شکست تازه اسرائیل در غزه؛ کشته شدن ابو شباب و برخی معاونانش

رسانه‌های اسرائیلی اعلام کردند یاسر ابو شباب، سرکرده شبه نظامیانی که با اسرائیل در رفح، جنوب باریکه غزه کار می‌کردند، به همراه چند تن از معاونانش کشته شده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه المیادین، شبکه ۱۲ اسرائیل گزارش داد: احتمالاً نیروهای مقاومت فلسطین در منطقه تحت کنترل ابو شباب نفوذ کرده ... شکست تازه اسرائیل در غزه؛ کشته شدن ابو شباب و برخی معاونانش

ادامه

آمریکا, اسراییل, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین

رسانه عبری: ۱۶ جنگنده سوخوی روسیه در راه ایران

یک رسانه عبری نوشت که وزارت دفاع روسیه بر آماده‌سازی و تحویل ۱۶ فروند جنگنده پیشرفته سوخو-۳۵ به ایران نظارت مستقیم دارد که دو فروند از این جنگنده‌ها پیش‌تر در نوامبر ۲۰۲۴ به پایگاه هوایی همدان منتقل و در آنجا مونتاژ شده‌اند. به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، وبگاه اسرائیلی «نتسیف» گزارش داد که ... رسانه عبری: ۱۶ جنگنده سوخوی روسیه در راه ایران

ادامه

اقتصادی, ایران, تحریم, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, شرق اروپا

ابوالغیط: اسرائیل طی ۲ سال گذشته چهره وحشی و جانی خود را نشان داد

دبیر کل اتحادیه عرب با اشاره به جنایت‌های بی‌شمار اسرائیل تأکید کرد که این رژیم چهره وحشیانه و جنایتکارانه خود را آشکار کرد. به گزارش ایرنا به نقل از شبکه النشر، «احمد ابوالغیط» دبیر کل اتحادیه عرب در سخنانی به مناسبت روز همبستگی با ملت فلسطین گفت که رژیم اشغالگر طی دو سال گذشته چهره ... ابوالغیط: اسرائیل طی ۲ سال گذشته چهره وحشی و جانی خود را نشان داد

ادامه

اتحادیه عرب, اسراییل, اشغالگری, تجاوز نظامی, جهان, خاورمیانه, فلسطین, کودکان, گزارش, مقاله, همبستگی

مجمع عمومی سازمان ملل دو قطعنامه علیه اشغالگری اسرائیل تصویب کرد

مجمع عمومی سازمان ملل متحد دو قطعنامه مهم علیه ادامه اشغال سرزمین‌های فلسطینی و بلندی‌های جولان را به تصویب رساند. به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری ایرنا به نقل از شبکه هفت تلویزیون اسرائیل، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه به وقت محلی دو قطعنامه با اکثریت قاطع به تصویب رساند که در آن‌ها اشغال ... مجمع عمومی سازمان ملل دو قطعنامه علیه اشغالگری اسرائیل تصویب کرد

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, بیانیه, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, سوریه, صهیونیسم, فلسطین, مصر

برای ترامپ اروپا دیگر اهمیتی ندارد؟

به نوشته نشریه آمریکایی تلاش‌های اخیر دونالد ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین بار دیگر نگرانی‌های متحدان واشنگتن درباره آینده ائتلاف ناتو را تشدید کرده است. به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی گزارش می‌دهد تحولات چند روز گذشته شامل افشای طرح صلح پیشنهادی ۲۸ بندی جدید «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا برای پایان دادن به ... برای ترامپ اروپا دیگر اهمیتی ندارد؟

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, اتحاد شوروی, اروپا, استراتژی, اقیانوس اطلس, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, شرق اروپا, صلح, غرب, قطب شمال, گروه ۷, لهستان, ناتو

شبه نظامیان کُرد باز هم از رویکرد آمریکا در قبال سوریه انتقاد کردند

یک مقام وابسته به شبه نظامیان کرد سوریه، ضمن انتقاد از تصمیم آمریکا برای عقب‌نشینی از مناطق تحت کنترل این شبه نظامیان، گفت این گروه به دنبال توافق سیاسی با دمشق است.

 

شبه نظامیان کرد سوریه با انتقاد دوباره از رویکردهای متناقض آمریکا در قبال این کشور، گفته‌اند که آماده ادامه مذاکره با نظام سوریه برای دستیابی به توافق سیاسی و همچنین پیوستن به ارتش سوریه هستند.

 

«الهام احمد» رئیس کمیته اجرایی شورای دموکراتیک سوریه (شاخه سیاسی گروه شبه نظامی موسوم به ائتلاف دموکراتیک) در گفت‌وگو با روزنامه الشرق الاوسط تصمیم اولیه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج نیروهایش از سوریه را خودسرانه و غیرمنتظره خواند و گفت که این اتفاق بر دستاوردهای حاصل از جنگ با داعش و همچنین بر ثبات منطقه شرق سوریه و مسئله بازگشت آوارگان و سرکوب هسته‌های خفته داعش تاثیر منفی داشت.

