دست‌های خونین بریتانیا: کابوسِ ادامه‌دار در سودان

کمک ۱۲۰ میلیون پوندی کی‌یر استارمر به سودان نه می‌تواند همدستی دولت بریتانیا در نسل‌کشی نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) را بپوشاند و نه سایه شوم استعمار و امپریالیسم بریتانیا را جبران کند. نوشته: کلودیا وب- از اعضای ترقیخواه پیشین پارلمان بریتانیا دولت کی‌یر استارمر، نخست وزیر بریتانیا، هفته گذشته اعلام کرد که ۱۲۰ میلیون پوند ... دست‌های خونین بریتانیا: کابوسِ ادامه‌دار در سودان

ادامه

آفریقا, استبداد, امارات, امپریالیسم, انگلیس, جهان, دیدگاه, سودان, شمال شرق آفریقا, صربستان, فقر, کشاورزی, گرسنگی, یمن

پدیده‌های غیرانسانی در جامعه‌های سرمایه‌داری

جرج لوکاچ، فیلسوف معروف مارکسیست، زمانی گفته بود: “حتی بدترین سوسیالیسم بهتر از بهترین سرمایه‌داری است.” این اظهارنظر در سال ۱۹۶۹/ ۱۳۴۸ بیان شد و در سال ۱۹۷۱/ ۱۳۵۰ تکرار شد. این نظر او بدون شک بر اساس برداشت لوکاچ از سوسیالیسم واقعاً موجود در اتحاد جماهیر شوروی و اروپای شرقی بود که با آن ... پدیده‌های غیرانسانی در جامعه‌های سرمایه‌داری

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, استعمار, اقتصادی, امپریالیسم, تبعیض‌نژادی, دیدگاه, زنان, سرمایه داران, سوسیالیسم, شرق اروپا, فاشیسم, فقر, کودکان, مارکسیسم, مهاجرت, نسل‌کشی, هندوستان

افشارطوسی: قهرمان یا قصاب؟!

اول اردیبهشت مصادف است با ربودن سرتیپ افشارطوس رئیس شهربانی دکتر مصدق که شش روز بعد جسد او را در غار تلو واقع در تپه‌های لشکرک در شمال تهران پیدا می کنند. او در ۳۰ بهمن ۱۳۳۱ از طرف مصدق رئیس شهربانی شد اما در اول اردیبهشت ۱۳۳۲ش مخالفان مصدق او را ربوده و کشتند… ... افشارطوسی: قهرمان یا قصاب؟!

ادامه

استبداد, ایران, تاریخ, حقوق بشر, دیدگاه, زنان, فساد, فیلم, کودتا, کودکان, گزارش, یادنامه

نخست‌وزیر پیشین ایتالیا: طرح تسلیح مجدد اروپا به فروپاشی اتحادیه منجر می‌شود

نخست‌وزیر پیشین ایتالیا با انتقاد شدید از طرح تسلیح مجدد اتحادیه اروپا هشدار داد که این برنامه نه‌تنها به همبستگی اروپا کمکی نمی‌کند، بلکه به تسریع روند فروپاشی آن دامن خواهد زد. به گزارش ایسنا، «جوزپه کونته» نخست‌وزیر پیشین ایتالیا و رهبر اپوزیسیون این کشور با اعلام مخالفت دوباره با طرح افزایش توان تسلیحاتی اروپا ... نخست‌وزیر پیشین ایتالیا: طرح تسلیح مجدد اروپا به فروپاشی اتحادیه منجر می‌شود

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اقتصادی, امنیتی, انگلیس, ایدئولوژی, تحلیل, جهان, روسیه, نسل‌کشی

دورهٔ دوم ریاست‌جمهوری ترامپ: بازگرداندن «شکوفایی» ازدست‌رفتهٔ ایالات متحده به‌دست گروه‌سالاریِ (اُلیگارشیِ) فناوری

