افسر سابق اطلاعاتی آمریکا گفت که این کشور یک منطقه حیاتی را در سایه بریکس از دست خواهد داد. به گزارش ایلنا به نقل از نووستی، «اسکات ریتر»، افسر سابق اطلاعاتی آمریکا گفت که ورود احتمالی فیلیپین به بریکس تهدیدی بزرگ برای موقعیت آمریکا در اقیانوس آرام است. ریتر گفت: «فیلیپین را نگاه کنید. فیلیپین ... ایالات متحده یک منطقه حیاتی را در سایه بریکس از دست خواهد داد
رئیسجمهوری جدید ویتنام انتخاب شد
«لون کن» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست ویتنام (CPV) و عضو دائمی دبیرخانه این کمیته، امروز دوشنبه به عنوان رئیسجمهوری جدید ویتنام انتخاب شد به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا، لون کن (Lương Cường) که سابقهای طولانی در سیاست و ارتش ویتنام دارد و از اعضای حزب کمونیست محسوب میشود، به ... رئیسجمهوری جدید ویتنام انتخاب شد
فارن افرز: شکست از چین در آسیای جنوب شرقی؛ هزینه سنگین حمایت آمریکا از اسرائیل
«فارن افرز» در تحلیلی حمایت واشنگتن از اسرائیل در غزه را از دلایل اصلی کاهش همسویی کشورهای جنوب شرقی آسیا با آمریکا عنوان کرده و تاکید کرد که آمریکا در حال واگذار کردن آسیای جنوب شرقی به چین است.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این رسانه تحلیلی با اشاره به نتایج نظرسنجی موسسه یوسف ایشاک (ISEAS-Yusof Ishak) – یک موسسه تحقیقاتی که عمدتاً توسط دولت سنگاپور تأمین مالی میشود، اما کار خود را به طور مستقل انجام میدهد – نوشت: ایالات متحده در حال از دست دادن جایگاه خود در بخشهای مهمی از آسیا است.
فارن افرز افزود: این نظرسنجی هر ساله، به بررسی نظرات هزاران پاسخ دهنده در دانشگاهها، اتاقهای فکر، بخش خصوصی، جامعه مدنی، سازمانهای غیرانتفاعی و رسانههای دولتی، سازمانهای منطقهای و بینالمللی از ده کشور عضو انجمن کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن) میپردازد. در نظرسنجی امسال، اکثریت پاسخدهندگان، در پاسخ به این سوال که چنانچه اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا-آ سهآن (ASEAN) مجبور به انتخاب بین ایالات متحده و چین شود، باید با کدام یک همسو شود، چین را به جای ایالات متحده انتخاب کردند. این اولین باری بود که پاسخدهندگان از زمانی که نظرسنجی شروع به طرح این سوال در سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۸) کرد، چین را انتخاب کردهاند.
در بخشی از این تحلیل آمده است: این کاهش حمایت از ایالات متحده باید زنگ خطر را در واشنگتن به صدا درآورد، چرا که آمریکا، چین را رقیب اصلی خود و هند و اقیانوس آرام را به عنوان میدان جنگ حیاتی می بیند. آسیای جنوب شرقی در قلب جغرافیایی این منطقه وسیع و پویا قرار دارد. این منطقه خانه دو متحد ایالات متحده یعنی فیلیپین و تایلند و چندین شریک مهم است. اهداف ایالات متحده در اقیانوس هند و اقیانوس آرام به دلیل از دست دادن حمایتها به نفع چین مختل میشود. در صورت درگیری آشکار بین چین و ایالات متحده، فیلیپین و سنگاپور، کشورهایی که ایالات متحده در آنها دارای امکانات نظامی خود را مستقر کرده، اهمیت ویژه ای پیدا خواهند کرد.
فارن افرز در ادامه به بررسی موقعیت آمریکا در کشورهای آسیای جنوب شرقی پرداخته و نوشت: نفوذ فزاینده چین در آسیای جنوب شرقی، توانایی آمریکا را برای تعامل دوجانبه و چندجانبه با کشورهای این منطقه را کاهش میدهد.
این تحلیل در بررسی عوامل شکست آمریکا در رقابت با چین برای جلب نظر کشورهای جنوب شرقی آسیا افزود: حمایت از ایالات متحده در کشورهای جنوب شرقی آسیا که اکثریت آنها مسلمان هستند به شدت کاهش یافته است. نتایج نظرسنجی موسسه یوسف ایشاک در سال ۲۰۲۴(۱۴۰۳) کاهش شدید همسوئی با آمریکا را نسبت به سال ۲۰۲۳(۱۴۰۲) نشان میدهد. هفتاد و پنج درصد از مالزیاییها، ۷۳ درصد از اندونزیاییها و ۷۰ درصد از پاسخ دهندگان برونئیایی گفتند که همسویی با چین را به ایالات متحده ترجیح میدهند، این در حالی است که در مقایسه با سال ۲۰۲۳ این آمار در این کشورها به ترتیب ۵۵ درصد، ۵۴ درصد و ۵۵ درصد بود. این نظرسنجی از پاسخ دهندگان نپرسید که چرا این انتخاب را انجام دادهاند. اما زمانی که در یک سوال متفاوت از پاسخ دهندگان خواسته شد تا سه نگرانی اصلی ژئوپلیتیکی خود را انتخاب کنند، تقریباً نیمی از پاسخ دهندگان، مناقشه اسرائیل و حماس را در بالاترین رتبه قرار دادند.