 

احمد با بیان اینکه شبه نظامیان کرد انتظار چنین تصمیمی را از سوی واشنگتن نداشتند، افزود: «دیپلمات‌ها و نظامیان آمریکایی وعده داده بودند که تا ایجاد راه حل سیاسی نهایی در سوریه و مبارزه با هسته‌های خفته داعش در سوریه باقی می‌مانند و از مناطق حضور آمریکایی‌ها دفاع می‌کنند و اجازه حمله هیچ طرفی به آنجا را نمی‌دهند.»

 

این شخصیت کُرد سوری درباره انصراف فعلی آمریکا از تصمیم خود برای عقب نشینی از سوریه گفت: «بله آمریکا منصرف شده است، اما مدت زمان ماندن آمریکایی‌ها در سوریه و مأموریت‌هایی که در مقطع پیش رو در این کشور خواهند داشت مشخص نیست. آمریکایی‌ها می‌گویند برای مبارزه با داعش می‌مانند و اینکه از چاه‌های نفت سوریه محافظت کنند.»

 

احمد با تأیید اینکه آمریکا حالا دیگر رسما به آنها ابلاغ کرده که در سوریه می‌مانند، افزود: «آمریکایی‌ها می‌گویند برای مبارزه با تروریسم به حضور خود ادامه می‌دهند و همچنین برای حفاظت از چاه‌های نفت تا به دست داعش و سایرین نیافتد.»

 

نظامیان آمریکایی به سوریه بازگشتند، اما نه برای حمایت از کُردها

 

وی درباره اینکه آیا آمریکا پایگاه‌هایی در نزدیکی چاه‌های نفت سوریه ایجاد کرده است، گفت: «پیشتر، پایگاه‌هایی نظامی در آنجا داشتند، اما حالا که نیروهایشان بازگشته‌اند حضور خود را در آنجا تقویت کرده‌اند. همه نظامیان آمریکایی که از سوریه خارج شده بودند بازگشتند. اما این بار حضورشان در یک وسعت جغرافیایی کم‌تر یعنی نصف قبل محدود شده است.»

 

احمد گفت که در سفر به واشنگتن با مقامات وزارتخانه‌های دفاع و خارجه آمریکا و نمایندگان کنگره درباره تهدید ترکیه و حملات آن و همچنین تضمین حضور آنها در فرایند سیاسی حل بحران سوریه در ژنو گفت‌وگو کرده است.

 

این شخصیت کُرد اذعان داشت که دیدگاه و راهبرد دولت آمریکا در قبال آینده گروه دموکراتیک سوریه روشن نیست، اما کنگره تصمیم‌هایی را برای اعمال تحریم‌ها و مجازات‌هایی علیه ترکیه گرفته است.

 

احمد در ادامه با تاکید بر اینکه حضور نظامیان آمریکایی در سوریه طبق هیچ برنامه زمانی مشخصی نیست، افزود: «این بسته به راهبرد آنها دارد که تا کی می‌مانند. تاکنون دلایل ماندنشان در سوریه مشخص نیست. از همین رو نمی‌دانیم آنها یک ماه، دو ماه یا یک سال می‌مانند.»

 

احمد در ادامه از کشورهای اروپایی خواست ضمن پایان دادن به تهدید ترکیه و مجازات آن واردات سلاح به ترکیه را متوقف و تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور تحمیل کنند. او همچنین خواهان اعزام نیروهای بین‌المللی به مرزهای سوریه برای تضمین بازنگشتن داعشی‌ها به کشورهای اروپایی شد.

 

وی درباره داعشی‌های خارجی هم گفت: «ما می‌خواهیم دادگاه‌های ویژه‌ای را برای «داعش» ترتیب دهیم و از زندان‌ها و اردوگاه‌ها با نیروهای خود برای امنیت داخلی محافظت کنیم و در حال حاضر در حال بحث با فرانسوی‌ها در موضوع محاکمه داعشی‌ها هستیم.»

 

رئیس کمیته اجرای گروه دموکراتیک سوریه با رد تصمیم این گروه برای تحویل داعشی‌ها به نظام سوریه، گفت: «البته اگر حمله داعش ادامه یابد ممکن است نظام سوریه یا روسیه یا ترکیه آنها را تحویل بگیرد یا این تروریست‌ها بگریزند. از همین رو خواهان توقف عملیات ترکیه و حمله نظامی هستیم.»

 

احمد در پاسخ به سوال الشرق الاوسط درباره اینکه آیا انتظار دارید آمریکا به نفع شما علیه ترکیه که عضو ناتو و گروه بیست است، عمل کند، گفت: «آمریکا و کشورهای اروپایی می‌دانند که ترکیه خیلی زیاد به روسیه نزدیک شده و جانب آن را می‌گیرد، بنابراین تصمیم دست خودشان است که شریکشان را برگزینند.»