ریاست‌جمهوری ترامپ در دورهٔ دومش با آشوب و جنجال همراه بوده است. روزهای نخست دُورِ دوم ریاست‌جمهوری ترامپ با تغییرهایی ویرانگر در سیاست‌مداری، هرج‌ومرج دیپلماتیک، و مانورهای اقتصادی همراه بوده است به‌گونه‌ای که ناظران داخلی و بین‌المللی این تغییرها را به‌سختی می‌توانند دنبال کنند. اگرچه ترامپ کم‌وبیش آگاهانه همواره رفتاری دمدمی‌مزاج‌گونه و پیش‌بینی‌ناپذیر درپیش گرفته، ... دورهٔ دوم ریاست‌جمهوری ترامپ: بازگرداندن «شکوفایی» ازدست‌رفتهٔ ایالات متحده به‌دست گروه‌سالاریِ (اُلیگارشیِ) فناوری

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اتحاد شوروی, اروپا, اسراییل, اقتصادی, الیگارشی, انگلیس, اوکراین, تحریم, تحلیل, جهان, چین, دانمارک, دیدگاه, روسیه, صلح, غرب, فلسطین, کانادا, کوبا, مکزیک

«شی جین پینگ»: کارگران باید برای حل مشکلات کشور روش‌های مارکسیستی را بکار گیرند

رئیس جمهور جمهوری خلق چین «شی جین پینگ» در دیداری با رهبری اتحادیه های سراسری کارگران بر نقش رهبری طبقه کارگر در این کشور تاکید کرده و از آنان خواست برای حل مشکلات و بهبود وضعیت کشور از روش ها و متدهای مارکسیستی سود جویند.

 

روز دوشنبه گذشته «شی جین پینگ» با رهبران منتخب اتحادیه های سراسری کارگران دیدار کرد، بر اساس گزارش روزنامه «رنمین ریباو» رئیس جمهور جمهوری خلق چین در این دیدار اتحادیه های سراسری کارگران کشور را فراخواند که «صدها میلیون تن از کارگران را سازماندهی کنید تا فصل نوینی از دستاوردها و موفقیت های غیر قابل تصور را در خدمت طبقه کارگر چین و اتحادیه های کارگری بوجود آورند»

 

رئیس جمهور چین تاکید کرد مبارزات کارگری برای حزب کمونیست چین از مهمترین موضوعات مطروح است، در همین زمینه می بایست تغییرات مثبت در جهت گسترش و بهبود مبارزات کارگری و اتحادیه های کارگری صورت گیرد تا منجر به دستاوردهای بزرگی برای کشور گردد.

 

رئیس جمهور جمهوری خلق چین از اتحادیه‌های کارگری خواست که جسورانه برای خواسته‌های طبقه کارگر فعالیت کرده و تشکیل هفدهمین کنگره اتحادیه‌های سراسری کارگری را به طبقه کارگر و اتحادیه‌های آن تبریک گفت.

 

او در این پیام به تمامی کارگران و اتحادیه های کارگری درود خالصانه خود را ارسال کرد.

 

اتحادیه های کارگری می‌بایست توانایی‌های خود را هر روز بهتر و در این رابطه بر جهان بینی مارکسیستی برای بررسی مشکلات و حل آنها تأکید بیشتری داشته باشد.

 

رئیس جمهور چین گفت که سازمان های کارگری باید با اجرای موثر اراده حزب، پیوسته تلاش های موثر ی برای خدمت به کارگران داشته باشد. طبقه کارگر باید برای رسیدن به اهداف اخرین کنگره حزب کمونیست چین به طور کامل بسیج شود.

 

به گفته شی جین، این بخشی از مسئولیت سیاسی اتحادیه ها است تا کارگران و مردم را به پیروی آگاهانه از حزب کمونیست و تقویت پایگاه طبقاتی کارگران در کشور و حمایت عمومی آنان از دولت و حزب هدایت کنند.

