرفتن کنترل کامل منطقه آمریکای لاتین است.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, روسیه, کوبا, نیکاراگوئه, ونزوئلا

گروه مقاومت‌های مردمی آمریکا، سفارت تخلیه شده ونزوئلا در واشنگتن را به‌اشغال خود در آوردند

در ادامه اعتراض امریکایی‌ها به سیاست‌های دونالد ترامپ بر ضد ونزوئلا، امروز پنجشنبه گروهی از فعالان سیاسی امریکا سفارت تخلیه شده ونزوئلا در واشنگتن را به اشغال خود در آوردند.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, ونزوئلا

وال استریت ژورنال: روسیه مانعی برای اجرای «سناریوی سوریه» آمریکا در ونزوئلا و کوباست

تحلیلگر آمریکایی معتقد است که “دونالد ترامپ” قصد داشت با سرنگونی دولت ونزوئلا و سپس کوبا، در آستانه انتخابات سال آینده برای خود امتیازی بدست آورد، ولی حمایت روسیه و چین از کاراکاس و هاوانا، مانع جدی برای اجرای این نقشه واشنگتن است.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, روسیه, سوریه, کانادا, کوبا, ونزوئلا