انتظار حمایت نظامی چین از ایران با سیاست خاورمیانه‌ای پکن در تعارض است

عضو هیات علمی دانشگاه تهران و کارشناس مسائل چین به ایرنا گفت: راهبرد چین در خاورمیانه طی یک دهه گذشته بر پایه strategic hedging تنظیم شده است؛ بدین معنا که چین به دنبال تعامل فعالانه با همه طرف‌ها و عدم ورود به تعارضات دوجانبه در منطقه است. به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، سیاست چین ... انتظار حمایت نظامی چین از ایران با سیاست خاورمیانه‌ای پکن در تعارض است

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, استراتژیک, اسراییل, امنیتی, اوکراین, ایران, برنامه هسته‌ای, تحلیل, ترکیه, تنش‌زایی, جهان, چین, خاورمیانه, خلیج فارس, روسیه, سازمان ملل, سوریه, صلح, عربستان

رایزنی وزیر دفاع عربستان با ترامپ درباره ایران

وزیر دفاع عربستان پنجشنبه با رئیس جمهور آمریکا و مسئولان دیگر کاخ سفید دیدار و درباره تلاش‌ها برای کاهش تنش با ایران صحبت کرد. به گزارش ایسنا، شبکه فاکس نیوز آمریکا به نقل از منابع گزارش داد «خالد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان پنجشنبه با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و مسئولان دیگر کاخ سفید ... رایزنی وزیر دفاع عربستان با ترامپ درباره ایران

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, تنش‌زایی, جهان, خبر, سازمان ملل, عربستان

پایگاه آمریکایی نشنال اینترست؛: جدایی روسیه و چین ممکن نیست

دولت ترامپ به‌جای تقابل با چین و روسیه، باید هم‌زمان با هر دو تنش‌زدایی کند تا از شکل‌گیری یک ائتلاف ضدآمریکایی جلوگیری شود. باشگاه خبرنگاران به نقل از نشنال اینترست دولت ترامپ به‌جای تلاش برای اولویت دادن به بازدارندگی در برابر چین نسبت به روسیه، بهتر است مسیر کاهش تنش با هر دو قدرت را ... پایگاه آمریکایی نشنال اینترست؛: جدایی روسیه و چین ممکن نیست

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اتحاد شوروی, اروپا, اقتصادی, امنیتی, ایدئولوژیک, تایوان, تحلیل, تشنج زدایی, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, محیط زیست

در بحبوحه جنگ تجاری؛ واشنگتن و پکن هفته بعد در سوئیس مذاکره می‌کنند

وزیر خزانه‌داری آمریکا از زمان و مکان نخستین مذاکرات واشنگتن و پکن پس از اعمال تعرفه‌های پینگ‌پنگی رونمایی کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیویورک‌پست، اسکات بِسِنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا می‌گوید که نخستین نشست مهم بین واشنگتن و پکن پس از اعمال تعرفه‌های سنگین از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا علیه چین، ... در بحبوحه جنگ تجاری؛ واشنگتن و پکن هفته بعد در سوئیس مذاکره می‌کنند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تنش‌زدایی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

دربارهٔ ضرورت ادامۀ مذاکرات برای تضمین صلح پایدار و پیشبرد مبارزۀ ضدّدیکتاتوری

با پایان یافتن دور دوم مذاکرات میان نمایندگان آمریکا و جمهوری اسلامی ایران و توافق برای ادامۀ گفت‌وگوها، می‌توان گفت که این روند فعلاً توانسته است از تبدیل شدن تنش‌های موجود به حملهٔ نظامی آمریکا و آغاز جنگ جلوگیری کند و دست دولت جنگ‌افروز اسرائیل را از ایران دور نگه دارد. اما با توجه به ... دربارهٔ ضرورت ادامۀ مذاکرات برای تضمین صلح پایدار و پیشبرد مبارزۀ ضدّدیکتاتوری

ادامه

آمریکا, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحریم, تحلیل, تنش‌زدایی, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, صلح, عدالت اجتماعی, عربستان سعودی

لاوروف: امکان وقوع جنگ اتمی باید از بین برود

وزیر امور خارجه روسیه با انتقاد از سیاست‌های غرب و آمریکا در عرصه کنترل تسلیحات اعلام کرد که باید تلاش کنیم تا امکان وقوع جنگ اتمی از بین برود.

 

به گزارش ایرنا از وزارت خارجه روسیه، سرگئی لاوروف روز پنجشنبه در پیامی به شرکت کنندگان در مراسم گرامیداشت هفتاد و پنجمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما توسط آمریکا که در ژاپن برگزار شد خاطرنشان کرد: امسال هفتاد و پنجمین سالگرد پایان خونین‌ترین جنگ در تاریخ بشر است و در این پیوند نه فقط به نتایج آن می‌پردازیم بلکه قربانیان انسانی آن را به یاد می‌آوریم.

 

وی یادآوری کرد: آمریکا روز ششم اوت به هیروشیما حمله اتمی کرد و پس از سه روز ناگازاکی را با بمب اتمی مورد حمله قرار داد. تا امروز مردم جهان با درد قربانیان بیگناه این دو فاجعه را به یاد می‌آورند. حتی با آگاهی کامل از منشاء جنگ دوم جهانی به زحمت می‌توان استدلال‌های افرادی را که این عمل ضدبشری را مرتکب شدند، را بطور کامل درک کرد.

 

وزیر خارجه روسیه گفت: تجزیه و تحلیل بیطرفانه این رویداد هولناک ماه اوت سال ۱۹۴۵ این واقعیت را تایید می‌کند که در پایتخت‌های قدرت‌های پیشروی جهانی در آن زمان نمی‌توانستند این نکته را ندانند که جنگ دوم جهانی به پایان رسیده بود.