 

شی جین گفت، اتحادیه ها باید برای بهبود و تقویت کار ایدئولوژیک و سیاسی در میان اعضای خود یعنی کارگران فعال باشند . علاوه بر این، کارگران کشاورزی باید در کار اتحادیه های کارگری تا حد امکان درگیر شوند تا نیروی جدید و قابل اطمینان و اتکا در کنار طبقه کارگر و کارگران صنعتی ایجاد شود.

 

رئیس جمهور چین توصیه کرد که رهبری اتحادیه های کارگری بر کارگران در فعالیت هایشان تمرکز کند. آنها باید بر مسائلی که برای کارگران مهم، تعیین کننده هستند، تمرکز کنند. به گفته رییس جمهور، اتحادیه ها باید از حقوق و منافع کارگران حمایت و محافظت کنند و به شفافیت به طبقه کارگر و مردم خدمت کنند.

 

رئیس جمهور شی جین قول داد که دولت آموزش، رهبری و نظارت بر کادر های اتحادیه را بهبود بخشد. او همچنین تاکید کرد که ارتباط بین حزب کمونیست و طبقه کارگر و مردم را تقویت بخشد.

 

حزب کمونیست و تمامی نهادهای دولتی می بایست این اصل را رعایت کنند که باید به طبقه کارگر اعتماد کامل داشت و نقش رهبری کننده آن را حفظ کرد.

منبع راشاتودی

سعید مدنی: آقایان در جایگاهی نیستند که مردم را دعوت به صرفه‌جویی کنند

سعید مدنی، جامعه شناس و پژوهشگر علوم اجتماعی ضمن تاکید بر ضرورت اصلاح و تغییر روابط و قوانین و ساختارهای موجود برای بهبود وضعیت کشور، گفت: از آقای نوبخت و وزیر بهداشت گرفته تا آقای ولایتی در موضع و جایگاهی نیستند که مردم را دعوت به صرفه جویی یا عدم اسراف کنند.

ادامه

ایران, دیدگاه, سیاسی, گفتگو

مجری امریکایی از نقش مخرب امریکا و انگلیس در دست یابی به‌حکومت ملی و دموکراتیک در ایران سخن می‌گوید

کودتای ۲۸ مرداد یکی از رخدادهای مهم تاریخ معاصر ایران است، رویدادی که امپریالیسم جهانی با سازمان‌دهی و اجرای آن در تعامل نزدیک با نیروهای مرتجع داخلی، امکان رشد و تحول دموکراتیک جامعه ما را برای دهه‌ها مسدود کرد.

ادامه

ایران, تاریخ, جهان, دیدگاه, سیاسی, کتاب, گزارش

درس‌هایی برای چپ: یونان پس از«کمک مالی» برای خلاصی از ورشکستگی

در تپه‌های “نیکس”، در کنار ویرانهٔ تاریخی آکروپولیس، جایی که شهروندان در دوران دمکراسی کهن نشست‌هایی همگانی در آن برگزار می‌کردند، برای جشنی پرهزینه برنامه‌ریزی شده بود.

ادامه

اتحادیه اروپا, افریقای جنوبی, انگلستان, ایتالیا, برزیل, بلغارستان, ترکیه, جهان, دیدگاه, مقاله, یونان

آنچه کروبی نوشت، آنچه باید می‌نوشت

سه ماه پیش، سی امین سال رهبری علی خامنه ای در حالی آغاز شد که در این مدت او حتی یکبار حاضر به نشستن در برابر خبرنگاران و پاسخگوبی به آنان نبوده است. آخوندهای حکومتی مانند ائمه جمعه، حقوق‌بگیران رهبرند و روحانیون‌مستقل نیز آنچنان تحت فشار دادگاه وبژه روحانیت هستند که نمی توانند رسالت تعریف ... آنچه کروبی نوشت، آنچه باید می‌نوشت

ادامه

ایران, خبر, دیدگاه, سیاسی