بنابر این تحلیل حمایت حداکثری ایالات متحده از اسرائیل نتایج این نظرسنجی را به نفع چین سوق داده است. افرادی که در سه کشور آسیای جنوب شرقی با اکثریت مسلمان مورد بررسی قرار گرفتند، درگیری اسرائیل و حماس را به عنوان نگرانی اصلی ژئوپلیتیکی خود ارزیابی کردند: ۸۳ درصد از مالزیایی ها، ۷۹ درصد از برونئی ها و ۷۵ درصد از پاسخ دهندگان اندونزیایی. حتی در سنگاپور که دارای اقلیت قابل توجهی مسلمان (۱۵ درصد جمعیت آن) است، مناقشه اسرائیل و حماس به عنوان نگرانی اصلی در نظر گرفته شده و ۵۸ درصد از پاسخ دهندگان این گزینه را انتخاب کردند.
نویسنده این تحلیل معتقد است: نتایج این نظرسنجی تنها متاثر از عقاید مردمی نیست و حتی این سطح از نگرانی و نارضایتی از آمریکا در حمایت از اسرائیل علیه مردم غزه در میان دیپلمات های کشورهای جنوب شرقی آسیا دیده میشود. وی افزود: دیپلماتهای اندونزیایی هم موضع ایالات متحده در قبال جنگ غزه را به شدت مورد انتقاد قرار دادند. یک دیپلمات ارشد مالزی اعلام کرد که “ما چین را به خاطر (موضوع) غزه انتخاب خواهیم کرد. “همچنین در گفتگویی جداگانه، یک مقام بلندپایه مالزی توضیح داد شدت خشم نسبت به اسرائیل و ایالات متحده افزایش یافته و بسیاری از مالزیاییها اکنون برندهای غذایی و تولیدکنندگان آمریکایی را تحریم میکنند. در حالی که، چین به طور فزایندهای در وضعیت مطلوبی دیده میشود.
فارن افرز در پایان تاکید کرد: از دست دادن منطقهای که ایالات متحده پیشتر وضعیت بهتری در آن داشت، به موقعیت این کشور در سایر موضوعات، چه در جلب حمایت برای محکومیت تهاجم روسیه به اوکراین و چه برای سیاستهای این کشور در خاورمیانه، نیز لطمه میزند. آسیای جنوب شرقی به طور ویژه برای استراتژی ایالات متحده مهم است چرا که در قلب منطقهای قرار دارد که واشنگتن آن را به عنوان اولویت خود تعیین کرده و سرانجام در هند و اقیانوسیه است که وضعیت برد و یا باخت آمریکا در برابر چین مشخص میشود.
چین خواستار مقاومت آسهآن در برابر مداخلات آمریکا و ناتو شد
چین از کشورهای جنوب شرقی آسیا خواست تا در برابر «مداخلات خارجی» آمریکا و ناتو در دریای چین جنوبی و دیگر نقاط حساس منطقه مقاومت کنند. «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین در حاشیه نشست وزاری خارجه انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسهآن) در لائوس گفت که آمریکا «هیچ حقی» برای مداخله در دریای چین ... چین خواستار مقاومت آسهآن در برابر مداخلات آمریکا و ناتو شد
هشدار چین نسبت به خطرات سیاسی کردن اقتصاد جهانی
سخنگوی وزارت خارجه چین امروز چهارشنبه پس از هشدار صندوق بین المللی پول (IMF) مبنی بر خطرات دو قطبی شدن تجارت جهانی، اظهار داشت که اقتصاد بینالملل به دلیل سیاسی شدن به سمت و سویی «غیراخلاقی و ناپایدار» پیش میرود و به شدت مانع رشد جهانی میشود. به گزارش ایرنا از استریتز تایمز، گیتا گوپینات، ... هشدار چین نسبت به خطرات سیاسی کردن اقتصاد جهانی
پیشنهاد تاسیس “صندوق پول آسیایی”، میخ دیگر بر تابوت هژمونی “دلار”
کشورهای آسیایی برای کاهش وابستگی به دلار آمریکا و سایر ارزهای مهم غربی، پیشنهاد تاسیس “صندوق پول آسیایی” را مطرح کردهاند تا تبادلات مالی و تجاری خود را با استفاده از ارزهای ملی خود و یا ارزهای مشترک آسیایی انجام دهند که میتواند گامی مهم در راستای دلارزدایی و شکستن هژمونی دلار در جهان باشد. ... پیشنهاد تاسیس “صندوق پول آسیایی”، میخ دیگر بر تابوت هژمونی “دلار”
هیل؛ اقدامات آمریکا میتواند با کمک به برتری چین، آغازگر نظم جدیدی شود
تارنمای هیل با زیر سوال بردن حضور آمریکا در جنگ نیابتی در اوکراین، سیاستهای واشنگتن را تهدیدی برای نظم بینالمللی و عامل نابودی جایگاه این کشور در جهان ارزیابی کرد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، این رسانه آمریکایی افزود: دولت جو بایدن به جای این که به دنبال توافق آتش بس برای متوقف کردن جنگی ... هیل؛ اقدامات آمریکا میتواند با کمک به برتری چین، آغازگر نظم جدیدی شود
نگاهی به خصوصیسازی در میهنمان: انباشتِ سرمایه از راه سلبِ مالکیت و خصوصیسازی!
“ژرفترین، همهجانبهترین، و موشکافانهترین کاربرد تئوری مارکس و دلیل درستی آن آموزش اقتصادی اوست.“- لنین در جهان امروز لزوم توجه به فرایندهای انباشت سرمایه از راه سلب مالکیت از اهمیت برخوردار است. فرایندهای انباشت سرمایه در دوران کنونی بیشمارند. دیوید هاروی در کتاب جدیدش بهنام “تاریخچه ضد سرمایهداری” بهاین موضوع و فرایندهای انباشت سرمایه از ... نگاهی به خصوصیسازی در میهنمان: انباشتِ سرمایه از راه سلبِ مالکیت و خصوصیسازی!