 

«پیشروی ارتش سرخ شوروی در خاور دور در چارچوب توافق‌های اتحادی نه فقط چین و کره را ازاد کرد بلکه انگیزه ادامه جنگ را از ژاپن گرفت. در چنین شرایطی بمباران‌های اتمی آمریکا قدرت نمایی و آزمایش جنگی سلاح اتمی بر ساکنان غیرنظامی بود. ایالات متحده آمریکا نخستین و یگانه کشوری است که این گونه سلاح کشتار جمعی را بکار گرفت.»

 

لاوروف در پیام خود خاطرنشان کرد: روسیه به عنوان کشور دارای سلاح اتمی، مسئولیت خود برای امنیت بین‌المللی و ثبات جهانی و منطقه‌ای را می‌پذیرد. ما می‌دانیم استفاده از سلاح اتمی چه پیامدهایی می‌تواند داشته باشد. کشور ما سیاست حفظ صلح و خودداری از رویارویی و مناقشه در امور بین‌المللی را دنبال می‌کند.

 

وی در بخش دیگری خاطرنشان کرد: امروز با نگرانی شدید شاهد وخامت وضع سیستم کنترل تسلیحات، نابودی قراردادها و نادیده گرفتن اصول لطمه نزدن به امنیت کشورها و افزایش قابل توجه ریسک اتمی هستیم.

 

«تغییرات نگران کننده در دکترین‌های و اصول سیاسی به سوی مجاز بودن بکارگیری سلاح اتمی به عنوان وسایل جنگی رخ می‌دهد.»

 

لاوروف تصریح کرد: باید ریسک برخورد نظامی بین قدرت‌های اتمی و امکان آغاز جنگ اتمی را از بین‌برود. اعتقاد راسخ داریم که در چنین جنگی، طرف پیروز نخواهیم داشت و هیچگاه نباید آغاز شود. ما به همه قدرت‌های هسته‌ای پیشنهاد می‌کنیم که بطور رسمی پایبندی خود را به چنین تعهدی اعلام‌کنند.

 

وی در ادامه پیام خود خاطرنشان کرد: با تلاش برای آزادسازی جهان از تهدیدهایی که سلاح‌های کشتار جمعی بوجود می‌آورند ما بر تعهدات خود در چارچوب ان پی تی تاکید می‌کنیم و در این پیوند بر تمدید پیمان استارت-۲ اصرار داریم.

 

پیمان استارت-۲ یا پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی در سال ۲۰۱۰ بین روسیه و آمریکا امضا شد و شش ماه به پایان اعتبار آن زمان مانده است.

 

لاوروف در ادامه پیم خود نوشت: در شرایط پایان اعتبار قرارداد منع موشک‌های هسته‌ای کوتاه و میان برد که با تلاش طرف آمریکایی صورت گرفت، روسیه بطور یکجانبه متعهد شد تا موشک‌های زمینی کوتاه و میان برد در آن مناطق جهان که هنوز  چنین تسلیحاتی ازسوی آمریکا استقرار نیافته است، مستقر نکند.

 

وزیر خارجه روسیه با تاکید بر آمادگی روسیه برای مذاکره سازنده در این عرصه گفت: در این پیوند گفت وگوی مشروح درباره مسائلی که بدون حل آنها ایجاد شرایط مساعد برای پیشبرد خلع سلاح اتمی ممکن نیست، ضروری است.

 

« ازجمله این مسائل، استقرار اجزای سامانه جهانی پدافند موشکی آمریکا، طراحی تسلیحات پیشرفته تهاجمی و نظامی سازی فضا و خودداری آمریکا از تصویب قرارداد منع آزمایشات اتمی از سوی آمریکا است.»

 

لاوروف در پایان تصریح کرد: با تلاش‌های جمعی باید تضمین کنیم که هیچگاه فاجعه‌های هیروشیما و ناگازاکی تکرار نشود.

 

براساس آمارهای منتشر شده حدود ۱۴۰ هزار نفر در بمباران شهر هیروشیما و ۷۰ هزار نفر در حمله اتمی به ناگازاکی کشته شده‌اند.

روسیه درمقابل تنش‌‌آفرینی آمریکا؛ همکاری با چین را مهمترین عامل درثبات بخشیدن به شرایط جهان می‌دانیم

روسیه اعلام کرد که تنش در روابط با پکن که توسط واشنگتن تحریک شده، علاوه بر آنکه به آمریکا و چین آسیب می‌رساند، روابط خارجی را نیز به شدت پیچیده می‌کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تشنج زدایی, جهان, خبر, روسیه

عمران‌خان: ترامپ بداند، جنگ با ایران فاجعه‌بار خواهد بود

نخست وزیر پاکستان با یادآوری تلاش‌های این کشور برای رفع تنش‌های آمریکا و عربستان با ایران، به جلسه روز گذشته خود با دونالد ترامپ اشاره کرد و گفت: هرگونه درگیری با ایران برای پاکستان و منطقه فاجعه‌بار خواهد بود.

ادامه

افغانستان, امریکا, ایران, پاکستان, تشنج زدایی, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر, سوئیس, عربستان سعودی, هندوستان

آغاز گفتگوهای راهبردی فرانسه و روسیه برای حفظ توافق اتمی با ایران و صلح در شرق اوکراین

وزرای امور خارجه و دفاع فرانسه و روسیه برای نخستین بار پس از هفت سال در مسکو گردهم آمدند تا در چارچوب “شورای همکاری‌های روسیه – فرانسه در مسائل امنیتی” در ترکیب ۲+۲، با یکدیگر مذاکره کنند.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, اوکراین, ایران, تشنج زدایی, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, فرانسه