شواهد جدید از استفاده ژاپن از «حربه جعل پول» در زمان تجاوز به چین

امسال مصادف با هشتادمین سالگرد پیروزی چین در نبرد مقاومت علیه تجاوز ژاپن است.

رادیو بین المللی چین: ۲۵ مارس، «ماکوتو ماتسونو» محقق موسسه بین‌المللی مطالعات صلح دانشگاه میجی گاکوین ژاپن مجموعه‌ای از مدارک و اسناد تاریخی مکتوب به زبان ژاپنی را به مرکز بایگانی اسناد استان گوانگ‌دونگ اهدا کرد که نشان می‌دهند نیروهای ارتش ژاپن پس از حمله به چین در هنگ‌کنگ اقدام به جعل پول رایج چین می‌کرده‌اند.

به این ترتیب، برای نخستین بار مدارک اصلی به زبان ژاپنی در مورد استفاده ارتش متجاوز ژاپن از «حربه جعل پول» در جنوب چین ارائه شده که اقدام ارتش ژاپن به چاپ «پول تقلبی» برای غارت ثروت چین در طول جنگ جهانی دوم را تأیید می‌کند.

«شیائو زی‌لی» استاد دانشکده تاریخ و فرهنگ دانشگاه نرمال جنوب چین در این رابطه گفت، این اسناد و مدارک تاریخی از نظر پژوهشی بسیار مهم و ارزشمند هستند. «جنگ مالی» ارتش متجاوز ژاپن علیه چین در آن زمان آسیب زیادی به نظام اقتصادی و مالی چین وارد کرد و پخش مقدار زیادی از «پول تقلبی» باعث تورم در کشور چین شد.

همچنین، ژاپنی‌ها از این طریق بخش بزرگی از اقلام استراتژیک، منابع ارزی و بسیاری موارد دیگر را در اختیار خود گرفتند تا جاه‌طلبی‌های خود در راستای «تغذیه جنگ با جنگ» را محقق کنند.

ماکوتو ماتسونو پیش از این نیز در چندین نوبت اسناد واحد ۷۳۱ ارتش ژاپن در مورد حمله به چین در طول جنگ جهانی دوم و شواهد مربوط به استفاده ژاپن از عوامل بیماری‌زا یا «جنگ افزارهای زیستی» توسط ارتش ژاپن را به مراکز بایگانی اسناد سرزمین اصلی چین اهدا کرده است.

ماتسونو، علاوه بر اسناد مذکور در همان روز، در صحنه اهدا، نیز نتایج پژوهش‌های خود در مورد تاریخچه استفاده ژاپن از «حربه پول تقلبی» در طول تجاوز خود به چین در جنگ جهانی دوم و استفاده نظامیان این کشور از «گازهای سمی» در جنوب چین را به اشتراک گذاشته و با توجه به این حقایق تاریخی، ابراز امیدواری کرد که در سراسر جهان صلح برقرار شود.

«سوم ماه مه» از برجسته‌ترین‌ها در تاریخ هنرِ نقاشی اثر فرانسیسکو گویا نقاش اسپانیایی

تابلو نقاشی “سوم ماه مه” را فرانسیسکو گویا نقاش اسپانیایی از رویداد سوم ماه مه ۱۸۰۸ / ۱۱۸۷ خورشیدی در سال ۱۸۱۴/ ۱۱۹۳ خورشیدی خلق کرد. این تابلو جزو برجسته‌ترین آثار تاریخ هنر نقاشی است. در این تابلو نقاش هنرمند صحنه‌ای از وقایع خشونت‌بار در پی اشغال اسپانیا از سوی نیروهای ناپلئون را به‌تصویر می‌کشد. ... «سوم ماه مه» از برجسته‌ترین‌ها در تاریخ هنرِ نقاشی اثر فرانسیسکو گویا نقاش اسپانیایی

ادامه

اسپانیا, اشغالگری, تاریخ, جنوب اروپا, فرانسه, هنرمندان

واکنش مسکو به ادعای شولتس درباره آزادی آلمان توسط آمریکا

مقامات روسیه در واکنش به ادعای اولاف شولتس، صدراعظم آلمان درباره آزادی این کشور از شرّ نازیسم به‌دست آمریکا، به وی توصیه کردند که اسناد تاریخی درباره جنگ جهانی دوم را مطالعه کند و واقعیت رخ‌داده را فراموش نکند. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، کنستانتین کاساچوف، نایب‌‌رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه، ... واکنش مسکو به ادعای شولتس درباره آزادی آلمان توسط آمریکا

ادامه

آزادی, آلمان, اتحاد شوروی, اروپا, تاریخ, روسیه, غرب, فاشیسم, نئونازیسم

گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

آرمان‌های “جنبش دوم بهمن”، چراغ فروزان در راه مبارزه برای لغو ستمِ‌ ملی است! ”بنیان گذاران، اجرا کنندگان و رهبران این جنبش در تاریخ مقامی بس ارزنده دارند و نسل های حق شناس همیشه با حس احترام در برابر خاطرۀ شهدای این نهضت: قاضی محمد، سیف قاضی، صدر قاضی، شیرزاد، فاروقی، نقده ای و ده ... گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

ادامه

آموزشی, اجتماعی, ارتجاع, استبداد, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, خاورمیانه, دهقانی, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غارتگری, فقر, یادنامه

گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

خلق آذربایجان قرن‌های متمادی در جنبش رهایی‌بخش خلق‌های ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست ‌یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیش‌بُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان به‌رهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استعمار, استقلال, امپریالیسم, ایران, تاریخ, درمان, زنان, صلح, طبقه کارگر, فاشیسم, یادنامه