 

وی ترکیه را حامل اصلی داعش خواند و گفت: «اگر رابطه بین آمریکا و اروپا با ترکیه ادامه یابد یعنی آنها می‌خواهند با کشور حامی تروریسم رابطه داشته باشند.»

 

احمد با رد اینکه گروه دموکراتیک سوریه به دنبال پیاده کردن یک پروژه قومی یا به تعبیر برخی تشکیل یک کشور قومی است، گفت: «ما به عنوان ملت کُرد حقوق قومی خود را داریم و به عنوان ملت سوریه هم حقوق سوری خود را داریم. این دو قضیه مکمل یکدیگرند و بدون حل مسئله کُردهای سوریه، حل بحران سوریه غیرممکن است.»

 

رئیس کمیته اجرایی شورای دموکراتیک سوریه گفت که این گروه هرگز به دنبال ایجاد منطقه کردستان نیست، اما حقوق خودش را مطالبه می‌کند.

 

احمد نتیجه مذاکرات بین نیروهای دموکراتیک سوریه با دمشق تحت نظارت روسیه را یک توافق نظامی خواند و گفت: «نیروهای دولت سوریه و پلیس روسیه همه مرزها را تحویل گرفتند و فقط منطقه مورد توافق بین ترکیه و روسیه که مابین راس العین و تل ابیض است باقی گذاشتند که ترکیه آن را «منطقه امن» می‌خواند و ما آن را «منطقه جهنم» می‌خوانیم، زیرا ترکیه می‌خواهد از آنجا برای رد کردن تروریست‌های داعش استفاده کند.»

 

این شخصیت کُرد سوریه از تلاش گروه متبوعش برای به رسمیت شناخته شدن «خودمدیریتی» شرق سوریه در قانون اساسی جدید سوریه گفت: «این به معنای خودمختاری کُردها نیست. خودمدیریتی، بخشی از سوریه محسوب می‌شود. به موجب چنین توافقی اختیارات بین دولت مرکزی و طرف‌های کُرد تقسیم می‌شود. خودمدیریتی بخشی از سوریه و قانون اساسی سوریه می‌شود و اداره منطقه در چارچوب اختیارات مشخصی انجام می‌شود.»

 

وی با بیان اینکه هنوز گروه متبوع وی در زمینه توافق سیاسی با نظارت روسیه وارد مذاکره با دمشق نشده است، گفت: «ما اعلام آمادگی کردیم. آمریکایی‌ها هم در جریان این قضیه هستند و گفتند که شما خودتان تصمیم بگیرید و عمل کنید.»

 

احمد در پاسخ به سوال الشرق الاوسط که یعنی آیا آمریکایی‌ها شماره را به مذاکره با دمشق تحت نظارت روسیه تشویق کردند، گفت: «بله طبعا، همین گونه است، زیرا آنها دیگر خودشان از مرزهای سوریه عقب نشینی کردند.»

 

وی درباره اینکه راه حل اختلافاتشان با دمشق چیست، گفت: «چارچوب کلی را گفتم، اما هنوز اقدامات عملی شروع نشده است.»

 

احمد شمار نیروهای دموکراتیک سوریه را هفتاد هزار نفر و با محاسبه نیروهای پلیس آنها را یکصد هزار نفر خواند.

 

وی حفظ این نیروها به موجب یک توافق با دمشق را خواستار شد و افزود: «آنها می‌توانند به عنوان نیروهایی ویژه به ارتش سوریه ملحق شوند. یعنی باید خودمدیریتی عنوان اصلی این نیروها باشد و یک رابطه قانونی با وزارت دفاع سوریه وجود داشته باشد.»

فارس

معترضان به‌مشکلات معیشتی و اقتصادی در لبنان ورودی‌های شمالی و جنوبی بیروت را بستند

معترضان لبنانی امروز (پنجشنبه) همزمان با بیست و نهمین روز اعتراضات سراسری در این کشور، ورودی های شمالی و جنوبی بیروت (پایتخت لبنان) را بستند.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, جهان, خاورمیانه, خبر, لبنان

آمریکا با اقدام اتحادیه اروپا در اجباری کردن برچسب «ساخت سرزمین‌های اشغالی» بر کالاهای اسراییلی مخالفت کرد

وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه در بیانیه‌ای اقدام اخیر اتحادیه اروپا برای اجباری کردن برچسب «ساخت سرزمین‌های اشغالی» را نگران کننده خواند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اسراییل, امریکا, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین

عبدالباری عطوان؛ اسرار جدیدی که اسد درباره دلایل بحران سوریه برملا کرد

با اینکه بشار اسد کمتر مصاحبه‌های مطبوعاتی طولانی دارد اما مصاحبه طولانی‌اش با راشاتودی اهمیت بسیار زیادی دارد چراکه دارای اطلاعاتی است که برای اولین بار اسد درباره آن سخن گفته است.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, ایران, ترکیه, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, دخالت نظامی, روسیه, سوریه, عراق, عربستان سعودی, قطر