شورای مجمع پارلمانی اروپا به دلیل نگرانی هایی مبنی بر نقض حقوق بشر و سرکوب مخالفان در ترکیه، این کشور را به فهرست نظارت سیاسی خود اضافه کرد.
به نقل از رویترز، شورای مجمع پارلمانی اروپا (CEPA) امروز با اتخاذ تصمیمی ترکیه را به دلیل نگرانی هایی مبنی بر نقض حقوق بشر و سرکوب مخالفان در این کشور به فهرست نظارت سیاسی خود اضافه کرد.
این تصمیم با ۱۱۳ رأی موافق در برابر ۴۵ مخالف در نشست امروز شورای مجمع پارلمانی اروپا اتخاذ شده و تأثیر منفی را بر ادامه روند مذاکرات پیوستن آنکارا به اتحادیه اروپا می گذارد.
لازم به ذکر است، اتحادیه اروپا با موج بازداشت های گسترده ترکیه پس از کودتای نافرجام ۱۵ جولای سال گذشته و نیز نتیجه همه پرسی قانون اساسی در ۱۶ آوریل سال جاری میلادی در این کشور مخالف بوده و برخی از اقدامات آنکارا در این روند را برخلاف موازین حقوق بشری این اتحادیه می داند.
«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهوری ترکیه طی مصاحبه با خبرگزاری رویترز در واکنش به طرح نظارت مجمع پارلمانی شورای اروپا گفت: «این تصمیم که اکنون در مقابل ترکیه اتخاذ شده کاملا سیاسی است. ما چنین تصمیمی را به رسمیت نمیشناسیم، هر چند که چنین تصمیمی اتخاذ کرده باشند. این تصمیم گرفته شده و ما آن را خیلی جدی تلقی نمیکنیم.»
اردوغان در پاسخ به پرسشی در ارتباط با این تصمیم تاکید کرد: «ما چنین تصمیمی را به رسمیت نمیشناسیم. هر چند که چنین تصمیمی اتخاذ کرده باشند، ما آن را خیلی جدی نمی گیریم.»
پیش از این، «بینالی ییلدیریم» نخستوزیر ترکیه نیز در ارتباط با طرح نظارت مجمع پارلمانی شورای اروپا گفته بود: «ما این تصمیم را کاملا سیاسی ارزیابی میکنیم. این تصمیم با واقعیتهای کشور ما منطبق نیست.»
بر اساس این گزارش، مجمع پارلمانی شورای اروپا در جلسه مجمع عمومی بهار ۲۰۱۷ خود در استراسبورگ فرانسه با بررسی گزارش «کارکرد سازمانهای دموکراتیک در ترکیه»، طرح نظارت بر این کشور را تصویب کرد.
مهر، ایلنا